3 май 2016 г.

Картичкофурийско предизвикателство 294 - "Великден"

Сигурно на всички ни се е случвало въпреки колекцията от различни дизайнерски хартии събрани у дома да се окаже, че точно за проекта, който правим в момента нянаме нито една подходяща. Днес предизвикателство към всички отправя един творец, който може да ни предложи решение на пробле3ма в такъв момент.
Тя вече е гостувала на Картичкофурии като дизайнер-декупажист. ТУК можете да прочетете нейното представяне в Картичкофурии представя... Сега е моментът да се запознаем с един дзруг аспект на нейното творчество - дигиталните хартии и елементи за скрапбукинг. Запознайте се с Карамфила Сидерова и с дигиталните красоти, които създава.
В нейният Etsy магазин FoliesBergere можете да откриета различни комплекти дигитални хартии и други дигитални елементи. Ето и нейният разказ:
Онлайн магазинът FoliesBergere.etsy.com е от началото на 2015 г. и първоначално беше за принтове на сценични плакати, които съм правила през годините, но се оказа, че Етси не е най-подходящото място за високо изкуство. С вестта, че ще имаме второ дете, поддържането на другия магазин в Етси - за декорирани предмети, съчетано с работата в рекламното ателие в Поморие, се оказаха несъвместими - най-вече физически, и така реорганизирах зарязаният онлайн магазин за културен плакат и отпечатъци на графики с туш и перо в магазин за дизайн и дигитални продукти - графични колекции, заготовки за лого, колекции с фонове - т.е. хартиите, покани за събития, декоративни принтове - но в по-лек жанр от сценичния и културен плакат.
Начинанието беше набързо предприето и относно търсенията в скрапбукинга още се уча, в движение. Започнах с по-скроомни в графично измерение колекции, където намират приложение готови дигитални т.нар. clip arts, орнаменти или цели десени, като идеята ми е по-натам да бъдат изцяло базирани на мои рисунки или дигитални графики. С разработката на изображения за декориране на предмети започнах покрай декупажа, и така постепенно стигнах и до графичните колекции и базираните на тях фонове, печатни материали за събития и т.н. Положителните страни на електронните варианти на изображенията за мен са несравнимо повече от тези на физическите: в дигитален вариант нещото може да се оразмери изображението, да се печата на такава хартия, каквато е добре според конретния проект, да се изпълни един и същ замисъл практически неограничен брой пъти – удобно за хора, продаващи хендмейд предмети в областите декупаж, скрапбукинг, вече, откакто има достъпен дигитален печат върху ткстил – и шиене; за умелите със софтуер за създаване и ипобработка на изображения – да редактира цветово, композиционно, шрифтово, да персонализира изображението, да миксира графики и т.н.

Темата на нейното предизвикателство е "Великден".
Можете да участвате с картички, АТС, тагове, албумчета и хартиена великденска украса.
Всеки участвал в предизвикателството получава комплект дигитални хартии на тема Великден.


Победителят ще бъде избран от Карамфила и ще получи три комплекта дигитални хартии от Etsy магазин FoliesBergere

Крайният срок за участие е 23,59ч на 2 май 2016г.

Моля, да участвате с НОВИ ПРОЕКТИ, създадени след датата на задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка участие като отделен линк. И моля с проект участвал в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си или фейсбук страницата си/албума/ добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участия без линк водещ към предизвикателството, в което са включени няма да бъдат зачитани!





Няма коментари: