Картичкофурии ви канят да се включите в Десета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 7-8 октомври 2017г. в хотел "Сити" гр. Стара Загора.

ПРОГРАМАТА!

Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят формата за участие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата. Моля да попълнят формата не само тези, които ще се настанят в хотел Сити, а също и тези, които ще използват друг начин за настаняване.

ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!

Представена публикация

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 9 - “Как да си направим изкуствена кожа от хартия”

Лятна Картичкофурийска Академия 2017 достигна до своята последна - Тема 9. За нея уроче за всички нас подготви Картичкофеята Адриана Салева ...

25 септември 2014 г.

Как да си направим ... Техника Iris folding Снежана/bejko

Здравейте,днес за вас подготвих едно уроче на Iris folding,която техника преди време ме заинтригува със своите сгънати и подредени по специален начин картончета създават ефект на дъгова извивка.Мисля че ще ви бъде интересно и се надявам да включите във вашите проекти.
Изборът на шаблони е много голям ,аз обаче за случаят се спрях на луна,която не е много сложна.


Необходими са ни три различни цвята картончета и шаблонът по който да ги наредим.

Първо изрязвам шаблонът и го очертавам от задната страна на основата която съм си избрала в случаят синият картон.Отново изрязвам по очертанията ,като оставям шаблонът да остане залепен под очертанието така ,че да се вижда схемата на цифрите и започвам да нареждам по ред и цвят.Закрепям всяко картонче с най-обикновено тиксо.

След като вече наредя всички в центъра се получава ирисът ,който се запълва по избор ,в случаят отново с подходящ цвят картон.
Ето така си направих един основен елемент за картичка.С малко готови цветчета ,перца , дантелка за декорация и уред за изрязване на кръгове за не повече от час вижте какво ви нашепва луната.


Какво ще кажете ,не е сложно,за сметка на това пък много ефектно.Тук може да използвате също и вече така ненужните ни малки изрезки,които обикновено отиват в коша
Шаблони много и различни може да откриете в мрежата.
Това бе от мен за вас настоящи и бъдещи Картичкофей.
Пожелавам ви нестихващо вдъхновение и много забавление от мен Bejko!