26 януари 2015 г.

Картичкофурии представя ... Vesi/Веселка Даскалова

Днес искам да кажа добре дошла на първата гостенка на Картичкофурии за 2015г. Тя е много мила и сладка и създава прекрасни картички, албуми и други красиви ръчно изработени неща.
Вижте какво ще ви разкаже за себе си и за картичкоправенето Vesi/Веселка Даскалова.

1.Представете се и разкажете нещо за себе си? - Здравейте, казвам се Веси и съм вече на 32 г. От София съм и съм омъжена с две прекрасни деца. Работя като търговец в ИТ сферата,новече сериозно се замислям за промяна в професията с нещо по-творческо.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза? - В блогопространството ми се подвизавам по името Vesi, а във фейсбук съм Veselka Daskalova
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си? - http://moitetvorenia.blogspot.com/- това е моят блог (не ме бива много в измислянето на имена). Направих го за да показвам нещата които правя и да мога да учасвам в предивикателства.
4. Oт кога правите картички и как започнахте? - Първата си картичка направих в далечната 2009 година, но активното ми картичко правене започна през 2012. Ходех на работа, но крадях от съня си за да направя картичка и да опитам нова техника. Ходих на работилнички и пробвах какво ли не. 2013 година се роди моята дъщеря и открих моят стил и любов. Това са алкохолните маркери и албумите. Благодаря на Голди и Роси Катрева за куража и побутването в началото. За страстта ми към алумите дължа заслугата изцяло на прекрасната Ем.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви? - Хобито ми носи усмивки и весели емоции. Успокоява ме и не го сменям за нищо на света.
6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте? - Любимите ми материали са маркерите и дигиталните печати, цветята(обожавам цветята на WOC), и разбира се дантелите. Не мога да направя картичка без поне 2 от тези неща.
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички? - Както вече се разбра от по горе, любимият ми стил е картичка с оцветена картинка и много цветя. ( не знам как се нарича този стил)
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ? - В момента съм в майчинство и отделям доста от времето си за картичките. Докато спи малката през деня използвам да оцветявам на дневна светлина, а вечер когато всички заспят използвам да сглобя нещо с картинката. Ще видим как ще съм когато се върна на работа, но съм сигурна че ще отделям същото време (страстта ми към картичките е голяма)
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете. - Първата ми картичка беше коледна,с изрязан ботуш и разни клонки. Всичко изрязано на ръка. Доста е смешна, но тогава нямах представа от техники и магазини за крафт материали.
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете. – Това което мен винаги ме усмихва и см вложила най-много чувстваи емоции е картичка и кутия за бижута правени за сестра ми.Всичко което правя за нея, винаги ми става любимо и най-красиво.

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали? - Преди участвах често в предизвикателствата, сега нещо времето не ми остава дори и за публикуване. Не мога без групата във фейсбук, там намерих много приятели, научих важни уроци и техники. Благодаря ви че ви има.

25 януари 2015 г.

Картичкофурии на 5

Днес искам да ви почерпя виртуално за порастването на моето четвърто дете.


На днешната дата преди 5 години създадох Картичкофурии. Исках да има едно място, в което българките правещи картички да могат да покажат какво могат, да се срещат с други творящи сънароднички, да обменят опит и да бъдат заедно. С години нещата се разрастнаха, появиха се нови рубрики и страници, но основната идея си остана същата.
През тези 5 години преминахме през много чудесни моменти организирахме много игри, размени и предизвикателства. Заедно с Марианка ви поканихме на срещи на картичкофуриите от цялата страна. Участвахме в две благотворителни инициативи и с направените от всички вас картичкофуриите картички се опитахме да помогнем на децата в неравностойно положение и на недоносените деца.
Бяха привлечени шест много талантливи дами, които станаха Картичкофеи и със своите прекрасни проекти вдъхновяваха всички през цялата 2014г.
Е не всичко беше само хубаво. За съжаление се наложи форум Картичкофурии да прекъсне своето съществуване. Прекрати работа и блога Малки Картичкофурии.

Искам да благодаря на всички, които отделиха от времето си и се включиха в Картичкофурийската анкета. Благодаря ви за милите думи, за подкрепата и за пожеланията. Ще се опитам и да реализирам нещата, които сте написали като препоръки за работата на блога.

През новата година Картичкофурии ще продължи да ви предизвиква, да ви предлага интересни срещи и уроци и да се опитва да организира около себе си всички, които обичат да правят картички, а също и албуми, странички, покани, въобще да претворяват хартиите, панделките, картинките, цветята... в прекрасни проекти.

Надявам се да продължи и Декупажното предизвикателство, което стартира през 2014г и привлича творящите в интересното хоби на декупажа.

И разбира се се гответе за Петата Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 25 и 26 април в Пловдив, поне за тогава е планирана.

Очакват ви много изненади и интересни моменти с Картичкофурии и през 2015г.

24 януари 2015 г.

Седмица на спомените - Любов магическа реалност

Днес в последният ден на Седмицата на спомените ви припомням едно предизвикателство, чийто картички могат да ви послужат като вдъхновение за предстоящият празник на любовта - Картичкофурийско предизвикателство 65 Любов магическа реалност. В него Kaxala ни предизвика с едно прекрасно стихотворение

Любов - магическа реалност

Любов - магическа реалност,
неоскърбени светове,
в които жадно и нормално
сърцето-чудо ни зове.

То търси истина и милост
и в синкавия полуздрач
се смесват най-необяснимо
очакван смях с нечакан плач.

И веят в тръпните дървета
нехайни, неми ветрове.
А в странен климат
по полето
цъфтят заветни цветове.

Най-често във предсънно време
дъжд люляков ще зароси.
Там чуваш честни обяснения
и още вярваш на сълзи.

И накипяла правда има
във жеста, в трепета, в гласа:
или отчаян ще заминеш,
или ще вършиш чудеса.
Павел Матев

И с една прекрасна картичка по темата:
В предизвикателството участваха 21 проекта, а победител стана Miss Emerald.

В Картичкофурийското трио по реда на участие влязоха:
Цвети
Sunshine
Green Eyed Girl"

Всички проекти можете да разгледате ТУК
Надявам се да ви подействат вдъхновяващо за вашите валетински проекти.

И разбира се отново да напомня за Картичкофурийската анкета. Моля за вашето мнение, за да стане Картичкофурии едно още по-интересно и полезно място:

КАРТИЧКОФУРИЙСКА АНКЕТА

Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да се включат!

23 януари 2015 г.

Седмица на спомените - Голямата Картичкофурийска среща

Спомняте ли си я понякога , първата ни среща или Голямата Картичкофурийска среща. Отне ни известно време от създаването на блога да се ершим на нея, но пък тя се случи в точното време и на точното място.
Срещата се проведе в красивият град Стара Загора, от който аз видях само гарата и хотела.
Но пък хотелът беше просто чудесен:


Много ни впечатлиха и изненадаха лъчезарните старозагорки, които бяха подготвили разкошно посрещане на всички картичкофурии дошли от цялата страна.
Това е направеният от тях плакат за срещата:


Това са чудесните кошнички, които те бяха изработили за всички участници.

Прекрасните и много вкусни пити, с които ни посрещнаха.



На срещата се забавлявахме, учихме се една от друга, споделяхме идеи и опит, говорихме, вземахме уроци, които подготвиха за нас Ем от "Двете Елши" и Миглена Петрова онлайн магазин migito.com. Гледахме демонстрации и разбира се пазарувахме, като за последното се погрижиха екипите на АМГ "Вижън" онлайн магазин naborsata.com, магазин "Ахава" онлайн магазин  uau.bg, Миглена Петрова онлайн магазин migito.com.





Не може да се предаде с думи цялата гама от емоции, които ни завладяха по време на така изпълнената с нови запознанаства и впечатления среща, но за това пък можете да видите снимките от нея в този албум http://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152390740289625.1073741825.343314319624&type=1

Хареса ли ви на първата среща? А на следващите? Искате ли пак?

И разбира се отново да напомня за Картичкофурийската анкета. Моля за вашето мнение, за да стане Картичкофурии едно още по-интересно и полезно място:

КАРТИЧКОФУРИЙСКА АНКЕТА

Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да се включат!

22 януари 2015 г.

Седмица на спомените - Първият урок в Как да си направим...

Как да си направим... е рубрика в Картичкофурии, в която можете да намерите много интересни и полезни урочета и съвети. От нея можете да научите как да си направите кутийки, картички, цветя, шишарки, снежинки.
Днес искам да ви припомня първият урок в тази рубрика, който бе подготвен от първия гост в Картичкофурии представя ...
Вижте колко красиви, оригинални и най-вече лесни цветя ни показа Корнелия.
Заповядайте да си припомним как се правеха цветята, когато нямаше десетки видове шаблони за изрязването на цветя и за направата им ни беше необходима само хартия, ножица и лепило.
Пълният текст на урока можете да прочетете ТУК.
Бихте ли се хванали да си направите такива цветя?

А ако този урок ви е харесал сега е момента да посетите страницата Как да си направим..., където можете да намерите и останалите уроци от тази рубрика.

И разбира се отново да напомня за Картичкофурийската анкета. Моля за вашето мнение, за да стане Картичкофурии едно още по-интересно и полезно място:

КАРТИЧКОФУРИЙСКА АНКЕТА

Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да се включат!

21 януари 2015 г.

Седмица на спомените - Картичка ръчна изработка

Имаше едно време, когато не бяхме и чували за множество от машините и материалите, с които сега ни радват българските крафт магазини. Гледахме клипове в интернет и си мечтаехме как един ден ще си купим... Тогава в началото на предизвикателствата в Картичкофурийско предизвикателство 12 на 9 април 2010г. Лени ни предизвика да направим картичка, която да включва Истинска ръчна изработка! Заданието беше:

"Предложете ни проект, в който всички елементи и декорации са ръчно изработени от вас.
Избори и възможности много, сами изберете какво да използвате и как.
Рисувайте, шийте, апликирайте, куилинговайте, изплетете, нарежете, нанижете ...каквото ви сърцето подскаже.
Напълно свободни сте да използвате всичко около вас, стига да го вземете и да го превърнете в нещо ново и ваше.
Създайте авторски проект.
Условието е само едно - не декорирайте с готови елементи, готови картинки, печати. Създайте ги сами.
Създайте ги дори и от готови такива, ако решите използвайте панделки, конци, шарени хартии, всичко стига да ви са ви послужили за материал, с който да създадете вашата уникална декорация!
Използвайте само творческите си ръце на Създател!
Очаквам с трепет вашите творби, нека всички видим красотата, която създавате!"


Вдъхновени от идеята в предизвикателството в него се включиха 25 картичкофурии с 46 картички.Победители в предизвикателството, избрани с рандом  генератор станаха Мария и Симеон с това тяхно участие:


А в този слайд можете да разгледате всички участвали картички:


Спомняте ли си участието си в това предизвикателство?

Какво ще кажете, бихте ли се включили в такова предизвикателство? Можете ли да направите картичка изцяло ръчна изработка?

И разбира се отново да напомня за Картичкофурийската анкета. Моля за вашето мнение, за да стане Картичкофурии едно още по-интересно и полезно място:

КАРТИЧКОФУРИЙСКА АНКЕТА

Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да се включат!

20 януари 2015 г.

Седмица на спомените - Предизвикателството с най-много участници

В историята на Картичкофурии е имало много и най-различни предизвикателства, но днес искам да ви разкажа за това с най-много участвали проекти.
Това е Картичкофурийско предизвикателство № 56 Жените са цветя на Chiges - " Истории оттук-оттам". Предизвикателството бе пуснато преди 8 март 2011г и заданието бе да се направи картичка с поне едно цвете като поздрав за женския празник. В него се включиха 68 участника с 93 проекта.
Победителят в предизвикателството бе избран с рандом генератор и това бе
Nevena


Освен победител бе избрано и Картичкофурийско трио, а това са участниците в него:
Petya


Creative


goldie


Пълният обзор на това предизвикателство можете да видите ТУК


И разбира се отново да напомня за Картичкофурийската анкета. Моля за вашето мнение, за да стане Картичкофурии едно още по-интересно и полезно място:

КАРТИЧКОФУРИЙСКА АНКЕТА

Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да се включат!

19 януари 2015 г.

Седмица на спомените - Първият победител

След стартиране на предизвикателствата в Картичкофурии бе сменен малко регламента и от третото предизвикателство вече се избира и победител. В третото предизвикателство, което бе и първото за Свети Валентин - Картичкофурийско предизвикателство № 3 - Любовта е навсякъде, темата бе да се направи любовна картичка, на която да има само едно сърце или пък картичка за Трифон зарезан.
Участваха 33 човека с 52 картички. Някой от участниците се бяха включили с 2, 3 и дори с 4 картички. Определено имаше превес на участията за Свети Валентин.
Изборът на победител бе направен с рандом генератор и това беше участие № 24 Petya. Тя стана първият победител в Картичкофурийско предизвикателство в историята на Картичкофурии.

Това е нейната картичка, която е една от четирите картички за Трифон зарезан, които участваха в предизвикателството.

А в този слайд можете да резгледате почти всички участвали в предизвикателството картички.

Невключени в клипа са останали картичките на
Те4ето

и temmi


Пълният обзор на третото Картичкофурийско предизвикателство можете да видите ТУК


И разбира се отново да напомня за Картичкофурийската анкета. Моля за вашето мнение, за да стане Картичкофурии едно още по-интересно и полезно място:

КАРТИЧКОФУРИЙСКА АНКЕТА

Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да се включат!


18 януари 2015 г.

Седмица на спомените в Картичкофурии - Началото

Мили картичкофурии от днес  в блога ще има седмица на спомените.
Ще си припомним как започна всичко и през какво преинахме от създаването на блога.
До днес в Картичкофурии е имало 248 предизвикателства, но днес искам да ви разкажа за ПЪРВОТО - Картичкофурийско предизвикателство № 1 - Скеч.
То стартира на 25.01.2010г.
Заданието беше да се направи картичка по скеч.



Включиха се 14 картичкофурии.
Това са картичките на всички участници:
Bilba


Nana


Ble6tu4ka


Нети


k_ savova


te4eto

ralyko


new art_ mama


Sunny


Lale / Duffi

Chiges


Creative


Ivolina


Alneon


Marzelanche г-жа Шуши


За съжаление картичките на Те4ето и на Асет не могат да се видят, защото линковете към тях вече не са активни.
В първото предизвикателство нямаше победител.
Част от участвалите в него вече не се занимават с правенето на картички, а за съжаление една от участничките я няма вече между нас.
Искам  да попитам тези, които са с Картичкофурии от създаването на блога - спомняте ли си началото и вашето първо участие в предизвикателство ПЪРВО?


И разбира се отново да напомня за Картичкофурийската анкета. Моля за вашето мнение, за да стане Картичкофурии едно още по-интересно и полезно място:

КАРТИЧКОФУРИЙСКА АНКЕТА

Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да се включат!

17 януари 2015 г.

Картичкофурийско предизвикателство 248 - Обзор

Здравейте, Картичкофурии!
Днес е време аз (Кали), да обява наградите от КФП248- „Всичко може! Само Коледно не може“.
Когато избрах тази тема си представях какво може да се получи, но съвсем не съм очаквала да ми се наложи да оставя повече от 60 коледни и новогодишни поздравления и да разгледам толкова много прекрасни картички, тефтери, рецептурници, албуми, странички от арт-журнали,торти и всякакви други майсторийки. Благодаря на всички за участието , сами разбирате колко много труден направихте избора ми на победител!
Все пак наградата ща отиде при Деси (Dess V), за прекрасния и сватбен албум. Това, което ми хареса в него беше с колко мисъл и усет за красивото е направен, но има и още нещо, което за мен е важно. Понякога, когато правим тези албуми в опита си да покажем колко сме добри слагаме толкова много, че забравяме, че главните герои всъщност трябва да са снимките. Погледнете тези страници за да видите перфектните, елегантни детайли, с които са украсени.

И понеже за мен се превърна в традиция да давам и допълнителна награда за едно от прохождащите в нашето хоби момичета този път „Млада надежда“ (надявам се да не се обиди от титлата) е Стела Карапеткова с ето тази картичка.
А, да не забравя да кажа и какви са наградите…предлагам и на двете момичетата сами да си изберат - ваучер от наше или дигитално магазинче или (малко нескромно) нещо направено от мен – картичка, тефтер или каквото друго си поискат.
А сега ви пожелавам много вдъхновени моменти през новата година,
Усмивки, Кали

Благодаря на Кали за чудесното предизвикателство!

Благодаря на всички, които се включиха!

Честито на победителките!

Деси (Dess V) ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 248 19 декември - 12 януари 2014г.

Този път Картичкофурийското трио ще бъде в разширен състав. Толкова много чудесни проекти участваха в това предизвикателство, че вместо три бяха избрани пет участника. Това са по реда на включване в предизвикателството:

Irena Stefanova
 

Zara


Ani



Goldie



Кети



Честито момичета! Вие можете да използвате нашият банер, като добавите към него КФП 248 19 декември - 12 януари 2014г.


Да напомня за Картичкофурийската анкета. Моля за вашето мнение, за да стане Картичкофурии едно още по-интересно и полезно място:

КАРТИЧКОФУРИЙСКА АНКЕТА

Благодаря на всички, които отделят от времето си, за да се включат!