5 април 2016 г.

Картичкофурии представя... Vania art/Ваня Желева-Кошарова

Гостенка в Картичкофурии представя ... е една много нежна и елегантна дама, чийто проекти предизвикват възхищението на всички. Запознайте се отблизо с Ваня Желева-Кошарова.


1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Казвам се Ваня Желева-Кошарова и съм от Сливен , омъжена , с двама сина на 8 и 15 г. Завършила съм Природо-математическа гимназия ,по образование съм счетоводител- практична и приложима във всички сфери професия , нищо свързано с творческа насоченост.
Винаги съм обичала да рисувам , да експериментирам и променям разни неща от интериора в дома си. Вярвам, че човек трябва да бъде гъвкав и креативен, за да успява и може би поради тази причина с течение на времето успях да превърна хобито си така да се каже във втора професия. Радвам се, че в днешно време все повече хора успяват да оценят оригиналните, различните и ръчно изработени неща.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Никът ми е –Vania art .Произлиза от моето име.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?

Имам блог, който създадох през 2013 г.По това време бях част от няколко дизайнерски екипа и повечето ми публикцаии там са свързани с предизвикателствата. В последната година поради поради липсата на свободно време реших да напусна екипите и вече много рядко се отбивам за публикации . Тези от Вас , които проявават интерес към моето творчество са добре дошли на моята фейсбук страничка : Vania Art-ръчно изработени картички ,албуми и декорации

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Всичко започна преди няколко години с направата на една експлоадираща кутия .В декорацията й използвах различни квилинг елементи, тъй като по това време бях силно впечатлена от тази техника.Много скоро обаче реших, че скрапбукинга е по-интересен,предоставя повече възможности и е по-близко до моята същност .Така се започна с купуването на най-различни нужни и ненужни материали и инструменти.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Кризисно и забързано – такова е ежедневието което непрекъснато ни притиска и все повече хора определят бита си като редуване на работа и дом. Ако се заговори за това, колко е важно човек да има хоби, обичайната аргументация е липсата на време. Особено при жените, които допълнително са ангажирани с домакинската работа вкъщи. Това по-скоро са оправдания и често сме склонни да пренебрегваме себе си и своите лични потребности.
Всеки от нас има нужда от своето време, в което да не мисли за проблемите и задачите, а да се отдаде на нещо друго. Това е един от начините да заредим батериите, за да бъдем по-пълноценни в отношенията с другите. Тогава, когато сме дали нужното на себе си, може да бъдем полезни и приятни за останалите.
Според мен хобито е оръжие против стрес и помага да приемем монотонността на ежедневието. Дори няколко минути на ден, усамотени със своето занимание, са достатъчни за постигане на душевен комфорт. При адекватна организация липсата на време няма да е оправдание.Освен всичко друго,хобито е причина за запознанства с нови хора и приятелства.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Не бих казала, че имам любими материали, но определено в моите проекти обичам да използвам дантели ,които придават усещане за разкош.Задължителен акцент във всяка декорация са перличките и, самозалепващите камъчета и панделките . Предлагането на хоби материали в моят град не е такова каквото бих искала, поради което се налага да пазарувам предимно онлайн , включително и от чужбина.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Нямам определен стил.Обичам да експериментирам и се стремя моите проекти да бъдат разнообразни, но с течение на времето явно съм изградила своя почерк, защото познати и приятели ми казват , че нещата ми са разпознаваеми и няма как да ги сбъркат.
Харесвам топлият ембосинг , въпреки, че не го използвам често в проектите си.Не съм фена на Микс медията.Всички тези „мацаници“ стоят ефектно и интересно, но определено са далеч от моята същност и стил на работа.
Определено обичам да изработвам албуми. Повечето хора освен снимки, пазят доста дребни неща, които по някакъв начин са свързани с приятни спомени от миналото - брошури от места на които са ходили, както и картички или сувенири, закупени от тези места. На практика всички тези дрънкулки може да бъдат съхранени в албум, но напасването на всички тези неща е истинско предизвикателство . Отстрани погледнато за хора , които не се занимават с това изглежда лесно, но за да ти се получи нещо красиво, а не просто скупчени неща на едно място без цел и посока, трябва да си поне малко творческа личност с креативен усет.


8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
Хобито е за търпеливи и творчески натури. Процесът е прецизен и изисква въображение .Не бих могла да определя, колко точно време отделям .Понякога с дни не докосвам ножици и хартии, друг път се налага да работя по някой проект без почивка с дни.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Ако трябва да съм честна нямам никакъв спомен коя беше първата ми картичка .Не съм запазила снимка, дори и сега не снимам всички неща които правя. Важното е , че с времето имам развитие и това само по себе си , за мен е достатъчен повод да не поглеждам назад, без разбира се да забравям от къде съм тръгнала 

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Трудно ми е да определя само една картичка като любима.Имам си няколко фаворита, които се открояват от останалите и това е само една малка част от тях :



















11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
В блога има много интересни и полезни техники, атмосферата е приятелска и изпълнена с позитивизъм.Такова място винаги ще бъде интересно и актуално.Пожелавам Ви да сте все така сърдечни и усмихнати! И нека творческото вдъхновение никога да не ви напуска ! Успех !

3 коментара:

krechi каза...

Беше ми приятно да науча малко повече неща за Ваня, изработва красиви неща!

Gamemorph каза...

Прекрасни творби!

Анонимен каза...

Страхотен творец е Ваня!Притежавам една нейна коледна картичка с невероятно красиво оцветена картинка и перфектна изработка.Пожелавам и здраве,творческо вдъхновение и повече време, за да ни радва с красотите, които излизат от нейните ръце :)Прегръдки!Поли Христова