Картичкофурии ви кани да се включите в традиционната ни коледна размяна на картички - Картичкофурийска Коледа - 2017! Записването за размяната става става под ТОЗИ пост
Картичкофурийско албумено предизвикателство 5 - "Коледен албум"
Очакваме вашите коледни албуми до 3 януари 2018г.

10 май 2011 г.

Картичкофурии представя ... Данка (Цветни фантазии)

Искам да преставя на вашето внимание вторият гост на нашата рубрика Картичкофурии представя... Днес това е Дани от Цветни фантазии.
Познавам лично Дани и мога да ви кажа, че тя е изключително мил и позитивен човек. Много ми е приятно, че тя се съгласи да гостува на Картичкофурии. А ето как тя представя себе си:

Здравейте, скъпи картичкофурии!

Толкова приятно и мило ми стана, когато стартира тази нова инициатива! Мисля, че се очертава тя да се превърне в едно интересно и забавно четиво, което много от нас ще следят и очакват с нетърпение. Поласкана съм от факта, че гостувам веднага след една от най-уважаваните и талантливи дами от нашето роящо се съсловие - Корни! Сигурно няма такива сред нас, които да не се възхищават на нейните изумителни творения!
Благодаря на Деси, че отправи към мен поканата да участвам в тази нова рубрика!
И в същото време ми е малко странно и притеснено –има толкова много сред нас, креативни, пълни с идеи, вдъхновени и творящи прелестни неща, ...дали ще мога да направя гостуването си интересно и забавно, както ми се иска да бъде.... Но поне ще се опитам да го направя....

Е, то ако не започна – няма как да се разбере!

Да се запознаем!

Казвам се Данка Матеева,
повечето ме знаят от блога ми – Цветни фантазии


Щастливо омъжена съм ....30 години стават вече / как ли ме търпи съпругът ми/, имам две прекрасни деца, близнаци Георги и Гергана, на по 28 години.
Дъщеря ми е омъжена и има страхотно семейство с две палавници – Николина на 7 и половина години и Антония на 6 години. Всички те са моята радост и сбъднати мечти, от сърце се моля да са живи и здрави и винаги щастливи.....
Завършила съм предучилищна педагогика в Софийски университет, магистърска степен и работя вече 30 години като детска учителка – това също е моя детска мечта - осъществена. Работата с децата е моята почивка, моето удоволствие, смело мога да кажа – това е моето призвание.

Още от дете обичам да се занимавам с разни креативни нещица....
Спомням си в четвърти клас как изработих къща, с тухли, които сама правих от глина. Баща ми /бог да го прости/ беше страшно добър стругар и ми беше направил една машинка, нещо като калъпче за тухличките, подобно на тези машинки, с които правеха едно време сладоледа между две вафлени кори ....повечето си спомнят - пълнеше се едно правоъгълниче със сладолед, между две вафлени корички и с едно избутване излизаше напред... И сега си я спомням....На този принцип беше и моето калъпче....След това тухличките се сушиха – бяха толкова гладки и хубави, след това - строежа на къщичката ....Божеее, какви спомени! После дълго време стоя в училище по рафтовете на стаята , като на изложба заедно с други такива творения ...Нямаше фотоапарат да снимам, но още си я спомням! Когато поисках на края на годината да си я взема, при пренасянето в къщи, тя просто се счупи! Много ми беше тъжно!
Още от дете шиех сама дрехи на куклите си, после на себе си, на приятелки....
Е, сега точно за това нещо отдавна не съм отваряла машината, напоследък само за картичките си......
Обичам да плета , да шия гоблени, имам завършен курс по машинна бродерия и се справях доста добре, обичам да майсторя разни неща, колкото и смешно да звучи....Имам у дома свое чекмедже с инструменти като на някой майстор, САМО МОИ – ха ха ха, отвертки – всякакъв калибър, чук, клещи, метър, малък трион, пирони, гайки - все нещо може да ми потрябва.
И само някой да ми е измъкнал нещо оттам и да не го е сложил пак на мястото му!!!!!!!!!

Другото ми хоби са цветята. Обичам цветята, отглеждам ги в малкия си двор, пролет, лято и есен по прозорците на къщата, в стаята – палми и други екзотични такива...Отнемат доста време и изискват грижи, но пък се отплащат с красота и аромат. Гордост са ми дръвчетата гинко билоба и граиднските китайски рози в бяло и лилаво!

Моите блогове

Обожавам всички жълти цветя!!! Затова и ника ми е ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ , снимката на профила ми е жълто цвете.
Блогът ми направи скоро една година.....
Стопанисвам още два блога:
http://peperudensvqt.blogspot.com/ - на двете ми внучки, които все се въртят покрай мен и обичат да се занимават с правене картички
http://cdgsvetlina32.blogspot.com/ - на децата ми от детската градина – най-слънчевите, усмихнати и весели деца от група УСМИВКА
Не е лесно да се поддържат три блога, заради фактора „време”, който работи против мен.....

От кога правя картички и кога започнах.

Професията ми на детска учителка може би е предопределила и едно от хобитата ми – картичкоправенето. Работата с хартия, правенето на картички и разни нещица от хартия е част от работата ми с децата. Картички правя може би от толкова години, колкото и трудов стаж съм навъртяла ....е, не точно в този вид, в който сега...Първоначално – малко по детски и семпли....Но винаги родителите, гостите, са получавали картички, покани или ръчноизработени подаръци за празниците . Вида , сложността, материалите, моделите, разбира се са се изменяли във времето..Бавно и постепенно това се превърна в мое ХОБИ...
И от тук е ясно, че първата си картичка няма да мога да покажа....

Ето някои мои неща:

Преди да направя своя блог, дълго време само гледах и четях по другите блогове и в бг мама, докато се престраша да пиша там и да създам блог, в който да показвам направеното от мен... Всичко това ми е помогнало страшно много, запознах се виртуално, а и не само с доста от вас, мили картичкофурии и мога да кажа смело, че изпитвам ГОРДОСТ от това, че ви познавам!

Какво ми носи хобито и как се отразява на ежедневието ми...

ХОБИТО ми носи спокойствие, удовлетворение, успокоение, уединение, когато ми е нужно – носи ми радост! И мисля, че се отразява много, много позитивно на ежедневието ми, с едно малко уточнение .....само ако можеше това ежедневие да стане ... ПОНЕ 48 ЧАСА .... би било толкова добре!!!! Защото все си мисля, че винаги имам малко време за хобитата ми, никога не ми стига..Ако имах повече време в наличност, сигурно бих се позанимавала със всички мои хобита по малко поне, а не да елиминирам това или онова.....В момента съм позарязала гоблени, плетки, шев и кройки и разни други неща... ще ми се и затова ми остава време. Добре, че поне онлайн книги има колкото щеш, та открадвам по някой ред за четене между другото...Освен това – искам още свободно време - за да мога не само да „притичвам” из любими блогове и форуми, но и да разгледам спокойно, да коментирам, Но.....колкото, толкова – това е положението , какво да се прави! Понякога няма избор!

Любими материали

Ако кажа думата „Плюшкин”...на всички ви ще стане ясно, че съм от тези дето трупат каквото им падне и нищо не изхвърлят- от почти всичко , което ми се изпречи може да ми хрумне идея...Затова и събирам, защото не знам в кой момент какво ще ми потрябва ..Така от коркови остатъци, останали след ремонт, изникнаха разни новосътворени полезни неща....

Обичам шарени и цветни хартийки и всякакви джунджурийки!
И ПЪНЧОВЕ!!! Мога да кажа, че има вече достатъчно завидна колекция, която ползвам много и с децата в ДГ, те също обичат да творят с готово нащракани елементи... Но бих искала да имам повече финансова възможност – в магазините за нашето хоби има тооооолкова красиви и желани неща!
Предпочитани стил и техника нямам, старая се да пробвам от всичко, нали човек се учи докато е жив, никой не се е родил научен – така казваме все и на децата....Но все пак имам пристрастеност към изработването на ЦВЕТЯ. Розите са едни от любимите ми, но съм експериментирала и с други видове цветенца ....И занапред ще го правя....И аз обичам декорациите и акцентите на една картичка или проект да говорят за креативността на автора си.
Друга страст са ми кутийки и обемни проекти....

Картичката, която най-много харесвам...
Харесвам всичките си картички , защото всяка една е била обмисляна първо, и второ - правена е с мерак, за някой ...А коя е най-хубавата – не мога да кажа, може би вие, които гледате и следите моите творения....Но аз си падам доста по кутийки и разни други разнообразни проекти...

Харесвам си нещата направени за любими мои деца, за техни РД и други празници, за мои други близки хора:Е, мили картичкофурии...май се впуснах в дълги разкази и описания, но....това „спада” към „професионалните ми деформации”...И те не са малко – ха ха ха !!!!
Извинявам се и дано не ви се е сторило отегчително!
Но все пак – пред кой друг, ако не пред вас да направя тези словоизлияния!
Нали сме едно вече голямо семейство, а Картичкофурийския блог е нашето луксозно жилище, в което намираме сродни души, уют, топлина и спокойствие! Поне за мен със сигурност е така – дано и за всички вас, които посещавате този дом!
Желая на стопанката и нейните помощници, приятели и „съседи” здраве, благоденствие и спокойни дни, за да имат възможност да правят нашето местенце още по-приветливо и прекрасно! А ние да правим срещите си в него щастливи и удовлетворнени!

Много благодаря на Дани за този чудесен разказ. Толкова увлекателно и интересно е разказала всичко.
Ако имате въпроси към Дани можете да ги напишете под този пост.
Очаквайте съвсем скоро и участието на Дани в другата ни нова рубрика Как да си направим...
За там също се надявам да се включите с идеи и предложения.
Очаквам вашите предложения за нови гости в рубриката и нови въпроси към тях. Моля да пишете на мейла на блога.

За тези, които не са видели вече имаме още една нова рубрика Картичкофурийско табло с обяви. В нея можете да прочетете как да предложите излишните ви неща.
А на тази страница можете да видите вече публикуваните обяви. Може да си харесате нещо или да се сетите за нещо ваше, което да предложите: