27 март 2010 г.

Още три детски картички

След като пуснах Обзора за деветото предизвикателство проверих имейла на блога и там за моя изненада се оказаха тези три картички.



Оказа се, че е имало още един участник. За съжаление такъв тип участие не е точно по регламента на предизвикателствата в блога.
Все пак искам да ви покажа и тези чудесни и много весели картички. Искам да помоля анонимния участник да напише на мейла адреса си. Тъй като не можа да участва в тегленето на жребия, но е представил три картички, задаващата предизвикателството Krissbal предложи да му изпрати малка поощрителна награда.
Благодаря за участието и моля следващият път да добави картичката си в Мр Линки на съответното предизвикателство.
Ivolina

Картичкофурийско предизвикателство № 9 Обзор

Отново е ден за обзор на картичките участвали в Картичкофурийско предизвикателство № 9 Детски картички. Тази седмица в предизвикателството Детска картичка пуснато от Krissbal участваха 14 картичкофурии с 16 картички. Благодаря на всички за веселите детски картички.
Сега е момента да обявя победителя тази седмица и това е

Билянка, това си ти. С тази картичка:

Много се радвам, че точно в твоята стихия, детските картички, се падна на теб наградата. Ще дам адреса ти на Krissbal.
Ти освен това си и Картичкофурия на седмицата. Можеш да си сложиш банера, като добавиш 19-27 март.
А това са картичките на всички участници в Картичкофурийско предизвикателство № 9 Детска картичка.

Biliana




arabela



danka




anubhis


Ирена



Le (MaLe)



MilK


art_mama


Ble6tu4ka


Creative



Greta



avocett


Ivolina


miona



Напомням ви, че можете да се включите в Картичкофурийско предизвикателство № 10 Цветя за Цветница! с което ви предизвикват Двете Елши.

26 март 2010 г.

КФП № 10 Цветя за Цветница!

Цветя за Цветница!

В навечерието на Цветница, просто нямаше как да подминем това събитие без подходящо за него предизвикателство. Защото за целия Христиански свят това е голям празник, а за нас българите, това е още по-голям празник, защото е един от най-големите имени дни в годината.

Естествено предизвикателството ще е свързано с цветя, но не с какви да е цветя, а с конкретки цветя.

Всяко цвете има свое собствено значение, според различните поверия. Има цветя символи на любовта, такива символи на щастието или пък на мъката. Те могат да символизират както чувства, така и определени черти на характера – като скромнност, практичност или пък доброта.

Това предизвикателство ще е свързано именно със значенията на цветята. Изберете си едно цвете, което по значение е най-близко до вашия характер или пък настроение в момента и направете картичка с него. Възможностите са огромни, както винаги, защото може да използвате печати, рисунки, снимки, изсушени цветя или пък вие сами да си направите цветето. То естествено ще е център на вашата композиция, но около него може да слагате каквото ви хрумне, включително и други цветя.

Самите значения много лесно и бързо може да се открят в Интернет. Тук съм ви извадила няколко такива значения от един сватбарски сайт, като пример, но вие естествено можете да ползвате което цвете решите, стига да обясните и значението му, за да разберем защо ще избрали именно него.

• Розата символизира красотата, любовта и възхищението, обичат я хора, които са пламенни, жизнерадостни, страстни. Според древногръцките митове тя се е появила от морската пяна заедно с Афродита, богинята на любовта. Добре е на младите девойки да се подаряват рози в светли тонове.
• Божур – знак за признание в любов. Човекът, който обича божури, е скромен, стеснителен, ревнив. Според преданието божурите прогонват от хората нечистата сила и злите духове.
• Далия – знак за уважение и приятелство.
• Карамфил – талисман на любовта, постоянството и верността. Предпочитат ги хора свободолюбиви, решителни, стремящи се винаги да бъдат на върха на вълната.
• Бял карамфил – доверие.
• Червен карамфил – страстни чувства.
• Ирис – знак на нежност. Цвете на гръцката богиня на дъгата Ирис. Предпочитат го практичните хора.
• Лилиите при древните египтяни били олицетворение на надеждата и щастието. Те изразяват висша степен на благоволение и уважение.
• Астра – символ на радостта.
• Синчец – доверие.
• Камбанки – миловидност.
• Лилия и момина сълза – невинност и чистота на характера.
• Маргаритките олицетворявали скромността.
• Резедата – сърдечна доброта.
• Теменужката – невинност и потайност. Това е символът на живота и щастието. Хората, които предпочитат теменужките, са способни на чисти чувства във всяка възраст.
Наградата ще бъде присъдена на избрана от журито (Ем, Гери и Рали) картичка, която най-много се доближава до идеята на предизвикателството. Могат да участват само нови картички – такива, които не са публикувани вече на вашите блогове.

Критериите за оценяване са следните:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта

Ето я и наградата.


А това са няколко картички за вдъхновение от сръчните ръце на:

Ем:



Рали:



Гери:



Крайният срок е 12,30 ч в събота 3 април.


Много творческо вдъхновение!

Ем, Двете елши

Благодаря на Двете Елши за тяхното второ предизвикателство.
А вие не забравяте да посетите магазина им. За един картичкоманияк винаги има нещо дето да му липсва, а това е мястото където може да го намери.

Аз искам да кажа, че все още имате време да се включите в Картичкофурийско предизвикателство № 9 Детска картичка. Крайният срок е 12,30ч в събота 27 март.

Моля ви и да прочетете тази публикация. Картичкофурии е и вашият блог.

20 март 2010 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 8 Обзор

Приключи и осмото картичкофуриско предизвикателство. В него участваха 32 картичкофурии и 67 картички. Благодаря на всички за участието и за красивите миниатюрни картички.
Победителят тази седмица е

По мои изчисления това е miona.
А това е нейната картичка

Честито miona. Моля да напишеш адреса си на имейла на блога, за да получиш наградата на chiges.
Освен това ти си и Картичкофурия на седмицата. Можеш да използваш банера, като го поставиш на избрано от теб място и напишеш към него 12-19 март.

Това е слайда на всички картички участвали в предизвикателството.


Заповядайте и в новото Картичкофурийско предизвикателство № 9 Детска картичка.

Моля ви и да прочетете тази публикация. Картичкофурии е и вашият блог.

19 март 2010 г.

КФП № 9 Детска картичка

Здравейте от мен, Krissbal!
Тази седмица ми бе предоставена възможността и удоволствието да Ви предизвиквам Аз!
Седмицата съвпада с най-хубавият ден в моят живот, Рожденният Ден на моят син Крис, който навършва 4г.
Темата на предизвикателството е свързана с този повод.
Картичка за рожден ден на дете!
Рожден ден, приятелчета , еуфория, детски глъч, радост, балони, много смях и забавление!

Това е картичката вдъхновение на Krissbal


А това е наградата, която тя е подготвила за победителя.


Моля да участвате само с нови картички, непобликувани преди пускането на предизвикателството.

Искам да напомня, че имате още време, за да участвате в Картичкофурийско предизвикателство № 8 Миниатюрни картички. Мр Линки ще изчезне утре в 12,30ч.

Моля ви и да прочетете тази публикация. Картичкофурии е и вашият блог.

16 март 2010 г.

Търсят се желаещи за новите предизвикателства на Картичкофурии

Всички участвали в предизвикателствата на Картичкофурии сигурно сте обърнали внимание, че предизвикателствата се пускат всяка седмица от различен човек. С изключение на последната седмица на месеца, когато предизвикателството се пуска от Двете Елши, за което им благодаря.
Сега се търсят желаещи за пускане на новите предизвикателства през април и май.
За да пуснете предизвикателство трябва да си изберете тема и да пишете на имейла на блога, който е написан в лявото поле. Към темата можете да напишете пост и да определите малка награда, ако желаете. Може също така да направите картичка и да покажете вашето виждане по темата.
Бъдете не само участник, но и предизвикващ останалите.

13 март 2010 г.

Картичкофурийско предизвикателство № 7 - Обзор

От Билба:
Ето, че дойде и края на 7-мото предизвикателство. То приключи с 27 участия и 59 картички. Това може само да ме радва - нищо не може да ви се опре момичета - в професионалната лига сте! Видяхме всякакви форми- кръгли, детски роклички, чаши, вази, кофи, саксии с цветя, ветрила, чанти, портмонета, скринове и дори цял гардероб. Много се колебаех как да организирам избора за наградата- дали да избера най- добра картичка, или да оставя избора на рандъм генератора. Накрая реших да направя и двете. Предполагам, че уникалния гардероб на Чигес е пленил не само мен, личи си многото старание вложено в намирането на модел, изработката на всеки един детайл- отвън и отвътре. Затова за нея има една специална награда. А обявената награда ще отиде при друг участник, избран чрез жребий.

По мои изчисления това е milenka

Честито на milenka. Моля да напише пощенският си адрес на имейла на блога даден в лявата колона.
milenka ти освен това си и Картичкофурия на седмицата и можеш да сложеш банера, като добавиш Картичкофурийско предизвикателство № 7 5.3 - 12.3
А това е слайда с всички участвали картички

Искам да помоля всички, които участват в предизвикателствата на фуриите да слагат всяка картичка като отделен линк. Благодаря.
Поканвам ви да участвате и в новото Картичкофурийско предизвикателство № 8

12 март 2010 г.

КФП № 8 Миниатюрни картички

Привет от мен- Chiges.
Тази седмица на мен се пада честта да ви предизвикам :). Идеята каква да бъде задачата ми хрумна след като направих последните три картички, които бяха с размери 3х3 инча. Всъщност се оказа че около една четвърт от всичките ми картички са с подобни размери. Идеални са като допълнение към подарък, а и самите те са чудесен подарък- малки и сладки :). Това е и темата- миниатюрни картички. Направете картички с размери 3х3 инча или 7,5х7,5 сантиметра, покажете ми вашите бижута ;).
Ето какво направих аз по темата:



След седмица един от вас ще получи скромен подарък от мен:

Chiges

Моля, да участвате само с нови картички, направени през седмицата след пускане на предизвикателството.

Все още имате време да се включите в Картичкофурийско предизвикателство № 7 Картички с различна форма . Мр Линки ще спре да приема в 12,30 в събота.

7 март 2010 г.

КФП № 7 Картички с различна форма

Здравейте фурии на картичките!
Привет от мен- Билба!
Най- накрая дойде и моя ред да ви предизвикам- и то точно навреме- след 6 предизвикателства, защото съм ви приготвила нещо малко по-сложно. Е, предизвиквам ви - направете ми картички с различна форма или така наречените shaped cards!

Може да изберете всяка форма за основа, без правоъгълник и квадрат. Ето и малко жокери- може да са кръгли, с форма на цвете, на яйце, на детска количка, на рокля, бутилка, ракета, саксия с цветя и всичко което ви хрумне. Ето и още един жокер- моите картички:





Развихрете въображението си и разчупете формата! Накрая една от вас ще спечели наградата!




Моля, да участвате в предизвикателствата с нови картички, направени след датата на задаване на предизвикателството. Само новонаправени картички ще участват при определяне на победителя и спечелването на наградата.

Искам да напомня на всички, че все още имат време да се включат и в Картичкофурийско предизвикателство № 6

6 март 2010 г.

КФП №6 Двете Елши - Пролет - обзор

Победителят в предизвикателството на Двете Елши и Картичкофуриите!

Няма да ви лъжа – ужасно много ни затруднихте в избора! Толкова много красиви неща ни показахте, че как да избере човек?

Макар, че навън е студено и дори има снежец, от картичките ви лъха толкова пролетно настроение, че направо се размечтахме. Всички бяхте усетили темата, която ви бяхме поставили и наистина имаше по много от всичко, свързано с Пролетта – цветенца, пиленца, пчелички, свежест и много много веселие!

Ето я пъстрата картинка на Пролетта!



Но тъй-като за съжаление наградата е само една, трябваше да поставим стриктни правила за избора ни на победител. Журито – Гери, Ем и аз поставихме поотделно и без да се влияем една от друга оценки от 1 до 10 (10 като най-висока оценка) на картичките ви по следните критерии:

• До колко се доближава и отговаря на идеята и темата на предизвикателството
• Цветово съчетание – усет за съчетание на цветовете
• Съчетаване на елементите
• Оригиналност на проекта

И така – макар че много от картичките се доближаваха една до друга по оценки, все пак имаме ПОБЕДИТЕЛ!!!

Това е Creative!!! Честито!

А ето ги и нейните картички, с които ни спечели:





Моля те, пиши ни на sales@2elshi-shop.com, за да се разберем как да ти дадем наградата.

Очаквайте и следващото предизвикателство на Двете елши и Картичкофуриите последната седмица на Март! И разбира се още много много изненади от нас!

Рали

Аз искам да благодаря на Двете Елши за предизвикателството и наградата и да кажа, че с нетърпение ще очаквам новото им предизвикателство на 26 март.

Creative, освен наградата ти печелиш и титлата Картичкофурия на седмицата. Можеш да си сложеш банерче и да добавиш текст към него Картикофурийско предизвикателство № 6 26.2-5.3.

Позволих си да направя слайд с картичките на всички участници преди да получа избора на Двете Елши. За това все пак ще го добавя и него.



Не забравейте да участвате в Картичкофурийско предизвикателство № 7