15 ноември 2012 г.

Картичкофурии представя... Ble6tu4ka/Гери

Днес на гости ни е една много специална дама, чийто приказни картички могат да изпълнят всекиго с радост и топли чувства.
Вижте какво разказва за себе една бляскава фея на картичките Гери/Ble6tu4ka.


1. Представете се и разкажете нещо за себе си ?
Ами аз съм..Гери. Пребивавам дълготрайно на софийска територия, но съм си морско чедо – демек варненка. Не ме питайте кой вятър ме отвя чак на другия край на България, но пък да ви кажа много добре се чувствам тук. Свикнала съм с динамиката на големия град и това ме кара да се чувствам дейна и жива. Пръв вещ поглед върху картичките ми хвърлят половинката ми и Мърли. За втората не съм сигурна, че разбира, но пък виж любимия има вече бая набито око за цветове, комбинации и винаги усеща кога очаквам да ме похвали. Мърли както се сещата е нашата котарачка, която също проявява силен афинитет към хартиите, но по-скоро към вкусовите им качества отколкото визуалните. Обожава да се качи върху бюрото, да се разходи с мръсни лапички върху току що направена картичка или да сдъвче някой и друг картон докато не я наблюдавам, но пък е такава чаровница, че рядко ми дава сърце да й се скарам.
Освен да правя картички имам още една камара интереси – много обичам да ходя на кино, да гледам сериали, риалити шоута, да играя MMORPG игри, да чета..

2. Какъв ви е ника и от къде произлиза?

Всъщност най-старият ми ник, който използвам още от тийнейджърските си години е Ble6tu4ka. Тогава Интернет тъкмо навлизаше в България и беше супер модерно да се ‘чати’, та и аз барабар Гери с чатърите, честичко се мушвах в някой интернет клуб, за да поговоря с някой нов далечен приятел. Беше ми изключително интересно, любопитно и забавно да си пиша с непознати хора, създадох няколко много трайни приятелства с хора, с които в последствие пренесохме отношенията си в реалния живот. Даже една от най-добрите ми приятелки, срещнах в чата.. преди цели 10 години..

Много се отплеснах обаче... за раждането на Блещучка Ви разправях. Една вечер преди дискотека, чаках да мине тайфата да ме вземе, за да ходим заедно да се позабавляваме и докато чаках се шмугнах в близаката интернет зала. Тази вечер си бях избрала за грим едни страхотни сенки с брокат и изведнъж на бял свят се появи – Блещучка.

3. Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
За имане, имам си блог, ама ме е малко срам да си призная от колко време не съм писала там. Създадох го преди 3 години, когато ентусиазма по картичките ме тресеше с пълна сила, когато все още не знаех нищо и нямах нищо, когато започвах трупането на материали, когато все още картичкоправещите бяха едва.. 30-тина човека...
Странното е, че сега като се замисля не помня защо го кръстих www.fairy-inspirations.blogspot.com , исках да е нещо свързано с феи и вдъхновение… и воала!

4. Oт кога правите картички и как започнахте?
По картичкоправенето се запалих май както много други талантливи дами в нашите среди – след сватбата. Преди това бях правила един посредствен опит за коледни картички с декупаж ама него не го броя. Едва след като се зажених и се ентусиазирах да направя цялата украса и наред с това и поканите. От там тръгна всичко и така.. до ден днешен.

5. Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Поначало съм супер непостоянен и разсеян човек. Въобще много е трудно нещо да задържи вниманието ми за дълго време. Преди картичките се бях пробвала малко декупаж, малко рисуване върху стъкло и дърво.. ама в рисуването хич не ме бива. А картичкоправенето ми предоставя достатъчно поле да се развихря, а същевременно не изисква непременно художнически умения, за да се получат красиви резултати. Най-много ми харесва, както сигурно и сами сте се досетили – оцветяването. От малка обичах книжките за оцветяване и сега тази обич се проявява в оцветяването на печати. Действа ми успокоително и е като истински мехлем срешу динамичността в натовареното ежедневие.

6. Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Ако ме пита някой – най-много съм пристрастена към хартиите. Нито формичките за рязане, нито печатите са ми чак такава страст като хартиите.. Сигурно имам над 50 блокчета най-различни размери и винаги си пазя дори най-дребните изрезки, дори само от сантиментална стойност.

7. Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?

Харесвам най-различни стилове, само дето не всички ми се удават. Рядко ми се случва да правя картичка без картинка.. все натам залитам, сигурно затова се възхищавам на хората, които имат наистина хитри и красиви идеи и могат да ги приложат върху картички във всякакви стилове.









8. Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили ?
Ох, напоследък отделям много малко време. Преди разполагах с повече време и това си ми личеше, а сега от няколко месеца правим ремонти и всичко беше в найлони и прахоляци.. знаете как е..

9. Разкажете за своята първа картичка и ако искате можете да я покажете.
Абе не знам дали ще е първата, обаче ще ви покажа една от най-първите ми. Направих я за моята леля тогава и бях много горда от себе си, че ще я зарадвам с нещо специално. Сега като си я гледам ме напушва смях, но тя още си я пази и си я харесва.

10. Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте? Покажете я ако желаете
Ох, много трудно... Повечето си картички съм ги правила специално за някого. Всичките такива „наречени” картички са ми скъпи на сърцето и някак си не мога да отлича една единствена.
Ако трябва все пак да го направя – то ще покажа две, правени освен с много обич, така и с много идея, картички.




11. Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали?
Помня, когато се създаваше блога и много се радвам, че с времето Картичкофурии вече не е само място, където ние задаваме и участваме в предизвикателства, а средище, където споделяме идеи, опит и общуваме посредством новите рубрики.
Бих искала да се поклоня пред момичетата, които стоят зад всичко това и с толкова хъс и ентусиазъм правят Картичкофурии такова полезно и приятно място.
Продължавайте в същия дух!

Специални благодарности на Гери за участието в нашата рубрика и за милите думи за Картичкофурии и за нашата работа.

6 коментара:

Valchen каза...

Гери е една от картичкотворящите дами, от които съм се учила да оцветявам печати! Толкова много се възхищавам на нещата, които прави и показва, че много ми липсва блога й, който периодично проверявам;-) Дано вече ремонтите да свършат, че нямам търпение да видя още от красотите й!

Te4eto каза...

И на мен ми липсва! Сигурно И затова толкова се радвам да я видя тук!

skylife каза...

Мда - затри се туй момиче, ама аз нали съм си нахална и и досаждам периодично я по телефон, я на скайп.

И изкам да кажа, колко съм поласкана че за т.10 е избрала картичките, които получихме от нея аз и съпругът ми (тъй като сме родени на две последователни дати).

Фук-фук :-)

Valentina каза...

Ahhhh, Geri. Ti si prichinata da se zapalia po praveneto na kartichki. Predi niakolko godini ot edin prekrasen forum si spodeliahme ideiki razni za tvorenia i vdahnovenia. I edin den Geri spodeli svoia blog. Togava za parvi put otkrih sveta na kartichkomaistoreneto, materialite, tehnikite i vsichko drugo. A do togava samo se radvah na kartichkite na niakolko momicheta ot tozi forum.

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

Първо за пореден път ще благодаря на Картичкофуриите, за този чудесен форум! Страхотно ми е любима точно тази рубрика, защото всеки път научавам неща за своите любими картичкофурии тук.
Гери имам честта да познавам лично, макар и не толкова добре, колкот бих искала и...в своето представяне забелязвам,че е проявила завидна скромност. Пропуснала е толквоа много неща, които прави, хобита, и най-вече умения, които има и... на които искрено й се възхищавам.
Това, пред което искрено се прекланям обаче е свежестта, която излъчва, прекрасните й идеи и умението й да общува с една завидна лекота.
Гери, голям фен съм ти! Нищо не каза за таланта ти да римуваш очарователно, както и да ни усмихваш, дори, когато може да не ти е съвсем усмихнато..
За мен беше наистина новина,че си родена във Варна, макар никак да не съм изненадана, предвид талантливите момичета в блог пространството от този град..
Радвам се,че имах възможност да прочета повече за теб и..се присъединявам към момичетата, които надникват от време на време в твоето местенце в очакване да приключи ремонта...

Bo каза...

Прекрасна рубрика, наистина!
Страхотно е да прочетеш за толкова от дамите, които се представиха тук, нещо повече...
Гери е страхотен талант, всеки път се дивя на нейните красоти! И всяка нейна публикация е изпълнена и зарежда с много позитивно настроение! Възхищавам се на всички ви!:)