Картичкофурии ви кани да се включите в традиционната ни коледна размяна на картички - Картичкофурийска Коледа - 2017! Записването за размяната става става под ТОЗИ пост
Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

4 май 2015 г.

Единадесето декупажно предизвикателство - Избор на победител.

Благодаря на всички, които се включиха в Единадесетото декупажно предизвикателство "Жена на всички времена" със спонсор магазин Идея - Твоето място за творчество - онлайн магазин http://ideahobby.bg/.
Участват много красиви проекти и е време да бъде избран победител. Както обявих в началото на предизвикателството този път изборът на победителя и триото ще направите всички вие, занимаващи се с декупаж и творящи в това хоби.
Тук ще бъде публикувана по една снимка от всеки проект, заедно с името на участника и линк към галерията му с останалите снимки.
Всеки ще може да гласува за избрани от него 3 проекта.
Гласуването ще става с коментар под този пост, в който следва да подредите избраните от вас проекти като първи, втори и трети. Освен това, всеки гласувал следва да добави линк към място, където могат да се видят изработени от него неща в техниката на декупажа. Без такъв линк гласът му ще се счита за невалиден. Няма да има възможност за анонимно гласуване. Участниците могат, ако желаят, да гласуват за творбите на друг участник, но не и за своята творба.

Ето това са участниците:
1. Валерия Симеонова


2. Десислава Найденова

3. Ceca Nikolova

4. morgiana

5. Галина Илиева

6. Доротея Йоргова

7. VG Design

8. Христина Йовчева

9. VG Design

10. Елена Кирова

11. Илиана Иванова

И така това са участниците.
Очакваме вашият избор за:
Първо място ...
Второ място ...
Трето място ...
Като на първо място ще съответстват 3точки, на второ - 2 точки, а на трето - 1точка.
Оценените творби ще бъдат подредени по брой точки и първите три ще станат декупажно трио, а тази с най-много точки - Декупажен проект на месеца.
Имате време за гласуване до 23,59ч на 15 май, петък.
Успех на всички участници. Един от тях ще спечели осигурената от спонсора магазин Идея - Твоето място за творчество - онлайн магазин http://ideahobby.bg/ награда:

Как да си направим ... Малки хартиени цветя Мария Ганчева/marie

Здравейте мили Картичкофурии и Картичкотворящи!

 Най-сетне направих това отдавна обещано уроче за един нов вид ръчноправени цветя. Имам и една изненада за вас. Този , който им стане кръстник и им измисли име,  изнамери някое истинско цвете, на което приличат, ще получи от мен малък подарък-10 броя от тези цветя. В желаният от него нюанс.

 За основа използвам новият ми пънч на Stampin'Up.Но мисля, че може да се използват и други големи цветя, с подобна форма, изрязани на преса. Големината около 5,5-6 см в диаметър.Аз използвам бяла принт хартия с дебелина 140-160 мг. По-дебелият картон 200-220 мг е малко груб и не се получават добре гънките на листенцата. Обикновено си ги оцветявам аз, но може да ползвате и готови цветни листи. За оцветяването използвам най-вече дистрес мастилата. Така цветята ми се получават в една цветова гама с фона на картичката.Би могло да се получи и с водни бои. Необходими материали: освен картон, пънч и мастило, лепило , кръстата отвертка и тичкинки  по ваш избор.


Оцветявам по показаният начин. Хартията не трябва да е твърде мокра, но от друга страна  да е достатъчно влажна, за да се обработва лесно. Ако ползвате готови цветни листи, достатъчно е да ги навлажните с пулверизатор.

За релефа използвам 2 вида гъби.


За релефа с отвертката използвам гърба на подложката за мишката на компютъра. Трябва да натиснете силно, без да дърпате листчетата , за да не скъсате хартията. Движите отвертката по дължината на всяко листче , докато се получи релефна ивица.Може да направите, 1, 2 3 ивици на всяко листче. Както ви харесва .


След това взимам жълтата гъба-най-обикновена кухненска , има ги във всеки магазин. Тя е по-дебела и по-мека от дунапренената подложка. Слагам цветчето върху нея, и с другият край на обработвам цялото цвете, за да се получи  обем .След което извивам всяко листенце.

Вече е почти готово. Имам няколко обемни цветя.


Хартията е все още влажна.Всяко цвете прегъвам на две, хващам го с пинцета и го усуквам около нея, като я използвам за ос. Внимавайте да не скъсате цветето при усукването.

Ето и усуканите цветенца


След като изсъхне хартията, слагате тичинки, по ваш избор.


Ето и готовото цветенце.


Уверявам ви, че изобщо не е толкова сложно , колкото изглежда. Тези няколко цветя, заедно с оцветяването на хартията , направих за около  половин час.

Приятно майсторене!