17 декември 2012 г.

Как да си направим…13 " Коледен венец от остатъци от шарени хартийки"

Здравейте, креативни дами!
Сигурна съм, че и вие като мен имате пълни кутии с остатъци от шарени хартийки, които не стават за картичка, но си ги пазим по сантиментални причини и с уговорката, че все за нещо могът да послужат.
Като истински привърженик на безотпадните и малкоотпадните технологии, направих този Коледен венец от купчинка остатъци от шарени хартийки и това което остана след него, изхвърлих без угризения :)


Необходими материали:
Остатъци от шарени хартийки;
Ринг от велпапе (външен диаметър – 25 см, вътрешен – 15 см);
Хартиено тиксо;
Ножица;
Лепило и/или горещ силикон;
Панделка за окачване;
Декорация по желание.

Изрязах от хартийките лентички с размери 7см Х 2 см. Обвих ринга с хартиено тиксо, като едновременно с това завързах и панделката.

Ако хартийките ви са двустранни може да ги оформите като фиг.А, моите повечето са едностранни и ги залепих като фиг.Б.




За украса на венеца направих цвете от формички за мъфини по този начин

Листата са по урока на Крокотак (http://krokotak.com/2012/11/eseni-lista-ot-hartiya/), като се постарах да приличат на листа от Бодлива зеленика.

Ако този Коледен венец ви се струва прекалено шарен, винаги можете да го направите от нови хартийки в традиционните цветове :)
Приятно творене и нека вдъхновението бъде винаги с вас!
Весела Коледа и щастлива Нова година!
Нели

Искаме да благодарим на Нели за прекрасният коледен венец. Нейният урок идва точно навреме за всички, които желаят да се включат в Картичкофурийско предизвикателство 147 - Коледен венец.

Каним ви да научите павече за Нели и за прекрасните неща, които тя създава в нашата рубрика Картичкофурии представя... , където тя гостува в момента.

1 коментар:

Маги каза...

Еха, страхотен е! Благодаря ти за урока! Догодина задължително ще спретна един. :)