Картичкофурии ви канят да се включите в Десета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 7-8 октомври 2017г. в хотел "Сити" гр. Стара Загора.

ПРОГРАМАТА!

Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят формата за участие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата. Моля да попълнят формата не само тези, които ще се настанят в хотел Сити, а също и тези, които ще използват друг начин за настаняване.

ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!

Представена публикация

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 9 - “Как да си направим изкуствена кожа от хартия”

Лятна Картичкофурийска Академия 2017 достигна до своята последна - Тема 9. За нея уроче за всички нас подготви Картичкофеята Адриана Салева ...

17 юни 2013 г.

Как да си направим ... 18 Цветна дантела с топъл ембосинг / Вени Петрова

Здравейте,
Предполагам и вие намирате различно приложение на техниките и експериментирате при всеки възможен случай с нови неща. При мен липсата на подходяща дантела и време за да отида до най-близкия магазин за шивашки материали, бяха причината да направя този опит, който се оказа успешен. Много ми допадна резултата и сега ще го спореля с вас J Едва ли съм открила топлата вода, но това беше първото по-различно нещо, за което се сетих, и реших да ви го покажа J
Това, което е нужно като материали са: дантела, прозрачно мастило за топъл ембос, предпочитан цвят пудра и ножичка.


Отрежете парчето от дантелата, което ще оцветявате. Намастилете дантелата – аз я прокарвам по тампона и леко притискам с пръст.

Поръсете намастилената дантела с пудрата като след това внимателно отстранете излишното. Аз взимам дантелата леко с дървено шишче или с ножицата я подхващам отдолу , за да я махна от пудрата и да отстраня излишното от нея.


Изсушете с уреда за ембосинг (аз нямам, но сешоара се справя перфектно с тази си задача и не го сменям за нищо на света.)
Виждате разликата от оригиналната дантела и вече оцветената. На пипане е твърда и плътна – като колосана е и лъскава.
Ето ви няколко мои неща с такива оцветени дантели. По този начин съм оцветявала и от големите тичинки за декорация. Трябваха ми червени и златни, а имах само бели. Намастилявам тичинката, потапям направо в бурканчето пудра, изтръсквам излишното и суша. Стават много бързо и с точния цвят за вашия проект.
 

Желая ви слънчево и пълно в вдъхновение лято.