19 ноември 2015 г.

Картичкофурии представя ... Зара

Картичкофурии ви кани да се запознаете отблизо с една много талантлива млада дама, която създава прекрасни картички и не само. Какво и носи хобито, какви картички обича да прави и други интересни неща ни разказва Зара.

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?

Казвам се Зара и съм на 31г. Винаги съм обичла да правя разни неща с хартия. Още от дете стаята ми беше цялата в нарязахни хартийки. Завършила съм Техникум по Кожени Изделия със специалност - Моделиране и конструиране на кожна галантерия. В часовете по моделиране правехме макети на чанти и портмонета от хартия, най-често от стари тапети.
2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
Ами нямам ник. Така и не успях да измисля нещо което да харесам толкова, че да използвам като ник.
3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Блога ми е http://ladycecil.blogspot.bg/
Създаден е на 01,01,2013г., като изобщо не знаех за какво ми е и как да го използвам. Сега имам над 100 публикации и още поне толкова не показани неща.
4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Правя картички от края на Декември 2012г. Биляна Казакова ме запали по това хоби и съм много щастлива, че чрез нeго се запознах с толкова много различни и интересни хора.
5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Хобито, по някога ми носи много радост, но има и моменти когато правя нещо, защото съм поела ангажимент и трябва да го изпълня, макар да нямам вдъхновение и желание. Хубавото е, че тези случаи са рядкост и макар да започвам с нежелание нещата се обръщат в процеса на работа.
6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Любим материал са ми главно хартиите и картоните. Обичам си и щанците за рязане. В общи линии харесвам всичките си пособия, инструменти и материали, защото ги подбирам внимателно. Рядко се случва да купя нещо което да не използвам. Пазарувам от всички родни магазинчета и когато имам възможност се включвам в групови поръчки от чужбина.
7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Харесвам изчистени неща, да няма голямо струпване на елементи и марериали. Харесвам и сдържаните цветови комбинации, като гледам да се придържам към 3-4 цвятa и тяхната тоналност в проектите си. Определям стила си към - Изчистени многослойни картички
8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
В началото, както предполагам всеки начинаещ крафтър, отделях много време. Гледах клипове, четях почти всичко което ми попадне и е свързано с картичкоправенето. Сега отделям значително по-малко време. Ако имах повече време, бих искала да направя свободната си спалня в „моето местенце”. Иска ми се да мога да си разхвърлям на воля без да преча на домашните.
9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Хехе, първата ми картичка беше с квилинг, защото тогава ми се виждаше по-малкото зло от гледна точка на инвестиция. Когато Биляна започна да се заглежда по пънчовете и шаблоните, реших, че цените им са безбожно скъпи за такова нещо. Имайте предвид, че тогава гледах тези по 15-20лв. Сега шаблон за 50лв си е направо без пари и абсолютно си заслужава цената, а „точно този” толкова много ми трябва и то спешно. Без него проекта ми е загубен” – познато ли ви е?
Най-първата картичка дори не съм снимала, но тази ми е една от първите с пънчове, печати и мастила:
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Като цяло всички картички си харесвам, нямам най-любима. Всяка носи различна емоция и има своя история, но едни от най-хубватие ми нeща са тези:





Тази картичка ми е една от фаворитите. Тя беше за размяната на Кали по случай Хелоуин 2014г.

тази също се наарежда в първите места на класацията ми:
с нея спечелих и едно предизвикателство при Картичкофурии.

Ако желаете да разгледате и другите ми творби може да посетите блога ми или ФБ страницата ми
https://www.facebook.com/zaracraftstudio/

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
КФ винаги са ми били полезни със съвети, винаги съм откривала отговори в блога и страницата във ФБ. При вас открих и тръпката да участвам в предизвикателства 
Пожелавам ви, да сте винаги толкова полезни, всеотдайни и да продължавате да ни радвате с различни теми, уроци, игри и вдъхновение.

1 коментар:

Силвия каза...

Заре, не мога да скрия, че ти си една от най - големите ми любимки. Не е имало твой проект, които да не ми хареса. А прекрасната ти "Дарк" картичка, е сложена точно до телевизора ми, винаги пред очите, а на живо е дори и по - хубава и впечатляваща.