ТРИНАДЕСЕТА НАЦИОНАЛНА 

КАРТИЧКОФУРИЙСКА СРЕЩА

13-14 април 2019г.

хотел"Кристал"/Регионална библиотека "Любен Каравелов"

гр. Русе

ПРОГРАМАТА

Картичкофурии ви канят да се включите в Тринадесетата Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 13-14 април 2019г. в хотел"Кристал"/Регионална библиотека "Любен Каравелов", гр. Русе.

26 февруари 2013 г.

Картичка победител 154

Това е разказът на 22 shMe
, която стана победител в Картичкофурийско предизвикателство 154 - "Различният цвят на любовта".

Благодаря, Роси/Goldie и Картичкофурии, за това, че харесахте моята различна валентинка и ми подарихте много радост.

Имам няколко печата, които много си обичам и тази мацка на Kenny K от Whimsy Stamps е една от тях. Тъй като трябваше да направя нетрадиционна валентинка за скъп и близък човек, разбира се че първо погледнах в секция „Любими”.


Така елементът, покрай който ми се изгради по-нататъшната концепция, този път беше печатът. Веднага я номинирах за Купидон-ка и, тъй като държи не лък а връзка ключове трябваше да вържа следващия си елемент именно с това. Така си дойде и „сърдечната ми верига”, завършваща с катинарче…

Чудех се как да запазя тази връзка възможно най-централно и изпъкващо на картичката и реших, че някак си трябва да „виси” във въздуха. Оп, ето ви и прозрачната основа. Е, да, ама съвсем прозрачна, прозрачна не ми хареса в случая. Имам си тази папчица на Тим Холц и исках да изпъкнат по-добре буквичките. Хич и не си играх да си боядисвам прозрачната плака, ами директно хванах цветните разделители от един класьор с домашни ценности и смело преиначих предназначението му.

Ембосинг и картонена пиличка за нокти свършиха цялата работа. Хем си запазих прозрачното, хем и по-ефектни буквички си направих. Дантелата с джуфката просто не устоях да не сложа в комбинация със сатенената панделка в любимия ми кафяв нюанс.

Вътрешността е голямо сърце от прекрасна двулицева хартия. На снимките не се вижда, но вътрешната страна представлява едно чудесно разграфяване за игра на Белот…Нали се сещате колонките и „Ние/Вие” - малко закачка за получателите си.

Надявам се и на вас да ви хареса идеята за цветните прозрачни разделители, които чудесно могат да се използват както с папките за релеф така и с мастилата StazOn например за получаване на малко по-различни ефекти.

Поздрави от сърце,
shMe :)xxx

Благодарим на shMe за интересния разказ. Очаквайте нейното предизвикателство на 3 май 2013г.

Наближава 8 март. Каним ви да го отбележим по картичкофурийски - с размяна на картички. Можете да се запишете ТУК за участие до 23,59ч на 3 март неделя.

24 февруари 2013 г.

8-ми март по Картичкофурийски - 3

Почти дойде 8-ми март. Време е за отбелязване на женския празник. Не знам дали вие го празнувате, но пък защо да не го отбележим подобаващо, по нашенски.

Картичкофурии ви кани отново да се включите в отбелязването на 8-ми март по Картичкофурийски.

Нека да си създадем сами радост една на друга. Направете картичка по случай празника. Подарете я от сърце и зарадвайте някой, който може да оцени красотата и на жеста и на творбата ви.И така от днес до 23,59ч в неделя 3 март можете да се записвате с коментар под този пост. Номерата по реда на записване ще бъдат разбъркани с рандом генератор и ще изпращате на този, който се е паднал след вас, а вие ще получите, от този, чийто ник е над вашия. Последният в списъка изпраща на първия.
Списъкът за размяната ще бъде публикуван на 4 март.
Молим при записването си да пишете и имейл адрес за по-лесна връзка с вас.


Хайде на осмомартенско картичкофурийско празнуване.
Очакваме ви.

23 февруари 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 155 - Обзор

Здравейте, феички, ето ,че дойде време да обявя и победителят в моето предизвикателство  на тема "мъжка картичка". Останах приятно изненадана,че се включиха толкова хора  с картички от хубава по- хубава. Благодаря на всички Ви от сърце, но победителят е само един ииииииии това е Tangenta с прекрасната си картичка, която ме плени от пръв поглед.


Страшно ме впечатли идеята с обединяването на двата печата и най-вече прозрачната плака, която играеше ролята на прозорче, зъбните колела, колата всичко, всичко си е точно на място.Чудесна композизия и е точно в мой стил. Браво ,Танче и честито ти си  победитят в моето предизвикателство! Ще чакам да получа адреса ти ,за да ти пратя наградката.

Благодарим на Анелия  за интересното предизвикателство.

Честито на победителката! За да получиш наградата си те молим да напишеш адреса си на мейла на блога.


Tangenta ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 155 8-18 февруари 2013г.
Като победител твоята картичка става участник в нашата рубрика Картичка победител и очакваме твоят разказ за направата и на мейла на блога. Ти ще вдъхновяваш останалите картичкофурии със свое предизвикателство на 10 май  2013г.

22 февруари 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 157 - Картичка - мартеничка

Мили картичкофурии днес ще ви вдъхновява екипът на Greta`s Art.

Здравейте Картичкофурии!
Направихте ли мартенички тази година?
Всички подаряваме мартеници, някои от нас ги изработваме ръчно, други предпочитат да купят готови. Ние знаем, че вие - правещите картички цените ръчно изработените неща и им обръщате специално внимание. И за това ви предлагаме да изработите и картичка към мартеничките. Това е и темата да новото предизвикателство - Картичка - мартеничка.

Нямате много време, затова най - добре се заемете веднага с нашата задачка!
Очакваме с нетърпение вашите предложения!
Нашата награда е ето това прекрасно блокче пролетни дизайнерски хартии и допълнение към него (подарък изненада).
Благодарим на Greta`s Art за мартенското предизвикателство.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 4 март, понеделник.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.19 февруари 2013 г.

Голяма Картичкофурийска среща - Анкета 2

Не това не е втора анкета. Това е продължение на поста с първата.
Бяха пуснати два варианта на анкетата - единият като документ, който можете да свалите от ТУК . А вече попълненият документ да ни изпратите на мейла на блога.
Вторият вариант представлява онлайн анкета, която можете да попълните директно в изпратеният линк - ТУК
На анкетата отговориха 35 човека, като поради проблем с онлайн анкетата нямаме координатите на 5 от тях.
Това е списъкът на включилите се в анкетата - ТУК
Молим ви да проверите има ли ви в списъка и ако ви няма да се свържете с нас на мейла.

Искаме да кажем нещо относно избираното като място на срещата Велико Търново. Този град не е бил посочван като възможно място на срещата от нас Картичкофурии. Съжаляваме, че част от вас са се заблудили, но той не е стоял като възможност пред нас. И не защото не харесваме града или пък не искаме да се срещаме там. Проблемът е, че се оказа, че във Велико Търново няма никой от вас нашите участници, който да се ангажира с търсенето на място за настаняване и осъществяване на комуникация с хотела. Да се заеме с резервацията и другите необходими уговорки на място.

За сега все още нямаме окончателно решение за датата и мястото, но се надяваме до края на седмицата да сме приключили с офертите и в началото на следващата да можем да ви съобщим къде и кога.
Имате време да се включите в нашата анкета до края на тази седмица.

18 февруари 2013 г.

Картичкофурии на 3 години - победителите!

Мили картичкофурии, искаме да ви благодарим за това че се включихте в отбелязването на нашият рожден ден! Благодарим ви за милите думи, за участието в нашата игра и най-вече за прекрасните картички, които получихме!
Време е да обявим победителите. Като при избора на победители взеха участие само картичките, които получихме на нашият пощенски адрес и са показани в ТАЗИ тема във форум Картичкофурии.
И така избраният от Картичкофурии победител е:

...Just Me...

С нейната прекрасна пъстра и вълшебна картичка.
...Just Me... , за да получиш наградата си пиши на мейла на Картичкофурии.

Победителят избран от Двете Елши е  
vilini

С нейната прекрасна ретро картичка.
 vilini , за да получиш наградата си пиши на мейла на Двете Елши - boudicaart@googlemail.com

Победителят избран от Greta’s Art e
Iva 

С нейната много нежна пастелна картичка.
Iva , за да получиш наградата си пиши на мейла на Greta’s Art - info@gretasart.com


Победителят избран "Работилница Фантазия" е
МaDe
С нейната приказна картичко-кутийка.

 МaDe , за да получиш наградата си пиши на мейла на "Работилница Фантазия" -
maya@workshopfantasy.com

Победителят избран от Миглена Петрова migito.com е

Мики


С нейната чудесна картичка с ръчноизработени рози.

Мики, за да получиш наградата си пиши на мейла на Миглена Петрова migito.com - migitopetrova@gmail.com

Честито на победителките!

Специални благодарности на всички, чиито прекрасни картички направиха живота ни по-пъстър, по-весел и по-красив!

17 февруари 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 154 - Обзор

Здравейте,Фурийки!
Най-накрая ми остана достатъчно време да се полюбувам на вашите интерпретации на тема любовна. Преди всичко искам да се извиня на всички 51 участника, че не успях да ви удостоя с коментар, но работната седмица беше много натоварена, а на всичкото отгоре имах да правя и нещица по поръчка и дори и вечер не ми оставаше време. Но стига съм се оправдавала. Да си дойдем на думата.Имаше няколко картички,които истински ме впечатлиха и ще си ги поздравя в отделна моя публикация. Една от тях обаче ме грабна най-много,може би защото се доближава най-много до моите творения. И това е картичката на 22 shMeТя ще получи моята награда,въпреки,че исках да наградя поне още 5. Но играта си е игра и победителят е един!
На останалите пожелавам да се забавляват и да четат добре условията, защото имаше много,които не отговаряха:)
Поздрави
Роси/Goldie

Благодарим на Роси за чудесното предизвикателство!

shMe ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 154 1 - 11 февруари 2013г.

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии влизат по реда на участие:

Румяна БорисоваDaniela Assenova
didSteF
Честито, момичета! Вие също можете да използвате специалният банер Картичкофурийско трио като добавите КФП 154  1 - 11 февруари 2013г.

Каним ви на Голяма Картичкофурийска среща през април тази година. За повече подробности прочетете ТУК.

16 февруари 2013 г.

Картичкофурии представя ... *Щурчо* / Красимира Иванова

Здравейте Картичкофурии.
За мен е чест да гостувам в рубриката "Картичкофурии представя" в този обичан от мен блог за предизвикателства, в който се запознах макар и виртуално толкова чудесни творци!

Казвам се Красимира Иванова и нямам идея как бих могла да се опиша с най-малко думи.. Може би думите "емоционална" и "търсеща" ме описват най-точно. Емоционална, защото във всичко,което правя влагам много емоция. и "търсеща", защото винаги когато правя нещо за някого се старая да намеря точно това, което ще докосне сърцето му и ще го зарадва. Последните години съм се отказала да правя скъпи материални подаръци за близките си и се опитвам да направя ценни за тях - емоционални подаръци. Вярвам,че хората имат много по-голяма нужда от внимание, любов и човешка топлина, отколкото от скъпи предмети и ми се иска да даря на близките си именно вниманието и любовта, които изпитвам към тях.

Винаги съм обичала да майсторя нещо.В годините съм се занимавала с какво ли не - плетене, шиене, бродиране на гоблени, рисуване върху стъкло, декупаж, но последното ми занимание е картичкоправенето. Във всяко свое хоби влагам частица от себе си и му се отдавам напълно в свободното си време. Имах блог "Точица" , в който споделях размисли със самата себе си дълго, преди да започна да споделям творчество в нет пространството. Своя блог "A small part of me" направих по времето, когато се двоумях дали повече ми допада рисуването върху стъкло, или декупажа..
Да си призная, рисуването върху стъкло ми носи огромно удоволствие.. Ето първата ми рисунка върху стъкло:както и някой други любими рисунки:
Единствения проблем при рисуването върху стъкло за мен е, че боите за стъкло не са на водна основа и миришат доста силно. Тъй като аз творя основно вечер, когато останалите в къщата спят, в един момент се притесних,че тези миризми, не са най-подходящи за затворени помещения и...се насочих към декупажа.. Той се оказа значително по-бърз и лесен начин да направиш наистина оригинален подарък за някого.
Покрай тази техника се запознах с изключителни дами от сайта на бг-мамма, с големи сърца от цяла България.Включих се в доста благотворителни базари:

Първият ми ник е точица. Така ме нарече моя съпруг, още докато бяхме просто приятели и от тогава всички наши познати ме познават като Точица. (Някой от тях дори не знаят името ми) . Историята на "точица " е много любима моя, но вече съм я разказвала...Дълго време се подписвах така... Докато попаднах на популярния блок на една дама, която се беше кръстила също така и..реших да й го отстъпя. Така се появи *Щурчо*. Първоначално идеята ми беше да пиша от името на малкия си син , на който този ник подхожда чудесно. Време за това обаче все не ми достигаше и..когато започнах своя блог, никът просто си остана общ ...( какъв ти общ..- направо си го присвоих..)

Откакто открих правенето на картички като хоби, всичко останало остана на заден план. Първата ми картичка беше вдъхновена от предизвикателство на Двете Елши " "Детски спомен". Тя не е нищо особено, но всеки път, когато я погледна си спомням с какъв огромен ентусиазъм я правих..:

Сигурно няма да е пресилено, ако кажа,че съм се превърнала в картичкохолик в последните почти две години.Това мое хоби промени тотално ежедневието ми.То ме откъсва от всичко и всички, позволявайки ми да се потопя в един свят, изпълнен с цветове, материи и експерименти..и ми носи хармония и спокойствие. Свят, който винаги е бил част от мен и който ми напомня коя съм. Почти всяко "свободно" време се заравям в материалите си за майсторене на картички и забравям аз всичко останало. Материалите за всяко от хобитата ми нарастваха лавинообразно, но..за картичките надминаха и собствените ми очаквания. Започнах с ножичка и пакет цветни хартии, а сега съм напълнила няколко кутии с различни по вид материали: хартии, печати, шаблони, маркери, дистрес мастила и ембосинг пудри, цветчета, копчета, дантелки и панделки, перлички.. В началото накупих куп ненужни материали, които ми се струваха много ценни, след известно време започнах да пазарувам "по-разумно" нещата, които ще ползвам, но през всичкото време освен разумните покупки на материали , купувам и неща (особено цветни хартии и дизайнерски блокчета), които много харесвам, но почти никога не ползвам. Имам усещането,че съм развила колекционерска страст към красивите материали за картички, защото голяма част от красивите материали, които си купувам дълго време стоят неразопаковани... Дори не мога да кажа кои материали са ми любими. Обикновено се старая да преценя, дали бих могла да използвам повече от веднъж в различен тип картичка даден печат например и ако не мисля,че е възможно, се въздържам да си го купя, дори много да ми хареса.. Със сигурност имам и материали за картички, които едва ли ще ползвам някога, но с които не ми се иска да се разделям, защото по някаква причина съм "решила", че са ми нужни ..

Материалите без които мисля,че не мога са дистрес мастилата. Резултатите при работата с тях винаги ме омагьосват..Папките за релеф са ми също много любими..Обожавам оцветяването на печати с копик маркерите, макар да имам още много да работя върху това да постигна по-прилични резултати..
Оглеждайки се в картичките, които съм правила и по-специално в любимите ми сред тях не успявам да открия своя стил. Обичам експериментите и се пробвам в какво ли не. Въпреки това, има стил, който винаги ме омайва и това е Шаби -шик. Много го харесвам. Харесвам винтидж картичките, харесвам и напълно изчистените семпли картички.. По принцип, харесвам картичките, в които има замисъл и послание, картичките, които веднага ти казват това, което искаш да ти кажат..
Ето някой от моите любими картички:


Ако имах повече време, мисля,че бих опитала да си направя свое кътче за майсторене в което да мога да се отдавам на своите настроения и вдъхновения по всяко време, без да притеснявам останалите членове на семейството. .В момента основното ми време за майсторене е нощем, когато всички спят , но когато се развихря, материалите ми са навсякъде из стаята. Опитвала съм какви ли не варианти и в най-сполучливите, успявам да подредя къщата относително бързо, но това в никакъв случай не е подредбата и организацията, която бих искала.
Бих отделила и повече време за качествени снимки на своите картички. Наистина е много тъжно, че влагам толкова любов в измислянето и направата им, а след това по-голямата част от очарованието им се загубват в лошото качество на снимките.
Разбира се, липсата на време е добро извинение за лошата организация не само на пространството, но и на времето..- всичко е въпрос на приоритети, които явно при мен имат нужда от пренареждане.

Картичката, която считам за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за мен ми е трудно да определя, понеже, почти всички картички, които правя зареждам с много емоция и всяка от тях означава много за мен.. Една от първите ми много лични и много емоционални картички , която не бих нарекла най-хубавата, но пък наистина значи много за мен, е тази, която посветих на татко:

Изключително съм щастлива, че съществува блога на Картичкофурии - мястото където и големите майсторици и начинаещите в това хоби се чувстват у дома си и имат възможност да споделят своя опит и своите творения. Това е мястото, където макар и виртуално, се срещаме , запознаваме , обменяме идеи и опознаваме и се преборваме с нови техники, стилове и предизвикателства.
Благодаря на Картичкофурии за поканата да ви гостувам!

Благодарим на Краси за милите думи! Искаме да ви поканим да се включите в нейното предизвикателство при нас - Картичкофурийско предизвикателство 156 -Тефтер.

15 февруари 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 156 - Тефтер

Днес предизвикателството към всички задава *щурчо*/Краси от A small part of me .... Всички сигурно сте участвали и в нейните предизвикателства в блога Hobby Challenges

Здравейте Картичкофурии!

За мен е голяма чест да имам възможността за трети път да ви предизвикам в този толкова любим за мен блог.
Дълго се колебаех какво точно да ви предизвикам, защото за три години повечето теми, които спонтанно ми хрумват са хрумвали на други преди мен... .
Накрая реших да е нещо, което лично за мен винаги е било много предизвикателно и което много харесвам.
Предизвиквам ви да направите тефтер или нещо подобно.
Тъй като повечето от вас не притежават специални машинки за тефтери, се постарах моя тефтер да е изработен без да ползвам подобна техника.
Използвала съм няколко от големите Манила тагове, и панделка, за да направя тефтер за рецепти с който се надявам да успея да ви вдъхновя.Вашия тефтер не е нужно да бъде декориран отвътре. Достатъчно е да покажете идеята, концепцията за корицата му..
Победителят ще бъде избран от мен и ще получи за награда ваучер за пазаруване в българско он-лайн хоби магазинче по негов избор.
Ще очаквам с нетърпение вашите проекти.

Краси

Благодарим на Краси за интересното предизвикателство!

Крайният срок за участие е 23,59ч на 25 февруари, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 17 май 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.

Каним ви на Голяма Картичкофурийска среща през април тази година. За повече подробности прочетете ТУК. Желаещите да присъстват молим да попълнят ТАЗИ анкета.13 февруари 2013 г.

Как да си направим ... 15 Как да използваме по-широка папка за релеф с по-тесен лист хартия/ Валя Калпакова

Това е урокът на Валя Калпакова - Крафтърски мечти как можете да използвате по-голяма папка за релеф, така че да напаснете мотива на по-малък по размер лист хартия.

Тук съм показала каква е разликата между картона и папката. Моята машинка е Cuttlebug,но става и с всяка друга машинка като Big Shot.


Избираме си страната,от която да започнем и слагаме внимателно картончето в папката. Ако имате нужда фиксирайте със стреч лента. На мен не ми беше необходимо,защото съм свикнала с моята машинка


Слагаме една от плочите върху папката с картончето,но не до края , а до средата.При мен даже е преди средата,защото изхабих 2 картончета,докато видя къде ще си пасне релефа в средата.За всеки релеф трябва да направите 1-2 проби,за да уцелите.След това прекарваме папката през машината.За да не се размести папката,слагайте горната плоча, като я прекарате под валяците,за я застъпи.Ако започнете от вас навътре има голяма вероятност да се получи изместване.Дано сте ме разбрали,на снимката си личи,какво имам предвид.


Това е резултата.Там където е имало плоча,има релеф,от другата страна няма.


Сега правим същата процедура,но от противоположната страна на картона,която няма релеф.Внимателно съм гледала вътрешните линии да си паснат.Ако трябва фиксирайте,за по сигурно с тиксо.


Плочата отгоре,пак до средата или до мястото,което сте изчислили,да се засекат релефите.Прекарваме през машината


Това е резултата.Понеже моя релеф е такъв ,че листата на розата няма как идеално да паснат,има малки разминавания в средата.


С шило с топче коригираме неточностите. Това е резултата. По този начин може да си напаснем много папки към даден размер картон.Нужно е само в ширина или височина да са съвместими.А също и мотива да позволява.


Това се получава накрая.


По този начин може също да си направите безкраен релефен картон.Само ширината трябва да пасне на папката и отвора на вашата машина. Също релефната папка,която ползвате да позволява напасването на мотивите.Дано ви бъде полезно урочето.Снимано е на лампа и се извинявам за качеството.

Благодарим на Валя за чудесния и много полезен урок.