15 юни 2016 г.

Картичкофурии представя ... didStef/Диди Георгиева

Гостенка днес в Картичкофурии представя е една много нежна и елегантна дама, чийто творби предизвикват възхищението на всички. Много ми е приятно да ви представя отблизо Картичкофеята Диди Георгиева/didStef.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си?

Здравейте!Аз съм Диди, и съм безкрайно благодарна и поласкана от поканата на Деси, да гостувам в най-готиният блог за предизвикателства-Картичкофурии.Изобщо не зная от къде да започна, но като за начало да кажа, че съм зодия Везни и след няколко месеца ще закръгля четиридесетте.Обичам когато хората са искрени. Мразя лъжата и лицемерието.Омъжена, с прекрасен съпруг и дъщеря на 20 години. Често се налага да търпят разхвърляните стаи и липсата на внимание и вечеря, но винаги ме подкрепят и не се оплакват. Мъжът ми е този, който почти всеки месец ме спонсорира, а дъщеря ми е всичко което не можах да постигна. Тя е моето щастие, моята гордост и моето вдъхновение. Често ни мислят за сестрички. Преди години, когато бяхме на почивка в Хисаря една баба ни попита защо сме се качили самички на асансьора. Къде са ви родителите? Та така- дълго се смяхме, доста често съм дете. Не се сърдя! Все още ми се правят бели, играе ми се на ластик, на криеница, федербал и какво ли още не. Липсват ми безгрижните дни от моето детство.Обичам децата и повече от 10 години работих в Детска ясла. Поради здравословни причини трябваше да напусна. Тогава изживях и едни от най-ужасните си и кошмарни години-без работа, пари, колежки, без щури събирания за празници и тържества.
Трябваше да си намеря работа която да не ме натоварва. Ровейки се из нета попаднах на едни квилинг снежинки.Така се започна! Първо квилинга, декорация на торти, декупажи, гоблени, плетки на една кука, докато стигна до картичките и голямата ми мечта-Скрапбукстраничките и Микс Медията.Все още разучавам и трупам опит, но всичко с времето си!

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
didSteF-от малкото ми име и презимето ми. Исках да наблегна на презимето си,защото останах без баща точно когато почнах 9 ти клас. Исках в негова чест да направя нещо,което ще ми дава сили и ще ми напомня за него. Нещо, с което да зарадвам не само него, но и други хора. Именно затова изписването е по този начин.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
В самото начало качвах снимки ето тук: http://didstef.snimka.bg/arts/kviling.574958.226053600
След това помолих Еви да ми направи блог.След няколко часа чудене и маене, на 8 ми септември се появи и той: http://didstefhandmade.blogspot.bg
Старая се да качвам всичко което правя, но честно казано имам още куп неща които си стоят ей така некачени. Причина за това няма-много ама много съм пипкава. Все някой трябва да ме побутва.. ха ха..( ето един мой минус) както и това, че не зная и бъкел английски. Е затова пък си имам преводач –досещате се кой е нали?

4. От кога правите картички и как започнахте?
Вече четвърта година. Започнах с една игра, на която се отзоваха няколко невероятни дами! Те ми вдъхнаха увереност, и до ден днешен продължават да ме съветват и помагат с каквото могат. Намерих прекрасни приятелки в техните очи и съм много много щастлива за това. Момичета вие си знаете кои сте нали. Благодаря ви!

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Носи ми най-вече успокоение и наслада. Пренася ме в един по-красив и пъстър свят, без проблеми, болести и разочарования.
Когато мама прави картички, се чувства най-добре!-така казва дъщеря ми, и е напълно права. Забравям за всякакви болежки. Отдавам се с цялото си сърце и душа на творението си.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Не нямам нещо конкретно. Харесвам всичко. Като се почне от перличките, та до шаблоните и машинката Биг Шот. Пазарувам от Българските магазинчета.Мисля че на този етап напълно задоволяват моите потребности и възможности.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Не съм привърженик на един и същи стил. Ако днес харесам един, утре скачам на друг. Не мирясвам докато не направя това което съм си наумила. Харесва ми всичко, което е изпипано и подредено..Може би имам свой собствен стил на разпознаване. Обичам да трупам картичките си –не харесвам и не мога да правя изчистени такива.Често дори мъжът ми ме критикува, че се оливам но ....”Колкото повече ,толкова повече”-казва Мечо Пух.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
Отделям доста време. Не обичам да бързам и да правя нещата през пръсти. Правила съм картичка цели 3 дни. Искам всичко да ми е изпипано така, както бих го правила за себе си. Мечтая да направя работилничка за деца. Мога с часове да стоя в магазинчетата за крафт материали и благородно завиждам на продавачките в такива.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажите.
Не се сещам коя точно беше първата ми картичка която направих, но с тази участвах за пръв път при Фуриите.


10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте?
Картичката с която ме избраха Картичкофуриите за картичкофея е една сред любимите ми. Никога няма да забравя радоста и вълнението, което ме обзе тогава. Бях толкова щастлива.

Най –хубавият, с най много емоции и вълнения, най-много значещ за мен е албумът, който правих за племенницата ми. Може да го разгледате ето тук: http://didstefhandmade.blogspot.bg/2014/07/sweet-memory.html




11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Вие сте моето хапче ,моето лекарство ,което ме прави щастлива,което ми дава самочувствие и кураж за живот. С вас пия сутрешното си кафе и денят започва винаги с усмивка и ведро настроение. Благодаря на всички, че ме карате да се чувствам значима и обичана. Желая ви още дълги години да бъдете все така забавни, заинтригуващи и впечатляващи.

4 коментара:

Villi каза...

Страхотно представяне Дидии!!! :) <3 <3 <3 Силни прегръдки от мен :) Пожелавам ти нестихващо творческо вдъхновение, за да ни радваш и изненадваш все така с прекрасните си творения :) Личи си във всяка една от тях, колко много влагаш от себе си ... колко много старание, любов, време и мисъл има там. Великолепни творби! :)<3 <3
Целувки :)

BEARKIS каза...

Винаги е удоволствиеда се запознаеш с приятел, който изпитва същите вълнения , в картичкофурийството, макар и на даден етап да е виртуален :) !!!Поздрави!

Didi Georgieva каза...

Благодаря момичета!Прегръдки и на вас.

Toni каза...

Чудесно представяне, Диди. Много се радвам да съм част от приятелите ти картичкохолици, макар и само виртуален :)
Продължавай все в същия дух да твориш красота, да се забавляваш докато го правиш и да печелиш от това похвали, радост, усмивки и не на последно място - пари.
Гуш от мен и се надявам някой ден да се срещнем :)