3 ноември 2013 г.

Картичка победител 189

Здравейте Картичкофурии,

ето че и на мен се падна честа да представя своя картичка тук, за което изключително много се радвам и искам да благодаря на Диди Георгиева-didSteFhandmade , че изборът и се спря точно на моето творение. Прекрасно чувство е да получиш призванието сред толкова красоти на талантливи участници, на чиито картички се възхищавам непрестанно.



По принцип нямам изграден процес на работа, не започвам дори от някакъв скеч, всичко при мен се случва спонтанно и импровизирайки.

За декоративни елементи често ползвам каквото ми хрумне или имам под ръка, не се ограничавам и в избора на дизайнерски хартии.

Целта е всичко да намери своето място и да си пасне от веднъж- това е винаги нещото, към което се стремя.

Така се случи и с картичката от предизвикателството на Диди на тема Декември.

Много се зарадвах на темата, това всъщност ми беше първата зимна предколедна картичка за тази година и май изобщо първата такава откакто се занимавам с картичкоправене.

За мен декември е наистина един от най-хубавите месеци в годината, носещ със себе си моменти на вълнение и усмивки, на трескава подготовка за предстоящите светли празнични дни и очакване на Новата година. Като че всичко се пробужда от студа и сивотата, улиците заблестяват от светлината на украсите, хората стават по-задружни и усмихнати.

Обичам коледните базари- един от прекрасните поводи да се събереш с приятели да си побъбрите на чаша ароматно греяно вино и да разгледаш приказно красивите ръчно изработени уникати по сергиите.

Всъщност не мога да си представя вече Коледа без Коледния базар, особено тук в Мюнхен, където живея, той е основната атракция и е наистина вълшебно и непрестанно посещаемо място. Разбира се не отсъстват и меденките под всякаква форма, немците много си ги обичат, а и аз толкова свикнах с тях, че откакто ги пуснаха по магазините, може би още от октомври, в шкафа ми непрекъснато сменям видове и аромати, толкова пристрастяващо ми въздействат в комбинация с чаша кафе. Много харесвам и къщичките, които съм виждала да изработват от тях. Дори всяка Коледа тук от камарата на архитектите организират съревнование между всички архитектурни бюра кой ще изработи най-уникалната къща от два блата, може би 30х50см меденки. В последната фирма, в която работех, участвахме в състезанието и беше голяма забава....но хайде, стига съм се впускала в подробности от живота, нека обясня за самата картичка.

Видях картинката случайно, на Birdie Brown е, които за съжаление обявиха, че ще затварят магазинчето си, а наистина имат сладурски печатчета. Оцветих я с акварелните моливи, добавих тук-таме лъскави акценти. За съжаление сред толкова много коледни хартии, които си набавих при последното ми прибиране в България, никоя не беше достатъчно весела и свежарска, подходяща за картинката и настроението, което се стремях да постигна. Всичките ми листове бяха или прекалено бледи, или прекалено винтидж. Тогава се хванах за голямото блокче на My Mind's Eye- The Sweetest Thing, което си купихме заедно с Рали Пехливанова и Jiji и успяхме да организираме познати и приятели само и само да се сдобие всяка с нейните скъпоценни 60 листа. Страхотни разцветки, изключително разнообразни и подходящи за всеки повод. Имах си коледния елемент, избрах си цветни листове и нещо по-бледо за фон на къщурката.

Трябваше да вали сняг, нямаше как, след като снежният човек така в очакване гледа към небето. И изведнъж ми хрумна, че може да ги ушия. Нарисувах си ги с молив, минах с машината, после малко бодове на ръка, за да станат по-кичести, накрая внимателно изтрих молива. Поиграх си, но накрая останах доволна от резултата. Тук-таме присъстват и печати снежинки , те са на Papermania, както и надписът. Накрая пробвах да добавя малко сняг със структурната паста на пентарт по ръбовете на дизайнерската хартия с помощта на четка. И готово!


Благодаря още веднъж на Диди за хубавото предизвикателство!

На вас ви желая вдъхновение и прекрасни творчески моменти!

До нови срещи!
Sophie

Няма коментари: