ТРИНАДЕСЕТА НАЦИОНАЛНА 

КАРТИЧКОФУРИЙСКА СРЕЩА

13-14 април 2019г.

хотел"Кристал"/Регионална библиотека "Любен Каравелов"

гр. Русе

ПРОГРАМАТА

Картичкофурии ви канят да се включите в Тринадесетата Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 13-14 април 2019г. в хотел"Кристал"/Регионална библиотека "Любен Каравелов", гр. Русе.

30 април 2014 г.

Картичкофурийски предизвикателства и игри

Мили картичкофурии предстоят няколко почивни дни през които ви каним да се включите в нашите предизвикателства и игри:

Картичкофурийско предизвикателство 216 - Крафт Фактори вдъхновение, чийто срок за участие се увеличава до 23,59ч на 12 май, понеделник.
Използвайте за вдъхновение цветовете на сайта на The Craft Factory
Можете да включите в творението си като зъбни колела, флорални елементи, текстури на дърво, дантела, дистрес продукти, ключове, фенери, панделки и други.
Участвайте с картичката си ТУК.


В нашата фейсбук група Картичкофурийски игри и размени от днес стартира нова игра- размяна - Балът! Направете картичка с която ни разкажете за вашият бал, за бала на който бихте желали да бъдете, картичка с която ще поздравите някой абитуриент, каквото вие си изберете. Нека от вашата картичка да си личи, че е бална. Нека да е официална и изискана или пък весела и закачлива, но който я види да може да си каже, тази картичка е за бал. Разбира се може и мъжка картичка, няма как бал без кавалери.
Желаещите да се включат мога да се запишат в групата - ТУК и имат време за творене до 1 юни, когато ще обявим списъкът за размяната.

Любителите и колекционерите на АТС каня в новата АТС размяна - "Детето в мен". Спомнете си детството, веселите и прекрасни мигове в него и създайте АТС-та за детските си спомени. А защо не и на детското в себе си, което сте запазили и досега.
Имате време да направите АТС-тата си до 1 юни. Размяната е стартирана като събитие във фейсбук групата Карфтърски забави - ТУК

Майсторите на декупажа очакваме да се включат в нашето Четвърто декупажно предизвикателство - Кутийка за бижута. Изработете кутийка за бижута изполвайки техниките на декупажа и включете кракле в своята работа. Готовият проект включете в нашето предизвикателство ТУК и един от вас ще има шанса да спечели прекрасната награда предоставена от нашият спонсор - "АМГ Вижън" ООД електронен магазин http://naborsata.com/.


Крайният срок за участие е 23,59 ч на 16 май, петък.

Намерихме ви много теми и задачки и ви очакваме в нашите игри и предизвикателства.

29 април 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 213 - Обзор

Скъпи Картичкофурии,
Благодаря на всички, които се включиха в предизвикателството „Таг с ръчно направено цвете”. Във всеки един от таговете, имаше по нещо, което ме грабваше още от първия миг. Затова се позатрудних с избора и прибягнах до една марка хитрост. Помолих Йови да каже число от едно до десет. Тя избра 7.
Честито на №7 Rumilina .

Руми, очаквам да се свържеш с мен.

Пожелавам ви слънчеви дни, изпълнени с усмивки и забавления.

Честито на победителката!

Rumilina ти си Картичкофурия на седмицата и можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него - КФП 213 - 4-14 април 2014г.
Очакваме твоят разказ за направата на този прекрасен таг на мейла на Картичкофурии.
Ти ще вдъхновяваш останалите картичкофурии на 20 юни.

24 април 2014 г.

Трето декупажно предизвикателство - Обзор

Ето че приключи и нашето Трето декупажно предизвикателство - Великден. Благодарим на всички, които се включиха в него.
Време е да обявим победителят и триото:

Победителят е Елена КироваЧестито!
Елена, ти печелиш наградата на "АМГ Вижън" ООД електронен магазин http://naborsata.com/. За да я получиш, те молим да напишеш адреса си на мейла на Картичкофурии.
Освен това твоят проект става Декупажен проект на месеца  и можеш да използваш нашият банер, към който да добавиш - Трето  декупажно предизвикателство в Картичкофурии - 10 март -14 април 2014г. В Декупажното трио по реда си на участие влизат:

Илияна Рашкова

Цвети

ДИМА6КА-ДЕКУПА6КА 
Честито момичета! Вие също можете да използвате нашият банер, като добавите към него - Трето декупажно предизвикателство в Картичкофурии - 10 март -14 април 2014г.

Благодарим отново на всички участници! Каним ви да се включите в нашето Четвърто декупажно предизвикателство - "Кутийка за бижута". Можете да участвате в него до 23,59ч на 16 май, петък. Очакваме вашите прекрасни кутийки, а един от вас го очаква награда, предоставена от "АМГ Вижън" ООД електронен магазин http://naborsata.com/

23 април 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 211 - Обзор

Мили Картичкофурии,
Благодаря за прекрасните участия в морското предизвикателство. С голямо удоволствие разглеждах картичките ви отново и отново! Изборът беше много труден, затова прибягнах до помощта на едно сладурче. Снощи тригодишният син на моята приятелка изтегли номер 3.
Това е Малкият моряк на Цвети Борисова.
Много усмивки и пролетно настроение,
Мария

Благодарим на за морското предизвикателство.

Честито на победителката!

Цвети Борисова ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 211 21 - 31 март 2014г.
Очакваме разказа за твоята Картичка победител на мейла на блога.
Ти ще вдъхновяваш останалите картичкофурии на 6 юни 2014г.

19 април 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 212 - Обзор

Мили Картичкофурии,
време е да обявим победителя от Картичкофурийско предизвикателство 212 - Пролетен празник.
Благодарим ви за прекрасните картички - цветни, свежи и забавни. За нас беше удоволствие да ги разгледаме! Задачата да изберем една от тях този път истински ни затрудни. Все пак се налага да изберем.
Наградата на Greta's Art ще пътува към Мarie.
Мария, моля да ни пишеш на info@gretasart.com , за да уточним къде да изпратим наградата.
Пожелаваме на всички весели Великденски празници, изпълнени с усмивки!
Благодарим на екипа на Greta`s Art за пролетното предизвикателство.

Честито на победителбката!

Мarieти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 212 28 март - 7 април 2014г.

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии по реда си на участие влизат:

Zori

PetyaDesinkaЧестито момичета! Вие можете да използвате нашият банер, като добавите към него КФП 212 28 март - 7 април 2014г

18 април 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 215 - Картичка с движещ се елемент

Здравейте Картичкофурии!
Казвам се Ася Великова и е мой ред да предизвикам въобажението ви. Темата на настоящото предизвикателство е картичка с движещ се елемент. Нека нещо се движи, мърда, върти на вашата картичка. Предизвиквам ви да се забавлявате, защото няма други правила или теми.
Надявам се, че предизвикателството ще ви допадне и ще се радвам да участвате в него. Ето и моето предложение за оригинална картичка с изненада, вдъхновено от Великденските празници:

Това е Spinner card и пилето се върти по улея. За любопитните, ето линк за изработката на подобна картичка:
http://www.youtube.com/watch?v=o2OjuzBcshc
Не е нужно вашата картичка да е такава, а само нещо на нея да се движи.
Така че – фантазирайте и сигурна съм крайният резултат ще ви накара да се усмихнете.
И така, мили Картичкофурии, ще имаме двама победители, тъй като съм сигурна, че определянето на победител ще е мнооогооо трудно. Затова възлагам на Картичкофуриите да определят единият победител, като аз си запазвам правото също да излъча своя фаворит.
Победителят на Картичкофуриите ще получи ето тази купчинка с материали:


Моят фаворит – тази:

Желая на всички вдъхновение и забавление!
Поздрави, Ася

Благодарим на
Ася за цветното предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 203 в предизвикателството КФП 203 - "Някъде по света"наПетя.

Нашите картичкофеи се справиха чудесно с това предизвикателство и това са техните картички с движещи се елементи:

Здравейте! Преди известно време бях правила картичка с въртяща пеперудка за една малка сладка рожденичка. Поръчителката на картичката реши отново да ми се довери.Трябваше да направя нещо подобно като първата, но за момченце( и непременно да има нещо което да се върти ).Сетих се за любимото си кученце Boofle на Docrafts.Първоначалната ми идея беше да се върти кученцето но се оказа доста голямо.Реших да прибавя една въртележка, и това да бъде моят въртящ се елемент.Малко цветя, перли, дантелка, копченца и календарче на което да отбележат така любимата за тях дата.Мисля ,че се получи добре.Очаквам да видя и вашите проекти с нетърпение.Повод за тази картичка е рожден ден на една малка дама на 7 год.
Картичката се получи много интересна с движещето се котенце.
Благодаря за интересното предизвикателство.Когато ни дадоха темата, веднага ми хрумна каква картичка да направя. Имах поръчка за детска, момчешка картичка с футболна топка. Веднага си представих как една топка се търкаля по терена . Това ми е първата въртяща се картичка, но ще има още със сигурност! Много е забавно и лесно. Опитайте и вие!
Крайният срок за участие е 23,59ч на 28 април, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през юни 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.

16 април 2014 г.

Трета Национална Картичкофурийска среща - ПРОГРАМАТА

ТРЕТА НАЦИОНАЛНА 

КАРТИЧКОФУРИЙСКА СРЕЩА

26-27 АПРИЛ 2014г.

грТрявна,  хотел "Ралица"


Поради невъзможност на екипа на "АМГ Вижън" ООД електронен магазин naborsata.com да присъстват на срещата бе направена малка промяна в програмата, която можете да видите по-долу.


Програма на срещата
26 април – събота

10,30 ч - 11,30 ч Запознанство и сладки приказки.
11,30ч – 12,00 ч  Демонстрация на Дистрес ембосинг пудри, Рали , Двете Елши.
12,00ч – 13,00 ч  Пауза за обяд и регистрация в хотела
13.00-15.30 ч- Работилничка Скрапбук албуми водещ Ем от Двете Елши Цена 20 лв.
13.00-15.30 ч – Нещо като работилничка на Стефка Бешковска - Te4eto за цветя и любими техники
15.30- 16.00 ч - Демонстрация на дистрес напукващи бои, Ем, Двете Елши.
16.00- 16.30 ч -Демонстрация - Как да добавим акценти към картичките си- ново приложение на печатите - Мигито Петрова.
16.30-19.00 ч – Работилничка Дистрес мастила мастър клас водещ Рали, Двете Елши. Цена 20лв.
16.30-19.00 ч – Работилничка Как да добавим акценти към картичките си- ново приложение на печатите - Мигито Петрова. Цена 10лв.
19.00 - 20.00 ч свободно време
20.00 ч - Обща вечеря на всички участници в срещата в ресторанта на хотела.

27 април – неделя 

--закуска
10.00-10.30 ч – Демонстрация как да си направим сами дизайнерски хартии - Руми Борисова, Хобисвят
10.30 - 12.30 ч - Ръчноизработени цветя от креп хартия - слънчогледи Кирилка Симеонова - Цена 10лв.
10.30 - 12.30 ч - Работилница Интерактивна кутия за АТС– Ем от Двете Елши – Цена 20лв

На срещата ще има щанд с материали на магазин Идея - Твоето място за творчество - на който те ще направят демонстрация на свои нови продукти и присъстващите на срещата ще могат да си закупят от тях.
На срещата ще има и щанд на Двете Елши, където ще можете да разгледате и си купите най-новите им материали.

При промени и обновления на информацията за мероприятията по време на срещата ще ви информираме своевременно.
Записването за работилниците ще става на мейла на Картичкофурии и в групата във Фейсбук.

Всички, които ще присъстват на срещата  молим да попълнят:

ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!


Чрез нея ще можем да преброим нужните ни стаи и да направим резервацията в хотела.
Крайният срок за попълване на формата, ако ще ползвате услугите на хотел „Ралица” е 25 март.

След тази дата, ако желаете да присъствате на срещата ви молим да се свържете с нас.

Попълнете формата, дори и да няма да ползвате хотела. Това ще ни даде възможност да имаме информация за присъстващите на срещата и на общата вечеря.
Ако имате някакви въпроси относно срещата можете да се свържите с нас на мейла на Картичкофурии - cardsaddicted@gmail.com

Четвърто декупажно предизвикателство - Кутийка за бижута

С малко закъснение стартираме нашето Четвърто декупажно предизвикателство.

Негов спонсор отново е "АМГ Вижън" ООД електронен магазин http://naborsata.com/

Решихме този път да ви предизвикаме да направите декупаж на конкретен предмет, а именно - Кутийка за бижута. Нямаме претенции към размера на кутиката. Както и към материалът от който е направена. Важното е да сте използвали декупажните техники при обработването и.
И понеже винаги трябва да има и нещо допълнително в нашата задача към вас, то този път е да използвате кракле в своята работа.

Ние от Картичкофурии избрахме за вас като вдъхновение тези кутийки от руските крафтърски сайтове:


Автор Светлана-DragonaAlmendra от сайта http://www.livemaster.ru


Автор Елена Пересторонина(BabaLena)от сайта http://www.livemaster.ruАвторът е от сайта http://dekupazh.blogspot.com/

А това е чудесната наградата, която са подготвили за победителя от "АМГ Вижън" ООД електронен магазин http://naborsata.com/.Крайният срок за участие е 23,59 ч на 16 май, петък.

Имате един месец, за да изработите своите проекти.

След това жури ще избира победител на месеца - Декупажен проект на месеца и трио от най-харесани проекти - Декупажно трио.

Искаме да ви представим и дамите от журито, като сме сигурни, че са познати на всички занимаващи се с декупаж:
Донка Мангачева от Хоби Център Кламер
Елена Раличкова от Работилничка 13
Маня Димитрова от Работилничката
Юлия Андреева от July Art магазинче

И като всяко предизвикателство и в това има и изисквания към участниците:

Можете да участвате само с нови проекти, изработени след датата на задаване на предизвикателството.
Снимките на проектите ви следва да са качени в сайтове за снимки или във фейсбук, като линковете трябва са към конкретната снимка, с която участвате или към малък албум, в който да има снимки само на това изделие, с което участвате в предизвикателството. Фейсбук снимките ви трябва да са достъпни от всички.
Към всяка снимка или албум трябва да е написано, че с нея участвате в нашето предизвикателство и да има линк към предизвикателството в Картичкофурии.
Ако имате блог освен линк към предизвикателството можете да сложите и някой от нашите банери.
Няма да се зачитат участия, чиито снимки са недостъпни, качени са в сайтове за съхранение на снимки, където няма възможност директно да бъдат разгледани и нямат описание и линк към Картичкофурии.
Проектите ви трябва да отговарят на зададената тема. Спазвайте и допълнително зададените условия.
Молим да спазвате добрия тон при публикуване на коментари, с които давате мнение за проектите на останалите участници.
Имайте предвид, че трябва да можем да се свържем с вас.


15 април 2014 г.

Картичкофурии представя ... София Арнаудова/ Sophie

Днес в Картичкофурии представя... гостува една много мила и талантлива млада дама - София Арнаудова - Sophie. Вижте нейният разказ за картичките, как е започнала и какво и носят.
Можете да разгледате красотите, които създава и в блога и Sophie´s Creative Box. А ако искате да се научите да правите още един вид хартиено цвете не пропускайте нейният урок в нашата рубрика Как да си направя... Оригами далия.

Представете се и разкажете нещо за себе си ?

Здравейте картичкофурии, казвам се София, на 31г., от дълги години се подвизавам по немските земи и по-конкретно Мюнхен, където завърших архитектура, запознах се с мъжа ми, роди се синът ни Валентин и живеем в момента. Изобщо май най-осъзнатите ми години досега са изминали зад граница, но това разбира се не ме промени дотолкова и не ме накара и за миг да спра да общувам с приятелите ми българи, да мисля за България и за хората там, които обичам.
 

От кога правите картички и как започнахте?

Започнах да се занимавам случайно преди почти година по време на майчинството, след като дълго се лутах в търсене на заниманието, което да запълни и осмисли еднообразното ми ежедневие. И сигурно защото работата с линията и макетния нож, хартия и лепила не ми беше чужда от следването, а може и по някакъв начин да ми е липсвала, но с удоволствие отново изкарах забутаните ми в кашоните материали и позакривената ми подложка за рязане, този път обаче се гмурнах в дълбините на картичкотворенето.

Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.

Първата ми картичка беше за рождения ден на прителче на сина ми. Тъкмо се бях запознала с техниката на оцветяване с акварелни моливи и бях изключително впечатлена. Накупих си материали и се захванах с първите стъпки в картичкоправенето.Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?

За момента успявам всеки ден да пипна по нещичко по картичките ми. И колкото повече се занимавам, толкова повече нализам в детайлност и все повече нови идеи започват да се раждат, така че времето никога не ми стига да свърша всичко. Списъкът ми от чакащи идеи и проекти расте постоянно- от декупаж на нови и стари предмети, изработване на всякакви аксесоари от плат и филц до бижута от полимерна глина и мъниста.

Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?

Всяка добре изработена картичка с оригинална идея би могла да ме впечатли, но да си призная силна симпатия изпитвам най-вече към винтидж проектите, особено шаби шик. Възхищавам се на пищните картички без оцветена картинка, в които има ръчно изработени елементи. Харесва ми, когато улавям експериментаторкия дух, креативността и чувствата, с които авторът е създал своята творба.Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте?


Една от любимите ми картички, с която трудно се разделих е правена за предизвикателството при Картичкофурии на Bearkis КФП 197 ''Бяла магия''.


Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?

Радвам се, че има Картичкофурии- един по-различен блог, помагащ ни за нашето опознаване, сплотяване и креативност. Пожелавам ви още много последователи и се надявам и занапред дълго да ни вдъхновявате.

11 април 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 214 - Цветова комбинация

Хейййййй....... феички,здравейте!

Аз съм Ирина и днес имам огромното удоволствие да ви предизвикам.

Темата,която избрах е цветова комбинация.


Спрях се на тези цветове,тъй като носят много настроение.

Единственото изисквание е на картичката да има поне три от тези цветове.


Надявам се , да съм ви вдъхновила и да се включите в предизвикателството.

Наградата ще е ваучер на стойност 20,00лв. от варненско крафт магазинче.

Ще следя с интерес вашите проекти.

Поздрави!

Ирина

Благодарим на
Ирина за цветното предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 202 в предизвикателството КФП 202 - "Някъде по света"на ...Just Me....

А това са прекрасните цветни картички на нашите Картичкофеи:


Трите думи-жокер, които получих за тази картичка бяха: майка и дъщеря, именнички на Цветница, шарено. Това идеално се върза с пъстрата и готина цветова комбинация, по която имах задачката да творя. Хващайте и вие ножичките и ярките свежихартийки и сътворете цветна красота. Дори и да нямате някоя дама с име на цвете около вас, то подарете картичка на първата срещната жена, защото всички жени са нежни цветя, следователно имат имен ден на Цветница.Идеята за този проект дойде от поръчителката ми, която искаше да изненада с билет за концерт сестра си, която има Имен ден утре- Цветница. А моята задача беше да изработя Цветен плик за подаръка. А какво по-цветно от цветовата комбинация с която Ирина Ви предизвиква при Картичкофуриите. Вижте все пак и моето творение по темата...
Ирина Кирякова е избрала прекрасна цветова комбинация за нейното предизвикателство, много свежа, цветна, пролетна... А аз за вдъхновение ви направих една пъстра картичка с един много любим мой печат и много цветно настроение. Очакваме ви!


Крайният срок за участие е 23,59ч на 21 април, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през май 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.

6 април 2014 г.

Как да си направим ... Оригами далия - София Арнаудова/Sophie

Искате ли да си направите оригами цвете и да украсите с него картичката си? Научете се как да направите това от урока на Софи.
Здравейте,
днес при Картичкофурии ще ви покажа уроче за много лесно и много ефектно хартиено цвете, което става само с няколко сгъвки и може да се използва в зависимост от размера си като красив централен елемент или част от декорация.
Цветето е съставено от 8 или повече кръгчета, бройката им може да я напаснете накрая, когато залепяте отделните части. Тук аз изрязах с помощта на шаблон с диаметър 4см 8 кръгчета и едно по-голямо бяло, горе-долу двоен диаметър на кръгчетата, което по-късно ще ни послужи за основа. Важно е малките кръгчета да имат две лица, т.е. или да са от такава дизайнерска хартия, или да слепите два вида цветна хартия една за друга.

Следващата стъпка е да направим отделните листенца на цветето от всяко кръгче. Сгъването става по следния начин:


Сгъваме през средата на две половинки

Половинката сгъваме отново през средата на четвъртинки


Разгъваме и обръщаме с другия цвят към нас и правим според четвъртинките следните две сгъвки, които образуват остър ъгъл- това е единият край на листенцето.


Обръщаме отново и сгъваме същите две страни, така че да се срещнат в средата.


По този начин сгъваме всички изрязани малки кръгчета.

Остава да ги залепим към основата- голямото бяло кръгче, което изрязахме в началото. При мен се наложи да изрежа още едно кръгче и да намаля диаметъра на основата, но тук всеки може да си прецени индивидуално.Като завършек може да залепим в центъра копче и след това да продължим с дизайна на картичката.