13 януари 2014 г.

Първо декупажно предизвикателство в Картичкофурии - Подарък за любим човек!

Мили приятели,
Днес в Картичкофурии е ден на новото начало.
За първи път при нас стартира предизвикателство, което се отнася не до майсторите на картички, а до майсторите на декупажа.
Декупажът е едно относително ново за България хоби, в което с помощта на салфетки, бои, лакове и много търпение и умение обикновените битови предмети се превръщат в произведения на изкуството. И тъй като ние в Картичкофурии харесваме всякакви ръчноизработени неща решихме да поканим декупажистите, като ги предизвикаме да покажат таланта си в едно ежемесечно състезание.

Това наше ново начинание през месец януари стартира с подкрепата на магазин Идея - Твоето място за творчество - онлайн магазин http://ideahobby.bg/.

Това е мястото, в което ще намерите всички необходими материали за Вашите нестандартни проекти в света на приложното изкуство. Нашето представяне ще започне с едно креативно предизвикателство, което ще изрази любовта към това, което правим. Неслучайно избрахме предизвикателен старт в този наистина кипящ с вдъхновение блог непосредствено преди Св. Валентин.
Предизвиква ме Ви да изразите вашата любов този път с четка, боя, декупажно лепило и хартия.
Направете подарък за Св. Валентин и го подарете на любим човек! Дарете топлина и любов с това, което ще изработите.

Темата на предизвикателството е Подарък за любим човек
Единственото изискване е използването на декупажна техника. Всичко друго каквото Ви хрумне е ПОЗВОЛЕНО! Няма рамка за използвани материали просто се развихрете с четка и боички!

Нашите вдъхновения към вас:



Ето и наградата, която ще получи победителят:

Пожелаваме ви много творчески идеи и успех!


Декупажното предизвикателство ще представлява игра, за която на всеки втори понеделник от месеца, ще се задава тема, която може да бъде за вид изделие, вид техника или тематична за съответен повод или празник. В рамките на 1 месец всеки, който желае ще може да се включи с колкото желае творби. В края на месеца жури ще избира победител на месеца и трио от най-харесани проекти - Декупажен проект на месеца и Декупажно трио.
Искаме да ви представим и дамите от журито, като сме сигурни, че са познати на всички занимаващи се с декупаж:
Донка Мангачева от Хоби Център Кламер
Елена Раличкова от Работилничка 13
Маня Димитрова от Работилничката
Юлия Андреева от July Art магазинче

И като всяко предизвикателство и в това има и изисквания към участниците:

Можете да участвате само с нови проекти, изработени след датата на задаване на предизвикателството.
Снимките на проектите ви следва да са качени в сайтове за снимки или във фейсбук, като линковете трябва са към конкретната снимка, с която участвате или към малък албум, в който да има снимки само на това изделие, с което участвате в предизвикателството. Фейсбук снимките ви трябва да са достъпни от всички.
Към всяка снимка трябва да е написано, че с нея участвате в нашето предизвикателство. В краен случай, ако няма възможност да добавите такъв коментар, то тогава напишете коментар към този пост, в който да пише кой участва с този проект.
Ако имате блог освен линк към предизвикателството можете да сложите и някой от нашите банери.
Проектите ви трябва да отговарят на зададената тема.
Имайте предвид, че трябва да можем да се свържем с вас.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 13 февруари, четвъртък.


И за да не стават недоразумения искаме да кажем, че стартирането на Декупажното предизвикателство не променя и не нарушава хода на Картичкофурийските предизвикателства. То е просто още едно място, в което искаме да предизвикаме креативните хора и да се забавляваме заедно.





21 коментара:

Te4eto каза...

А може ли техниката да е приложена върху картичка или трябва да е на някакъв предмет?
Питам само за протокола :-)

Картичкофурии каза...

Декупажнвото предизвикателството е за декупаж върху предмети.

Vaska каза...

Здравейте,

Бих искала да попитам по какъв начин следва да бъде добавен коментара към снимката, че тя участва в предизвикателството? Аз ползвам postimg.org и там място извън самата снимка за коментар няма.....
Освен това изискване ли е някъде да бъде публикуван линк към предизвикателството като условие за участие в играта?
Благодаря!

Vaska каза...

И в допълнение - колко снимки на всеки проект са необходими?
Виждам под условията "Добавете снимка на проекта си тук". Това ли е мястото, където следва да публикуваме проектите си? И това означава ли, че трябва да се публикува само по една снимка?

Извинявам се за многото въпроси, възможно е да имате някаква практика с предизвикателствата и начина на участие в тях тук, но тъй като за първи път попадам в блога, много неща не са ми ясни.
Благодаря за разбирането!

Картичкофурии каза...

Здравейте Vaska, ще се радваме,ако се включите в нашето предизвикателство.
При участието си в него всеки отделен предмет трябва да е качен с един линк, който да води към снимка на предмета или към малък албум в интернет пространството, в който следва да има снимки само на този предмет.
Би било чудесно, ако може да напишете някъде като коментар, че със снимките на този предмет участвате в нашето предизвикателство и да сложите линк, но ако нямате такава възможност няма да се приеме за нарушаване на правилата.
Ако нямате възможност вза направа на отделен албум можете да регистрирате участие с една снимка, а към останалите да дадете линкове в коментар под този пост.
Успех в предизвикателството.

Vaska каза...

Благодаря!

Анонимен каза...

Здравейте, казвам се Мариана Иванова и участвам в декупажното предизвикателство под номер 7.Адмирации за организирането на интересния конкурс! Прикачила съм линк с 2 снимки на моя предмет - лице и гръб, като 2-рата снимка съм закачила като коментар към първата. Надявам се, че виждате и нея.))) Успех на всички участници!

Анонимен каза...

Здравейте, мисля, че е добре да се знае ,дали декорирания от всеки участник предмет има фабрични релефи . Създаването на релеф също е едно доста сложно и достойно майсторско занимание, затова и то обикновено се отчита при различни декупажни състезания. За своята работа, номер 7, мога да кажа, че предметът ми нямаше предварителни релефи. Върху работа с номер 8 , на дъното отдолу, има фабричен релеф с форма на крокодилска кожа, оцветен в бяло.Мисля, че беше редно този факт да се оповести тук, на видно място, за да не се заблуди зрителя и участниците в конкурса.Това е само една игра, но не пречи да бъдем коректни. Чудесни рботи! Пожелавам на всички успех!

Vaska каза...

Тъй като коментарът за релефа е по отношение на моя работа, бих искала да отбележа, че въпреки неизискване да бъдат описвани материалите, към снимките те са посочени. И от същото място е ясно, че релефът не е правен ръчно. А и темата на конкурса е декупаж, не декорация. Съответно това е и базата, на която би следвало да бъде оценявана.

И да попитам - къде тук бих могла да сложа коментар относно релефа? Не смятам, че в общите коментари е подходящото място.
Благодаря!

Анонимен каза...

Здравейте,
Качих файл през DOX, не знам дали е позволено така. Не искам в профила си във фейсбук т.к. това наистина е подарък изненада, който още не съм подарила. Ако не е удачно така да участвам, моля за предложения и помощ.
Полина Панайотова

Te4eto каза...

Момичета, иска ми се да ви кажа нещо като (почти) страничен наблюдател и с уговорката че с декупаж в класическия смисъл на думата не се занимавам. Затова пък блога Картичкофурии е много специален за мен и за това ще ви споделя как стоят нещата при предизвикателствата за картички - все нещо може да ви е от полза.
Почти всички по-горе зададени въпроси щяха да са излишни, ако си имахте блогове и просто в линкито сложите линк към публикацията в която сте показали предмета с колкото ви душа иска снимки, текст и линкове - моето лично убеждение е, че линк към предизвикателството трябва да има - участвате в конкурс и нека всеки, който дори случайно попадне на вашата снимка или публикация да има възможност (ако иска) да разгледа и останалите участия или пък да участва... пък и уважение си е някакво все пак.
Още аргументи ЗА блог - там всеки може да види работата ви без да е необходимо да има регистрация или да ви става "приятел", може да споделяте техники и материали и с текст да изтъкнете достойнствата на вашия предмет, можете да получавате обратна връзка и т.н.
Не е проблем да се включите и само с една снимка, качена където и да е, но сами разбирате, че няма как тя да представи проекта ви по най-добрия начин.
Мисля, че DOX е едно от малкото места, от които включването е на практика невъзможно - линковете са валидни само 2 седмици, което означава че реално след това дори този който трябва да избере победителя няма да може да види с какво участвате. Да не говорим че всеки който иска да види участието ви (ако линковете са активни все още) ще трябва да изтегли файла на компютъра си - бавно, сложно, отказващо!
Относно коментари от типа на тези за релефа - представяте ли си какво чудо ще е ако всеки в коментар към предизвикателството започне да рекламира своя проект... или да критикува другите - не е такава идеята на предизвикателството! Тя е да се забавляваме, да научим нещо ново, да споделим със сродни души :-)
Надявам се да не съм засегнала никого и наистина не приемайте нещата толкова сериозно да не си докарате главоболие ;-).

Te4eto каза...

Извинявам се - има начин от DOX да се споделя (не само за 2 седмици), но свалянето си е е задължително.

Анонимен каза...

Здравей, Тече
Права си че е тромаво и отказващо. Но аз не знам как да си направя блог - за това и нямам. Имам фейсбук, но това с което участвам е подарък за жена, която също ми е приятел там и просто ще разваля изненадата. Единственото което измислих за да участвам в предизвикателството е в DOX. Иначе си права...това е много специално място и аз често ви посещавам като надничам да видя красотите, които творят момичетата.
Аз съм твърдо за спазването на правилата и за това попитах - ако не е удачно да се участва така, ще сваля участието си.
Полина Панайотова

Картичкофурии каза...

Полина,вашето участие е прието. Свалила съм снимката и съм предоставила на дамите от журито.
Освен вашето има още едно такова участие, което също е прието.
Правим компромис тъй като това е нашето първо декупажно предизвикатевлство. Сигурна съм, че съществуват доста места в нета, в които можете да качите снимките си без получателите на предметите да знаят за тях.

Моля, участничката Benka да направи снимката си публично двостъпна, за да и се зачете участие в предизвикателството.

Unknown каза...

Здравейте!
Забелязах, че след като името ми се появи, сред участниците, връзката ме изпрати, към несъществуваща страница, която всъщност съществува. След като прочетох, че ако блога (сайта) ми е различен, не би трябвало да има проблем. Ще бъда ли дисквалифицирана, ако изпратя отново същия предмет, но от другаде, щом тази връзка не се отваря?

Картичкофурии каза...

Здравейте Валентина, не е проблем да качите отново предмета си от друго място. Няма да зачитаме първият линк като участие.

Участници Boryana и артисимо декор молим да коригират линковете, с които участват, за да могат да се видят участията им.

Велизара Василева каза...

Здравейте, Картичкофурии кога можем да очакваме резултата и победителя от първото декупажно предизвикателство?

Unknown каза...

Къде са резултатите?????

Картичкофурии каза...

Малко търпение моля. В началото на следващата седмица ще публикуваме резултатите.

Анонимен каза...

здравейте ,много късно видях коментара Ви за неотварящия се линк и не успях да го поправя. Аз успявам да го отворя .Жалко.Хубав ден!
Артисимо декор

Картичкофурии каза...

Артисимо декор, явно е имало някакъв временен проблем с достъпа до снимките ви. Вашето участие е зачетено.