Картичкофурии ви кани да се включите в традиционната ни коледна размяна на картички - Картичкофурийска Коледа - 2017! Записването за размяната става става под ТОЗИ пост
Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

15 октомври 2013 г.

Картичкофурии представя ... Анелия Некезова

Днес сме поканили на гости Анелия Некезова, една много слънчева и талантлива млада дама.
Сега е момента да прочетете какво ще ни разкаже тя за себе си и какво е за нея правенето на картички.

Здравейте, картичкофурии!
Много съм щастлива, да съм тук при вас този месец.

За тези, които не ме познават казвам се Анелия Некезова, зодия дева, на 32 год. от гр.Полски Тръмбеш, но вече много години живея в София. Омъжена съм за един прекрасен мъж, който стоически търпи творческия ми хаос и дори напоследък активно се включва в спешните поръчки. Имам едно страхотно, будно, палаво и много инатливо момче на 2 г и половина. По образование съм географ, а по настоящем работя в склад за лекарства. С картички започнах да се занимавам лятото на 2010 г. почти на шега, попадайки точно тук при картичкофуриите. Няма да забравя, колко впечатлена бях от красотите,които видях, смятах, че никога не бих могла да направя нещо подобно. Почти веднага направих блога си, в който напоследък все по-рядко пиша. Покрай името му няма нищо интересно,защото просто е фамилията ми- http://nekezova.blogspot.com/. Мястото, където публикувам всичко, което правя е страничката ми във фейсбук Handmade-by-Nekezova
Първата картичка, която направих беше с техниката квилинг. Бях я снимала и я показвах на всички- намирах я за много, много красива и оригинална :-)Е ще ви я покажа, но обещайте да не се смеете много,
веднага след това ви показвам и последния квилинг 

Моля, открийте 10-те разлики :-).
С времето започнах да трупам материали, първо се събираха в една малка кутия от обувки, а сега се подвизават под дивана и вече са наистина мноооого. Картичкоправенето ми доставя огромно удоволствие, потапям се в моя свят, и се чувствам щастлива, имам нужда само от малко рок музика и от чаша вино ако творя през нощта или от кафе ако е през деня :-). Докато бях по майчинство беше лесно, но сега откакто се върнах на работа, буквално си крада време от всякъде и от всичко, дори и от съня .Не се оплаквам, ни най малко, смятам, че човек има време за всичко стига да има добра организация.
Както вече казах, всичко започна с квилинга, но като се замисля доста отдавна не съм хващала лентите ( ще се поправя), после дойде манията по печатите (имам над 100),от които само 3 дигита, след тях дойде ред на шарените хартийки (тяхната бройка е над 300 десена), минах през дистресите ( там колекцията ми е скромна само 11 цвята) и накрая дойде Big shot-a и положението излезе извън контрол. Всички, които имат ще разберат постоянното ми желание за нови и нови шаблони, но кой каза, че картичкоправенето е евтино хоби?
Та в този ред на мисли съм ви подготвила едно уроче с подръчни материали. Не си мислете, че съм открила топлата вода ,преди време го бях видяла в нета, но реших да ви го покажа нагледно.

Като се замисля, май нямам любима техника или материал, но имам едно нещо, което е моя запазена марка и това е надписът. Има надпис на почти всички мои картички, с изключение на не повече от 10-на. Иначе обичам да експериментирам, понякога успешно, друг път не дотам :-) Много обичам пъстрите и цветни картички, обсипани с много цветя, но НЕ МОГА да ги правя, и затова обожавам да правя мъжки картички ,защото не изискват много украса.
Ето едни от най-любимите ми картички .

 Скрапбукингът е другата ми страст, но той изисква доста повече време и емоции. На повечето от вас вече сигурно съм досадила с кутиите за бебешки съкровища, но напоследък направих доста от тях .Ами май, май това е от мен, дано не съм ви отегчила. Ще се радвам да се запозная с повечето от вас и то не само виртуално. Вече намерих няколко души, които определено са от кръвната ми група, и с които ставаме все по-близки.
И накрая искам още веднъж да благодаря на Картичкофуриите за вниманието им към мен като творец и за честта да гостувам в тяхното местенце.
Гуш