30 юли 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 121 - Обзор

Здравейте картичкофурии! Моля да ме извините за дългото отсъствие и затова, че толкова е забавих с обзора, но имах доста сериозен проблем, който ми попречи да го направя по-рано.Искам да благодаря на всички дами, които се включиха в предизвикателството ми.Картичките на всяка една от вас са прекрасни.Мисля, че те може би ви представят такива каквито сте-красиви и романтични, нежни и обичащи, дръзки и сигурни в себе си.Беше ми много трудно да избера една от всички картички, защото освен,че са много красиви те са и много различни и по стил и по дух.
Но все пак реших да дам скромната си наградата на Kakichka.


 В нейната картичка открих онази изпълнена с жажда за живот жена, жената със стил, дръзновение и много мечти, които не се бои да преследва.

Кате да си я ползваш със здраве.. Още веднъж ви благодаря за участието.
Бъдете здрави!
                                                                                                               Тони

 Честито Kakichka !
Ти си Картичкофурия на седмицата 121, можеш да използваш специалния банер като добавиш текст КФП 121  15-25 юни 2012г.
Пиши  на мейла ни пощенският ти адрес, за да получиш страхотната награда на Тони, както и представянето на картичката ти победител за рубриката "Картичка победител".
Твоето предизвикателство ще бъде на 7 септември, очакваме с нетърпение с какво ще ни вдъхновиш.

Картичкофурийско предизвикателство № 126 - Екзотично животно

Здравейте от мен Миглена Петрова migito.com! Радвам се, че отново имам възможността да ви предизвикам.
Всеки ден отивайки към училище моите хлапета се лепват на витрината на новооткрит зоо магазин и с трепет очакват да видят отново "странните" животни, сякаш да усетят как са, спали ли са добре, дали са гладни... С въпросите "Защо не си го вземем у дома?" приключихме бързо. Сега живеят с очакването всяка сутрин да ги зърнат отново, за това бяха много щастливи като видяха картичката която правя.
Ще се радвам да видя и вашите!

Ще бъдат наградени четирима участника. Първа награда е възможност за покупка от 10 лв. от сайта www.migito.com, втора и трета награда са по три пакетчета (един пакет е от три листа хартия) авторска дизайнерска хартия и по един печат по избор. Наградата изтеглена на случаен принцип също ще е възможност за покупка от сайта на стойност 10 лв.

Благодарим на Миглена за "екзотичното" предизвикателство.
Краят на предизвикателството е 30 юли, понеделник 23,59 часа.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.



24 юли 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 125 - Обзор

Лятото е време за почивка и плаж, разходки навън и много забавление. Лятото е време и за сладоледче, мелбичка и коктейл.
Едва 15 картички бяха включени в предизвикателството, вероятно задачката ни найстина ви затрудни.
Искрено благодарим на участниците!
Избрахме картичката 7 на Диляна.

Очакваме победителката да се свърже с нас на info@gretasart.com

Благодаря на за предизвикателството и обзора.
Честито Диляна!
Ти си Картичкофурия на седмицата 125, можеш да използваш специалния банер като добавиш текст КФП 125 13-23 ЮЛИ 2012г.

23 юли 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 125 „Направи ми мелба” или „Забъркай ми коктейлче"

Лятото е в разгара си, градусите започват да се покачват и ние от екипът на"Арт се нуждаем от нещо освежаващо и разхлаждащо.А какво по-добро от една мелба или един освежаващ коктейл.
Темата на предизвикателството е „Направи ми мелба” или „Забъркай ми коктейлче”.Надяваме се да се забавлявате и очакваме щурите ви предложенията!
Ето и вдъхновението, което сме Ви приготвили:


Наградата е ваучер за пазаруване от Хоби център Greta’s Art на стойност 15лв.


Желаем Ви ползотворна работа и късмет !

Благодарим на Greta’s Art за разхлаждащото предизвикателство.

Крайният срок на предизвикателството е 23,59 часа на 23 юли, понеделник.

Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.


Картичка победител в КФП 124

Здравейте, креативни дами!
Искам да благодаря на Ellie не само за избора, но и че е усетила смисъла- идеята на картичката и много ме улеснява в това представяне!


Отдавна исках да направя картичка с пергамано, при която дълбочината на фона се постига с натрупването на няколко пласта паус.
Когато прочетох темата на предизвикателството реших, че е дошъл момента да осъществя идеята си. На снимките не се вижда много добре, но снежните преспи се получиха от четири пласта паус хартия. Подсилих малко ефекта с течни перли. Чудесният  печат с момиченцето ми се стори много подходящ, а за да засиля усещането за дълбочина „окачих” блестящите звездички на хартиени шнурчета.

Както и сами знаете, след като концепцията за картичката се изясни, всичко останало се нарежда само. А защо розова ли?... Ами това лято съм на розова вълна!
Желая ви прекрасни, летни и прохладни дни!
Ще ви чакам тук на 24 август, за да се опитам да ви вдъхновя и предизвикам!

21 юли 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 124 - Обзор

Здравейте! Първо искам да благодаря на всички, които се включиха в Звездното предизвикателство! Участваха наистина невероятни картички, всяка носеща собствена индивидуалност и усещане. Но според регламента трябваше да си избера фаворит . Беше ми много трудно, защото всичките десет картички, които участваха, ми станаха любими. И все пак, като че ли най-силно ме грабна картичката на Neli - Коледа през юли. Всичко в картичката ми хареса - използваният цвят, който е толкова нетипичен за коледна картичка, пергаманото и не на последно място начинът, по който звездите бяха аранжирани и свързани с цялостната идея на картичката - като че ли момиченцето "бере" звездички от небето, за да закичи с тях борчетата.



Пожелавам на всички хубаво лято, нестихващо вдъхновение и много усмивки!


Благодарим на Ellie за звездното предизвикателство и Обзора.

Честито Neli !

Ти си Картичкофурия на седмицата 124, можеш да използваш специалния банер като добавиш текст КФП 124 6-16 юли 2012г.

Очакваме на мейла пощенският ти адрес и кратък текст, в който да ни разкажеш за своята картичка-победител.
С нетърпение ще очакваме и с какво ще ни вдъхновиш на 24 август!

18 юли 2012 г.

Картичка победител в КФП 123




Моята картичка, синята врата, от дълго време я обмислях и виждах в представите си (знаете как става). А може би и защото вече си мечтая за почивка и за море :D Обичам да ходя в Гърция и там съм виждала много такива врати и прозорци, имам купища снимки..

Чудех се как да пресъздам една такава врата на картичка, купих си синя и бяла боя и отначало си мислех да използвам някакъв по-плътен картон. Не ми беше хрумвало да използвам кашон и тогава видях предизвикателството на Мария / MaDe. И реших да опитам.

Признавам си, че това ми е първият по-сериозен опит с кашона. Нямах идея дали изобщо ще се получи. Вратата всъщност е от парченцата, които използвах за да си правя експерименти :) Нанесох пласт синя акрилна боя, след това напукващ медиум и пак от акрилната боя и резултатът ми хареса. С рамката на вратата вече ми беше по-лесно и знаех какво да очаквам.

До последно се колебаех как да направя дръжките и се сетих за дребните елементи за бижута, които съм виждала да се продават.

И разбира се едно снежно бяло камъче от бреговете на Егейско море (винаги се изкушавам да си събирам такива камъчета, макар да не знам точно за какво ще ми послужат) и неизменните червени цветя.

Желая Ви чудесна седмица и хубава вечер!

Мария

17 юли 2012 г.

Картичкофурии представя..... Валентина /Valchen


Да ви се представя
Казвам се Валентина и съм от Русе, майка на 6-годишна принцеса и 10-месечен бебок и в момента те изпълват ежедневието ми. По професия съм еколог и си падам по различни зелени проекти и вярвам, че всички сме длъжни да правим малки или големи стъпки, за да оставим на децата си природа, на която да се наслаждават.

Моят никнейм
Никът ми е Valchen и произлиза от името ми Валентина и немската наставка за умалителни имена – докато бяхме студенти и учехме усилено немски, някои приятели започнаха да ме наричат така и оттогава се регистрирам почти навсякъде с този ник.

Моят блог
Блогът ми е "Valchen's craftworks" и го създадох преди 2 години, когато прохождах в правенето на картички и скрапбук странички. Разглеждах чуждите блогове и толкова се възхищавах не само на творенията, които виждах, но и на самото оформление на блоговете и така от само себе си се роди и моя блог. Много обичам това мое местенце, където понякога по-често, понякога по-рядко успявам да споделя това, което ме е споходило като вдъхновение.

Как започна всичко...

Всъщност една моя колежка, която много от вас познават под ника Julka беше се запалила по картички с квилинг и аз една вечер от любопитство започнах да ровя в глобалното пространство и попаднах на едни безумни красоти в скрапбукинга. Близо седмица гледах с часове и не можех да се нагледам. Тогава всичко ми изглеждаше толкова далечно – привличаше ме страшно много това хоби, а в същото време гледайки всички материали и инструменти, смятах, че такива неща не могат да се открият тук. Сега ми се струва смешно като си спомня, че виждайки за пръв път инструмент за топъл ембосинг си казах такъв професионален уред или няма да открия в наш магазин, или ще го открия, но на безумна цена. И така, тъй като за начинаещ скрпбукингът ми се стори все още сложен, започнах с картичките. Постепенно ме обзе някаква страст и ме повлече точно като Бермудски триъгълник – веднъж като ти завърти главата, не усещаш как се озоваваш в ситуация, когато всеки свободен миг искаш да прекараш с хобито си и всеки свободен лев е предварително определен и заделен за някакъв нов материал, който „страшно много ти трябва“.

Хобито и моето ежедневие
Хобито ми е свързано със страхотен релакс – увличам се и забравям всякакви битови и служебни проблеми. В момента съм по майчинство и на хобито си посвещавам моментите, в които децата вече са заспали и всичко е утихнало.

Любимите материали
Имам много любими материали – страхотните шарени хартийки, които все не са ми достатъчно, ембосинг пудри, шаблони за изрязване, копик маркери, перфектни пудри и може би най-любимите ми - дистрес мастилата на Тим Холц. Между другото, почти всичко на Тим Холц много ми харесва – печатите, хартиите, дистрес ембосинг пудрите, glossy accent и въобще просто обожавам всичко, което показва като материали и техники.
Иначе материалите си ги набавям от български и чуждестранни онлайн магазини, въпреки че от бг сайтовете купувам само малка част от това, което ми е необходимо, защото за съжаление няма такова богато разнообразие и много често след изчерпване на наличностите не се зареждат от същите.

Стилове и техники в картичките ми
Много често имам нужда да сменям стиловете, защото не обичам да задълбавам в един и същ стил, обичам разнообразието и имам нужда от такова - обожавам стиловете шаби шик, винтидж, както и сладурски картички с картинки за оцветяване (не знам как се нарича този стил).

Свободното време и моето хоби
Времето, което прекарвам с хобито си варира според настроението и заетостта ми – понякога само с това ми се занимава, но понякога имам периоди, в които просто нямам вдъхновение, муза или настроение да правя нещо и тогава започвам прекарвам повече време с другото ми любимо занимание – четенето на книги.
Другият ограничаващ фактор е свободното време – през зимата имам повече време, защото тогава студът ме спира да излизам и просто искам да стоя на топло и да чопля нещо с хартии, лепила, снимки и т.н.
Ако имах повече свободно време бих се занимавала повече със скрапбукинг – обожавам навързването на спомени със снимки, подходящи декоративни елементи и текстове. Изпитвам страхотно задоволство после да гледам крайния резултат. Ако имах повече време щях да разглеждам повече урочета за различни сгъвки, техники и т.н., за да се усъвършенствам.

Първата картичка
Първата ми картичка беше за едно предизвикателство на КФП – цветната комбинация много ме плени и реших, въпреки липсата на каквито и да е материали, да направя картичка и ето го резултата:

Любимата картичка
Имам много любими картички и всичките са заредени с положителни емоции – ако съм заредена с негатвини, изобщо не сядам да правя нищо, защото не ми се получава.
Тази картичка правих просто за удоволствие и едва наскоро намерих повод да я подаря на моя приятелка:


Тази картичка също е правена абсолютно без повод, просто ми се правеше нещо семпло:


Една картичка в любимия ми шаби шик стил:


Картичка за рожден ден в семплата, но класическа комбинация черно и бяло:


И една за рождения ден на най-добрата приятелка на дъщеря ми:


И имам още много любими, но не мога да ги обхвана всичките.


КФП беше първото предизвикателство, в което участвах и оттогава, когато имам възможност винаги надниквам, за да се вдъхновя от темата на предизвикателството или от красотите, които момичетата показват там. Пожелавам на блога ви да продължава да се развива и да продължава да ни предизвиква да прекарваме свободните си минути с това чудесно хоби.

16 юли 2012 г.

„Хей ръчички, хей ги две – мама може най-добре!“ - Победител

С огромно закъснение, за което се извиняваме, искаме да обявим победителят в играта „Хей ръчички, хей ги две – мама може най-добре!“, която проведохме съвместно с НАПК.
Това е Во. Честито!
За съжаление не можем да ви покажем картичката на Во, защото тя е забранила копирането на картички от блога и.
Молим я да напише адреса си на имейл rabotilnitsa@podkrepazakarmene.com, за да получи наградата си.

Картичкофурийско предизвикателство № 123 - Обзор

Искам да се извиня, че се забавих и да изкажа сърдечни благодарности на всички дами, които споделиха своите невероятни красоти /пред някои от които буквално онемявах/ в моето предизвикателство! Благодаря ви!
Не съм си представяла, че може да е толкова трудно да избера само една картичка... И все пак прекрасната синя врата на Мария превзе сърцето ми, защото обожавам лятото, морето и Гърция ... и тя, без да иска уцели моята „десетка”


Желая ви слънчево време, прекрасни емоции, пълноценна почивка и много поводи за усмивка!


 Благодарим на Мария /MaDe/   за интересното предизвикателство и  Обзора.

Честито Мария!

Ти си Картичкофурия на седмицата 123, можеш да използваш специалния банер като добавиш текст КФП 123  29 юни - 9 юли 2012г.

Очакваме на мейла пощенският ти адрес  и кратък текст, в който да ни разкажеш за своята картичка-победител.

С нетърпение ще очакваме и с какво ще ни вдъхновиш на 17 август!

Картичкофурийско предизвикателство № 124 " Картичка със ЗВЕЗДИ "

Здравейте! Аз съм Ellie - "Lavender Dreams and Butterflies"
Като победител в КФП № 119, днес е моя ред да ви предизвикам. И така, темата на следващото предизвикателство е..."Картичка със ЗВЕЗДИ".
Те могат да са върху дизайнерската хартия или да присъстват като допълнителни елементи. Имате пълна свобода да изберете техниката, цветовете и материалите, с които ще работите, единственото условие на предизвикателството е някъде в проекта ви да се мъдри поне една звездичка.
А ето и картичката, която ви подготвих за вдъхновение:

И още една картичка, която правих наскоро по друг повод, но има връзка с темата:

Авторът на картичката, която ме впечатли най-силно, ще получи ето тази награда:

Ще се радвам, ако темата ви вдъхнови и успеете в разгара на лятото да се включите в моето звездно предизвикателство!
Хубав и усмихнат ден на всички!

Благодарим на Ellie за страхотното предизвикателство и вдъхновения.
Тя стана Картичкофурия на седмицата 119 в КФП " Картичка по блог дизайн" на Te4eto.
За картичката, която й донесе победа тя разказва в "Картичка победител в КФП 119".

Победителката  в предизвикателството на Ellie , освен че ще бъде "Картичкофурия на седмицата" и ще получи страхотната награда ще задава свое предизвикателсто на  24 август.


9 юли 2012 г.

Картичка победител в КФП 122

Картичка победител в КФП № 122 - "Shabby-chic"


Когато започнах да правя картичката, нямах някаква строго определена концепция, а само блуждаеща идея. Първо трябваше да се спра  на определена пастелна цветова гама .И като се започна едно ровене и избиране сред хартийките – страхотен релакс, е поне за мен е така. След това дойдоха дантелата , дамата с  розите и още някои елементи . Единственият проблем се оказа цвета на рамката, която държах да присъства на картичката. Просто взех акрилните боички и мац , цап  - готово. Разбира се , че не беше точно така. Рамката ми отне най-много време. След боядисваното, докато все още боята  не беше изсъхнала я минах с един печат листенце на папрат. Получи се доста добър ефект. Финалът беше от лак и антична паста.А времето, какво значение има то, когато правиш нещо което обичаш…..

Ако все още четете словоизлиянията ми, с огромно удоволствие каня всички фурии на 10 август,на това уютно местенце за да видим дали ще успея да  Ви вдъхновя.

Картичкофурийско предизвикателство № 123 "По-красивото лице на кашона"

Здравейте отново от мен – Мария /MaDe/
Този път имам огромното удоволствие аз да предизвикам въображението ви.Сигурна съм, че няма да очудя никого с темата, а именно „По-красивото лице на кашона”
Единственото задължително условие е някъде да има парченце кашон...всичко друго оставям изцяло във вашите картичкофейски ръце.
Ето моето вдъхновение :


Картичката,която ме впечатли най-много ще получи тази наградка :

Очаквам вашите проекти с нетърпение.Желая ви вдъхновение и се надявам да ви е интересно!
Благодарим на Мария /MaDe/ за интересното предизвикателство!
Мария /MaDe/ е наш гост през месец юни в "Картичкофурии представя... Мария /MaDe/ "

Нейната фаворитка, освен че ще бъде  "Картичкофурия на седмицата" и ще получи  страхотната награда ще задава свое предизвикателсто на  17 август.

Моля участвайте с НОВИ КАРТИЧКИ , направени по темата след нейното пускане.
С картичката си можете да участвате в други предизивикателства, но не и в друго Картичкофурийско предизвикателство.
Срокът на предизвикателството е 9 юли ,понеделник 23,59 часа.

6 юли 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 122 - Обзор

Здравейте от мен-Bearkis/Бисерка!
От сърце благодаря на всички,които успяха  да се включат в моето предизвикателство!!!Признавам,
че съм много приятно изнанадана и впечатлена от доста творби,което затрудни избора ми...Е,той все пак е един:
№24-vilini!

Честито и се надявам да харесаш наградата,която бях определила ,но умишлено не показах в началото!Повече за нея ,както и благодарност към още някои дами,  които не бих пропуснала -вижте  в блога ми!!!
Още веднъж благодаря за участието на всички ,желая лятно настроение и вдъхновение!!!
 
 Благодарим на Bearkis/Бисерка  за нежното предизвикателство и  Обзора.

Честито vilini!

Ти си Картичкофурия на седмицата 122, можеш да използваш специалния банер като добавиш текст КФП 122  22 юни - 2 юли2012г.

Очакваме на мейла пощенският ти адрес  и кратък текст, в който да ни разкажеш за своята картичка-победител.

С нетърпение ще очакваме и с какво ще ни вдъхновиш на 10 август!
 

2 юли 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 122 "Shabby-chic"

Здравейте от мен - Bearkis/Бисерка!
Мой ред е,като победител в КФП № 117,да задам своето предизвикателство.Колебаех се между няколко теми,които лично на мен са ми любими.
Избрах "Shabby-chic",т.е.картичка в този стил.
Светли,пастелни тонове,особено бялото,цветя,дантели,перли,нежно очарование и носталгия по "овехтелия блясък",съчетавайте на воля,лятото и неговите цветове са силен стимул!
Нека има светлина и финес в цветното ви настроение!!!
Ще си позволя да не публикувам сега,а малко по-късно наградата,но съм сигурна,че ще се хареса на мнозина от вас,така че ,моля,покажете красивите си творения в стила,а аз ще избера тази картичка,която за мен има най-силно въздействие и шик!!!!
Ето вдъхновението ми за вас:




Желая ви слънчево настроение и" шаби" вдъхновение!!!

Благодарим на Bearkis за прекрасното предизвикателство!
Тя стана Картичкофурия на седмицата 117 в  КФП  " Картичка с ръчно изработени цветя " на Маги
За картичката, която й донесе  победа тя разказва  в "Картичка победител в КФП 117".

Нейната фаворитка, освен че ще бъде  "Картичкофурия на седмицата" и ще получи наградата-изненада, ще задава свое предизвикателсто на  10 август.