17 август 2012 г.

Картичкофурии представя...... Грета / "Greta's Art"

През август на гости ни е Грета от Greta's Art.
Някоиот Вас  я познават отдавна ,от времето когато тя споделяше своите квилинг вълшебства в  блога  "Quilling-my inspiration" .
Други от малко по-късно, когато тя реализира своето онлайн арт местенце Greta's Art.
Магазинчето й стана вече на 2 години, а за радост на варненските хоби манияци  Грета направи и реален Хоби център  Greta's Art  на улица "Братя Шкорпил" 30.
Ето какво тя сподели за себе си и  любимото хоби:



Здравейте, аз съм Грета.
От малка мечтаех да стана екскурзовод, да пътувам, да общувам с хора от различни страни, да опознавам чужди култури. Имам страхотна професия, която много обичам, заобиколена съм от трима прекрасни мъже (малък, голям и още по-голям). Вярвам, че мечтите се сбъдват, стига да ги пожелаеш истински. Обичам природата, истински се радвам на малките неща в живота.


Нямам ник

Имате ли блог и кой е той, кажете нещо интересно относно създаването на блога си?
Имам един отдавна изоставен блог, който отразява само началото на моето преоткриване.


Откога правите картички и как започнахте?
От малка обичам да майсторя. За начало на моето хоби смятам първата ми картичка по повод рождения ден на сина ми (преди почти 4г). Хрумна ми да го изненадам с нещо специално, използвах подръчни материали и етикетчета с любими негови герои, той беше впечатлен. В един изключително труден период от живота ми се запалих по квилинг техниката, навивах лентички часове наред. Открих, че това ми носи невероятно успокоение и удоволствие. Изобщо не подозирах, че това ще доведе до опознаването на нови техники, на още едно и още едно хоби.

Какво ви носи хобито и как се отразява на ежедневието ви?
Хобито промени изцяло ежедневието ми, накара ме да оставя настрана любимата си професия, да се впусна в нещо ново.

Имате ли любим/и материали и как и от къде си ги набавяте?
Нямам любими материали, обичам различни стилове и техники. Избирам материалите според настроението си.
От къде си ги набавям? Безкрайно съм щастлива, че имам всичко на една ръка разстояние. Предполагам, че повечето от вас знаят кое е моето местенце www.gretasart.com


Предпочитаният от вас стил и техника на правене на картички?
В момента съм запалена по винтидж с романтичен и шаби шик привкус.
Впечатлявам се от съчетания на ярки цветове и безброй дребни детайли.
Минимализмът е друг любим поглед на нещата.

Какво време отделяте на хобито си и ако имахте повече време какво бихте направили?
Отделям му толкова време, колкото ми носи удоволсвие.


Картичката, която считате за най-хубава, заредена с най-много емоции, значеща най-много за вас. Кога и по какъв повод я направихте. Покажете я ако желаете.

Аз съм човек, който обича да учи. Научаването на нови техники, нови похвати и опознаването на повече страни на изкуството ме кара да се чувствам щастлива. Предпочитам да се развивам, винаги имам какво още да постигна. Всяка следваща картичка смятам за по-хубава от предната. Ако днес ви кажа, че е тази, то утре ще е вече друга. Често не успявам да снимам нещата, които харесвам ( което пък означава, че са ги харесали и други). Влагам много емоция и това определено се усеща.

Вашето мнение за КФ и въобще какво значи блога за вас и какво бихте ни пожелали
Разбира се, че съм впечатлена от КФ, следя развитието на блога от самото начало, радвам се за популярността, която имате и ви пожелавам още много успехи занапред.

3 коментара:

Te4eto каза...

Ето я! Много се радвам на тази среща! Грета някак се скри и освен че създава красотите, които следях с удоволствие (във вече изоставения блог)и че има магазинчето, почти нищо не знаех за нея... а искам! Иска ми се да се запознаем и лично и знам, че някой ден и това ще стане! Поздрави!

dani's cards каза...

Грета,беше ми интересно да науча нещо повече за теб.Освен ,че имаш глас като на звънче и,че винаги си много мила и търпелива с мен по телефона, друго не знаех ;-) С удоволствие навестявам онлайн магазинчето ти и следя за всичко свързано с любимият ми винтидж стил!Поздрави! Дани

Познавате ме като "Точица", "щурчо", "Елфи", "КрасИва" или може би не ме познавате? каза...

За мен е истинско удоволствие да "видя" тук Грета, която познавам само "По телефона" като търпелив и мил глас..С удоволствие бих искала да се запознаем и лично, както и да науча още неща за нея.За мен е удоволствие,че е наш гост тук!