31 януари 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 204 "Отвори сърцето си за мен"

Приятели картичкофурии,
вярваме, че не сте изненадани от любовното ни предизвикателство този месец.
"Отвори сърцето си за мен"
 Темата е "сърцата", а  условието малко по-сложно. Необходимо е да направите картичка с форма на сърце или с елементи сърца, която да се разгъва не по обичайния начин, а нестандартно. Колкото по-сложно, толкова по добре. Цветовете оставяме да подберете сами.




Празникът на влюбените наближава, така че побързайте!
Очакваме с нетърпение вашите проекти!
Наградата отново е ваучер за пазаруване от www.gretasart.com на стойност 15 лв.


Вдъхновение и успех на всички!

Благодарим на Greta`s Art за любовното предизвикателство.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 10 февруари, понеделник.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.






28 януари 2014 г.

Картичкофурии на 4 години - победители и картичкофеи

Първо искаме на благодарим на всички, които се включиха в нашето юбилейно, 200 предизвикателство и направиха такива чудесни картички.
Благодарим и на всички, които ни поздравиха по повод нашият празник.

И тъй на 25 януари Картичкофурии станаха на 4 години. За тези 4 години ние се учихме и забавлявахме заедно. Предвизвикахме ви 203 пъти и се радвахме и възхищавахме на красотите, които правите, на промяната и израстването ви в картичкоправенето.
През последната година реализирахме една голяма наша мечта. Успяхме да осъществим две национални срещи на майсторите на картички. Една в Стара Загора и една във Варна. Много се радваме, че успяхме да се запознаем  с толкова талантливи, мили и прекрасни хора.
За съжаление ни се наложи да се сбогуваме с нещо, което не намери добър прием и не  потръгна. От началото на тази година форум Картичкофурии прекрати своето съществуване.

Затова пък вече можем да ви поканим в нашата нова Фейсбук група Картичкофурийски игри и размени, в която в момента тече първата организирана в нея игра-размяна "Искам да ми направиш".

Вече тече петата година от нашата дейност и ние я стартирахме с нещо съвсем ново и различно - Първото декупажно предизвикателство в Картичкофурии - Подарък за любим човек! Ако харесвате тази техника и обичате да творите в нея ви каним да се включите в него. Имате възможност да го направите до 23,59ч на 13 февруари. Можете да научите повече подробности от ТОЗИ ПОСТ.

Очаквайте и още други нови и интересни занимания от нас.
Надяваме се и тази пролет да се съберем и да се забавляваме заедно.

А сега е време да обявим победителите в Картичкофурийско предизвикателство 200, избрани от Картичкофурии:

Картичкофурия на седмицата
, която и печели ваучер на стойност 15лв от магазин Идея - Твоето място за творчество, предоставен от Картичкофурии, е vilini

Ваучер на стойност 15лв от магазин Двете Елши, печели smiles


Ваучер на стойност 15лв от Мигито Петрова печели Поликсения Христова

Ваучер на стойност 15лв от магазин Greta`s Art печели
Rumilina

Ваучер на стойност 15лв от магазин naborsata.com печели Биляна Казакова

Честито на победителките!

vilini ти като Картичкофурия на седмицата ще вдъхновяваш останалите картичкофурии на 4 април.

Остава да обявим и избраните от нас Картичкофеи. Това са по реда си на участие:

Kakichka


nuschinka


Toni


tancheto


Irina Kirqkova


didSteF


Честито момичета, много се радваме да ви поздравим като част от нашият екип. Ще се свържем с вас за повече подробности за вашата дейност при нас.

И няма как да пропуснем да напомним, че имате възможност да се включите в Картичкофурийско предизвикателство 203 - "Картичка-телескоп и/или картичка с телескопично изображение (картинка)" на Петя

24 януари 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 203 - "Картичка телескоп и/или картичка с телескопично изображение"

Здравейте, казвам се Петя, моят блог е Мишо-Бохо. Радвам се, че имам възможността да ви предизвикам за първи път.
Много харесвам нестандартни и раздвижени картички.
Темата е "Картичка-телескоп и/или картичка с телескопично изображение (картинка)", докато се ровех в нета, попаднах на такива картички и в момента съм на тази тема.
Поне аз за първи път правя картички от този род. Картичките със снежковците ми доставиха голямо удоволствие, но другата - с телескопичното изображение - малко ме затрудни (както се вижда от самата нея).
Целта е да се преминава от по-голяма, към по-малка форма.
На този адрес http://www.splitcoaststampers.com/resources/tutorials/telescopingimage/ е показано как се прави картичка с телескопична картинка.
Надявам се, че много ще се забавлявате!
Победителите ще бъдат определени от мен. Наградата - шаблон за ембосинг и висулки детелинка са за картичката-телескоп, която най-много ме е впечатлила, а наградата - печатче, висулки, пера и малки джунджурийки са за най-интересната картичка с телескопична картинка.


Поздрави!
Петя

Благодарим на Петя за интересното предизвикателство. С нейно съгласие уточняваме, че пирамидалната картинка използвана за този тип картичка е известна като 3d twisted pyramid decoupage.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 3 февруари, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през април 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.





22 януари 2014 г.

Малко напомняне!

Понеже се събраха много действащи предизвикателства едновременно искаме да ви напомним, че утре е последният ден, в който можете да се включите в Картичкофурийско предизвикателство 200 "Нещо старо, нещо ново, нещо синьо!", с което отбелзваме 4 години от създаването на Картичкофурии.
Заедно с него приключва и  нашият Конкурс за Картичкофеи.
Крайният срок е 23,59ч на 23 януари, четвъртък.
Очаквайте в края на седмицата избраните победители и картичкофеи.

Поканихме ви на пътешествие и все още можете да попътешествате заедно Just Me в Картичкофурийско предизвикателство 202 - "Някъде по света"

Можете да се включите до 23,59ч на 27 януари, понеделник.

Любителите на декупажа могат да се включат в Първо декупажно предизвикателство - Подарък за любим човек!

Сътворете подарък за човек, когото обичате, използвайки техниките на декупажа и се включете в нашето предизвикателство.

Можете да се включвате с колкото желаете проекти до 23,59ч на 13 февруари, четвъртък.

19 януари 2014 г.

Картичка победител - 198

Здравейте, фурии!

Повечето ми картички са без картинки и предизвикателството на София много ми допадна. Няма да ви разказвам как съм направила картичката, защото съм го описала в публикацията ми.

Исках да изненадам с нещо специално племенницата ми за Коледа. Знам, че тя очаква с нетърпение направеното от мен. Опитах се да предам в някаква степен усещането ми за нея и за децата изобщо - чистота, искреност, вяра в чудесата, в добротата и в красотата.

Радвам се, че осъществих една моя отдавнашна идея и благодаря на София!

Здраве, успехи и много усмивки през Новата година!

Мария

17 януари 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 202 - "Някъде по света"

Здравейте, Вълшебници!

Дойде и моят ред, ...Just Me... , да ви предизвикам,но най-напред искам да честитя празника на всички дами празнуващи имен ден днес. Бъдете здрави,много вдъхновени и смело сбъдвайте своите мечти.

Темата която избрах за днешното предизвикателство е "Някъде по света"... или картичка вдъхновена от любима дестинация(място). Под място имам впредвид държава или град, който сте посетили или пък много мечтаете да посетите. Място което е оставило някаква следичка в сърцето ви,приятни емоции и чувства.Помечтайте,поразходете се из спомените си и вплетете тези свои емоции в картичка или пък друг хартиен проект на тази тема и... създайте своя шедьовър.

Ще ми бъде изключително приятно да помечтая, да попътувам с вас и ...да се насладя на красотите създадени от сръчните ви ръце.

Проекта който силно ме впечатли ще бъде награден с Ваучер на стойност 20 лв. От български крафт магазин.

Ето и моето вдъхновение към вас:

Благодарим на ...Just Me... за пътешестващото предвизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 192 в предизвикателството КФП 192 - "Квадратна картичка с картинка"наСтефка Пашова.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 27 януари, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през април 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.






13 януари 2014 г.

Първо декупажно предизвикателство в Картичкофурии - Подарък за любим човек!

Мили приятели,
Днес в Картичкофурии е ден на новото начало.
За първи път при нас стартира предизвикателство, което се отнася не до майсторите на картички, а до майсторите на декупажа.
Декупажът е едно относително ново за България хоби, в което с помощта на салфетки, бои, лакове и много търпение и умение обикновените битови предмети се превръщат в произведения на изкуството. И тъй като ние в Картичкофурии харесваме всякакви ръчноизработени неща решихме да поканим декупажистите, като ги предизвикаме да покажат таланта си в едно ежемесечно състезание.

Това наше ново начинание през месец януари стартира с подкрепата на магазин Идея - Твоето място за творчество - онлайн магазин http://ideahobby.bg/.

Това е мястото, в което ще намерите всички необходими материали за Вашите нестандартни проекти в света на приложното изкуство. Нашето представяне ще започне с едно креативно предизвикателство, което ще изрази любовта към това, което правим. Неслучайно избрахме предизвикателен старт в този наистина кипящ с вдъхновение блог непосредствено преди Св. Валентин.
Предизвиква ме Ви да изразите вашата любов този път с четка, боя, декупажно лепило и хартия.
Направете подарък за Св. Валентин и го подарете на любим човек! Дарете топлина и любов с това, което ще изработите.

Темата на предизвикателството е Подарък за любим човек
Единственото изискване е използването на декупажна техника. Всичко друго каквото Ви хрумне е ПОЗВОЛЕНО! Няма рамка за използвани материали просто се развихрете с четка и боички!

Нашите вдъхновения към вас:



Ето и наградата, която ще получи победителят:

Пожелаваме ви много творчески идеи и успех!


Декупажното предизвикателство ще представлява игра, за която на всеки втори понеделник от месеца, ще се задава тема, която може да бъде за вид изделие, вид техника или тематична за съответен повод или празник. В рамките на 1 месец всеки, който желае ще може да се включи с колкото желае творби. В края на месеца жури ще избира победител на месеца и трио от най-харесани проекти - Декупажен проект на месеца и Декупажно трио.
Искаме да ви представим и дамите от журито, като сме сигурни, че са познати на всички занимаващи се с декупаж:
Донка Мангачева от Хоби Център Кламер
Елена Раличкова от Работилничка 13
Маня Димитрова от Работилничката
Юлия Андреева от July Art магазинче

И като всяко предизвикателство и в това има и изисквания към участниците:

Можете да участвате само с нови проекти, изработени след датата на задаване на предизвикателството.
Снимките на проектите ви следва да са качени в сайтове за снимки или във фейсбук, като линковете трябва са към конкретната снимка, с която участвате или към малък албум, в който да има снимки само на това изделие, с което участвате в предизвикателството. Фейсбук снимките ви трябва да са достъпни от всички.
Към всяка снимка трябва да е написано, че с нея участвате в нашето предизвикателство. В краен случай, ако няма възможност да добавите такъв коментар, то тогава напишете коментар към този пост, в който да пише кой участва с този проект.
Ако имате блог освен линк към предизвикателството можете да сложите и някой от нашите банери.
Проектите ви трябва да отговарят на зададената тема.
Имайте предвид, че трябва да можем да се свържем с вас.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 13 февруари, четвъртък.


И за да не стават недоразумения искаме да кажем, че стартирането на Декупажното предизвикателство не променя и не нарушава хода на Картичкофурийските предизвикателства. То е просто още едно място, в което искаме да предизвикаме креативните хора и да се забавляваме заедно.





11 януари 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 199 - Обзор

Отмина еуфорията, свързана с коледните и новогодишните празници.Посрещнахме новата 2014 година почти без сняг.
Благодарение на вашите картички, скъпи картичкофурии се насладихме на приказната атмосфера на снежна и бяла Коледа, сгушени къщички и пушещи коминчета.
Благодарим ви от сърце за участията! Бъдете все така креативни и през Новата година!
Избрахме къщичките на vilini да получат нашата награда - ваучер за пазаруване от Greta's Art на стойност 15 лв.


Моля, победителката да ни пише на info@gretasart.com за да уточним как ще получи своята награда от Greta's Art.


Пожелаваме на всички вас - УСМИВКИ!

Честито на победителката!

vilini ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 199 20 декември 2013г - 6 януари 2014г..


10 януари 2014 г.

Картичкофурийско предивзвикателство 201 - Нещо за теб!

Здравейте млади и стари, опитни и начинаещи, познати и все още непознати Картичкофурии! Имате щастието да започнете новата година с мен, Kakichka /Кат/ и моето ново предизвикателство към вас.
Нарекох го: Нещо за теб!
Толкова често правим картички, тефтери, разделители, тагове, визитки и какво ли още не за познати и непознати хора. А рядко ни остава време да направим нещичко специално за себе си. Защо се случва така? Не е ли важно да сме заобиколени от красота, цвят и блясък и най-добрите примери на нашето изкуство да красят именно нашите бюра?
Аз се заех да променя ситуацията и тази година започнах с творене точно за себе си - имам си календар на бюрото, красив тефтер, а от вчера и .... картичка, посветена на жените-шефки :)


Тя краси корковата ми дъска в офиса, заедно с други картички, правени от Марти и мен.


Така че ви предизвиквам да направите и вие нещо за себе си или близките си хора /мъж, деца, куче, котка/ .
Аз пък ще разгледам творбите ви и най-пристрастно ще избера онази от вас, която Марти каже. Тя ще получи ваучер на стойност 15 лв от БГ магазинче.
Хайде, марш сега да се огледате от какво имате най-спешна нужда.
Очаквам с нетърпение вашите щури идеи.

Благодарим на Kakichka /Кат/ за интересното предивзвикателство!

Тя стана Картичкофурия на седмицата 190 в предизвикателството КФП 190- "Сред цветята - картичка по рецепта" на Златина Ташева.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 20 декември, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство през април 2014г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.





6 януари 2014 г.

Картичкофурийски игри и размени!

През месец явнуари при нас в Картичкофурии ще има много нови и интересни неща.
Едно от тях е новосъздадената група във Фейсбук Картичкофурийски игри и размени! - https://www.facebook.com/groups/237177903126584/

И първото, което искаме да ви поканим да направите е да се похвалите с картичките си от размяната Картичкофурийска Коледа 2013г. Надявам се, че всички вече са си получили картичките. Нека съберем на едно място всички коледни красоти, които се разменихте!

Ако някой от вас не съм включила все още в групата, моля да пише на мейла на блога или на страницата ни във Фейсбук.



4 януари 2014 г.

Картичка победител - 195

Здравейте, аз съм Кали (KalySto) и сега ще ви разкажа как беше направена „Дамата с дракона“
Рядко се случва да правя картички за непознати, но тази е точно такава. Поръча ми я от далече една тинейджърка за рождения ден на нейния приятел, а на тази сладурана нямаше как да откажа. Темата - епически книги, фентъзи елементи , сръстарено и антично - беше много благодатна за мъжка картичка, защото знаете колко трудно се правят и украсяват те. И тъй като цветовата комбинация от есенно червено, зелено и кафяво също беше избрана от поръчителката, лесно намерих гамата от необходими дизайнерски хартии. След това се заех с оцветяването на Дамата с дракона от Kenny K и тъй като картинката е доста детайлна реших, че ще я направя по-големичка. Оцветявах я повече от 2 часа т.е. докато ми хареса крайният резултат, а после гланцирах копието и останалите металните елементи по картинката. Изрязах хартиените елементи и се заех със състаряването – изпилих краищата на листчетата и разръфах част от тях. След това използвах дистресната ембос пудра на Ranger, която в случая много подходящо се нарича „черни сажди“, защото ефекта и е точно като на обгорено. За повече слоеве добавих и лист от стара книга, който вече обгорих наистина, а от изрязаните елементи добавих само няколко черни клонки отвън и от вътре за да наподобяват тъмна и застрашителна гора. За украса добавих само брадс във формата на болтчета и едно ключе на каишка и така картичката вече беше готова да отпътува към получателите и.
А разперените крила на дракона бяха причината и да я включа в КФП 195 на Боряна Димитрова и съм радостна , че тя я избра за картичка-победител.

3 януари 2014 г.

Картичкофурийско предизвикателство 200 - Нещо старо, нещо ново, нещо синьо!

Честита Нова година!
Мили приятели, искаме да ви честитим новата 2014г и да ви пожелаем много свободно време, достатъчно пари и несекващо вдъхновение, за да практикувате нашето прекрасно хоби.

Днес Картичкофурии имат юбилей.Това е нашето 200 предизвикателство.


За да отбележим това важно за нас събитие този път ви предизвикваме ние. При обсъждането на темата, с която да ви предизвикаме тръгнахме от вече почти четири годишните традиции, от новата година и възможността за ново начало, която тя ни дава и някак естествено се получи:
Нещо старо, нещо ново, нещо синьо!
Нещо старо разбира се са материалите, с които разполагате, нещо ново може да е нещо, което сте получили от дядо Коледа или нещо, което досега не сте използвали в картичките си, нещо синьо - нека има нещо синьо на вашата картичка.

И понеже темата заприлича на сватбената традиция, то решихме да я допълним и с нещо от плат - панделка, дантелка, цвете по ваш избор.
Както знаете януари е нашият месец и по този повод това предизвикателство ще продължи до 23,59ч на 23 януари, четвъртък.
Победителите ще обявим на 25 януари, когато Картичкофурии става на 4 години.
Като за празник ще имаме повече от един победител. Тази година в отбелязването на нашият празник ни подкрепят Двете Елши, Greta`s Art, Мигито Петрова и naborsata.com.

В навечерието на нашият 4 рожден ден Картичкофурии обявя Конкурс за Картичкофеи - феите, които ще Ви вдъхновяват през новата година. Ако желаете да участвате в конкурса, моля напишете до името си в линкито КФ.

Сред участниците в рожденият ден ще бъдат избрани 6 Картичкофеи, които ще бъдат част от екипа на Картичкофурии през новата година. А какво ще правят те? Ами картички разбира се... Избраните картичкофеи ще са част от вдъхновяващият екип на Картичкофурии в рамките на следващите 6 месеца. Разделени по двойки те ще ви вдъхновяват през седмичните предизвикателства, задавани от останалите наши участници. Ще правят по 1 картичка вдъхновение веднъж на 3 седмици по темата на задаващият предизвикателството през съответната седмица.


Тази година освен темата ние ви поставяме още едно условие за участие в празничното ни предизвикателство. Картичките ви трябва да бъдат специално направени за това предизвикателство и да не участват в друго такова. Това изискване поставяме само за това предизвикателство.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството.  Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в  едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При  публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното  предизвикателство, в което участвате с картичката си.