Картичкофурии ви канят да се включите в Десета Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 7-8 октомври 2017г. в хотел "Сити" гр. Стара Загора.

ПРОГРАМАТА!

Каня всички, които ще присъстват на срещата за попълнят формата за участие. На нейна база ще се направят резервациите в хотела и ще се вземат решения за протичането на срещата. Моля да попълнят формата не само тези, които ще се настанят в хотел Сити, а също и тези, които ще използват друг начин за настаняване.

ФОРМА ЗА ПРИСЪСТВИЕ!

Представена публикация

Лятна Картичкофурийска Академия - Тема 9 - “Как да си направим изкуствена кожа от хартия”

Лятна Картичкофурийска Академия 2017 достигна до своята последна - Тема 9. За нея уроче за всички нас подготви Картичкофеята Адриана Салева ...

17 април 2013 г.

Картичка победител -161

Здравейте Картичкофурии,
Искахте да знаете как се появи " Разходка в гората" :)


Появи се на един дъх - за два дена! :) А ако не щъкаха около мен толкова много малки и не толкова малки крачета щеше да е и по-бързо, но пък дали щеше да ми хрумне идеята за нея?
От стопяването на снега ми се е приходило на някъде! По-точно в Копривщица! Чувството да се разхождаш на въздух из поляните, слънцето да гали с топлата си ласка кожата ти, ароматните гори да разкриват пред теб тайните си и да те даряват със своите богатства! Да чувстваш свободата и радостта от природните творения! Това е за мен пребиваването в планината!
Това усещат и децата ми, но го изразяват по-простички начини! Постоянно ме питат кога ще ходиме в Копривщица :) или ми казват, че искат омлет с гъби като тези, които сме си брали там, или пък както си ходиме по улицата и замирише на пушек - веднага се отбелязва, че мирише на Копривщица! :)
Дори замислена и угрижена от сивото ежедневие те ми напомнят постоянно за тези простички радости, които изпитвам в планината :) Моите малки мъже ме подтикнаха с приказките си да мисля и да се пренеса там и какво ми хрумна? Горската картина на гъбки скрити в тревата покрай поточето :)
Гъбките си имат шарки, а те бяха чудесна предпоставка за употребата на копченца и то много - точно по предизвикателството на Тони! :)
Речено - сторено! Щом идеята ми се избистри се хванах на работа, но се оказа, че е доста трудоемко да пресъздадеш една малка и естествена за природата картина с подръчни средства :)
Първо си нарисувах шаблони за гъбките, които после разрязах на части и използвах за да си ги очертая на плата. После ших копченцата, а най-накрая използвах сатен и органза за тревата. Рисуване, рязане, шев и кройка, лепене - малко на обяд, малко вечерта и така на втория ден беше готова!
Моите момчета се въртяха около мен през цялото време:) Толкова им беше интересно създаването на картичката!
И най-накрая, щастливият завършек на горската историята приключи с много преговори кой ще получи картичката и кога ще ходиме на разходка в гората :)...

Поздрави на всички Картичкофурии: Вера Григорова :)