11 февруари 2013 г.

Моята любима техника - 1 Еднослойна картичка с дистрес мастила.

Днес стартира една нова рубрика в Картичкофурии. Това ще е съвместна игра на блога Картичкофурии и форум Картичкофурии.
Нарича се Моята любима техника и ни дава възможност всеки месец да се запознаваме с любима техника на някой от вас.
Това може да е техника, в която вие най-често картичките си, такава който пазите за специалните си проекти, такава която сте научили, когато сте започвали да правите картички и сте се влюбили в нея.
Като първи наш гост и участник в тази рубрика сме поканили Kakichka / Кати. Малко по-надолу ще можете да прочетете повече за една нейна любима техника.
Сега обаче искам да ви разкажа какво ще е участието на всички вас в тази рубрика.
Разказът за любимата техника, ще бъде публикуван освен тук и като тема във форум Картичкофурии, в която вие ще можете да задавате въпроси към показалият техниката.
Освен това ви каним да се включите и като изработите картичка/и в показаната техника. Картичките ще можете да качвате в тема във форума.
Играта Моята любима техника ще продължи до 10 март. Показалият техниката, в случая Кати ще си избере един от вас, участвалите в играта и той като победител ще има възможност да разкаже за някоя своя любима техника през месез април.

Ето това е разказът на Кати, за една от нейните любими техники:

Много се възхищавам на хора, които могат да правят така наречените "еднослойни картички" ( one layer cards). Там всяка малка грешчица те кара да захвърлиш всичко и да започнеш отначало. Аз лично тази вечер започвах четири пъти "отначало" докато се мъчех да онагледя именно такъв вид техника. Идеята с маскирането на различни части от картичката и намацването на останалите немаскирани части с някакви мастила, бои винаги ми е харесвала. Така че се сдобих с по-големи листчета и на няколко пъти опитвах подобен вид "маска" в зимните си картички. Днес реших да покажа картичка за рожден ден.


1. Вземате си готовата основа и покривате част от нея с лепящи листчета. Най-добре е за да не изкривите линиите да мерите по разчертана дъска докато залепвате листчетата.



2. Отпечатвате с безцветно мастило и после с ембосинг пудра избрания от вас печат.

3. След като го ембоснете с уреда намацвате с помощта на гъбичка избраното мастило ( в моя случай дистрес мастило (peacock feathers distress ink). Внимавате особено по краищата, там ако не е добре залепено листчето ще премине мастило по основата и ще ви развали хубавата права линия. ( при мен се получи при опит номер 2)


4. После може да отпечатате със същото или пък с по-тъмно мастило допълнителни изображения - в моя случай цветя по ъглите, които направих с пигментно мастило.


5. Аз разнообразих моя фон със капчици вода - много ми харесва как реагират дистрес мастилата на водата. ( първия път отпечатах цветята също с дистрес и те ужасно се разтекоха от водата)


6. Изсуших добре и махнах листчета - горе долу прави линии получих.


7. Допълних картичката с едни ноти


8. За финал развалих цялата работа, като вместо еднослойна картичка все пак добавих две сърца нацапани със същото дистрес мастило и поръсени с малко морска сол.


Това накратко е технологията. Аз ужасно много я харесвам в чужди картички, обаче все още има какво да се желае от моите. Засега се оправдавам, че нямам подходящи печати, но последната ми поръчка от ибей май ще изтрие това оправдание от списъка.

Поздрави,
Кати

Искаме да благодарим на Кати, че стана първият участник в нашата нова рубрика и че ни показа тази чудесна техника.

Ето това са две нейни картички, за които основата е изработена в същата техника.



А ако желаете да видите още една нейна картичка от типа на показаната, отново стъпка по стъпка, можете да го направите в ТАЗИ тема във форум Картичкофурии.
Темата в която Кати ще отговаря на вашите въпроси за тази техника е ТУК

В тази ТЕМА можете да качвате изработените от вас картички.

Каним ви да се пробвате в  тази толкова интересна техника.

Няма коментари: