4 юни 2011 г.

Картичкофурии представя... Le ( Le's Art Book)

В светлината на прожекторите в началото на любимият й месец юни, през който е и родена застава нашата трета гостенка.
Това е Le ( Le's Art Book) и малцина са тези, които не я познават .
Лени е една изключително креативна творческа личност.
Нейна ръчноизработена картичка е притежание на президента на Република България Георги Първанов.Но нека спра дотук и да дам думата на самата нея:

Здравейте и от мен.
Казвам се Лени и някои от вас ме познават от тук.


Вероятно няма да ви изненадам, ако кажа, че много се развълнувах от поканата на Картичкофурии за гост на тази рубрика. Оценявам този жест и съм радостна, че точно в този месец юни, месецът, в който празнувам много мои лични празници ще имам честа да гостувам и да представя себе си, като истинска картичкофурия.
Когато получих специалната покана имах доста време да реша какво да ви споделя, обземаше ме ентусиазъм и вълнение, което се редуваше със съмнения в това дали моите думи ще са полезни и вдъхновяващи за някого или не, и така е и до днес. Но признавам, че усещането е приятно и се оставям на него, а на вас оставам да прочетете малко за мен и да придобиете малко от моята реалност.
И така, аз съм 32 годишна горда майка, щастлива съпруга, работеща и отговорна съвременна жена, която се старае да насища всеки свой ден със смисъл и да удоволства. Ценя и влагам смисъл във всеки дребен жест и миг на взаимност, обичам плътно и емоционално да общувам. Изключително важно за мен е да впечатлявам и да се впечатлявам, което обяснява съвсем точно моите предпочитания за хоби и интереси.
Вълнувам се от всичко изработено с ръце и сърце, а картичките са най-подходящият начин да персонализирам и да изразя отношение. В ръчно изработването съм аматьор. Нито професията ми на експерт в специализирана държавна администрация нито образованието на плановик ми предполагат артистични уклони, но въпреки това. Във всички сфери в живота си на първо място поставям принципа за създаването на нещата. Щастлива съм, че и професионално и аматьорски имам участие в създаването на нови програми и проекти, пък всеки със своето значение и стойност.

Да ви се представя

Използвам Le като творчески псевдоним от много отдавна, за мен има голяма стойност, и освен очевидното, като част от името ми, откривам Le и като слово образуваща частица в някои глаголи (le-arn), абревиатура (living emotionally) и дори и като определителен член в един от езиците (le). Каквото и да значи това име за мен то носи много информация и дори съм превърнала търсенето на нови значения и асоциации в нещо като игра.



Моят блог

http://lenetart.blogspot.com
Създадох блога си преди около година и това следваше някакъв естествен ход, по-интересното, е, че на практика той показва само една част от моите интереси и хобита – картичките, но като че ли до момента, това ми е било напълно достатъчно. ЛеНетАрт се превърна в средство, в поле за изява, в дневник и „телефонен бележник”, дори в книга за оплаквания и похвали. Прекараното време в публикуването, следенето на изключителни автори, четенето на коментари и споделянето е ценно време за мен, инвестирано и стократно възвърнало се. Имам над 100 последователи, а следя над 200 блога, от които всеки е кътче свежест и парче нова реалност, а на всеки мой последовател съм искрено благодарна за честта.


Как започна всичко...

Нямам спомен за това как започнах, много години имах уклон в тази посока, но по-активно се занимавам в последните 2 години (като в моя случай идеите и вдъхновението почти се равняват на ентусиазма, но са в пъти по-големи от продуктивността).


Хобито и моето ежедневие

Истински удоволствам докато правя своите неща, а още по-голямо удовлетворение изпитвам като ги завърша.
Обичам да мисля за това какво искам да направя и какво послание да носи, обичам да си представям, да го обмислям и точно в тези моменти истински се влагам. В хобито си съм 100 процента Аз. Напълно Аз. Свободна и изпълваща със съдържание. Истина е и обаче, че отделям много повече време на това да създавам наум проектите си и много по-малко реално, за да ги осъществя. И да ви призная, най-чистосърдечно, не съм нито сръчна, нито перфектното изпълнение ми се отдава.



Любимите материали


Всички материали са ми любими, но най-много тези, на които мога да променя предназначението. Винаги съм се изкушавала да използвам материали, които на пръв поглед служат за друго, често пъти купувам материали, които не ползвам, защото не ги възприемам като предизвикателство, всичко с тях ми изглежда толкова лесно и ясно... Но факт, ненаситна съм. И в моя дом има материали за едно средно голямо професионално ателие. Купувала съм от всякъде и от България и Чужбина, но най-голяма страст са ми родните кинкалерии и разбира се собственоръчно създадените материали или такива, взети назаем от бита.

Стилове и техники в картичките ми

Предпочитам да комбинирам различни материи в картичките си, харесвам детайлните картички и търся силното акцентиране, без образи и с по-малко сентименти, но всичко това само защото се стремя да засилвам посланието. Харесвам всичко изработено с вкус, носещо емоция и в този смисъл нямам предпочитан стил.
Нямам печати, модерни инструменти и материали, с които могат да се изпълнят прекрасни техники, прецизната работа с тях ме затруднява и затова им се възхищавам само отстрани.



Хобито и свободното време

Напоследък все по-малко време намирам, но пък го използвам плътно.

Любимата картичка

Следващата, която ще направя. А след нея - следващата. Нямам по-любима картичка, от тази, която ми предстои да направя и ще я покажа, обещавам.

За Картичкофурии

За мен КФ има всички предпоставки да бъде клуб, училище и сцена. Блогът дава поле на изява, полага основи и всъщност Картичкофурии може да се превърне в едно голямо споделяне на опит. Вярвам, че КФ може да гради култура. И чакам с нетърпение един ден, когато всички ние ще развиваме идеята на блога неусетно. Вярвам, че може да работи по-добре и бавно да върви към такава отговорност и признание. Бавно, с всяка Картичка напред... До обща визия и до обща мисия!


Това е от мен, надявам се, че ви е било приятно в моята компания и пожелавам на всички. Картичкофурии вдъхновение и признание! Правете своите неща така, както само вие можете! Откривайте и създавайте Красота, защото така досъздавате и Себе си!

........................................................................

Ако искате да научите още нещо интресно за Лени въпроси към нея можете да задавате през целият юни в коментарите на публикацията!

Приканвам ви отново да ни пишете, ако искате вие да гостувате на Картичкофурии или пък имате предложение, кого да поканим.

Рубриката " Как да си направим..." очаква също вашите предложения:)
Ако вече сте направили урок и имате желание да го споделите с картичкофурийската аудитория, пишете ни.
Ако имате идея за урок и обмисляте да го направите ,пишете ни.
Картичкофурии ще оцени вашият труд и ще го представи на страницата " Как да си направим..." .
Новата страницата на блога, която създадохме с идеята да бъде събрана на едно място интересна и полезна за всички информация, поднесена разбира се на български език.
Очакваме вашите предложения.

4 коментара:

Unknown каза...

♥ ♥ ♥

Маги каза...

Беше ми много интересно да науча нещо повече за теб, Ле. :)

Cvety каза...

И за мен бе удоволствие да прочета споделеното, така представата от творбите ти се допълва чудесно :)
А ти наистина имаш толкова различни и уникални неща, които не са просто комбиниране на материали, а в представите ми точно отговарят на определението за изкуство и талант :)
Поздрави!

ЦВЕТНИ ФАНТАЗИИ каза...

Лени, невероятно интересно представяне! Всъщност ...аз и не съм очаквала обратното ....Още на заглавието на рубриката, когато прочетох твоето име - очакванията ми бяха точно за този интересн, философски начин на изказване - в стил "ала Лени". Възхищавам ти се за начина по който го правиш...Хем и интересно и увлекателно, хем с философски привкус.....Винаги съм харесвала публикациите ти с размисли за различни аспекти от живота, понякога малко странни, но като се замислиш - истински и реални! Не се променяй, бъди винаги такава каквато си - вдъхновен творец, идейна и креативна и все така човечна!Нещата, които показваш - винаги имат СМИСЪЛ!
Радвам ти се от сърце!