Картичкофурии ви кани да се включите в традиционната ни коледна размяна на картички - Картичкофурийска Коледа - 2017! Записването за размяната става става под ТОЗИ пост
Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

15 март 2012 г.

Картичкофурии представя ... Miss Emerald - Антония

Днес на гости в Картичкофурии е една много мила и талантлива дама, която създава прекрасни творби. Тя винаги намира добра дума за всеки. Благодарим и за приятелските коментари и тук в Картичкофурии. Вижте какво ще ви разкаже за себе си Антония - Miss Emerald.

Представете се и разкажете нещо за себе си?
Здравейте! Повечето от вас вече ме познават, а за тези, които за първи път научават за мен ще кажа, че се казвам Антония, моят никнейм е Miss Emerald. Как се появи той? Той няма нищо общо с моите "зелени" очи.Правейки си блогам реших че имам нужда от артистично име, дълго се лутах избирайки и накрая се спрях на Еmerald/ Смарагд, защото ми харесват свойствата, които му приписват, а именно - освобождава от мъка, пропъжда лошите сънища и злите духове,помага при безсъние,укрепва сърцето и зрението.Казват, че който носи такъв камък постоянно е винаги в добро настроение и че това е камъка на мъдростта и надеждата.Все неща, от които се нуждая!


Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Да, престраших се сравнително бързо след като открих света на картичкоправещите и направих свой – Handmade by Miss Emerald. Това всъщност е моето местенце, в което споделям част от нещата, които правя. Друга част тепърва предстои да представя, но това е все още в проект. Но каквото и да представя в него то е частица от мен самата, от мечтите ми, от преживени емоции, чувства, мисли. С голямо желание го създадох и с още по-голямо желание го поддържам. Надявам се, че всеки, който се отбие в моето местенце, ще намери нещо интригуващо и най-вече – ще се чувства уютно и много се надявам да пожелае да се върне отново.
Завинаги ще запомня точно кога направих първата публикация, защото всъщност тя трябваше да бъде направена един ден по-рано. Но за лош късмет, носейки дъщеря ми, се подхлъзнах на една отворена и оставена не на място кутия с инструменти, паднахме двете и се случи белята. За щастие беше малка, но все пак носенето на гипса не й се размина.

Oт кога правите картички и как започнахте?
Вече съм споменавала, но пак ще си кажа – от ноември 2009 година, когато реших да зарадвам съпруга ми с нещо изработено от мен. Нямах идея точно какво и за това се разрових в нета. Малко по малко попадах на красоти, и на нови красоти, и на още повече красоти, които се сещате, че ме плениха много. Имах чувството, че съм попаднала във вълшебен свят! В крайна сметка си харесах да направя едно мини албумче, решавайки, че ще сложа снимки с важни моменти от живота му. И така, купих си малко (сега ми се струват малко, тогава си мислех, че съм си купила много) материали и започнах! Честно казано, връщайки се сега назад, си се чудя на ентусиазма, с който захванах точно това моделче, доста ме поизмъчи и естествено не се размина без няколко основи. А и сега, когато го разглеждам, в главата ми се зараждат много, много идеи какво съм можела да сложа, какво може да е по-иначе, но с тогавашния ми „опит” – толкова. Ето го и него!


Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Каквото и на всички момичета, занимаващи се с него – успокоение преди всичко. Зарявайки се в хартийките, джъвчките и всички хубави джунджурийки, се пренасям в един друг свят, свят, изпълнен с красота, свят, който ме отнася далеч от проблемите и сивотата на ежедневието, свят, който изпълва душата ми с мир, спокойствие и вяра, че мечтите ми ще се сбъднат! След всеки направен проект, колкото и бавно да става поради липса на време, се чувствам заредена да посрещам нови и нови изпитания! Не знам какво щях да правя без хобитата ми!

  Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Оооо, имаааам ! И съвсем наскоро споделих, че съм влюбена завинаги в дистрес мастилата! То не е любов, не е чудо – обожавам ги! И малко по малко попълвам цветовете! Така че смело мога да се присъединя към клуба на дистресоманиаците! Обичам и топлия ембосинг, с който също се получават пленителни неща! Общо взето се чувствам като вълшебница, когато правя нещо с ях! О, нека не забравяме и перфектните перли, с които обаче доста отдавна не съм правила нищо, но това съвсем скоро ще се поправи! Основно пазарувам от българските магазини, които предлагат доста хубави материали. Имам някои неща, които са купувани от къде ли не! И може да прозвучи леко налудничаво, но влизайки в някой магазин, винаги се оглеждам дали няма нещо интересно, което да послужи в направата на някой проект!

Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
За предпочитан стил мога да кажа, че това са винтидж, шаби шик, някак си по са ми на сърце и поради тази причина започнах и да си набавям някои материали, които все още ми липсват! От там насетне – според настроението, нагласата ми в дадения момент, много зависи и за кого правя проекта! Иска ми се да направя нещо и в стил стиймпънк и идеята я имам, още откакто Двете елши зададоха такова предизвикателство при тях. Тогава нямах необходимите материали, сега ги имам, но някак си не смея. Ще дойде обаче ден, когато ще се захвана точно с тази картичка!

Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Трудно ми е да го конкретизирам, защото обикновено един проект може да се проточи доста във времето, тъй като правя по малко, когато нямам нещо за вършене в къщи, за помагане на ученика или да си играя с дъщеря ми. Сега, зимата, когато тя спи следобед, използвам времето, за да шия гоблени, а хартиените проекти ги правя по малко, когато тя се заиграва. Когато се стопли обаче времето ще правим нов график, няма как. Тогава ще се радваме на топлото слънце и игрите навън и по всяка вероятност ще творя вечер.
Ако имам повече време т.е. поне един час, в който да мога да седна спокойно, бих се пробвала със скрапбук страничка. Много ми се иска да направя поне един семеен албум. Сигурна съм, че и за това ще намеря време един ден. Иначе има още безброй неща, които ми се иска да направя и които чинно изчакват своя ред в папка „Бъдещи проекти”!

  Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
О, помня я! Нея направих по молба на синът ми и беше за госпожата, която му беше учителка от 1 до 4 клас! С голямо удоволствие се захванах с изработката й, защото г-жа Димитрова е невероятен педагог и човек! Снимката никак не е хубава, но тогава все още снимах с телефона, а е правена и вечерта!

  Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаетe.
Не е картичка, а таг! Ето този.


Иначе много на сърце са ми и тези мои проекти:
Има и още няколко, но ще стане безкрайно дълго вече!

Вашето мнение за Картичкофурии и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Откривайки ви, попаднах в един наистина вълшебен свят, изпълнен с много вълшебници, правещи чудни вълшебства! Пожелавам ви от все сърце още дълги, дълги години да запазите това място и вълшебството в него!

Благодарим на Тони за милите думи и за участието в нашата рубрика.

Ако искате да поканим някого, искате да научите нещо повече за любимият си творец или искате да разкажете за себе си моля пишете. Ще ни бъде много приятно и вие да проявите инициатива в нашите нови рубрики.