29 юни 2015 г.

Как да си направим ... Техника Точка по точка / Светлана Николова

Винаги е интересно да се научи нещо ново. Вижте една нова и оригинална техника, на която ще ни научи Светлана Николова:

Здравейте.
Днес ще ви покажа как да си направим семпла картичка с една техника, която се нарича Точечная роспис или Рoint-to-point. Аз лично я научих от декупажа, но мисля че няма никакъв проблем да се приложи и в правенето на картички.
В интернет е пълно с изработени неща с нея, както и с шаблони.
За целта са ни необходими шаблон, паус, хартиено тиксо и течни перли /или контур за стъкло или някаква по- гъста боичка./.
Принтираме си шаблона, налагаме пауса върху него и залепяме с помощта на хартиеното тиксо.
Започваме точкуването от удобно за нас място,
като правилото е да се оставя еднакво разстояние между точките, както и самите точки са с еднаква големина, освен ако целим различни такива, както е в нашият случай.
Приключваме с единият цвят и започваме с другият.
Готови сме с оконтуряването на картинката.
Избираме си визия за картичката...
Изрязваме си пак от пауса цветя в желаната от нас форма, и прилагаме и най-вътрешното от тях отново точкуването.
Намачкваме ги леко, оформяме с тичинки и сме готови....

Ето и моето скромно вдъхновение за Вас:

26 юни 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 264 - "Картичка с крафт картон"

Привет на всички:)!Днес е моят първи път да ви задам една готина и лесна тема за творене ,а тя е "Картичка с крафт картон".
Аз лично много харесвам този тип картон за творене, защото ми носи някакво усещане за естественост и уют.Надявам се и вие да го харесвате и използвате с удоволствие.Нямам ограничение относно използваните техники и стил-може да е CAS,MIX MEDIA или друг предпочитан от вас стил.
Наградата ми е ваучер на стойност 20 лева от избрано от победителя българско крафт магазинче и една направена от мен картичка.Ще се радвам на всяко ваше участие:)Благодаря и прекрасна, заредена с творческо вдъхновение седмица ви пожелавам!

Поли Христова

Благодаря на Поли за крафт предизвикателството!

Крафт картон е използвала в своята прекрасна любовна картичка Картичкофеята

Крафт картона ми е особено любим. Често го използам в картичките си, особено в тези с шаби шик и винтидж ефект - изглеждат много автентично. Така и е в този случай - любовта е стара като хубаво вино, но все пак трепетна като детска целувка. Крафт картона беше така любезен да приюти парижки мечти, скрити пожелания и много любов.



Крайният срок за участие е 23,59ч на 9 юли 2015г., четвъртък.


Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си. Участие без добавен линк към предизвикателството на Картичкофурии няма да се зачита.Няма ограничение в броя на участията.










20 юни 2015 г.

С помощ от Картичкофея КФП 263 - Лилаво

Днес в С помощ от Картичкофея   Теменужка - nuschinka. ви представя една малко по-различна гледна точка при направата на лилава картичка за Картичкофурийско предизвикателство 263 - Лилаво

Здравейте!
Днешното уроче няма да е както обикновено стъпка по стъпка изработка на картичка. Реших, че няма да Ви е много интересно
да ви показвам как правя картичката, защото като техника на изработка тя не е нищо особено. Тък по полезно според мен би било да
представя няколко интересни цветови комбинации, включващи лилавото в различни нюанси. Тази идея ми хрумна след като миналата седмица се наложи да напарвя мъжка картичка с лилави рози. Избора на останалите елементи и цетовете им много ме затрудни. Като цяло лилавото не е труден цвят за работа но е далеч от мъжките цветове, поне според мен... а лилавито рози да не говорим. Останалите елементи по картичката трябваше така да ги подбера, че хем да допълват нежното лилаво, хем да направят картичката по като за мъж.


Като цяло мога да обобщя... основните цветове с които лилавото добре си кореспондира са почти всикчи нюанси на зелено и жълто, както и синьо. Прасковата и екрюто, го правят нежно, а цикламата и оранжевото го карат да сияе... за по-носталгичен вид на проекта може да се заложи на нюанси на бежаво и сиво в комбинация с лилаво. За мъже може да се комбинира с кафяво.

Най-различни цветови комбинации можете да намерите тук - http://design-seeds.com/

Ууупс.. аз май изброих почти всички цветове.... еми лилавото както казах е лесен за работа цвят... Опитайте! Експериментирайте с цветовете и ще се убедите!

А ето я всъщност и моята картичка: мъжка с лилави рози.


Използвайте някоя от предложените цветови комбинации в лилаво или пък съчетайте своя и се включете в Картичкофурийско предизвикателство 263 - Лилаво.




19 юни 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 261 - Обзор

Благодаря на всички които взеха участие в моето картичкофурийско предизвикателство.

Във всеки ваш проект открих по нещо истинки красиво, но този който ме накара наистина да преоткрия детето в себе си е на Smiles.

Вълшебна приказка, в която откривам ‘наивност’, типично по детски, е нещото, което ме грабна, прекрасна цветна градина от мечти...
Честито, Smiles!

Благодаря на Ели / Ellie за детското предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха!

Честито на победителката!

Smiles ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 261 29 май - 11 юни 2015г. Ти ще вдъхновяваш останалите участници на 24 юли.


18 юни 2015 г.

Юнски вълнения в Творческа къща Creative store - Варна

Творческа къща Creative store иска да покани всички творящи варненци и гости на Варна да се включат в една творческа десетдневка.


Юни е вълнуващ месец за Творческата къща. Той ни кара да се обърнем назад и да видим една година изпълнена с творчески работилници за малки и големи, много усмивки и много вдъхновение.
Така ще бъде и занапред. Подготвили сме ви много богата програма от уъркшопове и безплатни демонстрации през месец юни.Първите събития на които можете да присъствате са на 20 юни, събота и 21 юни, неделя


20.06.2015г - 12.30 ч - Безплатни демонстрации на тема "Разнообразни приложения нa елементите от бирен картон", гост Craft Elementi



До 13 ч на 20.06.2015 г може да се включите в нашата томбола на място в Творческата къща.
След демонстрацията ще изтеглим печелившите от нашата томбола. Наградите са : Ваучер за пазаруване на стойност 41 лв, Творчески тениски и Creative престилки, Безплатно участие в работилничка по избор.


14.30 ч - Работилница за изработка на албум с ангелски крила, водещ Зорница Атанасова, цена 30 лв.

21.06.2015 г - 12.30 ч- Безплатни демонстрации за оцветяване с маркери и акварелни моливи, гост Goldie ( Росица Иванова)
14.30 ч - Работилница за картички с ръчно изработени цветя, водещ Goldie ( Росица Иванова), цена 25 лв
 
За останалите събития през седмицата до 30 юни можете да проверявате на страницата на събитието във Фейсбук:

Безплатни демонстрации Scrapbook & Mixed media


На всички обявени демонстрации може да присъствате без предварително записване. За да се включите в работилничките е необходимо да се запишете на тел 0885 33 90 96 или в магазин Creative на адрес Варна, ул.М.Колони 16 (Шишкова градинка). Продължителността на работилничките зависи от темата ( около 2-3 часа).Обявените цени включват използването на всички необходими материали и инструменти.

16 юни 2015 г.

Как да си направим... Имитация на кожа / Валентина Димитрова/valkiria

Здравейте!
Ще ви покажа един много бърз и лесен начин как да си направим в няколко стъпки имитация на кожа.За това са ни необходими следните неща:
-картон/какъв цвят ще бъде е ваш избор/
-мастила-цвят кафяв/отново по избор/ и мастило за топъл ембосинг
-уред за нагряване
-безцветна пудра за топъл ембосинг
-папка за релеф
И така.
1.Оцветяваме картончето.

2.Придаваме му релеф.

3.Минаваме отново с мастило,но този път за топлия ембосинг.
4.Поръсваме с пудрата и нагряваме.
И воала!!!

А ето и моето вдъхновение за вас! Творете и се радвайте на малките неща!

Валя





15 юни 2015 г.

Дванадесето декупажно предизвикателство - „ФОЛКЛОРА – НЕУГАСВАЩАТА МАГИЯ”

Картичкофурии отново кани всички занимаващи се с декупаж в своето Дванадесето декупажно предизвикателство.
Спосор на предизвикателството е фирма Ариста-2 ЕООД. Фирма Ариста-2 ЕООД е на българския пазар от 1992г., като тясно се специализира в сферата на художествените материали през 1997г.
За тези 23 години на пазара, фирма Ариста налага доста марки, както за професионални художници, така и за приложници. Фирмата е основен представител на следните търговски марки за България: Royal Talens, Pebeo, L&B, W&N, Liquitex, Snazaroo, Acrilicos Vallejo, Finmark-decoupage paper, Viva Décor, Canson, Cretacolor, Eytzinger и други!
Собствени магазини:
- София: Хипермаркет Ариста в Горубляне
- София: магазин Ариста в СБХ, на ул.Шипка 6
- Пловдив: магазин Ариста на ул.Май 2А
- Online shop: www.arista-bg.com

Диструбуторска мрежа
: над 50 магазина в цялата страна.

Това е темата, която екипът на Ариста-2 ЕООД е подготвил за вас:

ТЕМА: „ФОЛКЛОРА – НЕУГАСВАЩАТА МАГИЯ”
АРИСТА ИСКА ДА ВИ ПРОВОКИРА!!!
ИСКАМЕ ДА ВИ ВЪРНЕМ ОТНОВО КЪМ КОРЕНИТЕ НИ, ДА ВИ ЕНТУСИАЗИРАМЕ ДА НАПРАВИТЕ НЕЩО ТРАДИЦИОННО БЪЛГАРСКО!

НАСОКИ ПО ТЕМАТА:
1. Не задължително, но препоръчително условие е да обвържете проектите си с Фолклора „вчера, днес и утре”, видян през Вашия мироглед! Предизвикваме Ви!
2. Може да използвате всякакви основи и всякакви материали, не поставяме никакви ограничения в избора Ви!


НАГРАДИ: Наградите ще бъдат 4 – за Първо място и за избраното Трио – по 1 награда!
За 1во място:
- Дървена основа за МиксМедия 15х20см (Liquid Art Panel)
- 6 цвята акрилни бои 60мл Arte Deco A.Vallejo
- 6 цвята текстилни бои 60мл A.Vallejo
- 2 цвята Fantasy Prisme Pebeo 45мл
- К-т 8 броя Четки Pebeo

За триото:
1ва награда:
- К-т текстилни бои 4цвята + маркер за текстил + контур за текстил на Pebeo
2ра награда:
- К-т текстилни бои 4цвята Acrylicos Vallejo + шаблон за текстил Pebeo
3та награда:
- К-т акрилни маркери 4 цвята Amsterdam + 3D шаблон L&B + 2 четки


Крайният срок за участие е 23,59 ч на 6 септември, неделя.

Имате 48 дни, за да изработите своите проекти.

И отново изборът на победител и трио ще стане чрез явно гласуване. В гласуването ще могат да участват само хора, занимаващи се с декупаж, които могат да потвърдят това с линк към албум, страница, сайт с публикувани създадени от тях неща. Всеки гласуващ следва да напише своите имена и да направи избор на 4 творби, като ги подреди от 1 до 4. Повече подробности по начина на гласуване и критериите за оценка ще бъдат публикувани в специален пост след приключване на предизвикателството.

И като всяко предизвикателство и в това има условия за участие:

Можете да участвате само с нови проекти, изработени след датата на задаване на предизвикателството.
С проектите, с които участвате в предизвикателствата в Картичкофурии можете да участвате и в други игри и предизвикателства.
Снимките на проектите ви следва да са качени в сайтове за снимки или във фейсбук, като линковете трябва са към конкретната снимка, с която участвате или към малък албум, в който да има снимки само на това изделие, с което участвате в предизвикателството. Фейсбук снимките ви трябва да са достъпни от всички. Използвайте снимки с ясни реални цветове.
Към всяка снимка или албум трябва да е написано, че с нея участвате в нашето предизвикателство и да има линк към предизвикателството в Картичкофурии.
Ако имате блог освен линк към предизвикателството можете да сложите и някой от нашите банери.
Няма да се зачитат участия, чиито снимки са недостъпни, качени са в сайтове за съхранение на снимки, където няма възможност директно да бъдат разгледани и нямат описание и линк към Картичкофурии.
Проектите ви трябва да отговарят на зададената тема. Спазвайте и допълнително зададените условия.
Молим да спазвате добрия тон при публикуване на коментари, с които давате мнение за проектите на останалите участници.
Имайте предвид, че трябва да можем да се свържем с вас.






14 юни 2015 г.

Картичкофурии представя ... Светлана Николова

Гостенка на Картичкофурии представя... е Светлана Николова. Една много мила и сърдечна млада жена, която създава прекрасни картички и други проекти.
Здравейте.
Казвам се Светлана Николова и съм родена в гр. Асеновград. Омъжена, с една палавница на 10 години. Завършила съм Начална педагогика, но в момента работя като библиотекар. Тук, отново сред децата дните ми минават неусетно -с тях творим и се забавляваме както ние си знаем…Ако имате желание може да надникнете в страничката ми във Фейсбук , където има албуми с мои неща, защото БЛОГче си нямам.

Обичам да правя различни неща, да експериментирам с новите за мен, но признавам си- нещо не ми ли се получи от първия, или най-много от втория път – значи не е работа за мен…Освен с правенето на картички се занимавам с украса на неща за сватби и кръщене, предимно за близки и приятели и понякога хващам декупажните продукти….напоследък все по-рядко.

Започнах с картичките през 2012 година – за рождения ден на дъщеря ми и оттогава не съм спирала….
Творенето ме зарежда страшно много , то е моят релакс..макар мъжът ми да е на различно мнение от моето, но всеки има право да си има хоби и това определено е моето. Признавам си, бих изоставила домакинската работа, за да се заровя в хартиите! Затова творя предимно, когато изпратя мъжа при самолетите /той работи на летището/ и детето заспи. Защото и тя много обича да си крадва от нещата ми, а аз нали съм стисната- никога нямам излишни неща…/ това в кръга на шегата./
Имам любими както онлайн, така и реални магазини. Хартиите са нещото , което никога не ми стига, макар да имам доста в шкафа. За липсата на щанци е излишно да пиша- никога нямаме каквото ни трябва и кошницата на магазините често стои пълна с дни до вземането на окончателно решение.
Обичам пастелните тонове и семплите неща като резултат. Това , което май не ми се отдава са последната фаза с рязянето на пергаманото / с което и днес се мъчих / и желанието ми да направя готино акварелно оцветяване / в процес на разработка е…/
Всичко , което е излязло от ръцете ми е направено с любов и старание но има една картичка, която впоследствие леко преобразувах по желание на една дама и със предизвикателството на Руми Дечева:
Добавих и бяла лястовичка и тази картичка се превърна в символа на надеждата, вярата в доброто и смелостта на толкова хора борещи се за живота си. Защото когато си добър и вярваш- чудото се случва!
Затова и повечето от нещата , които правя отиват за благотворителни базари и каузи.
Желая и на Вас по едно малко чудо всеки ден, зареждайте ни все така с невероятни емоции, предизвиквайте ни създавайте помежду ни много нови приятелства, както досега.
Благодаря Ви, че ви има!