Картичкофурии ви кани да се включите в традиционната ни коледна размяна на картички - Картичкофурийска Коледа - 2017! Записването за размяната става става под ТОЗИ пост
Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

15 май 2013 г.

Картичкофурии представя ShMe/Петя

Днес на гости ни е една много мила, изпълнена с вдъхновение и добросърдечност млада дама. Въпреки, че не я познавам лично я чувствам много близка. Искаме и вие да я почувствате така. Вижте какво разказва за себе си тя - ShMe/Петя


1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Да си призная от начало още - безкрайно се учудих, но и се почувствах страшно поласкана, когато получих тази мила покана да участвам в рубриката "Картичкофурии педставя...".  Благодаря ви, Картичкофурии.
Някои от вас вече ме познават. Щъкам по блоговете ви и дърдоря ли дърдоря. От време на време ви покзвам някое мое видение или сън, или просто каквото ми е на душата иии отново дърдоря - много. Аз съм шМи, приятно ми е.
Колкото и да ми харесва артистичното ми Аз, като повечето от вас и моя милост има и друга пофесия. Пак е творческа, но в доста по-различен аспект. Харесвам си я, въпреки моментите на съмнение дали е най-точният ми избор. Та, когато не се ровя в шарени хартийки и панделки, правя същото в закони и наредби, и международни правила, и практики, и други такива. И, простете, забравих - наричат ме Петя. :)
Най-добрите ми произведения и настоящо вдъхновение са моите синове, а най-големият ми късмет в живота е съпругът ми.
Обичам смехът, семейството, прятелите, музиката, слънцето, гората, дългите разходки през лятото, киното, хубавите книги (одобрявам и Киндъла като помощник), движението, шареното, още по-шареното, спомените, новия ден, мечтите, сбъдването им и замяната им с нови; обичам да обичам (явно :).

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?
О, никът ми е мноого специален. Подарък ми е от сестра ми. От много години ме нарича така, като влага в това странновато название много неща, които казва, че са ми присъщи и на пръв, и на последен поглед. :) Ще ме извините, но ще продължа да си пазя пълната история като наша тайна със сестра ми.

Иначе, нямах съмнение никакво, че "шМи" е моето творческо име, ааа и играта на звукове му придават още няколко значения за мен.То почти казва "шшш, аз съм". Запознатите с някои от девизите на зодиите ще разгадаят на къде ме носи това и защо. Когато голямото ми момче беше на 3 г. бяхме страшни фенове на "Питър Пан" или по-скоро на Капитан Хук и неговия верен помощник Смий. Сещате се, че на Капитан Хук му беше много трудно да каже "Смий" и постоянно крещеше по мен "Шмиии".
И, когато момчетата заспят на мястото на мама идвам ....шшш, аз. :)

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Даа, имам блог - "да бъда шшшМенСи" или beingshme.blogspot.com
Нищо не разбирах от създаване на блогове и работа с тях. Ами, хванах го една вечер за ушите и го направих - не знам как. И почна - отначало бавно и тромаво. После се пристрастих и се почна еднааа, та до сега.

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Да си призная с картички започнах да се занимавам "късно" - някога през 2011 г. До тогава се забавлявах с други красиви неща - китара, танци, грим, кутийки, домашна украса направи си сам, малко рисуване, без дори да ми хрумне, че сигурно има и други хора, които обичат да творят.
Случайно попаднах в този чуден и прекрасен свят на картичкотворенето, търсейки нещо за нещо друго.Веднага бях омагьосана и се почувствах леко тъпа дори, че при целия ми Интернет поход до този момент не бях попадала дори на един блог на някоя фея. И това беше началото...
После почти веднага намерих Картичкофурии и Двете Елши, които станаха моята голяма родна доза вдъхновение и подпалване на горещата страст. Благодаря ви, момичета, че направихте живота ми още по-цветен и забавен.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Картичкоправенето се превърна в безкрайнообичана част от повечето ми дни. А в най-трудното изпитание в живота ми до момента, да бъда част от картичкофурииското общество за мен беше спасително. Благодаря от сърце за пореден път за всичко, което ми беше дарено.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Първите си крафтърски неща поръчах от Англия. Започнах уж с малко, но малкото стана  средно, после голямо, огромно и до ден днешен все си намирам разни съкровища, без които просто не мога, знаете как е.
Не мога да посоча любими материали. За това имам по малко от всичко - разпиляна съм. Но пък до момента съм намирала повод поне по веднъж да използвам почти всичките си находки. А "ловувам" за материали както у нас, така и в чужбина.Имам си любими местенца и не пропускам при наболяла потребност да ги посещавам редовно.


7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Амии, нямам такива. Ужасна съм. Просто харесвам както лигави и сладурски картички, така и убийствени стиймпънк композиции и "дарк" арт. За това и нямам свой разпознаваем стил. Мятам се като изгладнял хищник ту на едно, ту на друго. Обичам да се предизвиквам с нови и интересни работи и техники и да излизам от личните си удобни пространства. Понякога с дни не правя нищо, а само сънувам и обмислям, като накрая реалната направа на нещото ми отнема много по-малко време от колкото цялото време, което съм отделила на измислянето му. Може би, все пак слабото ми място е така нареченият paper engineering или буквално "хартиен инженергинг". Харесва ми движението и често обичам да го включвам в нещата, които правя.

8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Не достатъчно време. Не мисля, че някога ще ми е достатъчно. И да имах повече време - пак нямаше да ми е достатъчно. :)

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Първата ми картичка бе за най-добрия ми приятел и кръстник на малкото ми момче. Направих му "exploading box".Просто преди на направя нещо бях изчела и изгледала всичката"теория на картичкоправенето" и най-обичаните техники и сгъвки в него - за това няма шест пет скочих смело в "раздвижена" картичка.Е, беше семпла, де, с топъл ембосинг и много синьо и сребърно с "азиатски" мотиви. Не я снимах, разбира се. Както и повечето от нещата които правя - подарявам ги и забравям да си запазя спомен за тях. Но ще ви покажа все пак нещо от "ранния" ми период.
10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Не знам дали мога да преценя коя е най-хубава.С любов съм ги правила всички. Първата ми за 2013 г. ми е особено скъпа. Също и книгата с феите, която благодарение на Мария от наборсата отиде за добра кауза.

11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали (по желание)?

Картичкофурии беше и остава любимо място. Дали като кибик или активен участник винаги блогът ми даде много прекрасни емоции и вдъхновение. Съвсем по желание и от сърце ви пожелавам да " илядите", както е казал народът.