Картичкофурии ви канят да се включите в Десета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 7-8 октомври 2017г. в хотел "Сити" гр. Стара Загора.

ПРОГРАМАТА!

Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят формата за участие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата. Моля да попълнят формата не само тези, които ще се настанят в хотел Сити, а също и тези, които ще използват друг начин за настаняване.

ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!

Представена публикация

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 9 - “Как да си направим изкуствена кожа от хартия”

Лятна Картичкофурийска Академия 2017 достигна до своята последна - Тема 9. За нея уроче за всички нас подготви Картичкофеята Адриана Салева ...

4 ноември 2014 г.

Картичка победител 234

Здравейте Вълшебници на ръчно изработените красоти,

Щастлива съм да разкажа за моята картичка, която беше избрана от Тони - Точица за победител в нейното предизвикателство „Картичка с букет“.


Казвам се Мария, но се подвизавам с псевдонима Madam Mim. Ръчно изработените картички като хоби открих преди около две години, но малко след това започнах докторантура и от учене, писане и изследвания не ми остава много много време за хобито.

А сега накратко за картичката. Много харесвам ретро, винтидж и шаби шик стиловете и наскоро разширих колекцията си от елементи в тези течения и с плетени на една кука цветчета. Тъй като много хора предпочитат по-модерни и бляскави картички, избягвам да правя такива със старинна визия, освен ако знам, че получателя също има афинитет към тези стилове. Точно такъв беше случая с тази картичка – една позната, ценител на ретрото, щеше да празнува 50-годишен юбилей, а аз още не бях включила новите цветчета в проект и точно тогава излезе и предизвикателството на Тони. И след като дойде вдъхновението, бързо спретнах букетчето. Този път и фона не ме затрудни, тъй като бях прочела урочето на Bimba за структурен картон от салфетка в Картишок. Въпреки, че бях малко резервирана, реших да го пробвам, а крайния резултат много ми допадна – фона досущ заприлича на кадифените тапети на европейските дворци, което не малко допринесе за меката ретро визия на картичката.

Благодаря ви за отделеното време! Пожелавам на всички ви много вдъхновения и достатъчно време за осъществяването им J

Мария /Madam Mim/