8 март 2016 г.

Картичкофурии представя ... Вили Митковска

Гостенката в Картичкофурии представя... днес е една много елегантна и фина дама, която е и вълшебен творец. Всичко, с което се захване става прекрасно и белязано с нейният уникален почерк и стил. Запознайте се отблизо с Вили Митковска.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Казвам се Велина Митковска и съм от Варна. Омъжена съм и съм мама на две прекрасни, дъщери. В миналото, когато трябваше да реша какво да уча и какво да работя в останалата част от живота си, аз взех това важно решение с разума си. Имам професия, приложима във всички сфери, практична и удобна, но в сърцето ми, винаги е стояла любовта към изкуството. Рисувам от много малка, трудих се упорито, но не рискувах да превърна това в моя професия. Въпреки това всички мои интереси са били свързани по някакъв начин с красивите предмети, джунджурии, елементи и други такива. След рисуването започнах да шия, преминах през многократно предекориране на интериора на дома ми, на вилата. След това се вдъхнових от фотографията, тя ме запозна с Photoshop, после с дигиталния скрапбукинг. Настървено декорирах дома си и масата за гости (изсипвах купища стъклени и лъскави нещица, които после приятелите ми сигурно със седмици са вадили от ръкавите си). После реших, че искам тортите ми освен да са много вкусни, да са и много красиви, моделирах захарно и други подобни ядивни теста. И най-накрая дойде и интересът ми към „реалния“ скрапбукинг...
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Ника ми името, нищо интересно. Само дето е „галеното“ ми име, защото никак, ама никак не обичам „Велина“. Сигурно защото, когато бях малка ми казваха цялото име, само когато ми се караха 
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Да, имам блог – vilisart.blogspot.com. Създадох го като алтернатива на албумите ми със снимки на компютъра, да си съхранявам „творенията“ и да споделям някои мисли. В началото имах за разказване много повече от сега. Въпреки, че в него най-голям дял заемат публикациите, свързани с хобито ми, споделям и впечатления от пътувания, кулинарни рецепти и всичко, което е привлякло вниманието ми. Блогът ми е много повече „моето местенце“, отколкото профила ми във Фейсбук.
4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Всичко започна, когато голямата ми дъщеря, стана осми клас и отиде в ново училище, имащо традиции в благотворителността. Детето ме помоли за помощ при изработването на картички за благотворителния коледен базар в училището. Предизвикателство, което ме накара да се впусна (страстно) в изкупуването на всички цветове от по-дебелите картони в магазините, на пънчове, лепила и панделки. Акрилни бои и контури вече си имах. И понеже обичам да знам какво правя, винаги гледам да съм добре подготвена. Потърсих и някои идеи за ръчно направени картички в интернет и тогава вече стана страшно. Цял един свят, за който не съм и подозирала. Бях като омагьосана. И така, вече повече от 4 години.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Носи ми релакс, балансира ме и ме кара да мисля. Като започна да правя нещо мога да стоя и до 3 часа през нощта. Влияе на ежедневието ми разрушително и разхвърлящо, създава конфликти в семейството ми, но то е част от мен и от интересите ми и понякога нищо друго няма значение.
6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Да, имам. Луда съм по рисувателните си средства, никога не правя компромиси с качеството им. Предпочитам да имам 5 маркера или молива, но да е най-доброто на пазара. Обожавам и дизайнерските хартии, но не до степен да ми е жал да ги нарежа. В повечето случаи пазарувам онлайн, от няколко български магазина, но основно от английски и американски сайтове.
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Нямам предпочитания към определена техника, зависи какво е настроението ми в момента. Стилът ми е повече еклектичен, отколкото конкретен. Ако съдя по слабостта си към дантелки и перли, значи е близо до ретрото.
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
За момента, отделям на хобито си достатъчно време, дори може би и малко повече от това. Понякога си вземам дъъъълги почивки, за да правя нещо друго, но винаги се връщам.
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Първите ми картички, освен, че са смешни, са и много грозно снимани. Направих ги съвсем в началото за онзи благотворителен базар, за който разказах по-горе.
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете.
Правя не само картички, всичко свързано с хартия и плат ме привлича, влагам сърцето си във всичко по равно. Но, поради една или друга причина, имам своите фаворити:
Любимата ми картичка (да, картичка е, нищо че се прибира в дървена кутийка) с оцветени печати:
Любимата ми картичка без печат:
Любимият ми албум:
Любимата ми кутия за рецепти:
Любимите ми цветя от коприна:
Любимите ми тагове:
Любимата ми декорирана кутия:
Любимото ми пано:

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали (по желание)?
Блогът ви, момичета е безценен източник на информация (особено за начинаещите) с изключително позитивна атмосфера и дух. Пожелавам ви да сте все такива и…



5 коментара:

Te4eto каза...

Не е за вярване, че чак сега КФ представя Вили :-)
Прекрасната Вили!

Addii каза...

Вили ,винаги ми е толкова интересно да чета това ,което споделяш ..Изключително щастлива съм ,че те познавам лично и имам от вълшебните ти творения .
Деси ,чудесен гост за празника .

Поли Христова каза...

Прекрасни творения!Оцветяването е невероятно :)!

Маги каза...

Вили е един от любимите ми творци!

krechi каза...

Прекрасни неща правиш, Вили! Оцветяването на паното е много завладяващо!