Картичкофурии ви кани да се включите в традиционната ни коледна размяна на картички - Картичкофурийска Коледа - 2017! Записването за размяната става става под ТОЗИ пост
Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

28 април 2013 г.

Как да си направим ... 17 Издърпваща се картичка Тони/Точица

Здравейте, мили творящи феи.
Много се чудих какво да ви подготвя за уроче при Картичкофуриите. Имах една идея, казах си, че имам време и не я осъществих, времето накъся, представянето ми започна, а аз още бях стартирала урочето. Абсолютно в мой стил, отново всичко остана за накрая. Часът клони към 2 сутринта, но вече съм готова! Стегнах багажа и дим да ме няма на почивка, но преди това ето моята идея(не е моя, признавам си, но много ми хареса) за картичка:
Започваме с избор на две картинки с еднакъв размер. Идеята ми беше съвсем различна, но поради моята неорганизираност в последния момент успях да намеря само тези две почти еднакви картинки:


Разпечатвате си ги на дебел картон А4 по този начин. Размерът на изображението е 6/9,5 (използвах такива за АТС-ки и съм си ги запазила :) ).
Изрязвате два правоъгълника(личи си, че съм математик, нали :) ) с размери 10/21 см. Аз, разбира се ги обърках и ги направих 10/17. После се поправих, като залепих малко правоъгълниче 4,5/10 см в долната част на подвижната страна.

На гърбовете се очертават такива линии:
Обещавам като се върна от почивка да направя PDF файлове с тези скици, за да може само да си ги разпечатате и изрежете.
Влизат ето така едно в друго:

Следващата стъпка е да си изрежете основа с размери 21/22 см:
 И да я прегънете на 10,5 и 21 см:
Залепяте долната част:
Преплитате двете изображения и си изрязвате прозорец на корицата:
Тук открих, че 17 см са ми къси и като се издърпа вътрешността се виждат разрезите. Смених основата с 21 см и ето резултатът:

 Изрязват се два полукръга(аз поради липса на пънч кръг го направих на ръка и си личи, ама какво да се прави), за да може спокойно да се хване вътрешността и да се издърпа:

Доукрасявате с каквото искате и залепяте двата края на картичката, за да не може да се отваря, а само да се издърпва. Картичката е готова:


Простете ми за неравностите и неточностите, но в 12 по нощите толкова успх да направя. Не че това ме оправдава, но така успокоявам моята съвест с кривите печати и грозни разрези :).
Надявам се да ви е харесало и да е било поне малко полезно. Имах още 2 идеи за урочета, но ще ги направя в моя блог като се върна.
Прекрасен и усмихнат ден на всички!!!
Тони(Точица).