31 януари 2013 г.

Картичка победител 151

Здравейте.
Не тема прозорци ми хрумват хиляди неща. Досега не съм направила много, но идеите в главата ми са доста. Тази се роди спонтанно, реших, че ще съдържа природни материали и всичко ще е рециклирано, извадих всичко отговарящо на условията, което видях по/под/в бюрото ми и запретнах ръкави. Стана доста бързо(само час:) ) и от само себе си. Любимият ми вид картички. Обичам да използвам на пръв поглед непотребни неща и да им дам нов живот. Ще продължа със сигурност! А на всички вас, които четете, пожелавам много цветно пролетно настроение и усмивки в това зимно време!!! Благодаря за вниманието и оценката, значи много за мен! Аз отивам да измайсторя нов прозорец, днес ми хрумна:).


Тони

Картичкофурийско предизвикателство 152 - Обзор

Здравейте и благодаря от сърце на всички, които успяха да се включат в моето предизвикателство. Всяка една картичка, която видях заслужава награда, но за съжаление моят избор трябва да се спре само на една. Разглеждах десетки пъти всички картички, дори се консултирах с няколко човека, чудех се и дали да не използвам random generator, но накрая просто реших да последвам интуицията си и да избера тази картичка, която е докоснала най-много сърцето ми. И така... това е картичката на shMe :-)
Всички, които познават работата ми, знаят, че обичам да играя с цветовете и картичката на shME, чийто фон прилича на шарен пачуърк, веднага ме грабна! Картинката е перфектно оцветена, а копчетата - супер оригинални :-) Още веднъж благодаря на всички и се надявам да имам и друг път шанса да ви предизвикам :-) Желая ви страхотен ден! :-)
Диляна

Благодарим на Диляна за чудесното предизвикателство и за цялостното и гостуване при нас в Картичкофурии.

shMe ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 152 18-28 януари 2013г.
Като победител твоята картичка става участник в нашата рубрика Картичка победител и очакваме твоят разказ за направата и на мейла на блога. Ти ще вдъхновяваш останалите картичкофурии със свое предизвикателство на 3 май 2013г. За да получиш наградата си те молим да напишеш адреса си на мейла на блога.

В Картичкофурийското трио, избрано от Картичкофурии влизат по реда на участие:

rallito



tangenta



CraftDiva


Честито, момичета!Вие също можете да използвате специалният банер Картичкофурийско трио като добавите КФП 152 18-28 януари 2013г.

Все още имате време да се включите в нашият Рожден ден. Имате възможност да се включите и да ни изпратите вашите картички зо 23,59ч на 4 февруари, понеделник.
Очаквайте и други изненади от нас.

27 януари 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 150 - Обзор

Благодаря от сърце на всички, които се включиха в предизвикателството с природни елементи. Благодаря ви за чудесните идеи и красивите картички, които споделихте с нас! Много ми беше трудно да избера победител, дори се изкушавах да го избера на случаен принцип :). И все пак една картичка ме грабна особено и това е Рождество на Bearkis.

Искам да дам още две наградки на Madam Mim и Villi за прекрасните им картички.

Поздрави,

Мария


Честито, момичета!
За да получите наградите си ви молим да напишете адресите си на мейла на блога.

Bearkis ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 150 4-14 януари 2013г.
Като победител твоята картичка става участник в нашата рубрика Картичка победител и очакваме твоят разказ за направата и на мейла на блога. Ти ще вдъхновяваш останалите картичкофурии със свое предизвикателство на 12 април 2013г.

Все още имате време да се включите в нашият Рожден ден. Имате възможност да се включите и да ни изпратите вашите картички зо 23,59ч на 4 февруари, понеделник.
Очаквайте и други изненади от нас.


25 януари 2013 г.

Картичкофурии на 3 години - малка равносметка!

„Вие обичате да правите картички и сте фурии в правенето им, затова това е вашето място.”
Ето така започна всичко на тази дата преди цели три години...
Един блог, едно предизвикателство, едно местенце за всички споделящи това необятно хоби.
Картичката, това е изкуство, тя израз на всичко, което мислим, което чувстваме, което преживяваме. В нея въплъщаваме част от себе си, и тя е част от нашата същност.

Изминаха 3 години от началото на нашите предизвикателства. През това време ние пораснахме. Пораснахте с нас и вие нашите участници и приятели.

Започнахме много нови рубрики, поканихме някой от вас да ни гостуват, те пък ни научиха как да правим красиви и интересни неща. Продължихме съвместната си работа с нашите приятели от Двете Елши, Greta`s Art , Работилница фантазия и Мигито Петрова.
През последната година променихме начина на задаване на предизвикателства и сега всеки вдъхновител на наше предизвикателство с избора си на победител избира и човека, който ще предизвиква всички вас в следващо предизвикателство.
На 25 януари 2012г. стартира Форум Картичкофурии. В него се опитахме да привлечем вашето внимание с интересни теми и игри. Съвем наскоро стартираха теми за въпроси по употребата на маркери Спектрум и Акварелни моливи.

За съжаление през 2012г нямаше само приятни събития. Прекратихме работа по един много любим наш проект. Липсата на желаещи да участват ни принуди да спрем предизвикателствата в Малки картичкофурии.

Надяваме се да продължим и през новата година да ви срещаме с интересни хора и да пуснем.нови и различни рубрики

По повод нашият Рожден ден пуснахме игра - Истински празник. Имате още време да се включите в нея. За първи път поискахме от участниците в нея да ни изпратят своята картичка/и. Вече можем да се похвалим с първата получена. Вече и вие, заедно с нас можете да разгледате картичките, които ще получим в ТАЗИ тема във Форума.

Очаквайте още много нови неща и изненади от нас и през 2013г.

Картичкофурийско предизвикателство 153 - Детски рожден ден

Здравейте мили Картичкофурии,
Казвам се Валя Калпакова, но повечето ме познават като Valary.
Занимавам се от 7 години с декупаж и от малко повече от 3 години с правенето на картички.
На 8 януари стартира сайта Крафтърски мечти и така се сбъдна една моя голяма мечта - да имам свое магазинче.


Смятам,че човек може да се реализира най-добре , когато се занимава с това, което му доставя най-голямо удоволствие.
Обичам да експериментирам с различни материали и всичко, което ми е допаднало и е доказано като качество,можете да намерите в моето магазинче. В него има от всичко,което можете да използвате за правене на картички, декупаж и декорация. За мен е важно да предлагам на клиентите си продуктите, които най-добре познавам и имам богат опит в тяхното използване.
Всеки продукт има подробно описание, което да улесни вашият избор. Можете да разчитате и на моята лична консултация по всички въпроси, които изникнат пред вас по отношение на продуктите в магазинчето.

Исках да споделя с вас своята реализирана мечта, както и да ви предизвикам .
Моето предизвикателство към вас е да представите картички или покани за
Рожден ден на малко дете.
Може да е за момче или за момиченце.,важното е да е до 5 годишна възраст.
Освен,че трудно ще избера само една победителка имам повод да и почерпя. Прекрасния ми син Божидар става на 2 годинки и самото предизвикателство е свързано и с нашия празник.





Наградите ще бъдат две.
Първата награда ще са артикули по ваш избор от Крафтърски мечти, на стойност 15 лв, а втората награда ще е изненада за вас!
Пожелавам успех на всички участнички!

Пожелаваме успех на Валя в новото и начинание! Посетете новото магазинче на нашият крафтърски пазар и си харесайте нещо.

Благодарим за веселото детско предизвикателство.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 4 февруари, понеделник.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.

Януари е месецът на Картичкофурии. Днес, на 25 януари блогът става на 3 години. По този повод ние ви каним да се включите в нашият Рожден ден.
Ще има и още изненади за всички вас, нашите приятели.



24 януари 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 151 - Обзор

Казвам Здравейте, и БЛАГОДАРЯ на всички Ви, които уважихте и показахте картичките си в отправеното от мен предизвикателство „Моят прозорец”. Благодаря за отделеното време и внимание на :

- Тони , District2 , Петя , Ирина , Танчето , Диди , Kakichka , Милена и Вили.

Забавих се с обявяването и публикуването на победителя, тъй като всички картички ми харесаха много и ми беше трудно да се спра на една , която да е най- хубавата. Затова се спрях на 3 картички .

Първата е за Тони , тъй като тя първа публикува картичката си , и приложи обяснение към нея, как я е направила.

Втората е за Милена също с прекрасната си картичка , и обяснение към нея.

А третата отива при картичка за рождения ден на Тони , а именно картичката с кадифените перденца на Kakichka.

Отново БЛАГОДАРЯ на всички Ви за участието в моето предизвикателство.

Благодарим на Венелина за хубавото предизвикателство.

Честито на победителките!

Тони ти си и Картичкофурия на седмицата! Можеш да използваш нашият банер в блога си, като добавиш КФП 151 11-21 януари 2013г.
Като победител твоята картичка става участник в нашата рубрика Картичка победител и очакваме твоят разказ за направата и на мейла на блога. Ти ще вдъхновяваш останалите картичкофурии със свое предизвикателство на 19 април 2013г.


Януари е месецът на Картичкофурии. На 25 януари блогът става на 3 години. По този повод ние ви каним да се включите в нашият Рожден ден.
Ще има и още изненади за всички вас, нашите приятели.

23 януари 2013 г.

Въпроси за оцветяването с акварелни моливи с KalySto


Вие искате да използвате оцветени картинки в картичките си и да ги оцветявате с акварелни моливи. Опитвали сте, но не ви се получава. Сега е момента да зададете своите въпроси в новата тема във Форум Картичкофурии - Акварелни моливи с KalySto. На тях ще отговори KalySto/Калина, която беше гост в Картичкофурии представя... през септември 2012г.
Повече за нея и за вълшебните картички, които прави можете да прочете ТУК.

Очаквайте още нови теми и интересни неща във Форум Картичкофурии.

Януари е месецът на Картичкофурии. На 25 януари блогът става на 3 години. По този повод ние ви каним да се включите в нашият Рожден ден.
Ще има и още изненади за всички вас, нашите приятели.

22 януари 2013 г.

Как да си направим ...14 Работа с дигитални печати / Диляна

Как да работим с дигитални печати ни показва госта в рубриката Картичкофурии преставя... през месец януари - Диляна.

Дълго време мислих какво да ви покажа, с което малко или много да ви бъда полезна. Мислех да ви покажа как оцветявам, стъпка по стъпка, но тъй като съвсем скоро започвам серия от видео уроци, не сметнах за нужда да го правя. И тъй като отдавна, още от лятото, обещавам да ви разкажа за работата с дигиталните печати, ето че най-накрая дойде и техния миг.

Накратко за дигиталните печати

Сигурна съм, че повечето от вас знаят какво е дигитален печат, но тъй като съм получавала въпроси от различни момичета за това какво е това „животно”, ще обясня накратко. Дигиталните печати са черно-бели изображение с висока резолюция (300 dpi), най-често използвани от крафтъри. Всичко, което трябва да направите, е да ги свалите на компютъра си, да ги отворите с програма по ваш избор и да ги разпечатате. Дотук добре, важно обаче е да се знае, че за да можете да ги оцветите, трябва да ги отпечатате на мастилено-струен принтер. Нека някой ме поправи, ако греша, но всеки път, когато опитам да разпечатам на лазерен принтер, мастилото буквално се смъква или изтърква от белия лист, особено ако е по-дебел картон, както при мен. Ето защо моят скромен опит ме е довел до извода, че най-добър резултат се постига с обикновен мастилено-струен принтер.

.PNG и .JPG
Това са най-често срещаните разширения на дигиталните печати. Много хора не знаят, че най-добрата от тях е .PNG. По-странното за мен обаче е, че много художници на дигитални печати, не предоставят този формат на клиентите си, който ще видите след малко, че е много по-лесен за работа. Разликата между .PNG и .JPG не е нито в качеството, нито в размера, а в нещо много малко, но изключително важно, особено ако искате да съчетаете/обедините два печата. За разлика от .PNG, където фона зад дигиталния печат е прозрачен, или невидим, то при .JPG е бял. Естествено, ако ще използвате само един печат, не е проблем да използвате .JPG, но когато искате да съчетаете два и преместите единия печат върху другия, то веднага ще забележите, че няма да получите това, което искате.
И за да стане по-ясно, ще ви покажа точно какво имам предвид, говорейки за разликите между .PNG и .JPG. Обединяването на два печата с разширение .PNG може спокойно да стане в MS Word и знам, че повечето от вас ползват тази програма. Ако искате обаче да обедините два печата с разширение .JPG, то тогава със сигурност ще трябва да отворите Photoshop.
Но всичко по реда си.

Обединяване на два дигитални печата с разширение .PNG
Нека първо ви покажа обединяване на два печата в MS Word, което няма да отнеме повече от няколко минути.
Стъпка 1 – Отваряте MS Word, привлачвате желания печат или давате Insert/Picture
Стъпка 2 – След като сте поставили печата, избирате Text wrapping/In front of text

Стъпка 3 – Сега е ред на втория печат, който добавяте по същия начин.

Стъпка 4 – Него искате да поставите зад първия печат, затова му давате Text wrapping/Behind text и избирате желаното място. След тази кратка процедура, имате вече създадена прекрасна сцена с два печата.

Ето какво обаче щеше да стане, ако първия файл беше .JPG, a не .PNG и за жалост в MS Word нищо не можете да промените.

Обединяване на два дигитални печата с разширение .JPG

Стъпка 1 – Отваряте Photoshop Elements и избирате File/New след това давате File/Open и избирате желаните печати. Пак ще работим с тези два печата на Tiddly Inks, като този път ще използваме тези с разширения .JPG. Всъщност само момиченцето е с такова разширение, но и единия печат ще е достатъчен, за да ви покажа как да ги обедините. След като ги отворите, трябва да ви се появят в долния панел, наречен Project Bin. Ако случайно при вас той липсва, можете да го отворите от Windows/Project Bin.

Стъпка 2 – След като сте отворили всички нужни файлове, привлачвате този с пощенската кутия върху празния файл. Можете да го преместите в желаното място с първия инструмент в левия панел, този до лупата.

Стъпка 3 – Привлачвате и другия печат с момиченцето при този с пощенската кутия, като ако забележите, че той е прекалено голям, трябва да го намалите в неговия оригинален файл, а не в привлачения. Намаляването става с Ctrl+Alt+I, като в случая аз го намалих на 800х800 пиксела. Е, положението е същото като в MS Word, нали? Почакайте да видите как ще го оправим.


Стъпка 4 – Ето я и съществената част, хващате гумичката и изтривате бялата част от лявата страна на печата, тази, която искаме да се вижда пред пощенската кутия. Не забравяйте, че трябва да сте на този ‘”layer” където е печата, от който искате да изтриете. Layer-ите се намират в долния десен ъгъл. Първо ще изтрием малка част, за да можем да приближим двата печата и да изберем как точно да бъдат поставени. Ето как изглежда леко изтритата лява част.

Можем да оставим нещата така, но ние искаме да ги приближим повече. Поставям печата така, както мисля, че ще бъде добре, като след това той изглежда така.

Стъпка 5
– И последната част е прецизното триене. Увеличавате си изображението, за да ви е по-лесно с Ctrl+Alt+плюс или от иконката с лупата и започвате да триете белия фон на печата с момиченцето. Не се притеснявайте да минавате с гумата върху печата с пощенската кутия. Тъй като не работим върху неговия layer, той няма да бъде повлиян. Ето и как изглежда финалната обработка.
Изрязвате с crop празната бяла част в дясно, записвате файла и сте готови за принтиране.
Надявам се да съм била полезна.

Благодарим на Диляна за интересният и полезен урок. Ако искате да научите нещо повече за Диляна, за нейният разказ за хобито и за картичките, които прави посетете нашата рубрика Картичкофурии представя...

Януари е месецът на Картичкофурии. На 25 януари блогът става на 3 години. По този повод ние ви каним да се включите в нашият Рожден ден.
Ще има и още изненади за всички вас, нашите приятели.

18 януари 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 152 - Предизвикателство по рецепта

Днес всички картичкофурии предизвика нашият гост през месец януари Диляна Купенска
Включете се в нейното:
Предизвикателство по рецепта
1 оцветена картинка, 2 изрязани елемента и 3 копчета

Сигурно вече знаете, ако сте прочели моето представяне при Картичкофурии, че през последните месеци страстта ми към печатите преобърна изцяло стила ми в правенето на картичките и вече почти нямам такива без картинка. Точно поради тази причина, нямаше как това да не е едно от условията в предизвикателството, което реших да ви задам. В последно време все повече се стремя към изчистените картички, върху които основният акцент е картинката. Тя най-често говори сама за себе си, предизвиква различни емоции и оставя най-траен отпечатък в съзнанието на този, който я види. Освен нея обаче, в една картичка са важни и онези малки, дребни детайли, без които не може. И без повече приказки, ето и условията, които трябва да следвате, за да си спечелите моята награда:

• В картичката ви трябва да има 1 оцветена картинка, 2 изрязани елемента (с пънч или шаблон; елементи, изрязани на ръка, ножица или тример не се броят) и 3 копчета;

• Освен тях, можете да добавите още нещо, но общият брой на допълнителните елементи извън тези от условието, не трябва да са повече от 3. В това число, разбира се, не влизат дизайнерските хартии.

• И след всички тези условия, следва и най-важното – да се забавлявате.

Ето и картичката, която се надявам да ви послужи като вдъхновение, защото именно тя ме подтикна да ви предизвикам днес. Печатът е на Tiddly Inks, двата изрязани елемента са от шаблон на Xcut, а копчетата са едни от любимите ми, подарък от сестра ми. Тук допълнителните елементи са бяла плетена дантела и два печата – общо 3 допълнителни елементи.


И след всичкото това писане, сигурно се чудите какъв ще бъде подаръкът? Е, започва сезонът на романтичните картички и затова реших да зарадвам този, който направи картичка, която да ме впечатли най-много с:
• Блокче дизайнерски хартии 6х6 инча на Crate paper, наречено Paper Heart Collection с общо 32 листа;
• Мастило Memento Love Letter Dew Drop
• Пакетче брадс на Papermania


Надявам се скромната ми награда да ви изкуши и да се впуснете в предизвикателството. Очаквам с нетърпение да видя какво ще направите.

Благодарим на Диляна за интересната рецепта за картичка, която ни е предписала. Очакваме вашите варианти по нея.

Крайният срок за участие е 23,59ч на 28 януари, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 3 май 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.

Ако искате да научите нещо повече за Диляна, за нейният разказ за хобито и за картичките, които прави посетете нашата рубрика Картичкофурии представя...

Януари е месецът на Картичкофурии. На 25 януари блогът става на 3 години. По този повод ние ви каним да се включите в нашият Рожден ден.
Ще има и още изненади за всички вас, нашите приятели.






17 януари 2013 г.

Въпроси за оцветяването с маркери Спектрум с Диляна във форум Картичкофурии

Днес ви каним да се включите в новата тема във форум Картичкофурии - Маркери Спектрум.


В нея ще можете да зададете своите въпроси касаещи самите маркери, начина им на употреба и начините за оцветяване с тях към Диляна Купенска, която съвсем наскоро стана част от дизайнерският екип на Spectrum Noir markers. Възползвайте се от тази чудесна възможност да научите повече за работата с маркерите.

Диляна е нашият гост за месец януари в рубриката Картичкофурии представя.... Повече за нея и нейният разказ за чудесните картички, които прави можете да прочетете ТУК.
Очаквайте още интересни неща, които тя е подготвила за всички нас.

Януари е месецът на Картичкофурии. На 25 януари блогът става на 3 години. По този повод ние ви каним да се включите в нашият Рожден ден.
Ще има и още изненади за всички вас, нашите приятели.

16 януари 2013 г.

Картичка победител 146

МАРИЯ

Здравейте!

Благодаря на Бисерка за приятната изненада, която ми направи в навечерието на новата година и за хубавите пожелания! Картичката ми се появи съвсем спонтанно, както се казва "на един дъх". Не ми се е случвало до този момент да съм първата включила се в някое предизвикателство :) Видях скеча и си представих моята картичка - крафт основата, хартията, имитираща дъски, червените букви - стикери и едно парченце хартия на точки. Единствено нямах снежно бяла дантела и добре че близката кинкалерия работеше в почивния ден. За финал добавих червена панделка на играчката и мацнах краищата на дъсчената хартия с бяла акрилна боя.

Най-сърдечни поздрави,

Мария

15 януари 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 149 - Обзор

Картичкофурии,
оказахте се верни на картичките в буквалния смисъл!
Много малко от вас взеха участие в предизвикателство 149! Едва 10 картички за лакомства. Няма да ви се сърдим. Ще го отдадем на следпразничната умора и ще раздадем дори 2 награди - точно както обещахме.
Мария с участие номер 6 ще получи ваучер за пазаруване от Хоби център Greta's art.


Ivolina ще получи една свежа валентинско - мартенска изненада.
Моля да ни пишете на info@gretasart.com за получаване на наградите.
До скоро!

Благодарим на Greta's art за интересното предизвикателство.

Каним ви да се включите в отбелязването на нашият Рожден ден - Картичкофурии на 3 години!

Картичкофурии представя ... Диляна

Днес ни гостува една много талантлива млада дама, която впечатлява с таланта си не само нас, но и международната кардмейкинг аудитория. Вижте какво ще ви разкаже за себе си Диляна:

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Първо като на Оскарите е редно да благодаря за поканата да бъда гост при Картичкофурии Тази рубрика е една от любимите ми и се надявам и аз да мога да допринеса за нея. Казвам се Диляна и съм на 24 години. Който ме познава, знае, че аз съм приказлив, много усмихнат и вечно щастлив човек. Родом съм от Велико Търново, но студентството ме отведе в София, където пребивавам вече повече от 5 години. Понякога хората ми се чудят как съм заменила старата столица с новата и в началото си признавам, че изобщо не ми харесваше мръсотията, хаоса и бързината на живота тук, но вече или започнах да свиквам, или започнах да харесвам този град.
Завърших Бакалавър по Политология и съм на крачка от получаване на Магистърска степен по Дипломация и международни отношения, но все още се чудя дали изобщо някога ще работя едно от двете неща. Когато бях дете исках да бъда какво ли не – астронавт, океанолог, адвокат, а през последните 6-7 години вярвам, че някой ден ще работя в голяма международна организация като ООН, Human Rights Watch, Amnеsty International или някоя друга. Това, което ме вълнува най-много, са правата на децата и жените, или с други думи – най-уязвимите членове на нашето общество.
Студентството ме отведе в близо 20 страни из Европа и освен това, че свикнах да общувам с какви ли не хора, се научих и как да си стегна куфара за по-малко от половин час Животът в чужбина ми доказа и че въпреки удобствата, въпреки напредъка, въпреки хубавите неща, които има там, няма нищо, нищо по-добро от това да се върнеш вкъщи.
А вкъщи винаги ме е чакало моето прекрасно, голямо, лудо семейство. Имам сестра близначка, която повечето от вас сигурно познават, макар и виртуално, защото поддържа един от най-известните кулинарни блогове Sunshine’s Kitchen. Ирина е от няколко месеца в Лондон, където учи сладкарство в Le Cordon Bleu. Ужасно много се гордея с нея, заради смелостта да следва мечтите си, заради таланта, който не спира да развива ежедневно
Когато говоря за себе си, не мога да не кажа няколко думички и за Филип – човекът до мен, този, който ме обича, подкрепя и… все още не ме е изхвърлил от вкъщи, въпреки огромните купчини с хартии, ножици, лепила, панделки и какво ли още не. С него се запознахме във фейсбук… Да, във фейсбук. Животът е интересно нещо. Винаги те изненадва и ти доказва, че никога не става така, както си го планирал. Преди повече от 3 години, Филип ме добави във фейсбук. Аз почти никога не приемам хора, които не познавам, а преди 3 години изобщо не смятах за нужно да имам в приятелите си напълно непознати. Не знам обаче защо точно него го приех, може би заради страхотната профилна снимка :-D И до днес се шегувам с него, че ако беше някой грозник, щях да го подмина. Така покрай фейсбук и няколко лични съобщения, преминахме на разговори в скайп, а после и на живо. Ако има такова нещо като съдба, то моята е да бъда с него. Знаех го, още когато той дори не подозираше, че искам нещо повече, знам го и сега, когато се разхождаме заедно, хванати за ръка.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?

Нямам си ник. Подвизавам се с истинското си име.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Имам, разбира се :-)www.cardsandthoughts.com
Създадох блога си преди по-малко от година. Макар да е съвсем нов, вече имам завидно количество от над 200 публикации и понякога имам чувството, че е много стар. Направих го под натиск на сестра ми, която непрекъснато ми повтаряше, че трябва да си направя блог, за да могат хората да коментират картичките ми и за да завързвам запознанства с други пристрастени към печатите и хартиите. Аз доста дълго време упорствах. Честно казано не ми се занимаваше, а и си мислех, че никой няма да влиза в блога ми и че ще си водя един непрекъснат монолог. Сега чак ми става смешно, защото не минава и ден без да отворя блога си поне няколко пъти и всеки път с усмивка на лице прочитам всички мили коментари. Щастлива съм, че благодарение на блога си успях да се запозная с прекрасни хора, не само от България, но и от чужбина. Изумително е как на фона на ужасните неща, които се случват всеки ден в различни краища по света, има хора, които дори не те познават, но само защото знаят, че имате нещо общо, било то и едно хоби, са готови да ти подадат ръка!

4. Oт кога правите картички и как започнахте?

Сериозно правя картички от миналата Коледа, когато приех покана да участвам в един благотворителен базар. Тогава за първи път си поръчах дизайнерски хартии, няколко печата и флумастри (да, флумастри!), с които да оцветявам.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?

Носи ми удоволствие. Мисля, че това е достатъчно. Признавам си, че не всичките ми картички са предназначение за определен човек. Ако намеря повод да ги подаря, чудесно. Ако не, пак чудесно. Рано или късно ще намерят своя собственик. Правя картички почти всеки ден и определено това отнема голяма част от ежедневието ми. Понякога дори прекалявам и се усещам, чак когато Филип вече си е легнал, а аз съм продължила да изрязвам и оцветявам. Когато започнах да правя картички, никога не съм си и представяла колко пристрастяващо е всичко и макар да е сладко изкушение, човек трябва да знае и кога да си постави граници. Защото хобито си е хоби, но има и по-важни неща от него – като това да сготвиш, изчистиш и… да отделиш достатъчно време на хората, които заслужават.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?

Любими материали са ми хартиите и дигиталните печати. И от двете имам прекалено много. Не съм ги броила, но сигурно имам над 40 блокчета дизайнерска хартия и повече от 300 дигитални печати. Първите, естествено ги купувам от българските крафтърски магазини, които за мое щастие почнаха да внасят все по-нови и нови колекции и марки. Колкото до дигиталните печати, по-голямата част от тях ми се предоставят безплатно като дизайнер към няколко компании за печати и блогове за предизвикателства, но преди това си ги купувах.






7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Колкото и парадоксално да звучи, харесвам два напълно противоположни стилове – единият е изчистеният, в който има не повече от 2 вида дизайнерска хартия, оцветен печат и една добавка, да кажем копче. Другият стил е онзи, по-богатият, с много слоеве хартия, дантела, перли, цветя и отново оцветен печат. Тук е момента да добавя и любовта ми към алкохолните маркери и в частност Spectrum noir. Откакто ги имам, трудно започвам да правя картичка без оцветена картинка. Съвсем наскоро получих покана и да стана дизайнер за Spectrum noir, което беше изключително признание за нещата, които правя. Ако някой ми беше казал само преди 6 месеца, когато все още прохождах в оцветяването, че днес ще бъде дизайнер за тях, щях да се изсмея.







8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Отделям прекалено много, почти всеки ден по няколко часа. Определено дори мисля, че имам нужда от по-малко време около хартиите, отколкото повече.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.

Честно казано не си спомням коя е наистина първата.

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете

Не мога да преценя. Почти всяка картичка ми е любима и много скъпа. Може би една от тях е картичката с печата на Tiddly Inks с Магда и еднорога, защото в момента, в койтото видях оцветения печат си казах „Ама на мен май ми се получава”. Друга любима и много специална картичка е тази, която направих за рождения ден на фондация „За нашите деца”.



11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?

Прекрасно местенце, в което обичам често да се отбивам. Тук спечелих и първата си награда, която ми беше подарена от Грета арт и си спомням колко бях щастлива. Желая ви да продължавате да събирате на едно място всички прекрасни, творящи момичета в България и да ни радвате с всичко, което правите

14 януари 2013 г.

Картичкофурии на 3 години!

Срокът за участие в нашата игра "Истински празник" се удължава до 15 февруари, петък!
Искаме да ви напомним, че само картички, които са получени от нас ще участват при определянето на победителите в играта!
Повече подробности можете да прочетете ТУК.


Здравейте картичкофурии!
Навън е снежна приказка, бяло, чисто, красиво. Измина еуфорията около коледните и новогодишни празници, студът и късият ден ни карат все повече да се застояваме на топличко у дома. На нас обаче студът и лошото време не ни пречи, защото както всяка година по това време си имаме повод за радост. През януари е рожденият ден на Картичкофурии. На шега, на майтап на 25 януари навършваме .... три години.
Цели три години.Много или малко, три години изпълнени със страхотни емоции, нови и нови фурии, феерия от предизвикателства, картички ,новости и пр.

Тази година решихме рожденият ни ден да е под мотото „Истински празник”

3 години е чудесен повод за празнуване. Пораснали сме достатъчно, за да преминем от бебешката в детската възраст и можем да се считаме за големи. Искаме заедно с вас да отбележим нашето порастване, изминатият път, всичко преживяно..Очакваме вашите празнични картички, които за първи път ще пожелаем да ни изпратите. Искаме и ние да се докоснем до създаваното от вас вълшебство(или поне едната от нас). Не е необходимо картичката ви да е точно за рожден ден, нито пък да бъде споменат Картичкофурии. Направете просто картички за празник, каквито вие решите и се включете с тях.

И така, очакваме вашите празнични картички да качите в линкито на тази публикация до 4 февруари, понеделник 23.59 часа.
Пишете ни на мейла на блога за да получите адреса, на който да изпратите картичката или картичките.
Както във всяко картичкофурийско предизвикателство можете да участвате с неограничен брой картички.
Картичката, която ни докосне най-много ще получи:


специално избран подарък, който засега ще остане изненада.

Освен избраният от нас – Картичкофурии победител ще има и победители, избрани от Двете Елши, Greta`s Art , Работилница фантазия и Мигито Петрова.
Авторите им ще получат ваучер от съответното вълшебно магазинче.

Ще очакваме с нетърпение вашите участия.
Приятно майсторене!

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ,    създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.




13 януари 2013 г.

Картичка победител - 148

Привет на всички картичкофурии! Честита ни Новата 2013 Година:) Нека тя да бъде добра за всички ни и ни донесе много здраве, щастие, успехи и все така нестихващо вдъхновение за нашето чудесно хоби.;)
Благодаря горещо и най-сърдечно за страхотната изненада -да спечеля с първата си картичка за 2013г. :)))


Днес имам честта и удоволствието да ви споделя ,как я направих. Всъщност идеята за нея ми се въртеше в главата -почти от самото начало на предизвикателството. Благодаря ти tangenta :) ,за страхотното топличко и уютно канелено предизвикателство:) Огромно благодаря за вдъхновението и за признанието!:) Покрай празниците пътувах и бях доста заета и то с не до там празнични грижи ...за това любимото ми хоби беше -на заден план, но в последния ден на предизвикателството -реших ,че ще зарежа всичко друго -само и само да реализирам идеите си -най-малкото, за да ги видя и аз:) Както честичко става при мен -обикновено вдъховението ме осенява, чак на края или дори след него на дадено предизвикателство...след дъжд -качулка:)-та този път се бях решила да спазя поне крайния срок:) Замесих тестото -само брашно,вода и сол-оформих курабийките, които ми останаха за следващи проекти и скоро ще ги видите;)...и ги изпекох на 1 във фурната;) Докато съхнеха си оцветих картинката ,която е сред най любимите ми рисувани от мен картинки:),изрязах си картончетата и започнах да сглобявам:) За фон използвах обикновен едноцветен картон с папка за релеф:) Напоследък съм абсолютно и безвъзвратно влюбена във папките за релеф-мисля ,че напълно заменят нуждата от дизайнерски хартии, по-ефектни са и са на 100% -по-на сметка -понеже все пак могат да се ползват многократно и на каквато хартия си пожелаете-инвестицията определено си заслужава ,според мен. Та ...извинете ме за отклонението:)...сглобих самата картичка и я дооформих с 2 пръчици канела, на които надянах 2 от току-що изпечените гевречета;)... и една панделка с цвете за разкош. На края за финала -лепнах една курабийка -все пак нали така е по-сладко-канела, топло какао и курабийки...ммм-да си оближеш пръстите:) А пък аз така се вдъхнових от цялата работа, че после-направих цели 3 тави с истински -топли и благоуханни курабийки, забърках си едно какао и се насладих на свършената работа;)
Благодаря ви за вниманието, дано съм ви била полезна с нещо :) Поздрави с пожелания за чудесен и вдъхновен ден от мен;)

Вили

12 януари 2013 г.

Картичка победител - 147


Тази картичка беше вдъхновена специално от предизвикателството на Людмила при Картичкофуриите. Идеята ми дойде спонтанно. Не че е нещо невиждано или необикновено, но все пак ми хареса крайният резултат. Чудех се как да оползотворя този релеф така, че хем да се вижда, хем да не е само той и реших, че венец ще му ходи много. А венецът направих от три хартиени салфетчици. Картичката отиде при нашите кумове и те много си я харесаха. Получи се на един дъх, както се казва. Не я мислих много, много, което за мен е рядко срещано. Обикновено за направата на една картичка ми трябват поне час-два, понякога и повече, но тази е от бързите. Ето и методът за направата на венеца, дано ви е от полза...за другата Коледа :).




Благодарим на Тони, че ни показа как да си направим толкова оригинален венец.

11 януари 2013 г.

Картичкофурийско предизвикателство 151 - Моят прозорец

Днес предизвикателство към всички картичкофурии отправя Venelina Stefanova.

Темата на нейнто предизвикателство е Моят прозорец. Покажете ни вашият прозорец - този, който е в дома ви, този който си спомняте от детството от къщата на баба, замръзналият зимен прозорец покрит с прекрасни ледени цветя, прозорецът зад който искате да се скриете, за да творите или да мечтаете. Въобще нека видим как вие си представяте една картичка с прозорец на нея.

А това е картичката вдъхновение на Venelina:



Победителят в предизвикателството, ще получи за награда чифт от прекрасните обеци, които Venelina изработва и могат да бъдат разгледани в блога и.

Благодарим на Venelina за интересното предизвикателство.

Тя стана Картичкофурия на седмицата 139 в  КФП "Нарисувай ми картичка" на Картичкофурии.
За своита картичка тя разказва в "Картичка победител 139"

Крайният срок за участие е 23,59ч на 21 януари, понеделник.

Победителят от това предизвикателство ще задава свое предизвикателство на 19 април 2013г.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо. При публикуване на участие в блога си добавяйте линк към съответното предизвикателство, в което участвате с картичката си.