Картичкофурии ви кани да се включите в традиционната ни коледна размяна на картички - Картичкофурийска Коледа - 2017! Записването за размяната става става под ТОЗИ пост
Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

3 май 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 167 - "Третия рафт, в ляво - голямата кутия..."

Привет, прекрасни хора. Май месец е. Започва празнично и слънчево и все по-често усмивки цифват на лицата на хората.

Безкрайно се радвам, че точно сега дойде и моят ред да ви предизвикам тук.
За тази цел отворих моята голяма кутия със семейни съкровища. Да, да, точно тази от третия рафт в ляво.

И извадих тази картичка...


А това е картичка на повече от 50 години. Стана ли ви интересно? Надявам се. За мен това е скъп спомен за една прекрасна и вдъхновяваща любов - тази на моите баба и дядо, които за съжаление вече не са сред нас. Историята им е много романтична - тя е млада учителка, той офицер, специално организирана забава с танци, за да може той да я срещне и да танцува с нея... Разделят се за кратко и после той се връща, за да се оженят в края на Втората световна война. А това са те:

Малкото цвете хербарий, което виждате в долния ляв ъгъл на старата рамка е витошки еделвайс. Един от специалните подаръци, които дядо ми прави на баба ми като символ на обичта му. Не се е запазило добре през годините, за съжаление, но продължава да е там, където са го поставили те.

А сега пак за старата картичка. Макар вече да е на толкова години все още цветовете и са чудни. Не знам дали можете да видите, но е доста раздвижена. Има от хубавите блещулки тук там и малко златни акценти. Поводът за подаряването и е бил настъпването на пролетта. Да, дядо ми е бил такъв, успявал е да изненада баба във всеки момент - било с картичка, стихче или серенада на мандолина. А гражданската му професия беше счетоводител. Поредно доказателство, че творческият и приключенски дух може да живее на най-странни места. :)) Дали съм прихванала по тази линия?

Колко ми беше хубаво да отворя голямата кутия прекрасни спомени.
Защо не го направите и вие? Сигурна съм, че там в някой шкаф, на някой рафт, вляво или дясно, си живее една голяма кутия хубави и мили семейни спомени. Може да са от преди повече от половин век, както този, който ви споделих, а може да са от последната ваканция на ски или море. Изберете един, покажете го, разкажете за него и нека това бъде вашето вдъхновение за поредното ви творческо чудо. Тъй като задачката ми е специфична, най-вероятно ще трябва да направите нещо ново - картичка, таг, защо не АТС?:))


Ето, какво ме вдъхнови да направя моя спомен. Запазих основните цветове и форми и направих книгоразделител. Баба беше учителка, както казах, и любовта ми към книгите и четенето се дължат главно на нея. Тя, също така, беше и първата, която ми подари книгоразделител и ми обясни за какво се ползва. Помня големия му тъмен пискюл, който ме беше впечатлил силно. И понеже старата картичка е по своему "раздвижена", аз също включих едно двойно плъзгащо движение в моя разделител. На две места в скритите части отпечатах любими мои цитати, но и оставих няколко празни места, на които получателят на този книгоразделител да постави своите любими книжни мисли.


Наградка ще има, разбира се. Повтарям една, която давах в една друга авантюра, но Ем толкова доволно говори за нея, че реших, че този комплект за правене на собствени брадс може да зарадва и още някоя от вас.


Надявам се почивните празнични дни и срещи със семейството да бъдат благотворни за вас. Да се отпуснете и съберете много слънчеви емоции и мили спомени. Нека вдъхновението бъде с вас! Очаквам ви с нетърпение. Весели празници!

С обич,

шМи

Благодарим шМи, че отвори за нас своята кутия със спомени. Очакваме да видим какви съкровища пазите вие във вашите кутии.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 152 в предизвикателството КФП 152 - Предизвикателство по рецепта на Диляна Купенска, а за своята Картичка победител тя разказва ТУК.
А също така и Картичкофурия на седмицата 154 в предизвикателството КФП 154 - "Различният цвят на любовта" на Goldie, а за своята Картичка победител тя разказва в тази публикация.

Очакваме вашите участия до 23,59ч на 13 май, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 2 август 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.