30 ноември 2015 г.

Картичкофурийски Коледни вдъхновения - " Коледен венец от остатъци от шарени хартийки"/Нели

Утре е първият ден на декември и е време за коледната украса. Предложението, което ви правя е да украсите дома си с един Коледен венец от остатъци от шарени хартийки.


Всички ние имаме малки парченца цветни хартийки, с които ни е жал да се разделим. сега е момента да им намерите приложение и да си изработите една такава оригинална коледна украса.
 Как да си направите такъв венец можете да научите от урочето на Нели  - ТУК


Не забравяйте да се включите в традиционната Коледна размяна на картички в Картичкофурии. За повече информация и записване можете да прочетете ТОЗИ ПОСТ.

27 ноември 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 280 - ‘Букет от пожелания’

Привет от мен на всички картичкофурии! Изключително ми е приятно на свой ред да предизвиквам въображението ви - Elli
Темата на предизвикателството ми хрумна съвсем спонтанно, докато си експериментирах с новите красиви придобивки, и си помислих че е добра и свежа идея на фона на коледно-зимното настроение, което ни обзема все повече. Цветята и хубавите пожелания вървят ръка за ръка и са нещо, което ще е актулано винаги, а комбинациите от двете са безкрайни.Темата или посланията на вашият ‘Букет от пожелания’ оставям на вас.

А това е наградата за победителя:

Приятно творене!
Благодаря на Elli за предизвикателството букет!

А това е Букетът от пожелания, който подготви за ваше вдъхновение Картичкофеята Теменужка - nuschinka.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 10 декември 2015г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.






26 ноември 2015 г.

Как да си направим ... Рамка за снимка/Зара

Седнах и реших, че ще правя нещо, но още не знаех какво точно. Първоначалната ми идея беше кутия, но без да се усетя спретнах една рамка за снимка.  От доста отдавна ми се ще да направя нещо наподобяващо шарката на дърво, но до този момент нямах подходящите материали. И сега едно уточнение! Моля, хората занимаващи се с декупаж да не ми се смеят много, защото това което направих за мен си беше чист експеримент без познания, без никаква информация кое как се случва. Всичко е чиста импровизация с това с което разполагах в момента вкъщи. Но нека да започнем...

Необходими материали:
Мукава (аз използвах 4мм)
Дъска за рязане
Макетен нож
(по възможност с метален корпус и с големи остриета)
Метална линия
Четка с твърд косъм
Шкурка
Структурна паста
Акрилна боя
Стенсили
Лепило (може и течен силикон)



Като начало изрязваме рамката от мукавата с размер 15/15см (естествено може и друг размер, но нали казах, че щях да правя кутия :) ), както и едно парче с размер 13,5/13,5см. Важно е инструментите, с които ще режете, да са като горе описаните, защото ако използвате пластмасова линия е много вероятно да изкривите или да срежете края на линията.



Разчертайте квадрат в голямата рамка на 3см от краищата и изрежете внимателно с макетния нож. Квадратчето което остава ще използваме за основа на която ще подпрем рамката за да може да се сложи на бюрото или скрина. След като сме изрязали всичко, изшкурваме краищата на елементите, за да ги загладим.



На изрязаната рамка ще сложим структурна паста и ще размажем с четката, така че да се получат възможно по големи резки.


На вече изцяло намазаната рамка правим едни линии с опакото на ножа по диагоналите, за да имитираме свръзката на летвите на дървените рамки. Да си призная доста трудна задача ми се стори това и вероятно не е съвършено, но пък е супер забавно!


Докато чакаме пастата да изсъхне (което се оказа поне 4-5 часа минимум) можем да подготвим задната основа която ще подпира рамката. Тук не мога да съм много точна с размерите, но трябва да изглежда горе долу така.


След това с акрилната боя оцветяваме задната основа и "крачето" което подпира рамката. Когато пастата на основата е изсъхнала, мажем и нея с акрилната боя отново с четка с твърд косъм за да запазим резките. можете да декорирате с каквото пожелаете и както пожелаете. Аз избрах да използвам стенсили и оцветена структурна паста с различни цветове акрилна боя за да станат релефни фигурки. След като всичко е готово слагаме 3Д двойно лепяща лента на задната основа и залепяме за предната, като оставаме горната страна отворена за да може да се пъхне снимката.


След това залепяме и крачето. Както казах може да използвате и течен силикон, но аз не съм му голям фен и действам само с лепилото на Анита (пресипвам си го в писалката за да ми е по-лесно) с него става много здраво!


Това са и трите ми рамки в по детайлни снимки. Съжалявам за качеството на снимките но на лампа толкова!


Ами това е за сега от мен, надявам се съм била полезна :)

24 ноември 2015 г.

Картичкофурийски Коледни вдъхновения - Коледна звезда / KalySto

От днес остава само един месец до Коледа и искам да ви вдъхновя във вашите коледни творения с урочета от архива на Картичкофурии.
Казват, че всичко ново е добре забравено старо.
На 22 ноември 2011г  KalySto ни е показала как да си направим коледна звезда само с помощта на пънч листо.


Какви материали са ви необходими и как да я изработите можете да научите от ТУК.

Очаквайте и още коледни идеи от рубриката Как да си направим... на Картичкофурии.

20 ноември 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 277 - Обзор

Много се радвам, че успях да ви вдъхновя и да видя толкова много участия. Благодаря от сърце на всички за чудесните идеи и красивите картички, които споделихте с нас! Затрудних се доста при избора на победител... и това е 25. Vilini


Поздрави,
Мария

Благодаря на Мария за коледното предизвикателство!

Благождаря на всички, които се включиха!

Честито на победителката!

Vilini ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 277 30 октомври - 12 ноември 2015г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 11 декември.

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии по реда си на участие влизат:

Denitsa Andreeva

Цвети Борисова

Поли Христова

Честито момичета!
Вие също можете да използвате нашият банер, като добавите към него КФП 277 30 октомври - 12 ноември 2015г.

19 ноември 2015 г.

Картичкофурии представя ... Зара

Картичкофурии ви кани да се запознаете отблизо с една много талантлива млада дама, която създава прекрасни картички и не само. Какво и носи хобито, какви картички обича да прави и други интересни неща ни разказва Зара.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?

Казвам се Зара и съм на 31г. Винаги съм обичла да правя разни неща с хартия. Още от дете стаята ми беше цялата в нарязахни хартийки. Завършила съм Техникум по Кожени Изделия със специалност - Моделиране и конструиране на кожна галантерия. В часовете по моделиране правехме макети на чанти и портмонета от хартия, най-често от стари тапети.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Ами нямам ник. Така и не успях да измисля нещо което да харесам толкова, че да използвам като ник.
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Блога ми е http://ladycecil.blogspot.bg/
Създаден е на 01,01,2013г., като изобщо не знаех за какво ми е и как да го използвам. Сега имам над 100 публикации и още поне толкова не показани неща.
4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Правя картички от края на Декември 2012г. Биляна Казакова ме запали по това хоби и съм много щастлива, че чрез нeго се запознах с толкова много различни и интересни хора.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Хобито, по някога ми носи много радост, но има и моменти когато правя нещо, защото съм поела ангажимент и трябва да го изпълня, макар да нямам вдъхновение и желание. Хубавото е, че тези случаи са рядкост и макар да започвам с нежелание нещата се обръщат в процеса на работа.
6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Любим материал са ми главно хартиите и картоните. Обичам си и щанците за рязане. В общи линии харесвам всичките си пособия, инструменти и материали, защото ги подбирам внимателно. Рядко се случва да купя нещо което да не използвам. Пазарувам от всички родни магазинчета и когато имам възможност се включвам в групови поръчки от чужбина.
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Харесвам изчистени неща, да няма голямо струпване на елементи и марериали. Харесвам и сдържаните цветови комбинации, като гледам да се придържам към 3-4 цвятa и тяхната тоналност в проектите си. Определям стила си към - Изчистени многослойни картички
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
В началото, както предполагам всеки начинаещ крафтър, отделях много време. Гледах клипове, четях почти всичко което ми попадне и е свързано с картичкоправенето. Сега отделям значително по-малко време. Ако имах повече време, бих искала да направя свободната си спалня в „моето местенце”. Иска ми се да мога да си разхвърлям на воля без да преча на домашните.
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Хехе, първата ми картичка беше с квилинг, защото тогава ми се виждаше по-малкото зло от гледна точка на инвестиция. Когато Биляна започна да се заглежда по пънчовете и шаблоните, реших, че цените им са безбожно скъпи за такова нещо. Имайте предвид, че тогава гледах тези по 15-20лв. Сега шаблон за 50лв си е направо без пари и абсолютно си заслужава цената, а „точно този” толкова много ми трябва и то спешно. Без него проекта ми е загубен” – познато ли ви е?
Най-първата картичка дори не съм снимала, но тази ми е една от първите с пънчове, печати и мастила:
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Като цяло всички картички си харесвам, нямам най-любима. Всяка носи различна емоция и има своя история, но едни от най-хубватие ми нeща са тези:





Тази картичка ми е една от фаворитите. Тя беше за размяната на Кали по случай Хелоуин 2014г.

тази също се наарежда в първите места на класацията ми:
с нея спечелих и едно предизвикателство при Картичкофурии.

Ако желаете да разгледате и другите ми творби може да посетите блога ми или ФБ страницата ми
https://www.facebook.com/zaracraftstudio/

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
КФ винаги са ми били полезни със съвети, винаги съм откривала отговори в блога и страницата във ФБ. При вас открих и тръпката да участвам в предизвикателства 
Пожелавам ви, да сте винаги толкова полезни, всеотдайни и да продължавате да ни радвате с различни теми, уроци, игри и вдъхновение.

18 ноември 2015 г.

Картичкофурийска Коледа 2015г.

На прага ни са коледните празници. Време е да отбележим петата Коледа на Картичкофурии! Повечето от вас отдавна ги е завладял Коледният дух, блоговете и страниците ви са пълни с коледни картички. И при нас в Картичкофурии вече текат коледни и зимни предизвикателства.

Каня ви в новата Картичкофурийска Коледа!



Какво ще представлява тя?

Размени с друг своето Коледно настроение! Направи Коледна картичка и зарадвай някого! Отвори пощенската си кутия дни преди празника и намери Коледното послание, което някой е сътворил за теб.

Желаещите да участват в Картичкофурийската Коледа могат да го направят, като оставят коментар към този пост.
Няма допълнителни условия за участие, но ако споменете за Картичкофурийската Коледа в блоговете си или ФБ акаунтите си ще съм ви благодарна.

Срокът за записване е до 12,30 ч на 9 декември 2015г.
Ще се опитам да публикувам списъка за размяната на 10 декември. Тя ще става на същият принцип като размяната за Световният ден на правещите картички.
Номерата ще бъдат разбъркани с рандом генератор и ще се изпраща на този, който се е паднал след вас, а вие ще получите, от този, чийто ник е над вашия. Последния в списъка ще изпраща на първия.

Моля да пишете две имена и активен имейл за връзка с  вас!

Очаквам ви да се включите и да посрещнем заедно Коледа по Картичкофурийски!

13 ноември 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 279 - "Уютно кътче в люта зима"

Здравейте Картичкофурии,
аз съм Adi S и имам удоволствието да ви предизвиквам за първи път, благодарение на Полина Сенкова. Докато се чудех каква да бъде темата, мислите ми естествено все течаха в зимна посока. Обаче като изключим празничните дни, май почти никой не обича дългата, студена и мрачна зима и вечер, след работа, всеки бърза да се прибере на уютно. Затова реших темата да бъде "Уютно кътче в люта зима", с която ви предизвиквам с картичка, таг или какъвто и да било хартиен проект да "разкажете" за вашето уютно кътче.
А ето и вдъхновението ми - моето уютно кътче е вкъщи на топло, пиейки чай и гледайки през прозореца как снега затрупва боровете на отсрещния хълм.
Наградата за победителя е ваучер на стойност 15 лв. за пазаруване в магазина на Бо - www.b-wow.net. Очаквам с нетърпение проектите ви!

Хубав ден,
Ади

Крайният срок за участие е 23,59ч на 26 ноември 2015г., четвъртък.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.






12 ноември 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 274 - Обзор

Здравейте, талантливки!
Вашите картички дадоха начало на една изключителна творческа есен! Всички се справихте чудесно, но победителят е само един. Този път ни впечатли прекрасната есенна картичка номер 33 на Бистра Минчева!


Очакваме победителката да се свърже с нас, за да получи своята награда.
Благодарим на всички страхотни участници!
Творческа къща Creative и www.gretasart.com

Благодаря на всички, които се включиха в предизвикателството!

Благодаря на екипа на Творческа къща Creative и www.gretasart.com за оранжевото предизвикателство!

Честито на победителката!

Бистра Минчевати си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 274 1 - 30 октомври 2015г.

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии по реда си на участие влизат:

Maria

KalySto

P.Halkova

Честито момичета!
Вие също можете да използвате нашият банер, като добавите към него КФП 274 1 - 30 октомври 2015г.

6 ноември 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 276 - Обзор

Здравейте на всички! Време е да определя победителя .Картичката която най-много ми хареса и в която се влюбих от пръв поглед беше първата публикувана картичка . Картичката на Elli
Ева

Благодаря на Ева за предизвикателството "Копнеж"!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Elli ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 276 16 - 29 октомври 2015г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници през декември.

3 ноември 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 275 - Обзор

Здравейте, фурийки!

Признавам си, че и този път ме зарадвахте, но и затруднихте много! Радвам се, че моето цветово предизвикателство е успяло да ви вдъхнови в толкова разнообразни посоки - имаше коледни, хелуински, смешни, страшни и елегантни участия. И аз още веднъж си дадох сметка колко пъстър и разнопосочен може да е света на картичкоправенето. Което разбира се е повече от прекрасно, но аз отново не мога толкова лесно да си избера победител. Благодаря на всички включили се от сърце!

С уговорката, че имаше поне още няколко съвсем достойни участия, аз си избрах наградата от магазинчето на Бо - www.b-wow.net да отиде при една много мила и май вече съвсем всепризната с художническите си умения дама :) Elli ти си победителят в моето предизвикателство :)


Мария /smiles/

Благодаря на Мария за цветното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха в него!

Честито на победителката!

Elli ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 275 2 - 15 октомври 2015г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 27 ноември.

1 ноември 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 278 - Леден полъх с микс медия

Здравейте, картичкофурийки,

Така неусетно, бързо преминахме от лятна на коледна вълна. Ноември е може би месецът, през който най-усилено кипи подготовката на коледните проекти. Ние от www.craftelementi.com, сме напълно пленени от коледната емоция, затова искаме да предадем това чувство на всички.

Темата, която сме Ви подготвили е „Леден полъх с микс медия“. Това означава, че можете да се включите, показвайки ни картички, изразяващи ледена зима през Вашите очи. За да бъде изпълнено и второто условие – микс медия, включете различни техники – използвайте шаблони, сложете пасти, изкуствен сняг, мастила или пък направете топъл ембосинг с любимите Ви снежни печати. Изборът е Ваш. Победителят ще получи ваучер за пазаруване в магазин Craft Елементи на стойност 25 лв.



На нас сините и бели цветове ни навяват усещане за студ, снежни преспи и ледени висулки. Затова и картичките ни за вдъхновение са именно в тази цветова гама:



В проектът са използвани:
Надпис „Merry Christmas” с елхичка
Дядо Коледа в комин
Орнамент 2
Шаблон за декупаж и микс медия „Тухлички“

В проектът са използвани:
Надпис „Весела Коледа“ с елхички
Коледен сет „Снежинки“
Ъгълче клонки с камбанки
Елха

Нетърпеливи сме да ни покажете ледената зима през Вашите очи! Желаем успех на всички!

Благодаря на екипа на Craft Елементи за леденото предизвикателство.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 30 ноември.

Моля, да участвате с НОВИ ПРОЕКТИ, създадени след датата на задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка участие като отделен линк. И моля с проект участвал в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си или фейсбук страницата си/албума/ добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участия без линк водещ към предизвикателството, в което са включени няма да бъдат зачитани!