Картичкофурии ви кани да се включите в традиционната ни коледна размяна на картички - Картичкофурийска Коледа - 2017! Записването за размяната става става под ТОЗИ пост
Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

22 ноември 2011 г.

Как да си на правим ... 7. Коледна звезда - KalySto.

Днес искам да ви представя седмата тема от нашата рубрика Как да си направим..., която напълно отговаря на коледната атмосфера, която витае от известно време в картичкофурийското виртуално пространство.
Неин автор е изключително талантливата, креативна и вдъхновяваща KalySto.


Предлагам ви да си направим сами коледни звезди с пънч кленов лист. Много отдавна видях подобно клипче в нета, и сега като свърших купените, по спомен си ги направих. Получават се чудесно и може да използваме всякакви цветове хартии и така да ги съчетаем перфектно с проекта си.

Необходими инструменти и материали:


- Пънч кленов лист (това е единственото наистина задължително нещо).
- Остро нещо и голям уред за ембосинг (аз използвам джаджата за разпорване и за двете, с острото пробивам дупчици всякакви, а върхът на капачката е чудесен заместител на „голям ембосинг уред”).
- Мека подложка (парче от стара подложка за мишка).
- Тичинки, брад, копче или нещо друго за центъра.
- Подходяща за проекта ви хартия.
- Ножичка, лепило и малко търпение.


Правим три листенца и малко кръгче за основа с големина на монета от 2 стотинки.Формата няма чак такова значение, тъй като не се вижда (аз използвам малко цветенце) (1).След това махаме дръжката, разрязваме всяко на три части, и леко ги заобляме. (2)С „големия ембосинг уред” ги оформяме като „лодчици” върху меката подложка (3).

Залепваме първи ред от независимо кои три листенца(4), след това шахматно слагаме втория ред (5) и накрая както ни харесва допълваме с третия (6).Установих, че по-добре се получават ако не спазваме някаква определена подредба на листенцата.

След като изсъхне лепилото пробиваме дупчица за брадса или тичинките и коледната звезда е готова (7)!


Ако сте пропуснали предишните теми на рубриката " Как да си направим...", можете да ги намерите на страницата " Как да си направим..." в дясната лента на блога.

Ако имате желание да споделите и ваши уроци или пък искате да научите как се прави нещо, можете да пишете на мейла на блога.