29 август 2011 г.

Как да си на правим ... 6. Кутийка с прозрачно капаче - Юлия

Стана нещо като традиция уроците, които публикуваме в Картичкофурии да са за кутийки. Ето още една много интересна и оригинална кутийка представена от една много талантлива и лъчезарна дама. Благодаря на Юлия от July Art за интересният урок и за указанията как можем да украсим кутийката.

Схемичката, при мен е квадратна, но може да се направи и правоъгълна. Важното е да си изчислите колко искате да е дълбока рамката и колко да е широк борда от горе. При чертането първата ширина е на височината на рамката, а втората на ширината на борда, после добавяте още веднъж същите размери в същия ред. Звучи неясно и объркано, но щом направите първата /или по-скоро я объркате ;)))/ ще ви се изясни и с втората няма да имате проблеми.


рамката е бигована, следва залепянето


залепят се първо страните с ушичките





  после другите се прихлупват върху първите

рамката е готова.
 В този вид можете да я използвате и за някое пано или да поставите в нея някоя обемна картичка.

това е кройката на "чекмеджето" в което ще се плъзга прозрачния капак

така обличам ПВЦ корицата, за да е по-стабилна

използвам двойнолепящо тиксо


плъзгащата ни част е готова

отново с двойнолепящо монтираме "чекмеджето" върху рамката
добавих копче за по-лесно издърпване на капака и за разкош




остава само декорацията, а това съм сигурна, че всички го умеете добре. Забавлявайте се!

И още няколко снимки с идейки за използване на рамката ;) Има и още много варианти, и не се съмнявам, че ще се сетите за тях и сами:)








Ако сте пропуснали предишните четири теми на рубриката " Как да си направим...", можете да ги намерите на страницата " Как да си направим..." в дясната лента на блога.

Ако имате желание да споделите и ваши уроци или пък искате да научите как се прави нещо, можете да пишете на мейла на блога.

2 коментара:

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Ехаааа, прекрасен урок! Чудна кутийка - интересна и ефектна! Благодаря на Юлето, ще се изпробва някога - нали кутийките са ми страст!!!

~Gery~ каза...

Юле, да си жива и здрава! Страхотна идея за кутийка, баш в най-подходящия момент! :) Непременно ще я пробвам, дано само да имам търпение като теб, за да стане така хубава!:)