15 юли 2016 г.

Картичкофурии представя ... dess_v / Деси

Гостенка в Картичкофурии представя е една много красива млада дама, чийто прекрасни картички и албуми предизвикват възхищението на всички. Каня всички, харесващи нейният нежно-елегантен стил на работа да се запознаят отблизо с Деси - dess_v

1. Представете се и разкажете нещо за себе си. Здравейте, казвам се Деси и съм на 31. Завършила съм висше образование и работя в сферата на авиацията. Обожавам да пътувам, да снимам, да рисувам, да чета и да се занимавам с изкуство (за момента и предполагам за дълги години в тази му форма). Имам прекрасен човек до себе си, който винаги ме е подкрепял и подкрепя в това ми начинание, и никога не ме е ограничавал и спирал, въпреки че самото хоби отнема доста от свободното ми време. Но то ме прави истински щастива и оценявам фактът, че останалите го разбират. Имам много добри приятели, които винаги се старая да зарадвам с нещо ново, направено от мен за техните прекрасни поводи.


2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? Никът ми е dess v, което е съкратено от първото ми име и фамилията ми.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си? Да, имам блог, вече от 4 години - dessv.blogspot.com
Реших да си направя такъв по същата причина, по която и повечето от нас - за да показвам нещата, които правя. До ден днешен се старая да го поддържам и да качвам всичко, което творя, но с много бавни темпове, тъй като времето ми е малко ограничено. Няма нещо интересно около създаването му. Общо взето го направих на шега и се радвам, защото blogger е едно от любимите ми местенца, където задължително се отбивам всеки ден, за да разглеждам най-различни красиви неща от други талантливи творци.

4. Oт кога правите картички и как започнахте? Започнах да правя картички от 2012 година. В момента, в който научих, че съществува такова хоби, разбрах, че това е за мен и исках и аз да започна. Дълго време (около година) не набирах смелост да пробвам, а само разглеждах блогове, сайтове, магазини, учех се на техники и ми се искаше да съм подготвена, за да започна. Първата картичка направих за рождения ден на мама, но това не беше началото. Всичко започна през лятото на 2012-та, когато бяхме поканени на четири сватби за един сезон и тогава реших, че е време да се захвана и да направя сама поздравителните картички за събитията. Така сложих началото на моето картичкоправене - с два-три пънча, малко перлен картон, сатенена панделка, паус и стъклени мъниста...

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви? Хобито ми носи много положителна енергия. Това са моментите, в които се затварям в някакъв мой свят, не мисля за нищо друго и се наслаждавам на процеса на творене, което ми носи истинска наслада и удоволствие. От малка обичам да се занимавам с изкуство. Преди много рисувах, но сега нямам много време за това, макар че се старая да намирам, ей така за разтуха. Определено е много разтоварващо и приятно и когато правя нещо за другите (всъщност, аз творя предимно за другите, почти нищо не съм направила за себе си до момента), се чувствам щастлива, защото съм дала нещо от себе си за някого и съм го зарадвала. Занимавам се с правене на картички и предимно албуми почти всеки ден и това определено се отразява върху ежедневието ми и то по положителен начин.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте? Не мога да кажа кои са ми най-любимите материали, но изпитвам голяма страст към дизайнерските хартии, печатите и шаблоните за изрязване. Набавям си ги предимно от България, но от време на време пазарувам и от Англия.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички? Опитвам се да пробвам всичко. Повечето определят стила ми като САS, но не всички мои картички бих определелила като напълно изчистени. Сега съм особено пристрастена към микс медията, макар да не творя много в тази посока, но това е един от стиловете, който много ме влече. Обичам да правя многослойни картички, но се старая да не прекалявам с украсите и декорацията.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
О, както написах вече, занимавам се с хобито си почти ежедневно, така че повече от това не ми е нужно, въпреки че времето никога не ми стига, тъй като ходя и на работа, имам си и отделни ангажименти като всеки друг. По-скоро страдам от недостатъчно свободно време за себе си и близките ми, върху което се замислям все повече, но какво да се прави... страст си е! Радвам се, че околните не се сърдят все още за това, че ги лишавам от внимание, но понякога си давам повече почивка. Като се замисля, преди, когато не съм имала хоби, сякаш ежедневието ми е било по-празно и непълноценно, за разлика от сега.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете. Най-първата си картичка няма да мога да покажа, тъй като така и не съм я снимала. Беше за рождения ден на мама и определено не блестеше с качества и талант, но ще ви покажа втората, която направих за сватбата на наши приятели:


10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете Тук ще ми е трудно, тъй като след толкова много направени картички до този момент, не само една ми е на сърцето. Обикновено, тези, които са направени за мои близки, са създадени с най-много любов и носят най-много заряд.
Тази направих през 2013 г. по случай 8-ми март за мама:
За 30-та годишнина на една от най-добрите ми приятелки:
За 60-та годишнина на наша много близка семейна приятелка:
По случай 8-ми март за мама:

За рождения ден за майката на моя приятел:
Първата ми микс медия картичка, с която много се гордея и много обичам:








11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали? Картичкофурии е едно прекрасно място, от където винаги можеш да научиш нещо ново и да се наслаждаваш на красивите неща, направени от талантливи хора. Чудесно е, че има такова хубаво кътче, в което винаги намирам нещо полезно и научавам повече за другите. Пожелавам на Деси и блогът й, винаги да ни радва с интересни неща, да е все така вдъхновяващ, полезен и креативен, защото това сплотява нашето, вече не малко, българско общество на крафтъри. Желая много успехи, най-вече здраве и положителен заряд, за да продължава в тази посока напред.

2 коментара:

Поли Христова каза...

Прекрасни картички!Определено си творец със собствен и разпознаваем според мен стил,Деси:)Бъди все така креативна!

Made for an Angel каза...

Обожавам стила ти ,Деси, нещо което съм споделяла и преди.Стилни, свежи и закачливи-моето определение за твоето творчество:):).