28 юни 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 175 - "Братче и сестриче"

Привет на всички!
Изпращаме ви свежи морски поздрави от Варна и ви благодарим, че отново сте на линия, за да се включите в поредното ни предизвикателство.
Темата, която сме ви подготвили е "Братче и сестриче". Това означава, че трябва да направите картички ( 2 броя), които да са различни, но в същото време да има нещо общо между тях, да са като братче и сестриче. Едната трябва да е за момче ( или мъжка), а другата да е за момиче ( или женска).
За вдъхновение сме ви подготвили картички, които са направени специално за братче и сестриче.
Очакваме с нетърпение и вашите предложения!
Наградата и този път е ваучер за пазаруване в нашия интернет магазин www.gretasart.com на стойност 15 лева.

Благодарим на Greta`s Art  за интересното предизвикателство.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 8 юли, понеделник.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.





25 юни 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 173 - Обзор

Благодаря на всички, които участваха в предизвикателството!
Беше ми интересно да видя най-различни професии (и мечти) претворени в картички. Някои представиха себе си, други зарадваха любими хора... във всяка картичка има нещо мило и трогващо, но моето сърце бе спечелено от една стъкленичка с мастило!
И така КФП – 173 „Професионална картичка” печели Тони!


Поощрителна награда ще има и за Вени, която се включи два пъти и то с много интересни картички. Народната определено ми е на сърце, но не мога да си представя колко ужасно е да получиш заданието с найлоновите торбички... а тя даже се е справила!

Благодарим на Те4еto за интересното предизвикателство!

Честито на победителките!

Тони ти си Картичкофурия на седмицата 173. Можеш да използваш нашия специален банер като добавиш текст КФП 173 14 - 24 юни 2013г.

Молим победителките, за да получат наградите си да  напишат адресите си на мейла на блога.

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии, по реда на участие влизат:

Marie

Aneliya Nekezova



smiles


Честито момичета. Вие можете да използвате нашият банер за трио като добавите към него КФП 173 14 - 24 юни 2013г.

21 юни 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 174 - Картичка с ръчно изработени пеперудки и ключета

Меле кяртичкофурии, днес към вас отправя своето предизвикателство Мигито Петрова.
Здравейте! Радвам се отново да мога ви предизвикам. Всъщност това предизвикателство беше първо към мен, защото се оказа, че трябва да го направя за една вечер и с мъничкото материали които съм взела със себе си, но пък си заслужаваше. ;)
Знам, че пеперудките са слабост на повечето от вас както и ключетата. Бих искала да направите картичка с пеперудки и ключета, но ръчна изработка. Поохалазихме се с тези машинки и шаблони и позабравихме какво е всеки елемент да си го изработваме сами.
Картичката която аз изработих е с основа от фонов печат с дистрес мастила. Пеперудата и ключето са печати с брилянтно мастило и с направени дупчици с игличка (очертанията се минават с боцкане с игличка, като дупките са една до друга и после се изрязва с ножичка за нокти).
Освободете своята фантазия, ще се радвам на всякакви ръчно изработени пеперудки и ключета.
Успех!
Благодарим на Мигито за интересното предизвикателство.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 1 юли, понеделник.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.






19 юни 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 172 - Обзор

Привет на всички участници в нашето предизвикателство на тема Дърво!

Радваме се, че вдъхновихме толкова много хора и че някои от вас участваха с по 2 и повече картички. Впечатлени сме от различните идеи и интерпретации по темата, както и от разнообразните техники, които сте използвали. Тук е момента да признаем, че не преценихме от самото начало колко ще ни е трудно да определим победител. Но няма как, и това трябва да се направи, затова организирахме жури от трима, разгледахме още веднъж подробно всички предложения, обсъдихме ги и решихме:
Наградата получава Боряна Йорданова с картичката “Дървото е символ на живота, а неговите плодове - мъдростта” от серията “Мъдри мисли и сентенции”.


Тази графична картичка ни впечатли с комбинацията от техники, които Боряна е използвала, вниманието към детайлите и най-вече с идеята, която е вложена в нея и настроението, което предизвиква.

Благодарим на всички участници и се надяваме скоро да ви предизвикаме отново!
Крафт Фактори

Благодарим на Крафт Фактори за вдъхновяваващото предизвикателство.

Честито на победителката!

Боряна Йорданова ти си Картичкофурия на седмицата 172 Можеш да използваш нашия специален банер като добавиш текст КФП 172  7 - 17 юни 2013г. За да получиш наградата си напиши адреса си на мейла на блога.

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии по реда си на участие влизат:

DreaMe



Toni

Гергана Каратотева



Честито момичета. Вие можете да използвате нашият банер за трио като добавите към него КФП 172  7 - 17 юни 2013г.

18 юни 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 171 - Обзор

Време е за победителят в Картичкофурийско предизвикателство 171 " Картичка Оправяй се бързо!("get well soon")" на Ем и Двете Елши.
Победителят е:

Честито на veronika72 :



Благодарим на Ем и Двете Елши за интересното предизвикателство!

veronika72 ,ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 171 31 май - 10 юни 2013г. Пиши на boudicaart@googlemail.com за повече подробности относно наградата ти.

17 юни 2013 г.

Как да си направим ... 18 Цветна дантела с топъл ембосинг / Вени Петрова

Здравейте,
Предполагам и вие намирате различно приложение на техниките и експериментирате при всеки възможен случай с нови неща. При мен липсата на подходяща дантела и време за да отида до най-близкия магазин за шивашки материали, бяха причината да направя този опит, който се оказа успешен. Много ми допадна резултата и сега ще го спореля с вас J Едва ли съм открила топлата вода, но това беше първото по-различно нещо, за което се сетих, и реших да ви го покажа J
Това, което е нужно като материали са: дантела, прозрачно мастило за топъл ембос, предпочитан цвят пудра и ножичка.

Отрежете парчето от дантелата, което ще оцветявате. Намастилете дантелата – аз я прокарвам по тампона и леко притискам с пръст.

Поръсете намастилената дантела с пудрата като след това внимателно отстранете излишното. Аз взимам дантелата леко с дървено шишче или с ножицата я подхващам отдолу , за да я махна от пудрата и да отстраня излишното от нея.


Изсушете с уреда за ембосинг (аз нямам, но сешоара се справя перфектно с тази си задача и не го сменям за нищо на света.)
Виждате разликата от оригиналната дантела и вече оцветената. На пипане е твърда и плътна – като колосана е и лъскава.
Ето ви няколко мои неща с такива оцветени дантели. По този начин съм оцветявала и от големите тичинки за декорация. Трябваха ми червени и златни, а имах само бели. Намастилявам тичинката, потапям направо в бурканчето пудра, изтръсквам излишното и суша. Стават много бързо и с точния цвят за вашия проект.
 

Желая ви слънчево и пълно в вдъхновение лято.

15 юни 2013 г.

Картичкофурии представя - Вени / Veni от Black Rose

Днес в Картичкофурии гостува една Черна роза - Вени от Black Rose. Красивите и, изпълнени с много цветове и емоции картички винаги са ни изпълвали с възхищение. Много се радваме, че днес можем да дадем възможност на всички вас да се запознаете с нея.

Здравейте!
За мен е изключително удоволствие да гостувам на тази рубрика. Казвам се Венцислава, за по кратко Вени, а не Венци. Каква е разликата ще кажете вие. Едно „Ц” може да навлече големи проблеми, особено когато съпругът на ваша колежка си мисли че колежката „Венци” е мъж, и жена му го лъже че е жена. Вероятно се смеете вече, но това е истинска случка. Колежката ме покани инцидентно на своя рожден ден, само и само да се запозная с мъжа й, и той да види че съм жена и да спре да я ревнува от мен. От този момент, за да не стават грешки всички ми казват Вени.

Та да си дойдем на думата. Казвам се Венцислава Веселинова Тодорова-Петрова (последния да затвори вратата). Трябваше да мисля в перспектива, когато добавих фамилията след сватбата. Сега често се шегуват с мен, че моите химикали бързо свършват защото на всеки договор, който подписвам (кредитен консултант съм) докато си напиша имената и се подпиша (и подписа ми не е за пренебрегване като размер) ми трябвало нов химикал.
На почти 35 години съм и живея във Варна. Омъжена от почти 9 години и имам 5 годишно момченце на име Мартин. Май да взема да се спра, че моето представяне може да стане от няколко продължения.


По принцип ника, с който се подвизавам в интернет пространството е Black_rose. Преди време ме бяха питали защо съм „черна роза”. Предположенията бяха че съм избрала името заради едноименна книга на Нора Робърдс (ако не бъркам името) или като песента на Константин – тогава дори не знаех че има такава книга или песен. Истината е че в зората на интернет-а и чатовете в Mirc и ICQ когато исках да си направя ник с роза (не знам защо) всички цветове бяха заети, освен черния. Така се появи ника ми, който в последствие беше и името ми по чатове, форуми и къде ли не. Сега като се замисля опитах се и блога така да създам, но нещо не ми се получиха нещата и стана http://venipetrova.blogspot.com/, а самия блог наименувах „Черна роза” – не ми се мислеше нещо ново и използвах старото до болка познато име.






Направих блога в края на 2010. Бях подтикната и от приятели, защото знаеха колко към критична към това което правя и все нещо не ми харесва или искам повече. Казаха, че ако си направя блог и видя мненията на случайни хора, които са безпристрастни и честно биха казали какво мислят, за това което правя, може би ще имам малко повече вяра в себе си и ще спра да съм толкова самокритична. Виртуалната мрежа е голям извор на идеи, така може и аз да съм вдъхновение за някой, кой знае. Вижда се, че не съм много редовна и продуктивна като някои момичета, но за съжаление работното ми време (от 9 сутринта до 7 вечерта) ограничава свободното ми време за любимото хоби.






Когато моят син се роди започнах да правя снимките в албума му на фотошоп. Украсявах ги с най-различни елементи, които събирах от мрежата и подреждах в тематични папки.. Който се занимава с правенето на такива рамки знае колко е заразно. Винаги търсиш нещо, искаш да имаш повече елементи, фонове, шевове, панделки...но интернет е безкраен :) Мъжът ми се майтапеше, че ще е страшно, ако го правя реално това украсяване. Има да вися по разни магазинчета за материали, да лепя, да шия. Казах му да е спокоен, но до момента в който не си купя силиконов пистолет. Тогава вече няма да мога да си наложа спирачки. Ами както се досещате си го купих – за Великденските празници 2010 година. От този пистолет започна всичко. Реших да се опитам аз да направя картичка за рожден ден на моя приятелка. Тя е получила още много картички от мен, но казва винаги че тази първата й е най-скъпа, защото знае че това е и моята първа картичка



Заедно с подаръка имаше и малка изненада към домашното парти. Понеже беше изненада в последния момент вместо торта взехме кексчета Барни и направих една по интересна свещичка – която виждате на снимката. С течение на времето започнах да се ровя повече. Да гледам разни сайтове и блогове, клипчета с техники. Купувах си материали и сега съм натрупала две шкафчета съкровища. Моята мечта е Биг Шот-а и шаблоните за рязане и релеф, но за момента все още страня от тази инвестиция, защото знам че няма да се спра на няколко папки. Една от първите ми картички беше за едно момиче, което колекционира сувенири жаби и много обича да се оглежда в огледалото. Ето го и резултата:


Сега да правя картички ми достава невероято удоволствие. Почивам си така. Е, вярно че обикновено ги правя в малките часове на нощта, но определено се разтоварвам и не мисля за нищо друго. Картичкоправенето е моето цветно петно в сивото забързано ежедневие (както и посещенията ми в школата за народни танци два пъти в седмицата, но това е друга тема.). Определени любими материали нямам – имам големи очи – искам всичко. Искам, но няма как да стане. Ако вляза в магазина да си взема САМО силиконови пръчки примерно, излизам с една торба материали. Излишно е вероятно да ви обяснявам за какво стана на въпрос. Взимам си материали от най-различни места, местни магазинчета (дори железарии), по интернет в страната или от чужбина. Няма да забравя за една рибарска картичка търсех кукичка и плувка. Продавачът ме пита:”Кой размер кукичка ви трябва и за какъв риболов – морски, за язовир, речен...”. Казвам:”Няма значение – трябва ми да е малка кукичка, направила съм мини въдица от шишче за скара и с корда – за картичка за рибар ми трябва.”Ако можех да снимам физиономията му. Беше заинтригуван и поиска да му я занеса като я направя. Хареса я! После като ме видеше да влизам само ме питаше от най-малките ли да ми дава.


Сега като се замисля почти винаги използвам дистрес мастила и топъл ембосинг в картичките си. Много харесвам различните дизайнерски блокчета, но в момента имам само около 20 – скромна колекция в сравнение с някои от вас, но се надявам с времето на наваксам. Макар че то и да имаш не е лесно. На мен често повече време ми отнема да реша коя хартия да използвам, с какво да я съчетая от самото правене на картичката. Понякога правя една картичка за час-два...понякога ми отнема до ден – два цялостното завършване с всички елементи, които съм решила да съчетая. Иска ми се да правя по изчистени картички, но като сложа едно, то повлича още едно и стават една..... Талант си е да правиш изчистени картички, а аз това не го мога, определено.



Независимо от всичко, харесвам си картичките, а най-хубавото е че и хората, които са ги получили ги харесват. Това е най важното. Не мога да кажа коя ми е любима. Всичките са ми любими, защото съм вложила време, усилия и желание да изненадам някой с нещо лично и само за него. Любимите ми проекти са за сватбата на моята колежка и за рождения ден на ръководителката на школата за народни танци, където играя.


Може би, сега като преглеждам всичко, което съм направила, заредената с най-много емоции е картичката, която направих миналата година за рождения ден на Д-р Александров – ембриолог. На този човек ще съм вечно благодарна, че ми помогна в трудни моменти (когато бях загубила надежди, че някога ще съм майка) и освен страхотен лекар е и невероятен Човек. Който е запознат с АРТ-процедурите ще ме разбере какво говоря, но се надявам да не ви се налага да разбирате, ако не знаете. Понеже както казах е ембриолог исках картичката да е тематична, но и веселяшка. Затова избрах тази забавна картинка със сперматозоида и яйцеклетката пиещи коктейли. Сложих допълнителните елементи, като часовника и дизайнерската хартия с линийките, защото в ин витро процедурите времето и размера са много важни

Няма да ви обяснявам колко приятно изненадан беше.

Благодаря още веднъж на Картичкофурии за тази рубрика и за всичко останало в блога. Това е място където, можеш да обмениш идеи, да се запознаеш макар и виртуално с различни хора. Желая много творчески успехи и вдъхновение на всички ! Бъдете здрави и винаги усмихнати