Картичкофурии ви кани да се включите в традиционната ни коледна размяна на картички - Картичкофурийска Коледа - 2017! Записването за размяната става става под ТОЗИ пост
Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

16 март 2012 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 108 „Назад във времето, когато.....”

Здравейте, хартиени феи!
Отново е мой ред - Юлия от July art магазинче да ви предизвикам да сътворите картичка. Новината, че е дошъл моят ред дойде точно когато се счупи машината ми за рязане на хартиени елементи и това много спъна работата ми. Тогава отново /за пореден път/ се замислих колко много сме се разглезили напоследък – имаме какво ли не от дизайнерски хартии, печати, перфоратори и един куп други неща до машини, които да улеснят нашето творене. А помните ли времето, когато си пазехме картинките от разни списания, от опаковъчна хартия, копчета и катарами от дрешки и разни други „съкровища”, които да използваме когато се наложи да сътворим нещо за някой наш близък. Струва ми се, че покрай многото материали малко изоставихме нашата креативност. За това сега ви предизвиквам да изровите онази кутия със стари „съкровища”, защото съм сигурна, че не сте ги изхвърлили още, и с тях да направите поне една картичка както „Назад във времето, когато.....” нямаше хоби магазини и не разполагахме с всички тези специални материали като хартии, печати, пънчове, мастила, готови елементи и т.н. Нека се върнем към обикновените неща и с тях да сътворим нещо ново, като използваме само наученото. Все едно, че сте на почивка някъде и всичко с което сте свикнали да работите е останало у дома, а спешно се налага да зарадвате някого с картичка – огледайте се наоколо сигурна съм, че ще откриете срахотни материали ;)
Ето какво сътворихме ние по тази тема:


За тази картичка използвах корицата на една тетрадка, която пазех заради любимите ми слънчогледи на нея, една слънчогледово жълта салфетка, от която направих цвете по начин, запомнен от моето детство, едно копче, запазено от някоя дреха и парче коркова тапа вместо 3Д квадратче

За тази пък изрязах от списание картинка с чаши вино, нарязах една коркова тапа, за да направя грозд, нарисувах си и си изрязах листа и ластунчета от картон и готово.

Тази е на Светлето:

Тя е използвала:
Мотиви изрязани от пердета и картон.
Дано сме успели да ви върнем във времето!

Ето и с какво ще наградим победителите
Една награда за картичката, която ние харесаме най-много – материали по избор на стойност 10 лв + нещичко от нас,
Една награда на участник избран на случаен принцип - – материали по избор на стойност 10 лв


С пожелание за много усмихнати творения:
Юлия и Светлето от July art магазинче.

Моля, да участвате с НОВИ КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.

Картичкофурии търси желаещи да задават нови предизвикателства в блога. Ако вие искате да дадете предизвикателство или имате някакви други идеи, които да помогнат за подобряване работата на блога, моля да пишете на имейл cardsaddicted@gmail.com. Включете се и помогнете да направим Картичкофурии още по-интересно място за всички нас. Желаещите да зададат предизвикателство в блога молим да прочетат страницата Как се задава предизвикателство.