5 юли 2011 г.

Картичкофурии представя ... Маги (I`am dreamer)

Днес искам да ви представя нашата нова гостенка. Това е Маги - I'm a dreamer.... Много ми е приятно да ви представя Маги, която познавам лично и е една много чаровна и талантлива млада дама:


Здравейте,
Аз съм Маги. Бях поласкана и развълнувана от поканата на Деси. Но признавам, че и малко се притесних дали бих била достатъчно интересна. Е, това ще прецените вие. :)

Нещо повече за мен

Малко от вас знаят, че цялото ми име е Маргарита. Повечето ме познават от блога ми: I'm a dreamer... . На 28 години съм, от гр. Русе. Щастливо омъжена с едно /за сега :)/ дете- момченце Емануил на 1г.
Като ученичка имах различни хобита-колекционирах най-различни неща, на по-късен етап ходех на уроци по латино танци, а след това модерен балет, но така и нищо не задържа вниманието ми за дълго време. Всъщност сега доста съжалявам, че съм се отказала от танците, но какво да се прави. Като малка много исках да се занимавам с нещо артистично като порасна-първо исках да ставам певица, а после дизайнер, но от всяко дърво свирка не става! :) Работата ми във фирма за стъклообработка няма нищо общо с творчеството.

Моят блог

Създадох блога си преди около 1,5 г., за да споделям своите ръчно изработени неща.
I’m a dreamer, всъщност идва от песента на John Lennon-Imagine, която слушах докато се чудех какво да е заглавието на блога. Но аз наистина съм си мечтателка. :)

От кога правя картички и кога започнах

С картички започнах да се занимавам преди почти 2 г. Съпруга ми все ме караше да си намеря някакво хоби, за да може и той спокойно да се отдава на своите любими занимания, без да му мрънкам, че не ми обръща внимание. И така един ден, ровейки в БГ-Мама, за да потърся с какво мога да допълня тортата от памперси, която направих за новородения ми кръщелник, попаднах на тема за квилинга. Няколко часа по-късно вече навивах лентички. Е, първият ми опит не бе особено красив, но пък желанието и удоволствието бяха големи. Това е първата ми картичка с подръчни материали:

Разбира се, за подаръка направих друга:

Хах, сега цари мир и спокойствие у дома. След като детето заспи всеки си сяда на неговото бюро и се занимава с нещата, които му харесват. И двамата сме доволни. :) Дори бих казала, че сега съпругът ми повече ме наобикаля, аз направо се забрявям като се заровя в хартийките.

Какво ми носи хобито и как се отразява на ежедневието ми

Аз съм много емоционална личност. Често бързо се паля и мога да избухна понякога дори за незначителни, за другите, неща. До преди да започна да се занимавам с това хоби не бях открила нещо, което да ми носи такова успокоение и така да ме разтоварва от ежедневните грижи. Дори понякога вечер преди да заспя си мисля в какви комбинации мога да използвам разни хартии, печати или панделки, особено пък ако имам нови материали. :)

Любими материали

Май няма любими материали, имам често използвани и предпочитани. Най-често вадя кутията с дистрес мастилата. Често посещавам сайтове за дигитални хартии и имам доста на компютъра си. По принцип се старая да не купувам неща, които не бих използвала, но все още имам такива, на които не им е дошъл реда. Но пък много съм ги харесала и съм сигурна, че ще им дойде времето и на тях.



 Стилове и техники в картичките ми

Любими техники си имам 2- ембосинг и дистресинг и често ги използвам в картичките си.




Пристрастена съм към текстилните цветя. Доставя ми голямо удоволствие да ги правя.


Предпочитам да правя повече картички без печати. Не защото не ги харесвам, просто не се чувствам достатъчно уверена в оцветяването. Разбира се, правя и картички с картинки, все пак искам да се развия и се надявам в бъдеще да стана и на половина толкова добра като дамите, от които се уча.

Хобито и свободното време

В момента съм по майчинство и имам повече свободно време, въпреки че не съм спряла напълно да работя и върша част от служебните си задължения от вкъщи. Надявам се когато се върна на работа да ми остава поне малко свободно време за любимото хоби. Сега обикновено сядам зад бюрото си да творя вечер след като сложа детето да спи или в неделите, когато е при някоя баба.

Любимата картичка

Нямам една любима картичка. Най-любими са ми тези, които са направени за много близки на сърцето ми хора, защото в тях съм вложила най-много от себе си.

За Картичкофурии

Картичкофурии е едно чудесно място за изява на всички нас. Харесва ми начина, по който се развива. Аз лично с интерес следя рубриките. Пожелавам на всички, които се грижат за растежа на блога здраве и много усмивки!

Е, това беше накратко за мен. Надявам се да не съм ви отегчила много. Писането не сред силните ми страни. Пожелавам ви слънчеви и спокойни летни дни!

Благодаря на Маги за участието.

Ако искате да поканим някого, искате да научите нещо повече за любимият си творец или искате да разкажете за себе си моля пишете. Ще ни бъде много приятно и вие да проявите инициатива в нашите нови рубрики.

10 коментара:

Katerina Arsenova каза...

наистина много се радвам че прочетох това. Маги наистина е страшна фурия. Харесвам стила и и въображението и.
Нека продължава все така да твори красиви неща които да радват хората.

Te4eto каза...

Беше ми много приятно, да се доближа до Маги чрез това представяне! В нейния блог винаги има нещо ново и интересно и се радвам колко бързо "израстна"! Поздрави :)

Green-Eyed Girl каза...

Много приятна среща, макар и само виртуална :) Блогът на Маги е едно от любимите ми места. Миличка, пожелавам ти безкрайно вдъхновение и много творчески провокации!

Addii каза...

Маги,вече съм пила кафе с теб:))Беше ми изключително приятно!

Поли каза...

Виртуално здрасти! Много ми беше интересно да прочета повече за теб след като толкова харесвам твоите неща.

Unknown каза...

Много интересно :) Въпреки че се познаваме ми беше много интересно да прочета всичко няколко пъти :) Успех Маги :)

Valchen каза...

И на мен ми беше изключително приятно да се запозная виртуално с теб, тъй като пропуснах срещата на реусенските картичкофурии. Едни от моите любими техники също са дистресинг и ембосинг. Надявам се все пак да имаме възможност да се видим на живо;)))

КаРи каза...

Винаги ми е било интересно да надничам в главите на хората, благодаря на Картичкуфурии за възможността да хвърля един поглед в тази на Маги :-)

You may say that I'm a dreamer, but I'm not the only one...

Много приятна среща :-)

Cvety каза...

Приятно и интересно беше наистина, особено както не се познаваме лично :)
Аз също много харесвам картичките ти - разнообразни са, стилни и винаги в приятни за мен цветове.
И разбира се, ще се радвам и за напред да споделяш с нас красотите, които майсториш :)

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Маги, чудесно виртуално ппредставяне !Така увлекателно разказваш...Направо си представих всичко! Радвам се, че те "познавам"! Желая ти много здраве, успехи вдъхновения!
Чакам с интерес всяка твоя красота, макар и не веднага да я видя!