Картичкофурии ви канят да се включите в Десета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 7-8 октомври 2017г. в хотел "Сити" гр. Стара Загора.

ПРОГРАМАТА!

Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят формата за участие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата. Моля да попълнят формата не само тези, които ще се настанят в хотел Сити, а също и тези, които ще използват друг начин за настаняване.

ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!

Представена публикация

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 9 - “Как да си направим изкуствена кожа от хартия”

Лятна Картичкофурийска Академия 2017 достигна до своята последна - Тема 9. За нея уроче за всички нас подготви Картичкофеята Адриана Салева ...

18 февруари 2016 г.

Как да си направим... Красиви и ефирни цветя от паус/Ралица Пехливанова

Здравейте фурии, в това уроче ще Ви покажа как много бързо, лесно и без нужда от мокрене и мачкане на пауса да си направите нежни цветя. За целта са Ви необходими паус / около 200-250гр /, инструмент за биговане, шаблон с който да изрежете цветята / в случеят аз ще използвам този на Cheery Lynn Designs - Judy's Blooms/,

мастило, тичинки и малко лепило.
Ето така изглежда след като се изреже.
С тампон / аз ползвам тампони за грим / нанасяме мастило в средата на цветето.

След това с инструмента за биговане / с малко топче / започваме на правим жилките на самото цвете, като за целта го обръщаме цветето обратно и тогава биговаме, за да може на лицевата страна да изпъкнат белите линии.

Забравих да спомена, че това трябва да се прави на подложка за биговане, тъй като тя е мека.

Обръщаме вече бигованите цветя от лицевата страна и отново с инструмента / но с по-голямо топче –ще Ви е по-лесно / започваме да оформяме цветето. С лек натиск правим малки кръгчета в средата, така че листенцата на цветето да се повдигнат на горе.

Почти сме готови. Остава само да кръстосаме едно малко с едно голямо цвете да сложим тичинки, да ги залепим и изчакаме да изсъхне лепилото.

Ето някой проекти с тези цветя.

Това е фурии, сега очаквам Вашите красиви цветя...
Ралица