14 август 2013 г.

Картичкофурии представя ... Росица Катрева

Днес на Картичкофурии гостува една много мила и талантлива дама. Много ни е приятно, че ни гостува Росица Катрева.
Вижте какво разказва тя за себе си и за хобито:

1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Здравейте, прекрасни феи. Казвам се Росица Катрева и знам, че вече голяма част от вас ме познават, макар и повечето само виртуално. На 29 години съм и имам едно прекрасно момченце- Боян. До мен стои прекрасен мъж, който е моята упора във всичко. Благодаря на родителите си за всички жертви, които са направили, за да съм това, което съм. Благодаря и на по-големият си брат за грижите към мен. Съжалявам, че се е налагало да поема наказанията, но това е тежката участ да си по-големият (винаги ти си виновен ) .
Обичам да чета, да пътувам, да гледам романтични филми и с това да спомагам фабриките за производство на салфетки и носни кърпички да не фалират, обичам да забавлявам хората край мен, влизам в роли и понякога имитирам доста добре.

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?

Представям се с името си- Росица Катрева. Обаче има опровержение и на това. Кое всъщност е моето име? Преглеждам аз коментарите на последната си публикация и какво да видя. Коментар на английски и хоп обръщение Iveta. Викам си – Просто са копирани изреченията, но не е сменено името с моето.... Е да, ама не .... Нов коментар и пак обръщение Iveta. И отново... И лампата ми светна. Избирам аз да преведа страницата на английски и... O, чудо!... Iveta Katrev блесна пред очите ми. И си викам: Пууу! Тъкмо да накарам английските ми кръстници да ми купят някоя друга ризка, a то какво било.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Имам блог да- http://theworldofotusscops.blogspot.com/
От къде идва Otusscops и защо избрах да кръстя блога си theworldofotusscops? Otus scops на латински означава Чухал (граблива птица от разред Совоподобни). Той е една от най-дребните сови (дължина на тялото 19-21 см. и тегло 75-85 гр.). Обожавам сови, бухали и всички пернати от тези семейства. Имам си скромна колекция - направени от естествени материали, от глина, бижута и продължавам да си я обогатявам. Това мое увлечение ми беше достатъчно, за да реша да си кръстя местенцето на тях.

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
Картички правя от 2012 година и то от края на годината. Включих се в една група Дамски клуб „Искам да ми покажеш“. Там се запознах с много талантливи дами и дори с някои от тях си станахме много близки. Почти няма ден, в който да не се проверим как сме, творим ли, децата добре ли са и така. Много е хубаво да срещнеш, макар и понякога само виртуално, човек с твоето хоби и интереси. А когато пък са няколко, веселбата е пълна.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Прекрасно е човек да има хоби. Може и повече от едно, както и аз. Не е казано, че трябва да си супер професионалист и всички да говорят за теб и да си нечий гуру. Просто да си отделиш време, за да си направиш нещо само за теб, да разтовариш, да изразиш себе си, чувствата си, мислите си.
Има много талантливи хора, които така и не показват творбите си. На тях ще кажа: Споделяйте ги! Дайте им шанс да видят бял свят. На моменти забелязвам покрадваща се злоба и завист, без които не може, но няма смисъл от това. Всеки е това, което е. Прави това, което може и колкото може. Не мисля, че трябва да се опорочава красотата, а тя повярвайте ми присъства дори и в нещото, което мислите за много грозно. Погледнете го пак. То си има своят чар, просто трябва да се открие. Затова не се притеснявайте да показвате творбите си. Някои хора се раждат с голям талант, други не чак толкова. За всички нас има място под това небе, затова не се притеснявайте.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?

Харесвам всички материали и основно си ги набавям от българският пазар. Някои неща поръчах на брат ми (той живее в чужбина ), не защото няма да пристигнат и тук, но просто ги намерих на много изгодна цена. От скоро правя поръчки и в един английски сайт.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
Всичко ми харесва. Това е една магия. Гледаш, гледаш, заразяваш се и искаш да продължиш да гледаш и искаш да си избереш най-красивата, но следващата и тя е красива. И всички са различни и уникални. И всяка е направена по различен начин. И опитваш от всичко, докато намериш себе си. Аз все още не съм се насочила към точно определена техника. В момента повечето картички са с оцветени дигитални печати. Това е модата и е много забавно. Определено мога да кажа, че много ми допада техниката 3D Paper piecing, но обичам и всички други техники.

8. Какво време отделяте на хобито си, и ако имахте повече време какво бихте направили ?

Ползвам моментите, в които нямам домакинска работа или крада от сънят си. Но дори и за половин час да е, никога не пропускам да му се отдам. Страхотно е усещането да се потипиш в твоя си свят и да си освободиш душата. Да дадеш свобода на мислите и ръцете си, да притаиш дъх и да изчакаш, за да видиш какво ли ще се получи този път и каква ли картина ще оживее.

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.

Ох, леле.... Моята първа картичка беше всъщност картичка с чантичка за бонбонки. Не се смейте много. Нямах никакви материали, а много исках да участвам в първото предизвикателство на Дамски клуб“ Искам да ми покажеш“. И започнах да мисля какво мога да рециклирам. Опаковъчна хартия от подарък, една стара папка с по-твърди корици, и един плик с прозорче от сметката за телефона. Ами да ви кажа честно, аз си бях доволна. Може да не са първа хубост, но са си мои и съм ги направила с желание.

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете.

Аз си обичам всички картички, защото те са си мои рожби. Винаги ги правя с огромно желание и от сърце. Прилагам само някои тях.
Картичката за рожденният ден на моя мъж. Момченцето със самолета на Мо толкова много ми легна на сърцето, защото и аз и мъжът ми сме големи фенове на самолетите (особено той ). Това беше и първата картинка от оцветените с алкохолни маркери, която си харесах.
Прилагам и още няколко картички. Пак казвам не са шедьоври, но това съм аз и толкова мога.



11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Искам да ви благодаря още веднъж от сърце за милата покана да ви гостувам. За мен беше истинско удоволствие. Пожелавам ви да сте здрави, защото няма нищо по-важно от здравето. Пожелавам ви много положителни емоции, много късмет и безоблачни дни. Благодаря за това прекрасно местенце, за трудът, който полагате да го поддържате винаги на ниво, заредено с позитивна енергия и несекващо вдъхновение.

11 коментара:

Anelia каза...

Хехехе, много ми е драго да те видя тук, Земляче, и да прочета твоя разказ :-)Искам да ти пожелая да си заобиколена само от положителни емоции, за да имаш вдъхновение да твориш красота!Талантът си го имаш!

Kati каза...

Роси, радвам се че съм от тези, които са имали удоволствието да те срещнат наживо. Запази слънчевата си усмивка и детското си любопитство все така живи и заразяващи.

Plamnito каза...

Роси, скъпа, събрахме се земляците! Знаеш колко много ти се радвам и че ти си от малкото, които като има видя нещата съм сигурна чии са. Желая ти много нестихващо вдъхновение и усмивки!

Rosica Katreva каза...

Безкрайно и от сърце ви благодаря за всички мили думи, които написахте. Всяка една от вас е уникална по своему и аз се радвам, че имах удоволствието да ви срещна. Целувки и топли поздрави!

Bo каза...

Много мило представяне, Роси :)! Интересно и истинско! Радвам се, че се познаваме и не само виртуално :). Винаги съм се наслаждавала на проектите ти, наистина вдъхновяват и радват! Гуш:*

Didi Georgieva каза...

А аз мила Роси, най искренно ти се възхищавам, защото за толкова кратко време успя да израснеш толкова много.Остани си все така лъчезарна и усмихната, сияйна и добронамерена.Ти си като слънце в облачно време.:)))Прекраснаааааааа:)
Прегръдки
Диди

Rosica Katreva каза...

Благодаря много. Страхотни сте! Прекрасни неща сте написали за мен. Прегръщам ви силно. :*

Sophie каза...

Роси, радвам се да науча повече за твоята прекрасна личност. Картичките, които си показала, са невероятни. Все така успешно занапред!

Rosica Katreva каза...

Много благодаря, Софи. Не знам колко успешно ще е, но със сигурност ще продължавам да правя това, което ми носи спокойствие и наслада на душата. Поздрави!

Toni каза...

Откакто видях, че новото представяне е за теб, все не намирах 20 минути спокойствие, за да изчета всичко без някой да ме прекъсва:). Е, в 12 и 30 през нощта се оказа лесно:). Беше ми изключително приятно да те опозная още малко. Радвам се, че те познавам лично, надявам се пак да се видим...може и да е скоро, не съм забравила за Pay it forward :). Особено ми хареса подборът на материали за първия ти проект! Останах втрещена! Мисля, че е страхотен и никога не бих предположила, че е с рециклирани материали. Особено прозорчето от плик за писмо :). Продължавай все така да радваш най-вече себе си, и всички около теб!

Rosica Katreva каза...

Безкрайно благодаря, Тони! Много ще се радвам да те видя отново и малките сладури също :))) Целувки и топли поздрави!