28 ноември 2011 г.

На фокус в Картичкофурии ...Sizzix Big Shot -Машина за рязане и релеф.


Sizzix Big Shot - е невероятата машинка за рязане и релеф. С черно и розов дизайн ,елегантна и компактна машинка. Работи с всички размери папки за релеф на Sizzix и напълно съвместима и с други папки за релеф.
Машинката е тип валяк, с който придаваме релеф ,режем - картон ,мукава, филц и др. текстилни материи в зависимост от шаблона, който използваме. Идеална за създаването на картички , албуми, детски проекти, рамки за картини и др. Съвместима е с всички видове предлагани на пазара метани шаблони за рязане и папки за ембосинг.

Когато си закупим машинката тя се състои от чифт стандартни подложки за рязане .

Има два размера подложки за рязане в зависимост от вида на шаблона който ползваме.
Обикновени подложки, които са от комплектовката на машината и подложки XL размер ,които са необходими за XL шаблони за рязане на Sizzix.

Освен машинката която вече казахме, че се състои от чифт стандартни подложки и една папка на нас ни трябват и Силиконова подложка и Ембосинг подложка .


Силиконовата подложка е мека гумена подложка, която е изключително необходима за ембосване с металните шаблони.

Ембосинг подложката е с твърда структура -дебелина около 4мм. Тя също ни е необходима за ембосване с металните шаблони.
Силиконовата и Ембосинг подложката се използват заедно за получаване на ембосинг ефекг при работа с метални шаблони.

Как се използва Big Shot с метален шаблон? 

Сега ще разясним как се работи с Big Shot и металните шаблони за рязане.

По следния начин:
1. Поставяме стандартната папка на отвора .Върху папката поставяме стандартната плексигласова подложка .
2. Поставяме картона (или материала, с който ще работим).
3.Поставяме металния шаблон върху картона с режещата част надолу .
4.Вече върху поставения шаблон слагаме и втората плексигласова подложка и завъртаме бавно дръжката докъто премине по цялата дължина на машината.

5. Вече изрязания елемент обръщаме така ,че металния шаблон да е отдолу на плексигласовата подложка , а картона да е върху него .Важното в случая е че задължително трябва да отместим TAB 2 и подложката да легне на TAB 1 .

6. Стандартната папка на TAB 1 ,металния шаблон върху него с режещата част нагоре а върху него да е картона .Тогава вече слагаме Силиконовата подложка и върху нея поставяме и Ембосинг подложката .БЕЗ ВТОРАТА СТАНДАРТНА ПЛЕКСИГЛАСОВА ПОДЛОЖКА.
Важно е да отбележим , че ако оставим папката със всички табове ще си нарежем силиконовата подложка или изобщо няма да успеем да направи оборот на завъртане .
Завъртаме по описания вече начин
И получаваме този резултат : Прекрасени релефни пеперуди . Без Силиконовата подложка и Ембосинг подложката не можем да постигнем желаният от нас ефект.


Няма никакво значение с коя марка метални шаблони изрязваме важното в случая е да се спазва начина и подредбата на елементите при работа с машинката .


Big Shot е машината с големи възможности за работа . Достатъчно е само малко фантазия и въображение и помощта на Big Shot изработваме перфектни проекти.

25 ноември 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 94 Златна Коледа

Здравейте, мили дами!
Тази седмица е мой ред да предизвикам вашата креативност! В този прекрасен сезон малко преди Коледа реших, че няма как да избягам от коледната тематика, защото именно сега е времето да майсторим най-много Коледни картички. Естествено, трябва да има някаква уловка, за да е наистина предизвикателство. Този път задачата ви е да сътворите коледна Картичка, която да е само в златно, кафяво и екрю. Надявам се да се забавлявате много и с нетърпение ще очакваме вашите картички!

Наградата за победителя е ваучер за 15 лв. за покупки от магазинчето ни.


Както обикновено, пускайте линковете си до 23,59ч на 5 декември. Наградата ще бъде дадена на избрана от нас седемте (Ем, Рали, Гери, Светла, Злати, Вели и Кали) картичка. Могат да участват само нови картички – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове.

Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта
• Прецизност

Когато давате линк, той трябва да е към публикацията със съответния проект, а не към блога ви като цяло. Това става много лесно! Просто, кликнете на заглавието на публикацията и след това копирайте линка от лентата на браузъра ви. Така линка, който давате ще води директно до статията с картичката, която сте направили за предизвикателството. Това много ще ни улесни при оценяването на вашите проекти.
Ето малко вдъхновение от нас:

Гери

Злати

Ем

Калина

Вели

Рали

Слънчева и усмихната седмица
Ем

Благодаря на екипа на Двете Елши за прекрасното предизвикателство.
Крайният срок за участие е 23.59 часа, 5 декември, понеделник.


Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.

Ако искате да зарадвате някого, ако искате вие да получите картичка за Коледа, включете се в Картичкофурийска Коледа. Срокът за записване е 12,30ч на 12 декември 2011г.


24 ноември 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 92 Обзор

Здравейте!
Завърши предизвикателство № 92 Покана. За наше голямо съжаление участията бяха едва 12.
Изглежда коледната треска е обхванала всички.
Въпреки скромния брой картички ние имаме фаворит и това е поканата на Ирина Кирякова( участие 8).
Ирина, ти печелиш ваучер за пазаруване от Хоби център Greta's Art на стойност 15лв. Очакваме те на адрес гр.Варна, ул."Бр. Шкорпил" 30, за да избереш своята награда.

Благодаря на екипа на Greta's Art за предизвикателството и обзора.
Честито на Ирина Кирякова. Освен, че печелиш наградата на Greta's Art, ти си и Картичкофурия на седмицата.
Можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него КФП № 92 11 - 21 ноември 2011г.

В Картичкофурийското трио избрано от Картичкофурии тази седмица се подредиха по ред а на участието си:
Daira

nuschinka

rumilina

Честито момичета, вие също можете да използвате нашият банер, който се намира в дясното поле на блога. Само добавете към него КФП № 92 11 - 21 ноември 2011г.

Ако искате да зарадвате някого, ако искате вие да получите картичка за Коледа, включете се в Картичкофурийска Коледа. Срокът за записване е 12,30ч на 12 декември 2011г.

Картичкофурийска Коледа 2011

Отнова сме в очакване на Коледа! Втората Коледа на Картичкофурии! Повечето от вас отдавна ги е завладял Коледният дух, блоговете ви са пълни с коледни картички. И при нас в Картичкофурии се носят Коледни ухания и се украсяват Коледни елхички.

От днес остава само един месец до Коледа. Време е за нова Картичкофурийска Коледа!



Какво ще представлява тя?

Размени с друг своето Коледно настроение! Направи Коледна картичка и зарадвай някого! Отвори пощенската си кутия дни преди празника и намери Коледното послание, което някой е сътворил за теб.

Желаещите да участват в Картичкофурийската Коледа могат да го направят, като оставят коментар към този пост.
Няма допълнителни условия за участие, но ако споменете за Картичкофурийската Коледа в блоговете си или ФБ акаунтите си ще сме ви благодарни.

Срокът за записване е до 12,30 ч на 12 декември 2011г.
Ще се опитам в рамките на деня да публикувам списъка за размяната. Тя ще става на същият принцип като размяната за Световният ден на правещите картички.
Номерата ще бъдат разбъркани с рандом генератор и ще се изпраща на този, който се е паднал след вас, а вие ще получите, от този, чийто ник е над вашия. Последния в списъка ще изпраща на първия.

Надяваме се да се включите и да посрещнем заедно Коледа по Картичкофурийски.

Картичкофурийско предизвикателство №90 - Обзор

С малко закъснение ви изпращам и победителя от предизвикателството "Картички- комплект":
21 - Bearkis

Честито! Не забравяй да ни пишеш на sales@2elshi-shop, за да се разберем как ще си получиш наградата.

Поздрави,
Злати

Благодаря на Злати и Двете Елши за интересното предизвикателство и обзора.

Bearkis освен, че печелиш наградата на Двете Елши, ти си и Картичкофурия на седмицата. Можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него КФП № 90 28 октомври - 7 ноември 2011г.

В Картичкофурийско трио избрано от Картичкофурии се нареждат по реда си на участие:
rallito


Irina Kirqkova



bejko



Честито момичета, вие също можете да използвате нашият банер, който се намира в дясното поле на блога. Само добавете към него КФП № 90 28 октомври - 7 ноември 2011г.

Благодаря на всички за участието.

Наближава новата година, ако искате да участвате в Картичкофурии като зададете предизвикателство през 2012г можете да го направите като пишите на мейла на блога. Застанете и от другата страна и вижте как останалите участници пресътворяват вашата идея. Побързайте, местата са ограничени. Очакваме ви.

22 ноември 2011 г.

Как да си на правим ... 7. Коледна звезда - KalySto.

Днес искам да ви представя седмата тема от нашата рубрика Как да си направим..., която напълно отговаря на коледната атмосфера, която витае от известно време в картичкофурийското виртуално пространство.
Неин автор е изключително талантливата, креативна и вдъхновяваща KalySto.


Предлагам ви да си направим сами коледни звезди с пънч кленов лист. Много отдавна видях подобно клипче в нета, и сега като свърших купените, по спомен си ги направих. Получават се чудесно и може да използваме всякакви цветове хартии и така да ги съчетаем перфектно с проекта си.

Необходими инструменти и материали:

- Пънч кленов лист (това е единственото наистина задължително нещо).
- Остро нещо и голям уред за ембосинг (аз използвам джаджата за разпорване и за двете, с острото пробивам дупчици всякакви, а върхът на капачката е чудесен заместител на „голям ембосинг уред”).
- Мека подложка (парче от стара подложка за мишка).
- Тичинки, брад, копче или нещо друго за центъра.
- Подходяща за проекта ви хартия.
- Ножичка, лепило и малко търпение.


Правим три листенца и малко кръгче за основа с големина на монета от 2 стотинки.Формата няма чак такова значение, тъй като не се вижда (аз използвам малко цветенце) (1).След това махаме дръжката, разрязваме всяко на три части, и леко ги заобляме. (2)С „големия ембосинг уред” ги оформяме като „лодчици” върху меката подложка (3).

Залепваме първи ред от независимо кои три листенца(4), след това шахматно слагаме втория ред (5) и накрая както ни харесва допълваме с третия (6).Установих, че по-добре се получават ако не спазваме някаква определена подредба на листенцата.

След като изсъхне лепилото пробиваме дупчица за брадса или тичинките и коледната звезда е готова (7)!


Ако сте пропуснали предишните теми на рубриката " Как да си направим...", можете да ги намерите на страницата " Как да си направим..." в дясната лента на блога.

Ако имате желание да споделите и ваши уроци или пък искате да научите как се прави нещо, можете да пишете на мейла на блога.

21 ноември 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 91 -Обзор

Привет, момичета!
Благодаря на всички за прекрасното коледно настроение, което споделихте в думи и претворихте върху лист хартия!
Творенията ви са толкова наситено живописни, пълни с коледни емоции и очарователни, че наистина ми беше трудно да спра изборът си върху само една картичка. Затруднихте ме истински. Но аз и не съм очаквала друго. :)
Всички вие трябва да се чувствате и сте победители, защото ще усмихнете тези, които ще се докоснат до вашите невероятни коледни красоти, а от това по-ценно няма ..
И тъй като все пак на предизвикателство като на предизвикателство моята наградка ще отиде при
уютната и пълна с топлина и очакване за Коледа картичка на Mia

Искам да отбележа и още няколко картички, които ще отнесат за своите автори по нещичко от мен -
Биляна


Красимира Иванова


Sisihrisi


Nuschinka



Bearkis


Krechi


KalySto


Esi


Deljana



Благодарим на Светлето за прекрасното коледно настроение.

Mia освен, че печелиш наградата на Светла, ти си и Картичкофурия на седмицата.
Можеш да използваш нашият банер, като добавиш към него КФП № 91 4-14 ноември 2011г.

Честито и на Биляна,Красимира Иванова,Sisihrisi,Nuschinka,Bearkis,Krechi,KalySto,Esi и Deljana.

За да получите всички наградите си, моля напишете пощенските си адреси на мейла на блога.

18 ноември 2011 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 93 " Коледна елха "

В предизвикателството ново,
Ще ви предизвиквам аз отново.
А темата е свежа и зелена,
И е Коледна емблема.
Светят лампички по нея,
А играчките се смеят.
На върха й кипри се звезда,
Някой ще познае ли коя е тя?
Тя е само една –
Коледната елха!
Картичка щастлива направете,
И елхичка поставете!
Може да е една или пък много,
Може да е само клончето елхово.
Ще Ви чакам с нетърпение,
И ви пожелавам вдъхновение!

Аз Гери се нарича
И много Ви обичам!


Картичка вдъхновение:

Наградата ще получи победител избран на случаен принцип от "~Gery~:

Благодаря на ~Gery~ "~ Fairy Dreams ~ " за страхотното предизвикателство.
Крайният срок за участие е 23.59 часа, 28 ноември, понеделник.

Моля, да участвате с нови КАРТИЧКИ, създадени през седмицата след задаване на предизвикателството. Ако може, добавяйте всяка картичка като отделен линк. И моля с картичка участвала в едно Картичкофурийско предизвикателство да не участвате в следващо.



15 ноември 2011 г.

На фокус в Картичкофурии - Ultimate pro -Крафтърски куфар - Как се прави кутия.

Здравейте Картичкофурии!
Екипът на "Работилница Фантазия" продължава да Ви запознава с разнообразните функции и удобства на
Крафт куфара -Ultimate Pro.

                                         

Как да си направим  бързо и лесно кутийка!

Направата на кутийки в различни форми става бързо и лесно.Вашият капак ще пасне перфектно върху основата.Размерът на кутията може да бъде различен в зависимост от спецификацията на размера ,който изберете от 1,4см до 9,1см –дълбочина.

В зависимост от разположението на вашият куфар( дъска) имаме две обозначения –Box

Box Lid .

Box base - Основа или дъното на кутията

Box Lid- Капак.
Кутийките могат да бъдат в различни размери и форми в зависимост от нашите желания.

От два квадратни листа картон ще изработим основата и капака на кутийката.
Слагаме листа на обозначението - Box base (основа) и биговаме в зависимост от размера ,който вече сме си избрали за странa на кутията .


Завъртаме листа и биговаме от всички страни докаъто страните на квадратния лист се засрещнат.
Един път биговаме за основата (или дъното ) и завъртаме куфара на срещуположната страна за да биговаме и капака . Следваме само линията на биговане, която сме си избрали, не е нужно да правим изчисления за напасване на основа и капак .
Ако сме избрали едно разделение при -Box base , следваме едно разделение и при -Box Lid и по този начин със всички останали разделения.

Всяка линия е през 1,4см или общо 7 линии при които можем да получим дълбочина на страните 9.1см.
По този начин изработваме перфектена основа и капак без да се налага от излишни пресмятания.Само е нужно да следваме линията при основата и капака които вече сме си избрали.



С помоща на Крафт куфара ние развиваме въображението ,творческото мислене ,фината моторика и обогатяваме вътрешния ни свят.



С други думи обогатяваме нашето творчество.Сътворяваме различни модели на кутийки, чантички, пликове картички и много други .