Картичкофурии ви кани да се включите в традиционната ни коледна размяна на картички - Картичкофурийска Коледа - 2017! Записването за размяната става става под ТОЗИ пост
Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

15 януари 2016 г.

Картичкофурии представя... Поли Христова

Гостенката на Картичкофурии представя ... този месец е толкова слънчев и сърдечен човек, че озарява всички около себе си. Съчетава в себе оригиналност и талант, които личат във всичко, което създава. Представям ви Поли Христова.


1.Казвам се Поликсения Христова, но използвам предимно краткото Поли Христова.На 45 години съм, от Велико Търново.По образование съм икономист,по професия-продавач в магазин за авточасти за товарни автомобили,а по предпочитано занимание ,поне към днешна дата - любител творец в света на картичките ,албумите и други хартиени красоти.

2.Нямам ник.

3. Блогът ми е http://www.otbivkazausmivka.blogspot.bg.Всъщност това беше блог на дъщеря ми,която не го използваше и щедро ми го предостави за ползване след голямо мрънкане от моя страна да ми направи мой блог ,понеже съм много скарана с компютрите.

4.Картички правя от пролетта на 2013 г., когато по стечение на обстоятелствата се оказах с повече свободно време.Всъщност всичко тръгна от две дървени етажерки за стена, които намерих на тавана на село, и реших да се поровя в интернет да видя как мога да ги направя красиви.Под красиви имах в предвид преобразени с декупажна техника ,но тогава даже не знаех че така се нарича .И прескачайки от страница на страница ,някъде по трасето за събиране на информация за декупажа, съм попаднала на снимки на ръчно изработени картички и резултатът е две все
още обикновени дървени етажерки ,прибрани в гаража, и стая пълна с какво ли не за направата на чудесийки от хартийки.

5.Хобито ми дава удоволствието да правя нещо с желание и любов,да доставя на някого радост и усмивка с нещо сътворено от мен,да се запозная с много креативни, позитивни и готини хора .От друга страна ми отнема от времето за семейството и ме закотвя на стола с часове, което пък е отрицателната страна на нещата.

6.Любим материал нямам,но имам материал, на който не мога да устоя и това са дизайнерските хартии.Имам безобразно много дизайнерски хартии и ако видя някоя нова, която ми харесва ,трудно устоявам да не си я купя.Пазарувам си изцяло от български крафт магазинчета.

7.Предпочитам да правя идейни картички в изчистен стил.Не съм фен на винтидж и готик стила,може би заради мрачните цветове,но имам една две винтидж картички.Харесвам MixMedia стила в по изчистения му вид ,но нямам търпение да чакам изсъхването на всеки слой паста, боя или друго,че да нанеса следващия и след това другия и накрая след последното 12 -часово съхнене се оказва ,че първоначалната ми идея някак се е размила и вече имам нова в главата, която никак не се връзва с тази изсъхнала вече заготовка:):) :)

8.Доста време отделям на хобито си и не искам повече .По скоро искам да отделям по-малко време на него и повече време за движение и разходки сред природата.По принцип ,когато имам вдъхновение ,нещата ми се получават сравнително бързо, а когато нямам и цял ден да стоя пред хартиите резултатът е или нулев или не ми харесва на 100% . Така че времето не е основен фактор според мен в творческите дейности.

9.Това е една от първите ми картички, която правих за приятелка и която е точно копие на първата ми картичка с бухалче и клонче от филц и идея от интернет.

10.Не мога да отделя една единствена моя картичка, която да считам за най-хубава ,но това са едни от любимите ми .Това е картичката, която направих за именния ден на мъжа ми Валентин и забравих да му я подаря на 14 февруари :):):).

А ето и няколко други.

11.Картичкофурии е първият блог за споделяне, на който попаднах, първият в чието предизвикателство участвах и още при първото си участие бях в топ 3 с ето тази картичка.
И до сега като седна пред компютъра една от първите ми спирки е Картичкофурии.Пожелавам ви да сте здрави и въпреки липсата на време в забързаното ежедневие да успявате да поддържате това местенце за споделяне на красота и творчески емоции !Прегръдки и за всички картичкотворящи,които познавам лично или задочно от блоговете, които навестявам и пълнят душата ми с прекрасните си картички и други проекти!