15 декември 2012 г.

Картичкофурии представя ... Нели / Neli


Здравейте, скъпи дами!



Аз съм Нели (Neli) с блог „Моите нещица” и с удоволствие се отзовавам на поканата за гостуване на „Картичкофурии”.
Живея в малък планински град с богато историческо минало и великолепна природа. Имам съпруг и дъщеря, които осмислят живота ми и ми помагат да се справям с превратностите на съдбата.
По професия и по призвание съм учителка. Работата с учениците ми носи удоволствие и удовлетворение. И тъй като професията ми почти съвпада с хобито ми, то значи, че почти не работя :)
Създаването на блог „Моите нещица” е резултат от случайна грешка. Дъщеря ми трябваше да направи за домашно блог и решихме в него да покаже нещата, които правя. Впоследствие се оказа, че блога трябва да е в друг формат, тя съответно си направи друг, а този остана. И докато реша да го изтрия, се появиха първите коментари и последователи, а и на мен ми стана много интересно да се занимавам с това. Така преди повече от две години си създадох убежище за бягство от ежедневието.През годините съм се занимавала с различни неща: шиене, плетене, макраме, апликации със слама и т.н. (май само с декупажа не се справих). Обичам предизвикателствата и всяка нова техника ми е интересна. Откакто открих кардмейкинга всичко остана на заден план! В началото бях пленена от куилинга, а след това се изкуших от прекрасните материали и инструменти за скрапбукинг и всякакви хартиени проекти.
Любимите ми материали са всъщност инструментите. Не, че имам много, те никога не стигат, но много обичам да работя с инструменти. Пазарувам обикновено от българските магазини.
Към определен стил или техника не се стремя, но мисля, че имам собствен почерк и той е : шарено и ярко. Колкото и да се старая, проектите ми се получават много цветни. Сега като се замисля, това навярно се дължи на общуването ми с децата, техните рисунки са винаги свежи и жизнерадостни. Много харесвам изчистените картички, но чуждите, на мен не ми се получават.
Както вече писах по – горе, професията и хобито ми почти съвпадат и напоследък си нося много „ домашно” в къщи и за съжаление нямам достатъчно време за „свободни занимания”. Обхванала ни е Коледната треска. Освен това започнах с учениците един сериозен проект и ако успеем, първо на вас ще се похваля.
Блог „Картичкофурии” беше първият блог за предизвикателства, който открих. Пред мен сякаш се разкри нов свят. Свят от съмишленици, изпълнен с много позитивизъм и довел ме до макар и само виртуалното познанство и приятелство с много талантливи и креативни дами. Благодаря ви, скъпи дами за подкрепата и добрите думи, които намирате за мен!
Измина известно време преди да се престраша и да участвам в предизвикателствата на „Картичкофурии”. Първата си картичка не мога да ви покажа, но ще ви покажа първата с която участвах в предизвикателство на блог „Картичкофурии”. Тя беше за 24 май, в техника куилинг и по обясними причини се впуснах в това предизвикателство. Тогава си направих първият дигитален печат и няма да ви казвам, колко време ми отне това :)
















Най- много винаги си харесвам последната картичка, която съм направила, но има и такива в които съм вложила лични емоции. Ето някои от любимите ми.
И накрая едно пано, което си харесвам и си пазя.

Много се радвам, че всяка седмица виждам все нови и нови участници в предизвикателствата. Възхищавам се на отличната им подготовка: материална и творческа.
На блог „Картичкофурии” пожелавам да продължава да ни вдъхновява и предизвиква, среща и запознава, да става все по- привлекателно кътче за споделяне на любимото ни хоби.
За предстоящите Светли празници ви желая много лично щастие и много творческо вдъхновение!
Нека 2013 година бъде благодатна и сбъдне всичките ви мечти и желания!
За мен беше чест!

4 коментара:

Toni каза...

За мен беше много интересно да науча нещо повече за теб! Страхотни картички! Не знам дали защото са шарени, но имат страхотен заряд и са много весели!

Te4eto каза...

Винаги с любопитство чета представянията в тази рубрика! И този път е така.
Радвам се, че научих за теб нещо повече от това, че си позитивно мислеща и човек, който влага сърце в нещата които прави!

Анонимен каза...

Много се радвам, че научих повече за теб. Гордея се, че съм притежател на една от показаните картички и ......се опитвам да се уча на "позитивно картичкоправене", каквото е всъщност твоето. Благодаря ти за красотите, с които развеселяваш очите и подобряваш настроението ми!
Наталия

Miss Emerald каза...

Нелка, толкова се радвам, че имам честта, макар и само виртуално, да се запозная с теб! Изключително приятно ми бе!
P.S. Изненадата, която си ми направила ще получи достойна публикация в блога ми малко по-късно.