ТРИНАДЕСЕТА НАЦИОНАЛНА 

КАРТИЧКОФУРИЙСКА СРЕЩА

13-14 април 2019г.

хотел"Кристал"/Регионална библиотека "Любен Каравелов"

гр. Русе

ПРОГРАМАТА

Картичкофурии ви канят да се включите в Тринадесетата Национална Картичкофурийска среща, която ще се проведе на 13-14 април 2019г. в хотел"Кристал"/Регионална библиотека "Любен Каравелов", гр. Русе.

24 април 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 111 - Обзор

Човек и добре да живее, идва краят на едно предизвикателство и започва друго. Като обобщение да споделя, че ме изненадахте. И зарадвахте. И вдъхновихте. Не очаквах, че изобщо някой ще откликне на тази не чак толкова лека тема. Както правилно забеляза едно от участвалите момичета - "винтидж" и "пролет" не се спогаждат лесно. Но нали това е целта на предизвикателствата. Да ни пораздвижат и предизвикат с творческа интерпретация. Да подскажат и потърсят необичайния поглед към нещата.
Да си призная всеки ден с нетърпение очаквах вашите картички. И в края на седмицата ми домъчня, че няма да има повече. Но пък винтидж пролетните ви картички бяха страхотни. Въздействащи, романтични, ретро. И за да не се отплесвам повече, ще споделя, че въпреки нелекия избор победителят е безспорен. Картичката е много, много добра. Има си Айфелова кула, ретро цветове, идейно подкъсана и закрепена с телбод хартия (три пъти се връщах да я разглеждам и все бях впечатлена). Това е картичката на Handmade by MaDe.Явно този стил й се отдава.

Благодаря, MaDe, че участва в моето първо предизвикателство.
Благодаря и на всички вас.

Благодарим на Дани за чудесното предизвикателство.

Честито MaDe, освен, че печелиш наградата на Dani ти си и Картичкофурия на седмицата. Можеш да използваш съответният банер, като добавиш текста КФП 111 6-16 април 2012г.

Картичкофурийското трио избрано от Картичкофурии по реда на участие:
Ani

Maria & Simeon

Ася

Честито момичета, вие също можете да използвате нашият банер, който се намира в дясното поле на блога.

Картичкофурии
 
Само добавете към него КФП № 111  6-16 април 2012г.

20 април 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 113 " Картичка по рецепта"

Здравейте Картичкофурии!
Аз съм Krissbal  и отново ще Ви предизвиквам.
Преди да Ви кажа каква е  "рецептата", с която ще се опитам да ви вдъхновя ще  споделя новини около Картичкофурии.
В Картичкофурии настъпват  нови промени, които стартират с моето  предизвикателство.
Както знаете добре, мине се не мине време, Ви изненадваме с по нещичко.
Новото в блога е свързано с победителите ни.
Всеки задаващ предизвикателство избира сам или с помощта на Рандъм генератор победител.За наша радост последните тенденции  са на директен  избор на победител, което увеличава  удоволствието на победителя от признанието и наградата , освен това  е и  голям стимул за  всички участници.
От днес ние ще добавим още нещо към титлата "Картичкофурия на седмицата" и наградата, която я съпътства.
 Всеки победител, с изключение на победителите в предизвикателствата на Двете Елши  и Greta's Art ще задава   свое предизвикателство в  рамките на около месец след победата си.

Победителят  в   това предизвикателство  ще   зададе своето предизвикателство  с дата
1 юни 2012г. и .......... още нещо, което обаче  ще разберете след  Обзора.

И така... каква е рецепта ?
Рецептата, която съм Ви подготвила съдържа следните продукти :

Хартия  +Панделка+Цвете+Ембосинг

На картичката Ви трябва да присъстват тези "продукти".
Можете да използвате няколко и всякави по вид хартии, панделки и цветя, броят им също си определятае Вие, ембосингът може да е сух или топъл или от двата вида.

Очаквам с нетърпение вашата интерпретация на моята рецепта, а сега вижте какво съм Ви "забъркала" набързо и аз:

Използвала съм :
3 вида хартия/ перлен картон и 2 десена дизайнерска хартия/+1 вид  панделка на три места+ 3 цветя+ Ембосинг - сух

Наградата  е Ваучер  на стойност 15,00лв. от  един от магазините - приятели на Картичкофурии
Двете Елши,    Greta's Art,   July Art  магазинче ,    migito.com  и  Работилница Фантазия по ваш избор.

Пожелавам Ви много хубав и слънчев уикенд, настроение и вдъхновение :)

Крайният срок на предизвикателството е 23,59 часа на 30 април, понеделник.
Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.


Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас.Желаещите да зададат предизвикателство в блога моля да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.


18 април 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 110 - Обзор

Време е за обзора на 110-тото предизвикателство "Картичка по скеч".
Това е победителят избран от Двете Елши с рандом генератор:
nuschinka това си ти. Честито. 

За да получиш наградата си пиши на имейл boudicaart@googlemail.com

Благодарим на Ем и на Двете Елши за интересното предизвикателство.

nuschinka освен, че печелиш наградата на Двете Елши, ти си и Картичкофурия на седмицата. Можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него КФП № 110 30 март - 2 април 2012г.

В Картичкофурийското трио избрано от Картичкофурии се нареждат по реда си на участие:

didSteF

goldie

Жана

Честито момичета, вие също можете да използвате нашият банер, който се намира в дясното поле на блога.
Картичкофурии

Само добавете към него КФП № 110 30 март - 2 април 2012г.

Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас. Желаещите да зададат предизвикателство в блога молим да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.

17 април 2012 г.

Картичкофурии представя..... Addii / Андреяна

Днес в Картичкофурии ни гостува една много талантлива и креативна дама. Тя прави не само чудесни картички, тефтерчета, покани, но и се занимава с декупаж, изработва бижута и въобще с каквото се захване го превръща в нещо красиво. Казваме добре дошла при нас на Ади и и даваме думата да ви разкаже малко за себе си:
       Здравейте,изключително ми е приятно ,че съм на гости при Картичкофурии.Ще се опитам да се представя  накратко.Казвам се Андреяна или както повечето ме познават като addii.Омъжена за един търпелив съпруг и майка на прекрасна дъщеря!

По професия съм сладкар,макар и рядко да правя торти.Последната,която правих е ето тази

От близо 20 години имаме сладкарска къща и цялото семейство сме свързани с нея, моята задача е връзката с нашите клиенти и продажбата на сладките изкушения.Обичам работата си с хората,макар и по някога да ми е доста трудно.Рядко ми се случва да стоя без работа,когато нямам си търся такава .
   Покрай раждането на дъщеря ми ,по- точно след 1годинка ми  се случваше по-честичко  да си седим в къщи ...това беше момента на захласването ми по картичкоправенето.Спомням си първия път ,когато попаднах в темата във форума на БГ мама -онемях .Само разглеждах красотите на момичетата и ахках.Не ми трябваше много време да реша-това ще е новото ми хоби.Винаги съм залитала по приложните изкуства.Изчетох доста темички,направих си един голям списък с пособия и инструменти,които ще ми са необходими и се запътих към книжарницата.Накупих доста неща ,които и до ден днешен стоят неизползвани,но важна беше тръпката,със същото вълнение пазарувам и до ден днешен с разликата,че сега каквото купя го ползвам.Първата картичка се появи още същия ден,даже не беше една, а няколко.

Нямах търпение да ги покажа и да се похваля с тях.Така се появи моя блог,благодарение на Мързеланче,тя беше така добра да ми го направи,защото са ми малко далечни тези неща.Всички мои творения,със съвсем малко изключения са публикувани в него,чета с трепет всеки коментар там вече 2 години.
За тези 2 години, през които правя картички още не мога да открия любимия ми стил или техника,обичам да изпробвам нови неща и да разнообразявам работите си.Когато видя нещо красиво,винаги ми се иска да го пробвам и аз.
Всяка последна картичка ми е любима ,но имам няколко ,които са ми най-любими.


Всяка картичка,която ми е поръчана за специален човек и повод е направена от мен с голяма любов и желание.
Времето,което отделям за хобито си е в зависимост от работното ми време , от дъщеря ми, която е много кротка и успява де се забавлява и сама добре.Колкото по-малко време имам,толкова желанието и организацията ми е по-голяма.Всяка сутрин си правя план на деня до колкото е възможно,но задължително си определям неща ,които искам да свърша.Доволна и спокойна съм вечер когато съм успяла да свърша това ,което съм планувала.
Последно време отделям от времето си и за декупаж,а също така отново рисувам върху стъкло.Ами.. това мога да кажа за мен и за моето хоби накратко.Беше ми много приятно,надявам се и на вас.
Благодаря на Деси за поканата ,която ми направи и за чудесния блог Картичкофурии,благодарение на който се запознаваме и опознаваме с нови творящи личности  и се забавляваме с предизвикателствата.

Поздрави
                             Андреяна
Благодарим на Андреяна, че прие нашата покана и за милите думи за блога и за работата ни.

Победителите в "Шаблономаниаци" на Работилница Фантазия

 Честито Възкресение  Христово !

Днес приключи и края на играта   "Шаблономанияци" .

Победителите в играта и техният събран брой шаблони за рязане и папки за релеф  за обявения срок  на играта са  :

1. Ивелина Иванова  -18бр . -закупени шаблони и папки за релеф.

2.Весела Добрева  -14бр.    -закупени шаблони  и папки за релеф.

3.Николинка Господинова –12 бр. закупени шаблони и папки за релеф.

  Честито на победителите  !

Очаквайте през седмицата новото зареждане на магазина . И старта на новата голяма игра  ..


Работилница Фантазия.

13 април 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 112 " Великденска кошничка"

Картичка с форма на кошничка или картичка съдържаща кошничка като елемент. Тази е задачката, която екипът на Greta’s Art  избра специално за вас тази седмица. Очакваме да комбинирате различни наситени цветове по най-свежия и забавен начин и да ни ги поднесете под формата на картичка кошничка.
Нашите вдъхновения:


 
 
 

Наградата е ваучер за пазаруване от Хоби център Greta’s Art на стойност 15лв.


Желаем Ви ползотворна работа и късмет !

Благодарим на Greta’s Art за празничното предизвикателство.

По изключение,Картичкофурии ще допуснат участия с КОШНИЧКИ в това предизвикателство по повод светлия празник Великден.
Задължителни условия за участие си остават, проектът ви да е направен и публикуван след  пускането на темата, както и да  не участвате с него в две квартичкофурийски предизивкателства.
 
Пожелаваме много настроение и  вдъхновение!

Весели празници!


12 април 2012 г.

„Хей ръчички, хей ги две – мама може най-добре!“ - УДЪЛЖАВАНЕ НА СРОКА ЗА УЧАСТИЕ

Уведомяваме всички, които не успяха да се включат в съвместна инициатива на Картичкофурии и Национална асоциация „Подкрепа за кърмене”     „Хей ръчички, хей ги две – мама може най-добре!“, че срокът за участие е удължен.Можете да се включите в предизвикателството "Майчинство и кърмене" до 18 май петък.

Надяваме се да се включите и заедно да подкрепим една добра кауза. Нека със своето творчество и ние допринесем да има повече кърмени бебета и повече майки да могат да получат помощ за кърменето на своето бебе.

Условията за участие можете да прочетете ТУК

11 април 2012 г.

Гласуване за предизвикателството на TrueLady.NET

В тази публикация можете да гласувате за  победителя в предизвикателството на TrueLady.NET, който ще получи четвъртата награда осигурена от  новият  сайт.
А тя е Шаблон Завъртулки за машинка Биг Шот :


Напишете номера на картичката, която е Ваш фаворит от предизвикателството.
Картичките можете да разгледате  Тук

В гласуването могат да участват САМО картичкоправещи, участници в Картичкофурии.


Ако нямате профил в Гугъл и блог, а участвате при нас чрез Фейсбук , Снимка.бг  и пр. моля оставете линк в коментара си за да можем да Ви разпознаем  и зачетем гласът Ви.
Тези условия сме длъжни да поставим , за да избегнем манипулиране на вота.
Коментарите с невалидни гласове ще бъдат изтривани.

Крайният срок за гласуването е  23 април 2012г., понеделник

6 април 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 111 "Винтидж пролет"

     За тези от вас, които не ме познават - аз съм Дани, обгрижвам блога "Dani's cards", и споделям с вас някои от моите идеи за картички, предимно във винтидж стил. Съвсем в духа на блога бих искала да ви предизвикам за една "Винтидж пролет" - пролетта, такава, каквато я виждате, но с ретро звучене.
Възможни са всякакви вариации и интерпретации - аз също ще ви насоча чрез моите картички - подсказки.Както и сами се досещате, става въпрос за леко състарен вид, за цветя, пеперуди, дръвчета, хора, каквото ви се харесва, стига да носи ретро пролетен дух. 
Победителя ще избера аз, а наградата е


Отпуснете се и творете, почувствайте пролетта, радостта, зеленината и свежестта, птичките и цветовете, ароматите и детския смях, неразумието и настроението - просто нямам търпение за вашите картички.
И изобщо не се стеснявайте, ще бъда строга, но справедлива :)


Благодаря на Дани  за прелестното предизвикателство.
Очакваме вашите участия до 23,59 часа на 16 април, понеделник.

Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.

Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас.Желаещите да зададат предизвикателство в блога моля да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.5 април 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 109 Обзор

Ех, колко красиви цветя разцъфнаха тези дни!

Много благодаря на всички, които се включиха в моето празненство за невероятните произведения и за прекрасните пожелания!

Имаше толкова красиви композиции, ръчно направени букети и невероятно ефирни куилинг цветя, че направихте много трудна задачата ми да реша кой да е победител.

Но в крайна сметка след много мислене (и с поне 5-6 подгласнички) избрах един от невероятните букети на Мария (МаDe) 


Искам да благодаря специално и на момичетата, които опитаха нещо ново или сега започват своя път в картичкоправенето. Много ми се искаше да дам награда на всички, но все пак наградата „Млада надежда” ще отиде при Мира (JustMe) за ето тази разкошна пролетна сладурана:


Реших да има и две поощрителни изненади.
Първата е за Габи (Things), която е само на 12 години, но с чудесни идеи и чувство за стил се включва в предизвикателствата на големите.


А втората е за Ани (Приказен свят), която избра моето предизвикателство за своя „прощапулник”


Благодарим на Кали за невероятното предизвикателство!

Честито момичета, а да получите наградите си напишете пощенските си адреси на cardsaddicted@gmail.com
Мария (МаDe)  ти си Картичкофурия на седмицата, можеш да използваш определеният за тази цел банер като добавиш текст КФП 109 23 март - 2 април 2012г.

1 април 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство №108 - Обзор

Юлия от July art магазинче ни накара да се  върнем назад във времето, когато кардмейкинга тепърва намираше почва у нас и  нямаше тази толкова богата палитра от материали, които можем да видим днес.
Фаворитка на екипа на креативното магазинче  е :


И още една награда ще  дадат  July art магазинче на участник, избран на случаен принцип:... и това е

15.


Честито момичета!
За да получите наградите си, моля пишете на   imam_kotarak@abv.bg ,  за да се уточните с Юлия  какво  точно сте си избрали за стойността на наградата и как да го получите.

nuschinka , освен че печелиш наградата на July art   ти си Картичкофурия на седмицата.
Можеш да използваш съответният банер, като добавиш текст КФП 108 - 16-26 март 2012г. 

Благодаря на екипа на   July art   магазинче  за  страхотното предизвикателство!