31 май 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 171 " Картичка Оправяй се бързо!("get well soon")"

Днес на гости са ни Двете Елши. Вижте предизвикателството, което те отправят към всички.

Привет, фурии!

Този месец ми върви на предизвикателства и ето, че в самия му край отново съм тук за да ви предизвикам с нещо нестандартно.
Ние правим картички за всякакви поводи, рождени дни, именни дни, сватби, юбилей, благадарствени и какви ли още не!
Но знаете ли, много рядко съм срещала картички от типа "get well soon" или оправяй се бързо!
В чужбина тези картички са много разпространени.
Има цели колекции с печати, надписи и хартии посветени на темата. Но тук все още не сме свикнали да правим картички, които не са за празник, а просто така да ободрим приятел или познат.
Аз лично много бих се радвала, когато боледувам да получа някоя весела и жизнерадостна картичка, която да ми върне доброто настроение. Сигурна съм, че с всеки е така. За това моето предизвикателство към вас е да направите именно една такава весела и ободрителна картичка. Може да я направите за конкретен човек, които в момента има нужда от малко положителни емоции или пък просто така, за да имате за в бъдеще.


Ще се радвам да видя всичките ви прекрасни, слънчеви картички!
Наградата, както си знаете, е ваучер на стойност 15 лв. от магазина на Двете Елши!

Пожелавам ви едно прекрасно и много успешно начало на новия месец!
интересното предизвикателство.

Краят на предизвикателството е 10 юни, понеделник 23,59 часа.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.





29 май 2013 г.

Картичка победител 167

Здравейте, сръчни ръчички.
Не мога да ви опиша колко щастлива се почувствах, когато разбрах, че точно моето тагче е победител. Благодаря ти, Петя, за страхотните емоции. Благодаря ти, че от толкова прекрасни разкази и проекти избра моят. Не съм очаквала наистина и дори не бях видяла, че печеля аз- една друга фея ми честити наградата. Ще те разцелувам , когато те видя отново  . Благодаря и на Картичкофуриите за прекрасното местенце, където всеки се чувства приятно и споделя нещата направени с ръце от сърце.
Доста пъти участвам в предизвикателства, но не винаги успявам да проверя резултатите  Аз не вярвам в късмета си, защото имам милион и една причини да смятам, че съдбата много обича да ми погажда номера. Провела съм много тестове и винаги знам крайният резултат. Е, почти винаги . Така никога няма да забравя как една сутрин, бременна в 8-ят месец, стоя на една опашка и чакам да си купя закуска. Опашката се смалява, остават трима човека пред мен и хоп виждам как изваждат една нова тава с прясно изпечени кашкавалки. Очите ми светват, коремът ми се събужда, Боян подритва доволно и..... тримата мъжаги пред мен успяват да купят цялата тава. Не знам как съм гледала, но жената се наведе , погледна ме през прозорчето и каза: „Миличка, ела след половин час, ще ти отделя една.“ Та така  Весело ми е. Спрях отдавна да страдам, дори искрено се забавлявам. Но ето, че идва момент, когато и аз имам късмет.


Как се роди идеята за тагчето победител. Ами подготвяйки текста за часовника, все още нямах никаква представа какво точно ще измайсторя. Тогава се сетих за моите дефектни печати и че в комплекта има часовник. Веднага си спомних, че имам и едни тагове Манила, които не съм пробвала и разбира се как без мастилцата . И се започна. Първо отпечатване с черно мастило, след това ембосинг с безцветна пудра и най-накрая малко дистрес за разкош .
Защо реших да е таг ли? Ами просто все картички, картички, викам нека един таг да спретна. Понеже е доста голям, спокойно може да се ползва за книгоразделител. Старая се винаги да има послание в нещата, които правя. Може би в повечето случаи само аз си ги разбирам и прочитам.
Докато работех по тагчето и гледайки печатите си мислех как времето си препуска по своята пътека, земята се върти, всичко си работи безотказно като добре смазани зъбни колелца. Понякога се появява ръжда, понякога безброй много паяжини обгръщат всичко, но никога не трябва да забравяме онези свидни и мили спомени от нашето детство, не трябва да забравяме кои сме, къде сме били и до къде сме стигнали, кой се е грижил за нас, стараейки се да ни направи по-добри, по- разумни, по –истински. Не оставяйте тези красиви спомени да се обвият с паяжината на времето. Връщайте се към тях, пробуждайте ги, споделяйте ги. Може би има неща, които не искаме да си спомняме, неща с които не се гордеем, но съм сигурна ,че всеки има много красиви мигове назад във времето , към които с умиление да се връща.
Благодаря, Петя, че ме върна назад! До нови срещи и ще ви очаквам на 2 август. 

24 май 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 170 - Букви

Честит празник на буквите, мили картичкофурии!
Днес в денят на българската азбука всички вас ще ви предизвиква една дама, която есвен че създава прекрасни картички се е заела с трудната задача да учи и възпитава децата на България.
Вижте какво вдъхновение отправя към вас Деляна - Слънчев лъч.


Знаете ли, че строителите на Вавилонската кула не успели да завършат грандиозното си творение, защото твърде много се възгордяли.
Бог ги наказал, като им разменил езиците така, че да не се разбират помежду си.
Всеки един език се променя през вековете, но моите наблюдения са, като че ли нашия, българския, най- много.
Уникалната ни по своему родна реч, съхранена през векове на падения и възходи и днес ни служи да се изразяваме и да споделяме чувства, стремежи, въжделения. Но все по- малко хора се удивляват на уникалността и благозвучието на езика ни, на мъдростта на народните
ни приказки, легенди, притчи, песни.....
В днешно време с учудваща бързина усилено навлизат чуждиците, в следствие на модерните технологии и глобализацията на света.
Неизброимо количество думи са изчезнали или са забравени закътани в съкровищницата на българския език. Да! Интересно, но жалко!
Жалко за народността ни, жалко за традициите ни, жалко за паметта на Братята – Солунските – Кирила и Методия. Те ни въздигнаха, а ние скоро сами ще способстваме за упадъка на  българщината.
Хора! Това е нашият език! Нашето безценно богатство! Това е езикът на нашите деди, езикът, на който говорите с децата си, езикът, който те ще предадат на поколенията.....
Да го запазим! Да го носим в сърцето си и да почетем днешния Празник – 24 май – единствения по рода си в световен мащаб, с вяра и надежда да оцелее през вековете!


Моята тема на предзвикателството ще бъде свързана с празника 24 май.
Букви
Нека по вашите проекти – картички, кутийки, тагове и др. намерят място буквите от нашата българска азбука. Надписи или само отделни букви, ще са напълно достатъчни да изпълнят условието ми. Сигурна съм, че няма да ви затрудня и ще се радвам заедно да се наслаждаваме на прекрасните ви творения.


Това е картичката вдъхновение на Деляна.
А това е чудесната награда за победителя.

Благодарим на Деляна за буквеното предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 158 в предизвикателството КФП 158 - "Също като ..." на Мила, а за своята Картичка победител тя разказва в тази публикация.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 3 юни, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 16 август 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.






20 май 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 167 - Обзор


Привет, прекрасни творци,
Благодаря ви от сърце за съкровените истории, които ми разказахте в думи и цвят в "Третия рафт, в ляво - голямата кутия...", предизвикателство 167 на Картичкофурии.
С огромно удоволствие,дълбоко трогната, усмихната или с наводнен поглед разгледах и прочетох по няколко пъти всяко едно от участията ви и сега наистина ми е изключително трудно. Всяка от вас е прекрасна и забележителна в творчеството си и за мен е щастие да бъда част от възхитената ви публика.

Tруден избор след близо седмица отлагане, но ето го и него:
Абсолютен мой фаворит стана "скучното", "молниеносно" и безкрайно емоционално тагче с дефектни печати на
10. Rosica Katreva

Роси, благодаря ти за силните чувства, които ни накара да изпитаме с твоята история и прекрасно творение. Ти получаваш комплектчето за брадс, а аз от сърце ти желая страхотната ти безкрайно чувствителна натура да намери своя израз в още безброй разкошни малки шедьоври.

Освен това, тъй като задавам само едно предизвикателство, но то е следствие от две получени от мен и много скъпи ми наградки, то, разрешете ми, моля, но си имам още един фаворит и това е
9. Sophie


Мила Софи, пожелавам ти пътешественикът в теб винаги да те води към нови и страхотни страни и приключения, които да споделяш с любими хора. Много близки почувствах и историята ти, и начина по-който си и дала израз в картичката си. За теб съм подготвила наградка-изненадка, малка, но от сърце.

И, понеже съм си такава, не че не знам, че класиката е топ три - на мене са ми някак малко и за това си имам двоен топ три или цели шест (нали двойна работа правя ;))).Не мога да не ги спомена всичките и това са
Marie и

Много, много благодаря за всичките страхотни официални и допълнителни, но скъпи,участия, мили момичета. Трогнахте ме силно и за пореден път ми подарихте хубави емоции и ведри усмивки.
Желая на всички ви слънчеви дни, изпълнени с много смях и нови скъпи спомени и мечти.

С обич,
шМи :)ххх

Благодарим на шМи за чудесното изпълнено с много топли чувства и мили спомени предизвителство.

Честито на победителките! Момичета, за да получите наградите си ви молим да напишете адресите си на мейла на Картичкофурии.

 Rosica Katreva ти си Картичкофурия на седмицата 167 Можеш да използваш нашия специален банер като добавиш текст КФП 167 3 - 13 май 2013г.
Очакваме твоето представяне на Картичката победител.
Твоето вдъхновение ще предизвика останалите картичкофурии на 2 август 2013г.

19 май 2013 г.

Картичка победител 163

Здравейте, хартиени магьосници!
Преди да ви разкажа за моята картичка-палитра бих искала да благодаря на Вили, че сред толкова прекрасни и креативни проекти се спря точно на моя.



Понякога участвам в предизвикателства просто, за да покажа какво съм направила, защото има толкова талантливи хора и прекрасни неща, и винаги съм с нагласата че едва ли точно моето ще привлече някакво внимание. Изключително съм щастлива за високата оценка точно за този проект, защото няма да си кривя душата-беше ми трудно. От избистрянето на цялата идея и визия как да станат нещата, през процеса, до крайният резултат.
Трябваше да направя картичка-поздрав за абитуриентка. Момичето рисува и леля й искаше да е нещо в тази насока. След мислене и чудене от моя страна предложих формата да е като палитра (дори бях решила да взема истинска и на нея да направя нещо с декупаж, но тази идея пропадна в момента, в който видях е реалните размери са по-големи от очакваните . После започнах да се чудя какво да има на тази палитра – никаква информация не ми се подаваше (цветове, любими цветя), а аз винаги искам да знам нещо лично, като любим цвят, хоби, интереси, някаква лична информация, която би направила картичката още по персонална. Докато си подреждах шкафа с панерчета, бутилки и салфетки за различни поводи си помислих, че това е удобен момент, в който да се впусна в областта на декупажа и акрилните бои :) Нещо, от което бягах, защото знам, че започна ли, няма да има спиране :) Всички вие знаете, че това с което се занимаваме е като зараза....започнеш ли веднъж няма измъкване, а затъваш все повече и повече в различни техники и материали за използване. Когато бях в един от магазините за материали, за да разгледам нещата свързани с декупажа....отмятайки една след друга различните салфетки погледа ми се спря на тези слънчогледи. Веднага се сетих и за Ван Гог и неговите "Слънчогледи".
Взех си два цвята акрилна боя, които да подхождат на салфетката, взех си еднофазно кракле (вече имам и двуфазно и определено повече ми харесва работата с него . Изрязах основата като палитра – за да запазя дупката всички части са изрязани така (4 броя, като не броя малката палитра вътре, която е отделението за пари). Основата направих от крафт картон защото е по дебел – исках да е стабилно. Покрих с кафява боя, еднофазното кракле и после сложих бялата боя (по скоро е мръсно бяло). Понеже много рязка ми се стори разликата между двата цвята минах бялото с малко дитрес мастило „Стара снимка”. Отгоре поставих прилежно изрязания елемент с трите слънчогледа и внимателно покрих с декупажното лепило. За да има 3D ефект трите слънчогледа изрязах наново и подлпих с картон, който отново изрязах по контурите на цветята и залепих само в центъра към основата на палиртата с целия елемент. Завих краищата нагоре, така че да се вижда че има слънчогледи и на самата палитра. Всеки център минах с напукващ акцент. Много исках някъде по палитрата да сложа истинска четка и тубичка с боя, все едно Момичето е рисувало и е оставило четката и боята като е приключило. Много време обикалях да търся точния размер четка и малки акрилни бои (за да мога после да ползвам аз другите цветове – все пак ми трябваше само единия цвят . Както в повечето случаи става – там където не очакваш намираш това, което търсиш. Оказа се че в магазин близо до нас се намират и двете неща и няма да ви описвам колко се радвах е съм открила след толкова търсене тези малки алуминиеви тубички (защото масово ми предлагаха пластмасови или пък много големи, а няма да ви обяснявам как продавачката ме гледаше странно .Махнах етикета от тубичката и понеже лепилото не можа да се махне въпреки цялото ми търкане, покрих тубичката с два вида боя, така че да си отива на цветовата гама на картичката. Изстисках половината от боята – все пак сме рисували с нея, няма да е чисот нова, я – и навих края.
Вътре сложих останалите два слънчогледа по същия начин както навън – отдолу е едната част от салфетката, а над нея подлепените с картон еднотипни слънчогледи. Така и така рязах толкова палитри реших и мястото за пари да е с тази форма, но вече със запазен декупаж без 3Dефект. За да не се слива с цвета на картона, основата на малката палитра направих с жълт цвят, а втория отново е бялата боя като от външната част. Тук е момента да кажа че засилих процеса на съхнене на боята и краклето със сешоара – нямаше време да чакам да съхне само, защото който няма малко торнадо около себе си (дете) само той не знае колко ценно е свободното време, когато то спи

Стана дълго, извинявайте. Благодаря на всички, които имаха търпение да ме изчетат.Пожелавам ви слънчево лято и много вдъхновение !

Благодарим  на   Veni   за споделянето !
Очаквайте нейното вдъхновение и предизвикателство на  5 юли 2013г.

17 май 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 169 " От игла до конец"

Привет, мили картичкофурии!
С голямо удоволствие ще ви предизвикваме следващите 10 дена с една забавна, но според мен много лесна тема. Предизвикателството към вас е да ползвате игла и конец някъде във вашите картички. Дали ще направите рамка, като минете с шевната машина по ръбовете на картичката или пък просто ще сложите два шева тук и там като акцент, а защо не дори да включите нещо бродирано :) Няма значение повода и стила на картичката, стига да има поне един шев. Лесно нали? Шитите картички са на мода, а един бод с игла изглежда толкова елегантно и придава завършеност на всеки проект. Така че извадете иглите и конците, включете шевната машина и се развихрете!
Аз съм ви приготвила една картичка шита на ръка с канапче и се надявам да ви хареса!




Наградата за сега ще оставя тайна, защото всички обичаме изненадите :)


С нетърпение ще очаквам вашите шити картички!
Гуш
Ем

Благодарим на Ем за страхотното предизвикателство и вдъхновение!

Тя стана Картичкофурия на седмицата 156 в предизвикателството КФП "Тефтер" на Картичкофурии.
За своита картичка тя разказва в "Картичка победител 156"

Крайният срок за участие е 23,59ч на 27 май, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 9 август 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.



15 май 2013 г.

Картичкофурии представя ShMe/Петя

Днес на гости ни е една много мила, изпълнена с вдъхновение и добросърдечност млада дама. Въпреки, че не я познавам лично я чувствам много близка. Искаме и вие да я почувствате така. Вижте какво разказва за себе си тя - ShMe/Петя


1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Да си призная от начало още - безкрайно се учудих, но и се почувствах страшно поласкана, когато получих тази мила покана да участвам в рубриката "Картичкофурии педставя...".  Благодаря ви, Картичкофурии.
Някои от вас вече ме познават. Щъкам по блоговете ви и дърдоря ли дърдоря. От време на време ви покзвам някое мое видение или сън, или просто каквото ми е на душата иии отново дърдоря - много. Аз съм шМи, приятно ми е.
Колкото и да ми харесва артистичното ми Аз, като повечето от вас и моя милост има и друга пофесия. Пак е творческа, но в доста по-различен аспект. Харесвам си я, въпреки моментите на съмнение дали е най-точният ми избор. Та, когато не се ровя в шарени хартийки и панделки, правя същото в закони и наредби, и международни правила, и практики, и други такива. И, простете, забравих - наричат ме Петя. :)
Най-добрите ми произведения и настоящо вдъхновение са моите синове, а най-големият ми късмет в живота е съпругът ми.
Обичам смехът, семейството, прятелите, музиката, слънцето, гората, дългите разходки през лятото, киното, хубавите книги (одобрявам и Киндъла като помощник), движението, шареното, още по-шареното, спомените, новия ден, мечтите, сбъдването им и замяната им с нови; обичам да обичам (явно :).

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
О, никът ми е мноого специален. Подарък ми е от сестра ми. От много години ме нарича така, като влага в това странновато название много неща, които казва, че са ми присъщи и на пръв, и на последен поглед. :) Ще ме извините, но ще продължа да си пазя пълната история като наша тайна със сестра ми.

Иначе, нямах съмнение никакво, че "шМи" е моето творческо име, ааа и играта на звукове му придават още няколко значения за мен.То почти казва "шшш, аз съм". Запознатите с някои от девизите на зодиите ще разгадаят на къде ме носи това и защо. Когато голямото ми момче беше на 3 г. бяхме страшни фенове на "Питър Пан" или по-скоро на Капитан Хук и неговия верен помощник Смий. Сещате се, че на Капитан Хук му беше много трудно да каже "Смий" и постоянно крещеше по мен "Шмиии".
И, когато момчетата заспят на мястото на мама идвам ....шшш, аз. :)

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Даа, имам блог - "да бъда шшшМенСи" или beingshme.blogspot.com
Нищо не разбирах от създаване на блогове и работа с тях. Ами, хванах го една вечер за ушите и го направих - не знам как. И почна - отначало бавно и тромаво. После се пристрастих и се почна еднааа, та до сега.

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Да си призная с картички започнах да се занимавам "късно" - някога през 2011 г. До тогава се забавлявах с други красиви неща - китара, танци, грим, кутийки, домашна украса направи си сам, малко рисуване, без дори да ми хрумне, че сигурно има и други хора, които обичат да творят.
Случайно попаднах в този чуден и прекрасен свят на картичкотворенето, търсейки нещо за нещо друго.Веднага бях омагьосана и се почувствах леко тъпа дори, че при целия ми Интернет поход до този момент не бях попадала дори на един блог на някоя фея. И това беше началото...
После почти веднага намерих Картичкофурии и Двете Елши, които станаха моята голяма родна доза вдъхновение и подпалване на горещата страст. Благодаря ви, момичета, че направихте живота ми още по-цветен и забавен.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Картичкоправенето се превърна в безкрайнообичана част от повечето ми дни. А в най-трудното изпитание в живота ми до момента, да бъда част от картичкофурииското общество за мен беше спасително. Благодаря от сърце за пореден път за всичко, което ми беше дарено.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Първите си крафтърски неща поръчах от Англия. Започнах уж с малко, но малкото стана  средно, после голямо, огромно и до ден днешен все си намирам разни съкровища, без които просто не мога, знаете как е.
Не мога да посоча любими материали. За това имам по малко от всичко - разпиляна съм. Но пък до момента съм намирала повод поне по веднъж да използвам почти всичките си находки. А "ловувам" за материали както у нас, така и в чужбина.Имам си любими местенца и не пропускам при наболяла потребност да ги посещавам редовно.


7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Амии, нямам такива. Ужасна съм. Просто харесвам както лигави и сладурски картички, така и убийствени стиймпънк композиции и "дарк" арт. За това и нямам свой разпознаваем стил. Мятам се като изгладнял хищник ту на едно, ту на друго. Обичам да се предизвиквам с нови и интересни работи и техники и да излизам от личните си удобни пространства. Понякога с дни не правя нищо, а само сънувам и обмислям, като накрая реалната направа на нещото ми отнема много по-малко време от колкото цялото време, което съм отделила на измислянето му. Може би, все пак слабото ми място е така нареченият paper engineering или буквално "хартиен инженергинг". Харесва ми движението и често обичам да го включвам в нещата, които правя.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Не достатъчно време. Не мисля, че някога ще ми е достатъчно. И да имах повече време - пак нямаше да ми е достатъчно. :)

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Първата ми картичка бе за най-добрия ми приятел и кръстник на малкото ми момче. Направих му "exploading box".Просто преди на направя нещо бях изчела и изгледала всичката"теория на картичкоправенето" и най-обичаните техники и сгъвки в него - за това няма шест пет скочих смело в "раздвижена" картичка.Е, беше семпла, де, с топъл ембосинг и много синьо и сребърно с "азиатски" мотиви. Не я снимах, разбира се. Както и повечето от нещата които правя - подарявам ги и забравям да си запазя спомен за тях. Но ще ви покажа все пак нещо от "ранния" ми период.




10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Не знам дали мога да преценя коя е най-хубава.С любов съм ги правила всички. Първата ми за 2013 г. ми е особено скъпа. Също и книгата с феите, която благодарение на Мария от наборсата отиде за добра кауза.

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали (по желание)?

Картичкофурии беше и остава любимо място. Дали като кибик или активен участник винаги блогът ми даде много прекрасни емоции и вдъхновение. Съвсем по желание и от сърце ви пожелавам да " илядите", както е казал народът.

14 май 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 165 - Обзор

Здравейте цветни феички.
Останах приятно изненадана от толкова много участия по темата ми. Мислех, че ще ви затрудня, но явно съм грешала. Имаше страхотни участия и дълго се чудих и променях решението си, но окончателният ми избор все пак оставих на проекта, който ме грабна от първо виждане - Великденската картичка на Bearkis. Толкова красива, феерична, празнична и цветна! Бисе, твоето цвете ме плени много!

Имаше още поне три картички, които бих наградила, но няма как, победителят е само един.
Благодаря на всички за участието. Беше ми изключително приятно да ви навестя!

Поздрави,
Тони(Точица)

Благодарим на Тони(Точица) за едноцветното предизвикателство.

Bearkis ти си Картичкофурия на седмицата 165 Можеш да използваш специалния банер като добавиш текст КФП 165 19 - 29 април 2013г.
Очакваме твоето представяне на Картичката победител.

13 май 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 163 - Обзор

Благодаря на всички за страхотните,интересни и невероятно красиви картички и творения ...успяхте да ме затрудните ...максимално :)))...След хиляди преглеждания ,в края на краищата,ще призная, че палитрата на Veni успя най-много ме впечатли:)


Аз самата обожавам да рисувам и това е моя страст от малка,така,че Вени уцели точно в десятката с нея :))) Страшно ме впечатли и идеята и перфектното изпълнение-за това ти си моят фаворит и картичкофурия на седмицата:)

Бих искала обаче да наградя и още един участник,които ме впечатли страшно силно с всичките си участия,но най-много с прекрасната розова бебешка количка - Марта, това си ти, за това искам да ти благодаря от сърце за невероятните участия и да ти дам скромната наградка от 3 рисувани от мен дигитални печатчета :)))

Още веднъж благодаря на всички участници за страхотните произведения :)
Поздрави:)
Вили

Благодарим на Вили за интересното предизвикателство.

Veni ти си Картичкофурия на седмицата 163 Можеш да използваш специалния банер като добавиш текст КФП 163 5 - 15 април 2013г.
Очакваме твоето представяне на Картичката победител.
Твоето вдъхновение ще предизвика останалите картичкофурии на 5 юли 2013г.
За да получиш наградата си, те молим да напишеш адреса си на мейла на блога.

12 май 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 166 - Обзор

Картичкофуриите изглежда вече са на лятна отпускарска вълна. Много малко участици имаше в сватбеното предизвикателство.
Но както се казва "Малко, но от сърце".
Благодаря ви момичета, че отделихте от времето си и участвахте!
Резултатът е: 7 участници, 8 картички и един победител:

6.DreaMe

Поздравления!
Може да ни пишеш на info@gretasart.com за уточняване на подробностите.
До нови срещи!


Благодарим на екипа на Greta`s Art за сватбеното предизвикателство!

Честито на победителката!

DreaMe ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 166 26 април - 6 май 2013г.

10 май 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 168 - Годишнина от сватба

Здравейте Картичкофурии,
Мой ред е да се опитам да ви предизвикам на страниците на любимия ни блог.
Виждам, че напоследък много от вас правят покани и пликове за сватбени тържества, което е напълно обичайно в тази част на годината – пролетта е прекрасен сезон да се сложи ново начало на съвместен живот и много двойки го предпочитат. Освен това след Великден пада забраната за църковните ритуали.
Казвам всичко това, защото беше част от причините и ние с моя съпруг да изберем месец май за този повод. Само че нашето събитие се случи преди точно ... 20 години. За различните годишнини има и различни традиции и имена, свързани с етапите, през които минават съпружеските отношения, но за дългия ни стаж установих, че нищо не е такова, каквото си го представя човек, че животът е много по-пъстър и предлага невероятни ситуации с разнообразен диапазон. Но ако изборът на партньор е направен от сърце и душа, ако не се опитваме да се променяме един друг на всяка цена и ако сме благодарни за малките, но важни неща като здраве, добри деца, любима работа и истински приятели, тогава 20 години ще ни се сторят като миг.
Затова днес реших да ви предизвикам да направите проект за годишнина от сватба – няма да поставям условие за каква годишнина, нито в какъв стил.
Картичката, която направих по този повод е пъстра като живота, избрах печат Love fully на Tiddly inks, защото са непринудени и с леко детинско излъчване, което нашепва, че още не се вземаме насериозно и отказваме да се виждаме като възрастни ;)

Очаквам с нетърпение да видя вашите идеи по темата, а проектът, който ме впечатли най-много ще получи малко крафтърски материали.


Благодарим на Таня за интересното предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 155 в предизвикателството КФП "Мъжка картичка" на Картичкофурии.
За своита картичка тя разказва в "Картичка победител 155"

Крайният срок за участие е 23,59ч на 20 май, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 9 август 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.



3 май 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 167 - "Третия рафт, в ляво - голямата кутия..."

Привет, прекрасни хора. Май месец е. Започва празнично и слънчево и все по-често усмивки цифват на лицата на хората.

Безкрайно се радвам, че точно сега дойде и моят ред да ви предизвикам тук.
За тази цел отворих моята голяма кутия със семейни съкровища. Да, да, точно тази от третия рафт в ляво.

И извадих тази картичка...

А това е картичка на повече от 50 години. Стана ли ви интересно? Надявам се. За мен това е скъп спомен за една прекрасна и вдъхновяваща любов - тази на моите баба и дядо, които за съжаление вече не са сред нас. Историята им е много романтична - тя е млада учителка, той офицер, специално организирана забава с танци, за да може той да я срещне и да танцува с нея... Разделят се за кратко и после той се връща, за да се оженят в края на Втората световна война. А това са те:

Малкото цвете хербарий, което виждате в долния ляв ъгъл на старата рамка е витошки еделвайс. Един от специалните подаръци, които дядо ми прави на баба ми като символ на обичта му. Не се е запазило добре през годините, за съжаление, но продължава да е там, където са го поставили те.

А сега пак за старата картичка. Макар вече да е на толкова години все още цветовете и са чудни. Не знам дали можете да видите, но е доста раздвижена. Има от хубавите блещулки тук там и малко златни акценти. Поводът за подаряването и е бил настъпването на пролетта. Да, дядо ми е бил такъв, успявал е да изненада баба във всеки момент - било с картичка, стихче или серенада на мандолина. А гражданската му професия беше счетоводител. Поредно доказателство, че творческият и приключенски дух може да живее на най-странни места. :)) Дали съм прихванала по тази линия?

Колко ми беше хубаво да отворя голямата кутия прекрасни спомени.
Защо не го направите и вие? Сигурна съм, че там в някой шкаф, на някой рафт, вляво или дясно, си живее една голяма кутия хубави и мили семейни спомени. Може да са от преди повече от половин век, както този, който ви споделих, а може да са от последната ваканция на ски или море. Изберете един, покажете го, разкажете за него и нека това бъде вашето вдъхновение за поредното ви творческо чудо. Тъй като задачката ми е специфична, най-вероятно ще трябва да направите нещо ново - картичка, таг, защо не АТС?:))






Ето, какво ме вдъхнови да направя моя спомен. Запазих основните цветове и форми и направих книгоразделител. Баба беше учителка, както казах, и любовта ми към книгите и четенето се дължат главно на нея. Тя, също така, беше и първата, която ми подари книгоразделител и ми обясни за какво се ползва. Помня големия му тъмен пискюл, който ме беше впечатлил силно. И понеже старата картичка е по своему "раздвижена", аз също включих едно двойно плъзгащо движение в моя разделител. На две места в скритите части отпечатах любими мои цитати, но и оставих няколко празни места, на които получателят на този книгоразделител да постави своите любими книжни мисли.


Наградка ще има, разбира се. Повтарям една, която давах в една друга авантюра, но Ем толкова доволно говори за нея, че реших, че този комплект за правене на собствени брадс може да зарадва и още някоя от вас.


Надявам се почивните празнични дни и срещи със семейството да бъдат благотворни за вас. Да се отпуснете и съберете много слънчеви емоции и мили спомени. Нека вдъхновението бъде с вас! Очаквам ви с нетърпение. Весели празници!

С обич,

шМи

Благодарим шМи, че отвори за нас своята кутия със спомени. Очакваме да видим какви съкровища пазите вие във вашите кутии.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 152 в предизвикателството КФП 152 - Предизвикателство по рецепта на Диляна Купенска, а за своята Картичка победител тя разказва ТУК.
А също така и Картичкофурия на седмицата 154 в предизвикателството КФП 154 - "Различният цвят на любовта" на Goldie, а за своята Картичка победител тя разказва в тази публикация.

Очакваме вашите участия до 23,59ч на 13 май, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 2 август 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.




1 май 2013 г.

Моята любима техника - 3 Ембосинг резист с перфектни перли/ Em

Днес искаме да ви поканим в новата игра от рубриката Моята любима техника.
В нея за своята любима техника ще разказва Ем, която стана победител в първата игра - Моята любима техника 1 Еднослойна кратичка с дистрес мастила в която за смоята любима техника ви разказа Какичка.
Тъй като игрите в тази рубрика са съвместно с Форум Картичкофурии, желаещите да се включат в играта следва да го направят като качат снимка и линк на своята картичка в ТАЗИ ТЕМА във форума.
Ем ще си избере един от всички, които се включат, който ще разкаже за своята любима техника през юли.

А ето и любимата техника на Ем.

Привет!

В момента, в който разбрах, че ще правя това уроче, вече знаех коя техника ще покажа. За мен любима и най-често използвана техника е ембосинг резиста. Но си казах, това е много говорена тема и навярно ще им е скучно да слушат пак познати неща.

За това днес ще ви покажа една модификация на ембосинг резиста използвайки перфектни перли.


Какво ще ви трябва:

-ембосинг пудра

-антистатична гъбичка

-мастило за ембосинг

-дистрес мастила

-печат/и

-перфектни перли

-четка за рисуване

-акварелен картон




С помощта на антистатичната торбичка почистваме повърхността, върху която ще правим ембосинг. Ако нямате такава гъбичка, може да ползвате бебешка пудра или талк и да ги разнесете с четка за руж. Така ще премахнем излишната мазниа и статичното електричество, за да се получи по-добре нашият ембосинг.

Намастилявате печата с безцветното мастило за ембосинг и отпечатвате. След което поръсваме с ембосинг пудра и изтръскваме внимателно излишъка. Аз обикновено слагам едно листче сгънато на две под проекта, за да мога после лесно да я върна в бурканчето.




Загряваме изображението, за да се разтопи пудрата. Внимаваме, да не изгорим пудрата и тя да потъне в листа.




Време е да нанесем мастилата! Любимата ми част! До сега изображението или ви е седяло като бледа водна марка или почти не се е виждало. Но сега, още с първия пласт мастило, който нанесем изведнъж изображението се появява!


За да има повече дълбочина аз винаги слагам поне още един-два цвята по края. Така се създава една тъмна рамка и центърът изпъква.


До тук нищо ново. Това си е класическият ембосинг резист. Сега е момента да извадим перлите. Но първо ще си подготвим повърхност за работа. Може да ползвате акрилното блокче или някаква купичка, каквото ви е удобно. Ще нанесем директно на повърхността от дистрес мастилото.

капваме малко вода, за да се образуват цветни локвички. След което с върха на четката или с малка лъжичка изсипваме в цветната локвичка малко количество от перфектните перли.


Размазваме с четката, за да се получи хомогенна смес.




Сега смело минаваме по целия проект. Ще видите, че частите, които сте ембоснали отново ще останат неоцветени, а фонът ще стане прелестно перлен. Остава само да забършете със суха кърпа, за да премахнете перли, останали върху ембосинга и сте готови!

А ето и моята завършена картичка :)

и от близо, за да видите ефекта на перлите




Тази техника може да направите и по друг начин. След като сте ембоснали своето изображение, не слагате дистрес, а директно правите перлената бойчка, като смесвате с по-голямо количество дистрес мастило, за повече цвят.


Директно започнете да нанасяте приготвената бойчка. Изображението като с магия ще се появи!


Тук съм ви приготвила две картички, за да видите как седи направено по този начин.



Може да пробвате и двата начина. При втория цвета става по-блед и седи по-нежно, а същот така много трудно би се направила сянка, каквато направихме при първия вариант на техниката.


Ще очаквам вашите проекти, било то с обикновен ембосинг резист или пък с модификацията с перфектни перли!

Гуш

Ем