Картичкофурии ви кани да се включите в традиционната ни коледна размяна на картички - Картичкофурийска Коледа - 2017! Записването за размяната става става под ТОЗИ пост
Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

7 февруари 2013 г.

Голяма Картичкофурийска среща

Организирането на нашият трети рожден ден ни накара да се върнем малко назад, донесе ни различни чувства – мъничко носталгия, трепети на щастие. Впоследствие всяка ваша картичка, всяко мило послание ни носи много радост и едно нежно чувство, което не би могло да се опише, може само да се усети...Благодарим Ви от сърце!

Четейки вашите трогващи ни думи ни се прииска и да видим и на живо всички вас, нашите приятели. В този ред на мисли ние си позволихме да пуснем на свобода една наша отдавнашна мечта – среща на всички картичкофурии,една истинска национална картичкофурийска среща.
След тези три години си мислим , а и се надяваме, че не грешим, че вече сме готови за това.

Национална среща на картичкофуриите от всички краища на България!Представяме си го толкова реално, сякаш още утре ще се случи. И искаме да споделим с вас тази мечта, надявайки се тя да е и ваша. Да ви разкажем за нашата мечта, а вие ще споделите вашата.

Първо за датата - искахме да е такава, че да не е станало още много топло, да няма официални празници, да не е през ваканцията на децата, да избегнем ако е възможно всички външни пречки. Разглеждайки календара установихме, че има два уикенда през месец април, които не са натоварени от тези предпоставки, които биха били спънка за всеки. Това са 13-14 април и 20-21 април. Това са дните, които ви предлагаме, като възможни дати за нашата среща.

Второ за мястото - много мислихме къде би било най-удачно. Като начало отпаднаха местата, в които ние живеем, защото са в двата края на страната. Започнахме да мислим за някакво място в средата на България, но се оказахме много затруднени с избора му. Една такава среща би трябвало да се организира на оптимално удобно място за всички, предвид разстоянията в наглед малката ни държава. Затова и решихме в това отношение да потърсим помощ от вас, нашите приятели и съмишленици. Както е казал Диоген - търсим човекът, или пък няколко. Важно е да получим подкрепата на някого, който е в непросредствена близост и би могъл да организира нещата на място. Да предложи хотел, които да е подходящ за такова събитие, да уточни и най-малките подробности, с две думи да се превърне в главен организатор за първата национална среща на картичкофуриите. Това трябва да е някой, който също много да мечтае да успеем да осъществим нашата Картичкофурийска среща.

Трето за тaйната надежда - това е нашата тайна надежда, че Картичкофурийската среща може да се превърне в нещо повече.
За да е пълна мечтата ни, си представихме как картичкоправещите в БГ и крафт магазините, които ни осигуряват всички материали за да творим също споделят нашата мечта и си дават една прекрасна среща. Среща изпълнена с много емоции, нови запознанства и изобилие от хартийки, панделки, машинки, камъчета............... можем да изброяваме още дълго неизброимите богатства, които всички купуваме и употребяваме с огромно удоволствие, често неразбрани от околните...
За това каним всички български магазини за крафт материали да ни подадат ръка и да се опитаме да направим, както колежките ни в чужбина своеобразно българско хоби изложение.

Мили приятели, това е нашата мечта.Надяваме се, но сме и сигурни,че всяка от вас дълбоко в себе си си е мислила за същото.Та нали всички ние сме от една порода...

Сега очакваме да научим какво мислите вие. Споделете вашите виждания, мнения , предложения за местоположение,организация пр. обстоятелства като коментар тук или на имейла. Кажете къде и как според би било най-добре да се подредят нещата, така че да сбъднем нашата обща мечта.
Искате ли вие да сте човекът, който може да се присъедини към нас, за да организираме заедно една такава мечтана среща, направете ни конкретно предложение за местоположение на тази среща и подробности.

Докато подготвяхме този пост силно стискахме палци, дано да стане. Продължаваме да го правим и се надяваме вие също да поискате да се осъществи нашата мечта - една истинска първа голяма Картичкофурийска среща на сладки приказки и обменяне на идеи.